afrika menekşesi aldım yetiştiren varsa bana bu çiçek türü hakkında bilgi verebilir mi ? ne yapmam gerektiği nasıl bakmam konusunda acaba ?
tabi canım yüklerim bu sayfaya gösteririm size de ama azıcık büyüsün toparlansın çiçeğim şu an yeni olduğu için bakımzsız :)ayy canim yaa resmini ekip buraya yuklermisinnnnbende askima afrika meneksesi almayi dusunuyorum
tamam canım çok teşekkür ederim bunlar bile yeterlidir bana çok heves ediyorum benim de çiçeklerim güzelce büyüsün diye :)merhaba, benim bitkilerle aram çok iyi olmamasına rağmen elimi sürdüğüm afrika menekşeleri çoşar, hiç çiçeksiz kalmaz.
ben menekşeleri cam önüne ama direk güneş almayacak şekilde yerleştiriyorum. asla üstten su vermiyorum, her zaman saksının altından tabağını dolduracak kadar su veriyorum. su verme sıklığı aklıma geldikçe diyeyim o da genelde haftada 1-2 arası. çok sulanmayacak, yani alttan su verdiğinde üstte toprağı ıslak ıslak görünmesin. yapraklarına asla su değmeyecek.
hmmm aklıma başka bir şey gelmedi. aslında gayet kolay bakımı.
tabi canım yüklerim bu sayfaya gösteririm size de ama azıcık büyüsün toparlansın çiçeğim şu an yeni olduğu için bakımzsız :)
tamam guzelimm bekliyorum sabirsizliklaa menekseleriniii
Canım menekşelerin çok güzel vuruldum
canım ben biraz daha büyüsün istemiştim aslında göstermek için ama seni de bekletmek istemedim menekşelerim bunlar işte paylaştım bakabilirsin :)
Bende hercai menekşesi istiyorum ama bulamadık eşime sordurdum
yaa tam istedigim gibiiii cokkk guzellerrrr bayildimmmmmcanim bende esime almayi istiyorum ama nerden alacam onuda bilmiyorum normal cicekcilerde bulur ins:26: menekselerine uzun omurler diliyorumm buyudukce resimlerini paylas canim walla seve seve tabip ederimm
tamam canım büyüdükçe paylaşırım sizlerle beğenmene sevindim canım :) inşallah sen de bulursun istediğin gibi ben büyük bir alışverş merkezi sayılmaz da öyle bir yer diyebilirim orada satılıyordu öyle bir yerden aldım ben de çok aradım ama menekşemi ama buldum sonun da :)
yaa kocam icin en guzel cicek menekse olacagini dusunuyorum ve sanirim haftaya artik aramalara baslicammm inss bulurum...
ilk once kendim bakmak istiyorum ve daha sonra askima verecemm....
bakimi hakindada yazanlar olursa cokkk sevinirim ben cicek hic bakmadim ve yakinda ilk defa cicek bakacamm:26: inss oldurmemm:18::18:
Mesleğini yapamayan bir ziraatçi olarak bildiklerimi aktarayım;
-Afrika menekşesi orta derecede nemli ortamları sever genelde,fazla ısı olsun istemez,çünkü çiçekleri fazla ısıda hemen solabiliyor.
-Humuslu bahçe toprağı ve doğal yanmış ahır gübresi kullanabilirsiniz bir de torf kullanmanızı öneririm toprağı nemli ve gevşek tutar.
-Fazla büyük saksı kullanmamanızı öneririm..
-Toprağı değiştirecekseniz de ilk baharı bekleyin,tek bir yapraktan bile kolayca çoğalabilen türlerdir bunlar..Haftada 2-3 kere bile sulasanız yeterli ayrıca yaprakları yıkayabilirsiniz korkmayın,genelde "yanar"falan derler ama alakası yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?