• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affet affet nereye kadar

Amin...:19::19::19:Benim kaynanamda iki yüzlünün teki beni görüp başka konuşur, eltime başka anlatır aman işte bas baya bildigimiz kaynanalardan ama en fazla bunu yapar çünki zamanında postayı koydum sen kimsin sen ne karışıyorsun diye o oldu en son :1: şimdi bana gelir misafir gibi gider misafir gibi hiç birşey için oglunu aramaz bana danışır...Eşimede aynen postayı koydum beni bazı şeylere zorlama bırakır giderim annenle yaşarsın artık die hiç sesi çıkmaz zaten benimkide öyle ana kuzusu degil anneler gününde bile ben derim hadi annene hediye alalım diye aklına bile gelmez rahatım yani tavsiye ederim....:64::64::64::64::64::64:

benim eşimde bir bakıyorum annesine düşkün gibi bir bakıyorum kopuk.hala çözemedim.

baglı oldugu anlar kesin kaynanla bir sorunun oldugu ve anlattıgın anlardır hemen savunmaya geçerler yani en azından benimki öyle... sanarsınki adam anasını sırtında taşıyor öyle baglı:20::20::20:

siz hayır dedikçe eşiniz sizi kaynaştırmaya çalışacaktır.

bence inatlaşmayın. benim için birşey ifade etmiyor gidelim diye düşünün.

orada da onu ciddiye lamayın. takmayın boşuna.

baglı oldugu anlar kesin kaynanla bir sorunun oldugu ve anlattıgın anlardır hemen savunmaya geçerler yani en azından benimki öyle... sanarsınki adam anasını sırtında taşıyor öyle baglı:20::20::20:

evet aynı dediğin gibi oluyor.diyelim kaynanamla aramızda birşey geçti tartışma yaşadık ben ağlarken teselli ediyor ben biliyorum sen bunları kafana takma. bir kaç gün sonra eşime kafama takılan birşeyi soruyorum konuyu kapat işte oldu bitti uzatmaya gerek yok diyor.

siz hayır dedikçe eşiniz sizi kaynaştırmaya çalışacaktır.

bence inatlaşmayın. benim için birşey ifade etmiyor gidelim diye düşünün.

orada da onu ciddiye lamayın. takmayın boşuna.

evet bizi zorla kaynaştırmaya çalışıyor.içim istemesede gidiyorum yakınımdada oturuyor.keşke uzak bir şehire gitseydiler hiç olmassa çok içli dışlı olmazdık yaz tatillerinde 4 ,5 günlüğüne giderdik evime döndüğümde en azından herhafta niye gelmiyonuz demezlerdi.kaynatam başka şehire gitmek istiyorda kaynanam istemiyor.eşimi burda bırakıp gitmek istemiyor.kaynanam eşime sürekli hadi bursa ya taşınalım vs şehirler sayıyor.eşim gitse gidecek kaynanam.

insan kayınvalidesinin ya da başkalarının yaptıklarını affetmese bile unutabiliyor, ama eşinin yaptıklarını unutamıyorsun.:19:

kaynananız neyaparsa yapsın mecbur kalıp affedenledenmisiniz?ben evliliğim boyunca kaynanamla çok uyuşamadığımız noktalar oldu. onun istediği biri gibi olmamı istedi ozaman ben ben olmuyacaktım benim kendime göre doğrularım olmuyacaktı onun doğruları benim doğrularım olacaktı.benimle çok kavgalar etti kırıldım gitmedim evlerine ama eşimin hatırına mecbur kaldım gittim.bugünde yine eşim beni zorluyor gidelim diye kesinlikle içimden gelmiyor.sizinde eşiniz gitmek istemediğiniz halde zorluyor mu?istemediğiniz halde kaynananızın her yaptığını yutup eşinizin hatırı için gidenlerden misiniz?

