Ağbimle aramızda hep bir mesafe oldu

balizza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
480
3
0
Kastamonu
merhaba kızlar...
sorun abimle...
abim derken bile içim soğuyor...
abim bende 3 yaş büyük.ben üniversitede okuyorum,abim iyi bi kurumda müfettiş...
biz hiç abi kardeş olamadık...biz hiç kucaklaşmadık...hiç candan sarılmadık...tokalaşmadık bile...bayramlarda...o da kaçarcasına...
hep bi mesafe oldu aramızda.
size bi kaç örnek vereyim...daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum...
abim 23 yaşında,sessiz içine kapanık biri....kalbi iyi...ama bencil...
annemle babam tartıştığında(her ailede olduğu gibi) evlenip gitsem...kendi hayatımı kursam der durur...çözüm bulmak yerine heo kolayına kaçmayı tercih eder...
kendi çekingen olduğundan,benden ve annemden ona kız bakmamızı ister...
bana bi günden bi güne:'derslerin nasıl,bi sorunun,bi sıkıntın var mı,bi ihtiyacın var mı?'demeyen adam(çok samimi söylüyorum bi kez bile sormadı...aynı ünide okumamıza rağmen vize final zamanımı bile bilmez,sormaz),her akşam gelir gelmez ilk lafı:'bana kız baktınız mı?' oluyor...
artık içimden ona abi demek bile gelmiyor...
benim okulda bi arkdaşım var,erkek.üstten ders alıyor.onunla abi kardeş gibi olduk...inanın hergün halimi hatrımı sorar...ders notlarını bana verir...
geçen annem abimle aramızdaki soğukluktan beni sorumlu tutarcasına üzüntüsünü ifade etti....neden böylesiniz diye...en sonunda patladım:'senin bi günden bi güne halimi merak etmeyen,sadece kendini düşünen,siz babamla kavga ettiğinizde bile çözüm aramk yerine nasıl kurtulurum derdine düşen bencil oğlunun yapmadığı abiliği,kardeşliği bana okuldaki arkadaşlarım yapıyor!'bunları söylerken gözlerim doldu,sesim titredi...ağlayacak gibi oldum,odama geldim
görseniz kendi yatağını bile toplamaz,suyunu bile ayağını ister...benim annem bel fıtığından ameliyat oldu...o yüzden o yorulmasın diye uğraşıyorum...abimse işini,yorgunluğunu bahane edip yatağını bile düzeltmez(gerçi annemde yeterince pohpohladığı için,öyle bi beklentisi olmaz)
geçen akşam mutfakta yemek yiyorduk..limon istedi,kalk kendin al dedim,bu sefer tutup annemden istedi(biliyorya anneme dayanamayıp benim getireceğimi )bende patladım...sen hiç annemi düşünmüyormusun,kadın tüm gün yoruluyor,sen hizmetçi gibi kullanıyorsun...
gülüyo,şakaya vuruyor...
annemse hiç bişey demiyor,bu yüzden onada kızıyorum.
ben yapsam,hiç beni düşünmüyor,yardımcı olmuyorsun diyor
artık içimde hiç sevgi kalmadı...
dünkü olaysa iyice mahvetti beni...
odamda laptopuma bakıyordum...
benim program bellidir...okuldan akşama doğru gelirim.1 2 saat nete bakar,sonra dersin başına geçerim.abimse tam ben laptopn başına geçince işten gelir.
ve bana anneme şikayet eder...'sen bilgisayarın başından ayrılmıyorsun,hiç ders çalışmıyorsun!fatura yüksek geliyor'
oysa ben okuldan her fırsat bulduğumda kütüphaneye giden,geceleri ders çalışan biriyim...derslerimde iyidir..
anneme böyle anlatıyor,annemde bana çıkışıyor sen internetin başında napıyorsun,hep onun başındasın diye...
dünde okuldan geldim nete bakıyordum.abim geldi film izlieyeceğim bilgisayarı versene dedi.bende şimdi işim var sonra vereyim dedim...inan 5 dk da bir hadi,hadi,hadi ver...diyip durdu...en sonunda kızdım,ya ben bakıyorum bi gitsene,işim bitince vereceğim,ne diye her dk istiyorsun dedim yüksek sesle...
5 dk sonra işim bitti,seslendim abi gel al diye.
cevap aynen şu...:
'istemez!!!' sert bi şekilde...ve annemlerin odadaki bilgisayara bakmaya gitti...benim odamın yanından geçerkende sessizce,ama duyacağımı bilerek ve isteyerek ş......z dedi sinirle...
hiç bişey demedim...
ve öbür odadan annemle konuşmalarını duydum:
-şu kızına bişey de,ters ters cevap veriyor..ya sabır ya sabır diyorum h....n gibi cevap veriyo,iyice tepemize çıktı,internetin başından ayrılmıyor...
gibi bi sürü şey...
inanın akşam 8 den sabaha kadar ağladım...
uykumdan uyanıp aklıma geldikçe ağladım...
suçu kendimde aradım...
ben abme karşı yukarda anlattığım sebeplerden hep kızgın olduğumdan çok mu fevri davrandım dedim acaba...
bugün annemle konuşuyorduk..
annem dediki:
abin sana çok kızgın çok sertsin,çok kızgın davranıyorsun...bende tüm içimdekileri anlattım...
sonrada dediki sen internetin başında napıyorsun...
inanın öyle sinirlendimki...kendimi kötü bişey yapıyormuş gibi hissettim...
dedimki:
yarın bi hocama mail atacağım ondan sonrada o laptpu odamdan dışarı atacağım...1 2 saatlik bilgisayara bakmam gözünüze battı...'
ve bu bilgisayırı muhtemelen son kullanışım bu...
çok kırıldım üzüldüm...
hem abime,hem anneme...
ama abime olan kızgınlığım hiç geçmeyecek...
biz hiç abi kardeş olamadık...hiç....
canım kardeşim deyip bi kere bile sarılmadık.....
dün akşamdan beri ağlıyorum...yazarken bile...
kızlar,laptopu yarın bi daha hiç elime almamak üzere çıkaracağım odamdan...
msjlarınızı okulun,kütüphanenin bilgisayarından okuyp cevaplamaya çalışacağım...geç yazarsam kusuruma bakmayın...tüm tavsiyelerinizi,öğütlerinizi,eleştirilerinizi bekliyorum.samimiyetinize inanıyorum
okuyan gözlerinize sağlık....

