Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim dörtlü testte çok yüksek çıktı doktor tekrar sadece afp yaptır dedi.ama devlet hastanesi sadece afp yapamayız üçlü test yapıp onun içinde bakalım dedi.o da yüksek çıktı.önemli olan mom değerin.eğer kan değerin 33 çıktıysa mom değerin düşüktür.ama mom 33 ise yüksektir.doktorun normal dediğine göre mom değildir o panik yapma.ben 1 ay boyunca çok yıprattım kendimi bi de sana tavsiyem çok araştırma yapma.Kizlar uclutest yaptirmadan sadece afp baktiraniniz oldu mu. Sonucunuz kac cikti. Bnm 33 cikti ama 2.5 ustu anormal diye okudum. Ama dr normal dedi. Kafam karisti. Nolur bi cvp yazin.
Benim dörtlüde kan değeri 365 mom 12.11 çıktı doktor hemen ayrıntılı ultrasona yönlendirdi çok panik olduk anlatamam.perinatoloğa ayrıntılı ultrason yaptırdık spina bifida yok sebepsiz yükselmiş olabilir dedi.17. Haftada yaptırmıştık.bi de 22 de gittik aynı doktora tekrar detaylı bakıldı yine sorun yok dedi.ama anlıyorum seni insanın içi rahat etmiyor.ayrıntılı ultrason ne zaman yaptırcaksın.Afp (MoM) yaziyor aynen bu sekilde.
Aslinda dr normal dedikten sonra evham etmemem gerekiyor ama napim elde olmuyor.
Belki diyorum uclu testteki hesaplanmasiyla tek basina bakilirken hesaplanmasi farklidir.
Dr test sonucumu yanlis gormus olamaz demi ya![]()
Evet denmiyor öyle yapıştırıyolar hemen cevabı.benim 23 şu an senin haftalarında çok kötüydüm ama bebişimi iyi gördükçe rahatladım hep.hatta bi gün başka bi doktora gösterdik sonuçlarımı adam falcı gibi son aylarda kayıp yaşayabilirsin dedi.(allah korusun)ama kendi doktorlarım hep iyi konuştu.o doktor öyle söyleyince çok ağladım baktım bebeğim kıpır kıpır vurmaya başladı.sonrada ona sters yarattım diye ağladım tabi kendime kızmaya başladım ona bunu yaşatmaya hakkım yok allah ne isterse o olacak rahatla artık dedim.artık içim daha rahat inanmıyorum bebeğimde bi sorun olduğuna.allahın izniyle sağlıklı bebişler alıcaz kucağımıza inşallah..Bnde kan degeri ve mom farkli olarak yazmiyor.. Ama icim rahat etmedigi icin esime tekrar dr u arattirdim ona da normal demis. Diyemiyoruz ki internette 2.5 yaziyor en yuksek diye. İnternet bnden daha mi iyi bilecek der haklida..
Artik yapicak bisi yok iki kere aradik normal dedigine gore vardir bi bildigi..
1 ay sonra ayrintili ultrason, suan 16. Haftadayiz.
Siz kacinci haftadasiniz?
Sen içini ferah tut canım doktor sorun olsa söylerdi emin ol.ben denizlide oturyorum sonucu aldıktan sonra aydın izmir denizli doktor doktor dolaştık.ama bi sorun yok dediler çok şükür.doktorlar hep en kötüsünü söyler çünkü doğumdan sonra bebek sorunluysa ben size demiştim demek için.çok vaka olmuş sorun yok denipte bebekte sorun çıkan bu yüzden davalar açılmış doktorlara onlarda heralde bu yüzden kötü konuşuyolar.ama sen doktoruna güven.ayrıntılı ultrasondada görürsün zaten sorun olmadığını.yakında kıpırtılarda hissetmeye başladınmı senden mutlusu olmazAminn allah korusun saglikla aliriz ins o nasil insafsiz bi dr mus oyle. Allah islah etsin gunah degil mi bi anneyi boyle korkutmak. Bnde sabah cok korktum agladim daha dr la konusmadan, dr normal dedi yine suphe yine suphe.
Ya herhalde dr dan daha iyi bilecek degilim vardir bi bildigi boyle bi konuda yanlislik yapamaz herhalde demi..
Daha fazla vesvese yapmak istemiyorum.
Rabbimize emanet meleklerimiz.
Hissedersin yakın zamnda ben 18 de hissetmeye başlamıştım.inşallah canım iyi haberlerni bekliyorum.bende aydınlıyım denizli aydın aynı gibi zaten bende çok sevdim.izmirede ayrıntılı ultrason için gönderdi burdaki doktorum.İnsallah o kipirtilari bi hissetsem cok mutlu olucam. Ayrintili ultrasonda da allahin izniyle temiz haberler aliriz ins.
Bende denizliliyim buarada, cok severim
Memleketimi :) izmirde oturuyorum ama.
Bizim afp yüksek çıkınca hemen o gün anca radyolog bulabildik burda.doktorumda izmirden soner beyi önerdi ısrarla ona gitmemizi istedi ama iyiki gitmişim çok memnun kaldım.2. Olarakta düşünmeden gittim.aydında aileler olunca aktarmalı gittik gibi bişey oldu bi gün aydında dinlenip ertsi gğn izmire gittik.cinsiyet erkek ama daha isime karar veremedik:)eşim yağız aras sarp bunlar arasında gidip geliyo.banada yağız sıcak geliyo.senin cinsiyet ne.Denizlide perinatolog yok mu.. Ben burda baska bi ilcedeki hastaneye gitmeye useniyorum zaten bnm asiri bulantili geciyor. En yakin hastaneye gidiyorum.
Denizliden izmire gelmek zor olmustur ama mecbur bebislerimiz icin. Senin cinsiyet ne, isim karar verdiniz mi :)
Doğuma 1 ayım var canım umarım iyidir.hareketlerinde falan bi sıkıntı yok şükür bakalım beklemedeyiz..değerin çokta yüksek değil bence benim mom 12 di.İyi günler benmde üçlü testimde afp değerim 3.12 çıktı çok korkuyorum şimdi nasıl bebekleriniz RABBİM hepimize sağlıkla almayı nasip etsin İnş.