- Konu Sahibi _MedceziR_
-
sanal ya. o yüzden çokta takmıyorum. ama senin olayında affetmem mümkün değil. bana göre tabii.
dedim ya. büyük olaylar dışında. oda buna giriyor. benimde öyle hayatımı tamamen değiştiren affedemedim 2 kişi var. ama onun affedilmemesi lazım zaten.. kime söylesem affetme sakın der.
ama onun dışında o bana bunu demiş,şu bana şöyle yapmış. kinlenmeye gerek yok. unuturum gider.
Affetmezsen unutmazsın unutmazsan da beddua etmeye devam edersin
Edebileceğim tüm bedduları ettim, bir tutarsa ömür boyu çekeceği var
Adamı uzuvsuz bile bıraktım, sen düşün artık
Ohoooo ben de aştım kendimiBeddua döner dolaşır gelir ya Allahtan bizim kopacak uzuvlarımız yok
Affetmezsen unutmazsın unutmazsan da beddua etmeye devam edersin
affedince ne oluyor karşıdakinin çok da umrunda sanki.. bidaha bidaha aynı şeyler
Affetme, ruhsal arınmanın hem başlıca aracı hem de amacıdır. Affetme tüm deneyimlerimizin sevgiye dönüştüğü noktadır. Sevgiye dönüşen her deneyimin karmik döngüsü de sona erer. Yani geçmişte ekilen bir enerji artık sevgiye dönüşmüştür. Böylelikle bu deneyimin tekrar yaşanmasına gerek kalmaz. Sık sık "Geçmişini affetmeyen, geleceğini de yaratamaz."
Affetme sırttaki bir küfe gibidir. Ancak sevgiye dönüştüğünde boşalabilir. İşte, geçmişimizde kızdığımız her olay ve kişileri, affetmediğimiz sürece sırtımızdaki küfelerde taşıyoruz. Onları affetmek demek, kendi yüklerimizden kurtulmak demektir. Bıraktığımız her öfke için Evren'de tek bir karşılık vardır, o da sevgi.
Birini affedememe nedenimiz, o kişinin bizim korkularımızı tetiklemesindendir.
Günde bir kere düzenli olarak korkularınızı çalıştığınızda, korkularınız her geçen gün dozu azalarak bitecek ve böylece o kişiyi affetmeniz kendiliğinden kolaylaşacak, hatta kendiliğinden olmuş olacak.
Affettirmeyen korkudur.
Birini "asla affedemem" diyorsanız, o kişi sizin korkularınızı tetiklemektedir.
O kişinin sizde hangi korkuları harekete geçirdiğini bulup düzenli çalışın. Bakın o zaman en "affedemem" dediğiniz kişiyi bile nasıl kolay affedebileceksiniz. Affetmek, o kişiyi onaylamak, "Oh ne iyi yaptın, iyi ki yaptın" demek değildir. Ona gidip sarılıp "Canım bak, ben seni affettim biliyor musun" demek hiç değildir. Zaten bunları yapmayın.
Affetmek, içte olan bir harekettir; içte dönen ve yaşanan bir enerjidir.
Affetmek, kendi yolunuzu açmak, sırtınızdaki yükleri bırakmak, kendi hayrınıza bir adım atmak demektir çünkü affetmediğiniz her bir an, siz kendi sırtınızdaki o yükü taşımaya devam ediyorsunuz demektir.
Affetmek, kendini sevmek demektir.
Kendinizi de affedin.
Çigdem Fırıncıogulları
-------------------------------------------000----------------------------------------------
Paylaşmak istedim.
Çoğu zaman çevreme affedip serbest kalmayı öğütleyen ben, bu aralar kendime öğretemiyorum bunu. Bu yazının meditasyon kısmı da var, onu kişisel gelişimde paylaşacağım.
Tuğçeme teşekkürler
Affetmiyorum, affetmeye gerek görmüyorum çünkü...
Hakkım helal değildir dediğim insanların sayısı artıyor sanki gün geçtikçe... garip bir şekilde affetmedikçe özgür hissediyorum ben kendimi...
kin duymuyorum, öldürmek istemiyorum kimseyi, sadece affetmeyerek zihnimde cezalandırıyorum... böyle daha iyiyim...
affedersem aynı salaklıkları tekrarlarım diye korkuyorum çünkü...
( aşk meşk konuları değil bahsettiğim, benimki (eski)dost kazıklarından ibaret)
affedince ne oluyor karşıdakinin çok da umrunda sanki.. bidaha bidaha aynı şeyler
Affedemiyorum. İntikam istiyorum. Bana çektirdikleri burnundan gelsin istiyorum fitil fitil hem de fazlasıyla. Bu da yoluma devam etmemi engelliyor aslında yazı doğru yani. Nasıl yapılır bilmem ki...
aynen bende canım. burnundan getirmek istiyorum. gülüşüm kapak olsun sana demek istiyorum. ne halin varsa gör git demek istiyorum.
Ama çok erken sanırım çünkü hala geri dönüş yapmadı yapsa ben ona bir çıkışlar yapacağım, rahatlayacağım, 5 gün oldu aramadı ve sabırsızlanıyorum onun pes edeceği zamanı bekliyorum.
Ben de çok çabuk affederim.
Kin tutmam vs. ama birisi var, affettim de yapılanları unutamıyorum ve geçmişimi serbest bırakamıyorum.
Bugünler iyiyim aslında ama bazen geliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?