evet dedıgın gıbı abın bencılmıs hem ınsa kardesını hıc merak etmez mı kotu bı durum var mı sıkıntın var mı dıye sormaz mı ılgınc,anneler galıba daha cok ogulcu oluyo benım annemde daha cok ogulcu ama ogulları uzakta oldugundan olabılır,ama sen hıc sordun mu abı nasılsın felan dıye sende fevrı davranınca o da hep aynı olacak bence,aslında abıne bı kız ayarlasan evlenebılcegı belkı muhabbet noktanız olur aranız duzelır ,annende bıraz suclu he 1-2 saatlık netten nolcak derslerıne de calsıyomussun anlamadım gıttı,cnm ıns abınle aranız duzelır,baabm ne dıyo pekı bu duruma

Kardeşim yok evde tek çocuğum ama bazen çok özeniyorum keşke benimde bir kardeşim olsaydı demekki herşeyin hayırlısı varmış birkez daha anladım Rabbim hayırsız olacağına vermezmiş bir kez daha inandım.Canım Allah sana kolaylıklar ve sabır versin diyecek başka bişey bulamıyorum...

benimde erkek kardeşim sorun çıkarırdı pc onun odasındaydı ne zaman nete girsem zehir ederdi hergün kavga ederdik bu sebepten en sonunda babam dayanamadı banada laptop aldı şu an herkes rahat ama bazı kardeşler çok bencil gerçekten kardeşleri olduğunu unutup herşey sadece kendilerinin sanıyolar

kendini bu kadar üzmemelisin..evet abin biraz bencil,biraz soğuk sanırım sana karşı..ve sende bunu en iyi görebilen kişisin.o zaman ona göre davran.ya hiç umursama,ya da ona duyguları-kardeşliği öğretmeye çalış.ki gördüğüm kadarıyla bu güne kadar öğrenmemiş kardeşlik duygusunu.o zaman hiç sinirlenmemek tek çaren..boşver..hiç ağlama,lütfen :)

erkek arkadaşını da tebrik ederim bu arada.en azından o yönden şanslısın hem arkadaşın hem abin olabilmiş baksana :)

Son düzenleme:

cevabın ve tavsiyelerin için teşekkür ederim canım
ben abime bi kız bulmuştum,konuşmuşlardı ve abim çok beğenmişti ama sonradan kız istemedi(psikolojik sorunları vardı kendi ailesinden dolayı).
abim o sıralar kızı sorabilmek,haber alabilmek için bana yanaşıyordu...
böyle olunca inan daha çok soğuyorum....çıkar ilişkisi gibi oluyor
hala bazen sorar o kızı,ne yaptığını...ama beni hiç sormaz...

cevabın için teşekkür ederim canım
evet,Allaha hep şükretmek lazım...
Rabbim bizim göremediğimiz hayırları görüyor...
emin olunki bulunduğumuz her durumun bizim için bi hayrı var...
ben biliyorumki ikimizde evlenip kendi yuvamızı kurunca,iyice kopacağız...

