Tatlı Tarifi Afyon Lokumu-Resimli

tramissu

göbiş değl artık bebiş :)
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
1.956
4
116
39
Diğer
muhallebinin degişik bi sunumu
kızlar bu arada tarıfın üzerine krem şantı sürün öyle kıvırıp deneyın o zamanda cok guzel oluyor ....

malzemeler tamamlansın yeter

1 kg süt
wanilya
1 kahwe fincanı şeker
1 kahwe fıncanı un
1 yemek kasıgı tereyağı
vanilya
antep fıstıgı yada cewiz
hındıstan cewızı
istenirse krem santi

tencereye 1 kg sütü we sekerle unu koyun muhallebı kıwamında olucak pişmesine yekın wanılyayı atın we dewamlı karıstırın piştikten sonra yanı kaynadıktan sonra tereyegını koyun içine we blendırdan gecırın böylece hem daha iyi oluyor kıwamı hem topak hiç kalmamış oluyor.
en buyuk dıkdörtgen borcama altına ister antep fıstıgı döwülmüş ister hındıstan cewızı ile bulayın uzerıne de hazırladıgımız muhallabıyı dökün sogusun sonra üzerine ister kremsanti yapın sürün ister tekrar hındıstan cewızı antep fıstıgı yada cewiz serpin
borcamın boy kısmından 3 e yada 4 e bölün
spatula ile kaldırıp bı dılım boyunda rulo yapacakmıs gibi sarın we kesin
yada bellk buyuk dılmler kesın we hepsını ıkıye katlayıpda sewis yapın

Son düzenleme:

benımkı krem santısız we 3 e katlanmış sekılde siz nası isterseniz öyle olur yani........... afiyet olsun ..............

Ellerine saglik canim a.s.,off zaten tatli biseyler ariyordum evde cokacimcoook Afyon lokumu basligini gorunce girdim,ne de olsa memleketim :asigim:

çatlama cnm bnm ya yap hemen de şişmesinler..............:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

Ben de buna benzer bir tarif yapıyorum
bu tip tatlılar gösterişli oluyo eminim çok da lezzetlidir
Ellerine sağlıkalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Ben de buna benzer bir tarif yapıyorum
bu tip tatlılar gösterişli oluyo eminim çok da lezzetlidir
Ellerine sağlıkalkisalkisalkisalkisalkisalkis
benzer derken canım ne farklılıklar war yazda deneyelım bızde tatlım ufak bı degısıklık bıle bazen harıkalar yaratabılıyor ....

ben bunu nasil görmem ya
nekadar deyisik ve harika biseye benziyo
ellerine saglik cimcimem masallah sanaopuyorumnanaktan

ben bunu nasil görmem ya
nekadar deyisik ve harika biseye benziyo
ellerine saglik cimcimem masallah sanaopuyorumnanaktan
saol canım benım tadıda cok guzel gercektende bana güven :))))
Benim tariflerimde iki renkli rulo var oda bunun gibi katlanarak yapılıyo
alta hindistan cevisi var
istersen bi göz at canım
evet canım cok benzıyor gercektende ona da yorum yazdım ve pc ye ekledım tatlım elleıne saglık senınkıd ecok guzel olmuş.......

Malzemeler

6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1,5 su bardağı hindistancevizi
1 poşet kremşanti
1 su bardağı ceviz
Damla çikolata
Antep fıstığı

Tarifi
Bir tencerede un ve şekeri karıştırın, 5 su bardağı sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyip 15 dakika mikserle çırpın. Büyük fırın tepsisine hindistan cevizini hiç tepsi gözükmeyecek şekilde yayın. Üstüne muhallebiyi bir köşesinden dikkatlice döküp üstünü düzleştirin. Kalan 1 su bardağı süt ile kremşantiyi bir kasede çırpın. İyice soğumuş muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıp ezdiğimiz bir bardak cevizi heryerine serpin, bu şekilde tepsiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin. Çıkarınca 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her bir şeriti rulo olacak boyda parçaya bölün. Her bir parçayı bir spatula yardımıyla rulo şekilde sarın. Afyon lokumu Üstüne biraz antep fıstığı serpip damla çikolata koyup soğuk servis yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…