Affetmek istemiyorum

Orangegreysky

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
25.018
En iyi cevaplar
3
80.702
528
Kızlar selam. Uzun yazacağım çok doluyum, kusura bakmayın şimdiden.

Ben doğduğumdan beri annem babam amcam dedem ben olarak 5 kişi yaşadık. Amcam babam gibiydi, çoğu zaman daha fazla değer verirdim babamdan hatta. Annemle babam evlendiğinde zaten amcam 10 yaşında yokmuş annem bakmış neredeyse. Önce babam sonra dedem vefat etti. Amcam bu zamanlar 50'li yaşlarına yakındı. Evlenmedi hiç.

Neyse dediğim gibi babam gibi olduğu için hep değer verdim. Babam dövmedi beni amcam dövdü. Annemi bile dövdüğünü hatırlıyorum. Ama annem alışmış hiç evi terk edemedi ben de zaten küçüktüm. Çok ağır şeyler söylerdi bana hala etkisini taşırım üstümde. Yine de affederdim sonra.

Bir gün sevgili amcam telefonları kapattı açmadı. Hafif serseri bi tipti annem öldü bi yerde kaldı diye telaş yaptı. Ertesi gün aradı ben evlenicem gelmicem diye. İyi dedik, bize ne zaten.

Sonra evden bizi kovmaya çalıştı. Ev dedemindi dedem de vefat edince hepimize pay düştü biz salağız biraz, amcama güveniyoruz diye amcama vermiştik hakkımızı. Annem inat etti gitmedi evden.

Bi gün geldi eve ben bıraktım o kadını sizi özledim sizle kalıcam diye. İyi dedik. Yine kadınla mesajlaşıyolardı kadını çağırmış kapıya. Mesajlarına baktım sen gel, yengemi kovarım ben bilmem ne demiş. Annem 70 yaşlarına yakın ve kanser hastası. Yine çıkmadık. Hatta o gün sinir krizi gibi bi şey geçirdim elimde bıçakla seni keserim diye dolanıyordum evde :( Tedavi gördüm sonrasında, küçük bi detay :)

Ben evlendim. Annem gelmedi benle bize taşın en kötü buradan ev tutalım sana dedim istemedi hastane işleri olduğu için. Amcam düğünüme falan gelmedi bu arada.

Ben evden gidince amcam fırsat bildi annemi kovdu evden. Annem artık uğraşamadı muhtemelen evdeki perdeleri bile alıp çıktı evden aynı gün içinde. Amcam beni aradı çıksın annen diye öncesinde. O kadar seviyorum dedim ama hayatımda etmediğim küfürleri ettim. Belki daha fazlasını da ettim sinir krizi gibi bi şeydi yine yarısını hatırlamıyorum.

Şu an başka bir yere taşındı annem yine gelmedi benim buralara. Taşındığı yer tüm sevdiği komşularına yakın ve gözüm arkada değil o yüzden zorlamıyorum artık.

Amcam uzun süredir yazmıyor ama bir süre önce gel eşinle buraya evi sana vereceğim dedi. Al evi... diyebildim anca :) Kanser oldum ben falan diyor inanmıyorum. Duygu sömürüsü sırf. Sanki annem turp gibi kadın.

Neyse buraya kadar okuyan varsa teşekkür edeyim öncelikle. Hepimizin az çok hatası var. 50 yaşındaki adama hala bakıyor olmak, dayak yediği evden gidememek belki annemin hatasıydı ama başka bi yolu öğrenmediği için çok da hata bulamıyorum yine de.

Benim hatam ise şu. Benim için baba gibi biri olan o şahsın düğünüme gelmemesi, beni yalnız bırakması, annemi evden kovmasına rağmen hala üzülüyorum düşününce. Hasta mı acaba diyorum. Annemi bırakmak da başka bi hatamdı ama çok ısrar ettim yalvardım neler neler yaptım gelmedi. Bazen iyi anılar geliyor yine üzülüyorum. Annem bize gelip geri döndüğünde istasyonun ortasında ağlıyorum annemi bu duruma düşürdüğü için o an nefret ediyorum.

Affetmemekte bi sorun var mı sizce? İçim rahat olmalı mı affetmediğim için? Ölümcül hasta olsam son çare o olsa yine bi alo demem demeyeceğim. Kararımda haksız mıyım?

Affetmemekte bi sorun var mı sizce? İçim rahat olmalı mı affetmediğim için?

Bu sorunun cevabı için videoyu izlemenizi öneririm.

Ayrıca her ailede böyle evi arsayı dayının amcanın üzerine yapan dede olmak zorunda mı?? Aynı benim dedem.
Siz vermişsiniz hakkınızı, tekrar okudum. Neden böyle bir şey yaptınız??