keşke sorun sadece bilgiayar olsa...
en basitinden:
biz abimle aynı bölümleri okuduk,o şimdi mezun ve çok iyi bi yerde çalışıyor ben daha 2. sınıftayım...
kaç kere tavsiye istedim,kitap istedim,anlamadığım yerleri anlatmasını istedim...
hep başından savdı...sadece eski kitaplarını verme tenezzülünde bulundu
ha bi de hep:'iyi çalış haaaa!!!' dedi...
kpss de derece yaptı...
konuları çok iyi biliyor...ama banada anlat abi vizeler geliyor dedğimde,
işten geldim yorgunum,otur kendin çalış dedi...
ben kpss için seneye kursa yazılacağım,o yüzden kurs araştırıyorum geçen sordum abime hangisini tavsiye edersin diye...vereceği cevap tek kelime..ya X dersanesi,ya Y dersanesi...inanın yarım saat ağzından çıkacak kelimeye baktım...

ben sanmıyorumki bu yaşa gelmiş biiri bu saatten sonra kardeşliği öğrensin...
şuan tek yaptığım umursamamaya çalışmak...
hem anneme hem ona çok kırgınım...kendimi aralarında yabancı gibi hissediyorum...
onların yanında güçlü görünüp,gece sessizce ağlamak da zoruma gidior artık...
artık kendimde aramaya başladım,açıkçası bende biraz sinirli bi yapıya sahibim...diyorumki acaba sorumlusu ben miyim?sonra aklıma şu geliyor,daha kendi ailenle geçinemiyorsun,sen nasıl yuva kurarsın,nasıl kocanla anlaşırsın
erkek arkadaşım var,ona kalsa hemen evlenelim istiyor.okul bitsin onun çalıştığı şehre eş durumundan atanabilirim...ama aklıma bu sorunlar gelince diyorumki balizza daha ailenle anlaşamıyorsun,bari bırak o çocuğu üzme..inanın evlenmeye korkuyorum :85: evleneceğim adamlada mutsuz olacağım korkusu var :85:

kızlar şimdi hocanın ödev verdiği konuyu mailine atıp bilgisayarı annemlere vereceğim(ki rahatlasınlar )
okula gidince aralarda fırsat buldukça yazmaya çalışırım artık...
cevaplarınız için ellerinize,yüreğinize sağlık

canım benimde 3 abim var ve en küçük tek kız benim.zamanında bende çok ezildim ama annem buna sebep oldu.canım babam aksine el üstünde tutdu beni.abimler evlenince olay değişti.bende evlenince daha da değiştiler.bana çok düşkünler bende aynı şekilde onlara çok düşkünüm.yaşın vermiş olduğu anneninde yetiştirme şekli sen kızsın yapıcaksın o erkek ona hizmet ediceksin durumları falan onların bencil yetişmelerine sebep oluyor.sorun ailelerde bitiyor bence.
aile özellikle anneler nedense hep erkek çocukları pof poflar onlara kıyamaz onları hep ilk tutarlar. söze gelince eşit davrandığını söylerler ama hayır kesinlikle annede bitiyor.sevgi konusu da öyle illaki abin canı kanısın seviyor seni sana birşey olsa ondan başka fazla kimse üzülmez.fakat sevgiyi dışarıya vuramıyor.sende öyle sanırım sevgini pek göstermiyorsun.abine sarılıp öpmüyorsun onu sevdiğini söylemiyorsun.anne baba da pek geçinemiyor onlarda size birer örnek.onlar bi kere huzurlu ve sevgi ortamı yaratmaları lazımki sizlerde aynı şekilde sevgili olun.bence burda abinden çok annen hatalı onunla otur duygularını güzelce konuş.

Haklısın Canım Rabbim herzaman hakkımızda hayırlısını verir şüphesiz.
Umarım senınde hakkında hayırlısı olur

canım benim benimde bir abim var o da çok çekingen biridir.ama bilirim ki içinden beni çok sever.

onun bu davranışlarına alıştım artık hiç yadırgamıyorum. hatta ben tekirdağdan istanbula giderim öpmeyiz bile doğru düzgün birbirimizi sevmez öğle şeyleri. ama bilirim ki içinden sarılır kucaklar beni.

gittiğim zaman beni mutfağa çağırır kendine meyve suyu sıkmıştır banada verir diğerlerine söyleme şimdi onlarla uğraşamam sıkmak için iç git içeri çaktırmadan der. tabi evlendikten sonra oluyor bu olay ondan öncesinde kalk şunu getir bunu getir durumundaydık.

bence senin abinde seni içinden çok ama çok seviyordur. zaten kendinde söylemişsin çekingen birirsi diye kendine kız arkadaş bile edinememiş bu devirde ailesinden evlenecek kız bulmasını isteyen çok az erkek kalmıştır. bence birşeyler paylaşmak için siz ortam yaratın olmadı mevcut durumu tartışmadan abinle paylaş. herşey düzelecektir emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…