• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agda ve Rahimde Acilma

Ceydaerhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
751
0
46
İngiltere
Selam kizlar buzamana kadar hayatimda sadece bir kez genital bolgeme agda yaptirdim. Simdi de yaptirmak istiyorum dogum ve dogum sonrasi icin buyuk bir kolaylik olur diye temizlik acisindan. Fakat internetten yaptigim arastirmalarda hamilelikte genital bolgeye yapilan agda rahimde acilmalara neden olabiliyormus. Sizler neler dusunuyorsunuz bu konuda? Birde 37. haftamda cati muayenesi yapacak doktor ozamana kadar o bolgenin de temiz olmasini istiyorum. Off ne zor is ya...

Selam kizlar buzamana kadar hayatimda sadece bir kez genital bolgeme agda yaptirdim. Simdi de yaptirmak istiyorum dogum ve dogum sonrasi icin buyuk bir kolaylik olur diye temizlik acisindan. Fakat internetten yaptigim arastirmalarda hamilelikte genital bolgeye yapilan agda rahimde acilmalara neden olabiliyormus. Sizler neler dusunuyorsunuz bu konuda? Birde 37. haftamda cati muayenesi yapacak doktor ozamana kadar o bolgenin de temiz olmasini istiyorum. Off ne zor is ya...

eee o zaman ya kimse ağda yapmıyor ya da dediğin gibi açılma falan olmuyor ben bi sakıncası olmaz diye düşünüyorum olsaymış ben bile olmazmışım mesela ilk defa yapacaksan temiz bi yerde yaptır derim ama

Doktorum bana da hamileliğimde tavsiye etmemişti ağdayı ama rahim açılmasından dolayı değil.Acı anında kendimizi kasıp strese girdiğimiz için ve tabi enfeksiyon riski fazla olduğu için hijyenik koşullarda yapılmazsa.Rahmin açılmasına neden olduğunu ilk defa duyuyorum.Çok fazla derinlere girmeden üstten yapabilirsin bence.Ayrıca doktorlar öyle şeylere hiç bakmazlar ona takılma.

Yaptirdığın yer de önemli.yapan kişinin de elinin hafif olması lazım.yaptırırsan çok rahat edersin.doğumdan 1 hafta 10 gün önce yaptırmanı tavsiye ederim.doktorlar o bölgenin kıllı kılsız olmasına bakmaz ama bence temiz olmalı.ben doktorumasormuştum ama o zaman düsük riskim vardı mikrop kapmayacağın bir yerse yaptırabilirsin demişti.istersen once doktoruna danış.yapan kişi küçük küçük bölgelere ayirıp yavaş yavaş yapsın.sen de kendini kasma..

Doktorlar takmaz belki ama ben genital bolgemin pamuk gibi olmasini isterim. Cati kontrolunden once gidip yaptirmak istiyorum zaten doguma da az bir sure kaliyor insallah cikmaz tabi ozamana kadar da :1:

canım yok öyle bişey bende
1 ay öncesine kadar ağda bantlarından kullanıyordum
kendim yapıyordum şimdi eğilemiyorum bide cildimi
tahriş etti o yüzden bıraktım.doğuma gitmeden bi çok kişi
ağda yaptırıyor açılma keşke öyle kolay olsaydı :)

ben de bugün kuaföre gitmiştim..orda ki bayana söyledim korkuyorum felan dedim..ay yok neden korkuyosunuz 1 gün öncesinde bile gelip yaptıran var diyor..ben 37.haftamda gitmeyi düşünüyorum.