evlendiğinizde malesefki sadece eşinizle evlenmiş olmuyorsunuz.
aileside aileniz oluveriyor.
bence sakin olun kızgınlığınızı içinizde yaşayıp sonuçlandırın ve insanları olduğu gibi kabullenmeye çalışın.
unutmayın ki eşiniz hayatınızda olduğu sürece onlarda olmak zorunda...
eşinize yazık arada maşa gibi kalmasın. sürekli ailesinden şikayetlerde bulunursanız evliliğiniz zarar görür.

kaynanamın bana yaptıklarını keşke unutabilsem

zamanla geçiyor canım o, rahmetli babannem anneme neler dedi, neler yaptı...anlatmak bile istemiyorum ölenin arkasından. zaman her şeyin ilacı bu konuda.dilerim yara almadan atlatırsınız. :71:

daha kaynanam kendini savunur.ne kaynanalar görümceler var bende kızlarımda iyiyiz.geçmişte yaptıkları aklına gelmiyor.sen bana böyle böyle yaptın desem kabu etmez.

eşim beni yapmak istemdiğim hiç bişey için zorlamaz..
kimseninde buna hakkı yok zaten...:20:
ama bende bu durumda onun kırılmaması için küçük bi taviz verirdim.
gider 1 saat görünür gerek kalmadıkça konuşmaz üzerime düşeni yapardım...
eşimi mutlu etmiş aynı zamanda büyüklüğümü ve olgunluğumu göstermiş olurdum:97:
heee kayın valide bi densizlik ederse yine kendi kişiliğini koymuş olur ortaya...
sizin kaybedecek bişeyiniz olmaz:97:

evlendiğinizde malesefki sadece eşinizle evlenmiş olmuyorsunuz.
aileside aileniz oluveriyor.
bence sakin olun kızgınlığınızı içinizde yaşayıp sonuçlandırın ve insanları olduğu gibi kabullenmeye çalışın.
unutmayın ki eşiniz hayatınızda olduğu sürece onlarda olmak zorunda...
eşinize yazık arada maşa gibi kalmasın. sürekli ailesinden şikayetlerde bulunursanız evliliğiniz zarar görür.

evet eşim hayatımda olduğu sürece onlar hep hayatımda olacak o öyle günlerim oldu ki eşimle ayrılmayı onları hayatımdan silmeyi düşündüm.ama yapamadım eşimle aramda sorun yoktu tek sorun onlardı.düşünün okadar bunalmıştımki ayrılık bile aklıma gelmişti.

zamanla geçiyor canım o, rahmetli babannem anneme neler dedi, neler yaptı...anlatmak bile istemiyorum ölenin arkasından. zaman her şeyin ilacı bu konuda.dilerim yara almadan atlatırsınız. :71:

amin canım kaynanam beynime, kalbime öyle derin hasarlar verdiki. bunun ilacını nerde bulurum bilemiyorum.

eşim beni yapmak istemdiğim hiç bişey için zorlamaz..
kimseninde buna hakkı yok zaten...:20:
ama bende bu durumda onun kırılmaması için küçük bi taviz verirdim.
gider 1 saat görünür gerek kalmadıkça konuşmaz üzerime düşeni yapardım...
eşimi mutlu etmiş aynı zamanda büyüklüğümü ve olgunluğumu göstermiş olurdum:97:
heee kayın valide bi densizlik ederse yine kendi kişiliğini koymuş olur ortaya...
sizin kaybedecek bişeyiniz olmaz:97:

1 saatte yetmiyor onlara :1: bu kadarcık oturcaktınız diyorlar.

evet eşim hayatımda olduğu sürece onlar hep hayatımda olacak o öyle günlerim oldu ki eşimle ayrılmayı onları hayatımdan silmeyi düşündüm.ama yapamadım eşimle aramda sorun yoktu tek sorun onlardı.düşünün okadar bunalmıştımki ayrılık bile aklıma gelmişti.

