Ağdadan Sonraki Sivilce Olmaması İçin Çözüm

chen20

Sevgi emek ister...
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
189
2
66
İstanbul
Kızlar ben yüzümü ağda ile alınca yanaklarım sivilce ile doluyordu. Şans eseri çözüm buldum buna.

Akıntı problemi için doktora gitmiştim. Bana antibiyotik verdi. Bu abtibiyotiği kullanırken yine yüzümü aldım. Bu sefer çok az sivilce çıktı yüzümde. Eğer siz de sivilcelenme yaşıyorsanız ağdadan bir kaç gün önce antibiyotik almaya başlayabilirsiniz.. :52:

bulduğun çözümü yazmışsın canım ama antibiyotik isteğe göre kullanılmaz sakıncalı durumlar yaratabilir..annem sağlıkçı olduğu için yazıyorum bunu..

Ben de hemşirelik öğrenciyim. Carmiaa doğru demiş. Antibiyotik krem şimdilik çözüm gibi gelebilir sana ama kökten halletmez. İlk önce sorunu öğrenmek lazım. Eğer folikülitin(kıl kökü iltihabı) varsa antibiyotik krem iltihabı kurutacaktır. Ama bana sorun hiçte öyle gelmedi. Sorun: Ağdadan önce cildini iyi temizlememen olabilir. Kullandığın ağda, sir ağdaysa eğer mutlaka ağdadan önce cildini yıka temiz olsun ve kurula. İşlem bittikten sonra da en az 4 saat olmak üzere su sürme. Ağda yağınla artıkları temizle. Antibakteriel pudra kullan. Adı Utalk. Arada bir sert kese yap, ya da ponza taşını kullan banyodan sonra. Bi de bunlara uyarak ağdanı yap canım, sonucu göreceksin. Geçmiş olsun :34:

Ben de hemşirelik öğrenciyim. Carmiaa doğru demiş. Antibiyotik krem şimdilik çözüm gibi gelebilir sana ama kökten halletmez. İlk önce sorunu öğrenmek lazım. Eğer folikülitin(kıl kökü iltihabı) varsa antibiyotik krem iltihabı kurutacaktır. Ama bana sorun hiçte öyle gelmedi. Sorun: Ağdadan önce cildini iyi temizlememen olabilir. Kullandığın ağda, sir ağdaysa eğer mutlaka ağdadan önce cildini yıka temiz olsun ve kurula. İşlem bittikten sonra da en az 4 saat olmak üzere su sürme. Ağda yağınla artıkları temizle. Antibakteriel pudra kullan. Adı Utalk. Arada bir sert kese yap, ya da ponza taşını kullan banyodan sonra. Bi de bunlara uyarak ağdanı yap canım, sonucu göreceksin. Geçmiş olsun :34:

Çok teşekkür ederim tavsiyeler için. Deneyeceğim. İnşallah işe yarar :40:

Back
X