Affetmek, özgürleştirir.

İşte yazı da aslında bunu anlatıyor.
Affetmek, tekrar o insanların hayatına dahil olmak ya da kendine hayatına almak, yaptıklarını onaylamak anlamına gelmiyor.

Affedemediğimiz her kişi ve olay, hayat yolumuzda bir engebeymiş.
O engebeleri önümüzden kaldırmak için, yolda özgürce ilerlemek için, yani "kendimiz" için affetmemiz gerekiyormuş.
Zaten o insanların affedildiğinden haberdar olmaları gerekmiyor.
Tamamen kendi özgürlüğümüz, hafifliğimiz için.

Ama yine de çok zor

Son düzenleme:
Ben bazen katil olduğumu görüyorum rüyalarımda. Bastırdığım ne'm varsa bir bir ortaya cıkıyor. Ben ki fiziksel olarak kimseye zarar veremem, canı yananla oturur ağlarım ama zarar vermek istiyorum:)

Edebileceğim tüm bedduları ettim, bir tutarsa ömür boyu çekeceği var

Adamı uzuvsuz bile bıraktım, sen düşün artık

Ohoooo ben de aştım kendimi Beddua döner dolaşır gelir ya Allahtan bizim kopacak uzuvlarımız yok

Affetmezsen unutmazsın unutmazsan da beddua etmeye devam edersin

beddua da karşıdaki insanın düzelme kapısını kapatıyor, aslında daha şerli yapıyor onu
şerli insanların da herkese zararı var
en iyisi Allah doğru yola ulaştırsın demek

Son düzenleme:
Bence artık bir şey hissetmediğimiz zaman affedebiliriz.

Hala kalbimizin bir yerleri acırken "affettim" demek kendimizi kandırmak olur.

Ne zaman ki adını duyduğumuzda hissizleşirsek, işte o zaman affederiz, hatta artık umrumuzda bile olmaz..

Affetmek bence kişiye ve yaşanılan olaya göre değişir. Sevgilim beni aldatırsa ben onu affetmem. Çünkü bu karakter bozukluğudur. Adamın karakteri bozuk ben onu affetsem ne olacak. Arkadaşımla küserim, aramızda kırıcı olaylar yaşanmıştır. Gelir adam gibi özrünü diler onu affederim. Kendim kırdıysam gider özür dilerim. Tabii bu da yine olayın boyutuna bağlı. Kin tuttuğunu sananlardanım Biriyle aramda bir olay yaşandığında o an ona sinir olurum, fakat gelip özür dilediğinde hemen yumuşarım. Şöyle bir olay geçmişti başımdan taa lise zamanları. En yakın arkadaşımın bana anlattığı herşeyin yalan olduğunu bir tesadüfle öğrendim. Allah büyük işte. Bir de benim sevdiğim kişiyi aynı zamanda onun da sevdiğini ve kendi yakın arkadaşına sevgilimin bana yaptığı süprizleri kendine yapmış gibi anlattığını öğrendim. Meğerse gizli gizli benim hayatımı yaşıyormuş Eee tabii küstüm, görüşmedim. Sonra mektup yazdı bana özür diledi. Ben ne yaptım, üzüldüm hemen affettim Ama eskisi gibi oldu mu? Hayır. Ufak tefek şeyler yaşanır, bunlar affedilir. Ama bana göre size çok büyük yanlışlar yapmış olan insanları affetmeyin. Zaten eskisi gibi olmaz, unutamazsınız. Ayrıca yapan kişinin karakteri bozuktur ki yapmıştır. İleri de sizi yine üzecektir...

kısısel gelısımde paylasacagım demıssın, ofke kontrolu gıbı konularda acaba paylasımlarınız var mı ? ya da hangı topıkte acaba ?

Eski dost kazıklarını ben de umursamıyorum.
Yani kimseyi ne gebertmek istiyorum ne de sinir oluyorum.
Kendisiyle bırakıyorum o kişiyi ya da görüşmeye devam ediyorum umursamayıp falan.

Benim sorunum aşk meşk meselesi , hak etmediklerim.
Herkes hak etmediğini düşünür diyeceksiniz belki ama hikayeyi bilseniz, şaşırırsınız saflığıma (tabii 19 - 20 yaşında toy bir kızdım o zamanlar) öyle işte...

Her gün bunları düşünmüyorum elbette ki ama arada geliyorlar, çok feci geberik bir ruh haline bürünüyorum. Her şey anlamsızlaşıyor.

Hayatıma kimseyi alamıyor olmamı buna bağlıyorum mesela...

Çok dağınık anlattığımın farkındayım. Geçmişi şifalandırmak için ne yapılması gerektiğini bilen var mı?
(Dua ediyorum tabii ki. Başka?)

affedince ne oluyor karşıdakinin çok da umrunda sanki.. bidaha bidaha aynı şeyler

Benim sorunum her gün gördüğüm ya da görmek zorunda olduğum insanı affetmekle alakalı olmadığı için, geçmişimi affedip önüme bakmam lazım. Tabii sizinki her zaman birlikte yaşamak zorunda olduğunuz bir insansa konuyu çözmelisiniz önce...

affetmek cok zor bir şey kendınle verdıgın savas...
herkes affedemez kolay kolay...nirvanaya ulaşmak lazım affetmek ıcın:)
egodan hırslardan gururdan arınmak lazım...

Affedemiyorum. İntikam istiyorum. Bana çektirdikleri burnundan gelsin istiyorum fitil fitil hem de fazlasıyla. Bu da yoluma devam etmemi engelliyor aslında yazı doğru yani. Nasıl yapılır bilmem ki...

Affedemiyorum. İntikam istiyorum. Bana çektirdikleri burnundan gelsin istiyorum fitil fitil hem de fazlasıyla. Bu da yoluma devam etmemi engelliyor aslında yazı doğru yani. Nasıl yapılır bilmem ki...

aynen bende canım. burnundan getirmek istiyorum. gülüşüm kapak olsun sana demek istiyorum. ne halin varsa gör git demek istiyorum.

aynen bende canım. burnundan getirmek istiyorum. gülüşüm kapak olsun sana demek istiyorum. ne halin varsa gör git demek istiyorum.

Ama çok erken sanırım çünkü hala geri dönüş yapmadı yapsa ben ona bir çıkışlar yapacağım, rahatlayacağım, 5 gün oldu aramadı ve sabırsızlanıyorum onun pes edeceği zamanı bekliyorum.

benim pek umudum kalmadı açıkçası. ileride belki yaptıklarına pişman olur ama tükürdüğünü yalamak istemez. kendisi kibirli ,kendini beğenmişin tekidir.

Ben de çok çabuk affederim.
Kin tutmam vs. ama birisi var, affettim de yapılanları unutamıyorum ve geçmişimi serbest bırakamıyorum.
Bugünler iyiyim aslında ama bazen geliyorlar.

Bana ise sevgilim cok kincisin on yargilisin der...
Ben bilmem esim bilir izlerken begendigim bir cift oluyor onlari tutuyorum mesela beyfendi tutturuyor oburlerini niye disliyorsun...
Sempati duymak baska birsey kin tutmak baska birsey... aaa ustume iyilik saglik deli mi ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…