öyleyse onları oldukları şekilde kabullenmeye çalış
biliyorum zor olacak ama sinirlensen bile takma
ama eşini bunaltma

1 saatte yetmiyor onlara :1: bu kadarcık oturcaktınız diyorlar.

ben lafın gelişi 1 saat dedim canım durum ne gerektiriyorsa o kadar kalın..
sen bişey kaybetmemiş olursun inan bana:34:
ama mesafeni korumak şartıyla tabi:97:

kaynanam rahmetli oldu özünde kötü biri değildi ama aşırı sinirliydi.birkaç defa anneme sinirlenip benim hiçbir suçum olmadığı halde bana çok kötü sözler söyledi.yenilir yutulur türden değil.:26:yinede eşimin hatrına evine gittim ama hep mesafeli oldum
yalnız şu var kaynanam normalde bana karşı iyiydi laf sokması bana karışması falan olmazdı sadece birkaç defa sinirle beni kırdı.eğer sürekli beni ezen laf sokan herşeyime karışan biri olsaydı ne kadar anlayış gösterirdim bilemem:31:

valla ben bu forumda hep aman eşinizin annesi görüşmeniz lazım evli olduğunuz sürece dedim ben de hep öyle yaptım ama en son cumartesi sabrımı taşırdı hafif yollu bağırdım kendilerine hiç bağırmamıştım şimdiye kadar sadece bir cümle söyledim bağırarak sonra da çıktım gittim yüzgöz olmayalım diye

ama eşimin yıllarca o aileye yaptığı herşeyi inkar etti hiç utanmadan eşimin onlara hiç katkısı olmamış, eşimin okuttuğu, düğünlerini yaptığı her masraflarını karşıladığı evler eşyalar alıp evine baktığı abisi ve ev almak ve evine bakmak dışında herşeyi yaptığı kız kardeşi eşimin ailesine aldığı evler yazlıklar hepsi unutulmuş bunları yapan bir evladın hiç faydası yokmuş ailesine

bir yıl önce para sıkıntımız varken taşınmak zorunda olduğumuz ve kendilerinin 20 yıl depo ve atölye olarak kullandığı harap ettiği eve yaptırmak zorunda olduğumuz tadilat için ki o tadilatta harcananın bir kısmının halen borcunu biz ödediğimiz bir kısım parayı babam verdi ve kızkardeşimin parkelerini kendi birikmişiyle yaptırdı (halen öğrenci üstelik) Ama hanım efendi bir kuruşunun girmediği tadilatı kendilerinin yaptırdığını söylemiş komşulara hava atmak için bu yıl da kendi evini tadil ettiriyor açık kapatacak aklınca benim ailemin kızkardeşimin bizim paramız üzerinden hava atıyor var mı böylesi daha bilemedim bu hususu da bağırmamdan bir gün önce öğrendim zaten sinirliydim yoksa gene lafımı eder ama bağırmazdım sadece sesimi yükselttiğim için hatalıyım zaten söylediklerim de değil zaten hakaret de etmedim sadece eşim bu kadar zaman size bakmış siz halen inkar ediyorsunuz dedim o kadar ama bunu bağırarak söyledim

bundan sonra hayatta affetmem zaten 5 yıldır arkamdan yalan yere yaptığı dedikodulara laf sokmalarına ıvırına zıvırına hatta kocamla boşanayım diye kırk göbek atıp yangına körükle gitmeye kalkmasına katlandım yeter artık

zaten kendi oğlunun onca yaptığını inkar eden benim sırf ona saygımdan görüştüğümü bilip de benim kıymetimi mi bilecek yeter en azından arkamdan yaptığı dedikodu haklı çıksın bari

zaten eşime de söyledim annene bağırdım konu budur çok özür dilerim senden yapmamalıydım dedim cevabı sen de insansın oldu zaten ben iş bulur bulmaz burayı kiraya verip taşınıyoruz çünkü alt katlarında oturuyoruz hatta eşim ev bak dedi kendisi ama yok iş bulayım dedim

zaten eşim de çok kırgın ailesine demek ben bişi yapmamışım ha deyip durdu garibim keşke söylemeseydim dediği lafı :((

bundan sonra ben gitmem eşimi ben zaten zorla götürüyrdum evlendiğimizden beri ben gitmeyince ne kadar gider bilemem görsün bakalım nasılmış evladına nankörlük etmek

Son düzenleme:
Back
X