Ben devamli agda yaptiran bir kisi olarak bu disiplinimi hamilelik suresince de devam ettirdim.
Hamilelik doneminde ozel bolge agdasinda dikkat edilmesi gereken seyler : Hijyen,agdanin kalitesi olmasi,calisilacak bolgeye surekli pudra dokmek ve kucuk kucuk calismak,ayni yere 3-4 kere agdayi surup cekmemek.
Hassasiyet daha da arttigi icin tende kabarma ve buna bagli yanma olabilir.O yuzden servis veren elemanin da isinin ehli olmasi mutlak onemli.
$Depilissima-Konserve-Agda-800-ml-Biberiye-Ozlu__58418549_0.webp

Ornek olarak Depilissima Konserve Ağda Biberiye Özlü'yu tavsiye ederim.Kendi agdanizi ve spatulanizi alarak kuaforunuze gidebilirsiniz,hijyen acisindan cok cok saglikli bir yol bence.

İçerdiği az miktarda pudra sayesinde, hassas bölge ve ciltler haricinde de alta pudra sürmeksizin doğrudan kullanılabilir. Cilt ve bölge çok hassas ise alta pudra ilavesi tavsiye edilir.Aromaterapik ve hoş kokulu bir servis sunulmasını sağlar. Biberiye Bitkisi İltihap önleyici etkiye sahip bir bitkidir.

canım bende ağda eğitimi aldım. Uzmanlar kesinlikle hamilelikte ağda yı önermiyor. Erken doğuma yol açabiliyormuş :(

bende bu konuyu çok takıyorum kafama eşim ben yaparım dedi .hamileyim biliyorum gülmeyin ama utanıyorum eşimdende:(((ne yapıcam bilmiyorum

Valla sizi bilmem ama ben her ay yaptiriyorum. genelde 10 günden bir yaptiridim son aylarda 20 günden bir. Gidip gelmesi zor oluyor. Hemide eskisi gibi çikmiyor.
Ama kil dönmesi yapti bende. O bakimdan diyemem. Hamilelikte oluyormus.
Açilmam falanda yok küliyen yalan :36:. Ben hamilelik boyunca ve önceden de yaptiridim olsaydi bende olurdu.
Suan 40. Haftadayim ne açilmam var ne birseyim. :50: tik yokk.

gebelikten once ne yapiyorsaniz cogunu gebeykende yapabiliyormussunuz...aynisi agda ve sicak dus icin gecerli diyorlar.

Ben bilakis hamilelikte her ay yaptırdım. Hiç de sıkıntı olmadı. Zaten o bölgenin temizliği büyük avantaj. işinin ehli güvenilir biriyse 10 dakikada bitirir. Ben komple bacak, kolaltı, bikini 20-30 dakikada yaptırıp çıkıyordum. Bir de zaten hamilelikde o bölgede tüyler daha hızlı uzuyor.

Ben bilakis hamilelikte her ay yaptırdım. Hiç de sıkıntı olmadı. Zaten o bölgenin temizliği büyük avantaj. işinin ehli güvenilir biriyse 10 dakikada bitirir. Ben komple bacak, kolaltı, bikini 20-30 dakikada yaptırıp çıkıyordum. Bir de zaten hamilelikde o bölgede tüyler daha hızlı uzuyor.

aynen ben de her ay düzenli yaptırıyordum tüm vücuduma. hamileliğim boyunca da devam ettim. doğumdan 2-3 gün önce gidip yaptırmayı düşünüyorum hatta. yapan kişinin eli hafif olursa hiç sorun olmaz diye düşünüyorum. tabi temizlik de çok önemli..

şöyle bir durum var agdadan korkuyorsan bide yapılırken kendini cok kasıp sıkarsan erken dogum olabılır ben ılk hamılelıgımde yasımda kucuktu son ayımda agda yaptırdım oda annem yaptı ama cok kendımı kasdım bide öncesınde jilet kullanıyodum kıllar kalınlasmıstı daha cok canım yandı ve daha cok kasıldım agrıdı ... ertesi gün dogum yaptım bebegin kalp atışları hızlanmıstı suyum azalmıstı bıde hareket etmıyodu ....ama agda etkıledımı kesın bırsey soyluyemem yanı

Back
X