Senin düzeninin oturmasına ve annenin sevdiği yerde sevdiği insanlarla olmasına sevindim babanada Allah'tan rahmet dilerim. Amcan hasta değilse kötü biri, zaten bu mal mevzuları insanın özünü gösteriyor. Yine ettiklerinin eline kalıyorlar günün sonunda sen affetmem desende bir gün düşer senin eline.. Affetmemekten ziyade hissizlik var sanki sende o hepsinden kötüdür. Alınacak verilecek birşey yok anneciğine ver enerjini ve onu akışına bırak üzdürme kendini..

Bu sorunun cevabı için videoyu izlemenizi öneririm.

Ayrıca her ailede böyle evi arsayı küçük dayının üzerine yapan dede olmak zorunda mı?? Aynı benim dedem.

Dede yapmadı ya, keşke dede yapsa. Biz kendi ellerimizle yaptık :) videoyu izleyeyim çok teşekkürler.

Yav amcaya bu kadar sevgi duyulmaz bence babadan öte bir sevgi gördüm ilginç yani baban ölmüş senin düğüne amcan gelse ne olur gelmese ne olur hasta anneni sokağa atmış size kalan mala çökmüş ne vicdan azabı duyuyorsun anlamadım ben
27 yıl amcamla yaşadım. Aynı evde yaşıyorsunuz size babanızdan daha fazla ilgi gösteriyor (babam da severdi tabi de sevdiğini gösteremeyen babalardandı, sonradan anladım). Amcasıyla ayda yılda bir görüşen kişiler de anlayamıyor bunu ama bende durum farklı.

Senin düzeninin oturmasına ve annenin sevdiği yerde sevdiği insanlarla olmasına sevindim babanada Allah'tan rahmet dilerim. Amcan hasta değilse kötü biri, zaten bu mal mevzuları insanın özünü gösteriyor. Yine ettiklerinin eline kalıyorlar günün sonunda sen affetmem desende bir gün düşer senin eline.. Affetmemekten ziyade hissizlik var sanki sende o hepsinden kötüdür. Alınacak verilecek birşey yok anneciğine ver enerjini ve onu akışına bırak üzdürme kendini..
Çok teşekkür ederim. Anneme ben de seviniyorum ilk başta içim hiç rahat değildi ama geçen gün gittim evine. Öğlen başka bi komşu geliyor gel çay içelim akşam başka komşu geliyor gel deniz kenarına gidelim sana yemek ısmarlayayım bilmem ne. Cidden mutlu şu an diğer evde olsa anılarla daha çok üzülecekti.

İlk başta çok sinirliydim. Çocukluğumdan beri çok manipüle edildim çünkü daha ortaokuldayken ödevimde yardımcı olan arkadaşıma teşekkürler canım dedim diye hattım kırıldı amcam tarafından. Ama işte her seferinde cama çarpan köpek balığının cam kaldırıldığında yine aynı alanda kalması gibiydi belki de alışılmış çaresizlik :) Daha hissizim şu an doğru.

27 yıl amcamla yaşadım. Aynı evde yaşıyorsunuz size babanızdan daha fazla ilgi gösteriyor (babam da severdi tabi de sevdiğini gösteremeyen babalardandı, sonradan anladım). Amcasıyla ayda yılda bir görüşen kişiler de anlayamıyor bunu ama bende durum farklı.
Durumun farklı olduğunu hakkınızı amcanızın üstüne geçirdiğinizde görüyoruz zaten

Affetmemekte haklısın. Çakal amcan belli ki hasta ve karısı postayı koymuş. Aklınca sana baktıracak kendini. Acıma yetime diye boşa dememişler. Sakın oyununa düşme.
Bana da öyle geliyor. Bakacak kimsesi olmayınca bana kaldı sanırım. Belki ölmüştür de bayadır ses soluk yok.

Çok teşekkür ederim. Anneme ben de seviniyorum ilk başta içim hiç rahat değildi ama geçen gün gittim evine. Öğlen başka bi komşu geliyor gel çay içelim akşam başka komşu geliyor gel deniz kenarına gidelim sana yemek ısmarlayayım bilmem ne. Cidden mutlu şu an diğer evde olsa anılarla daha çok üzülecekti.

İlk başta çok sinirliydim. Çocukluğumdan beri çok manipüle edildim çünkü daha ortaokuldayken ödevimde yardımcı olan arkadaşıma teşekkürler canım dedim diye hattım kırıldı amcam tarafından. Ama işte her seferinde cama çarpan köpek balığının cam kaldırıldığında yine aynı alanda kalması gibiydi belki de alışılmış çaresizlik :) Daha hissizim şu an doğru.
50 çok genç bir yaş bu arada baksın kendine anne mis gibi ya oturtmuş düzeni olacağina varıyor görüyosun içini rahat tut 🌹

Back
X