ağır depresyon hastası anne

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
merhaba. annem 30 yılı aşkın depresyon hastası. zamanında klasik olarak kaynanadan kocadan görümceden vs maddi manevi olarak zarar görmüş. artık onlarla bağını kopardı, babam da vefat etti çok uzun zaman önce. annem ise hâlâ eskilerden ve şu an da çevresindeki olumsuzluklardan besleniyor. biri onu ararsa sorarsa ,benden para istiyor, menfaat bekliyor diyor, aramazsa da niye beni aramıyor sormuyor ben ona ne kadar çok yardımcı oldum diyor. ortası yok.abime para verme seni kullanoyor diyoruz ben hepinize yardım ettim. ne kötü anneymişim beni silin, huzurevine gideceğim diyor.

şu an ise iş çok daha ciddi , başka bir abimi hedef almış durumda ama işin kötü yanı. onun dışında herkese söyleniyor. anne yapma diyoruz , onunla konuş diyoruz, duymamazlıktan geliyor. kızlarına değil gelinine dünürüne diyor. onlar da doğal olarak cevap veriyor. bu sefer daha da çok sinirleniyo. onu arayacağım niye benim her dediğimi anlatıyor diyor. ben yaşlı kadınım beni idare etsin diyor.

ne yapacağımızı şaşırdık . oradan burdan parça p8 şeyler duyuyoruz. abim duysa kıyamet kopacak. hasta ama bildiğin kavga arıyor. anne elin ayağın tutuyor, paran var evin var gez toz diyoruz yok. illa o ortamlara girip sinirleri harap şekilde çıkıyor. biz işin km haklı kim haksız kısmından çıktık. kavga olmasın. istiyoruz. zaten virüs nedeniyle evdeyim bunaldım. ben ilaç istemiyorum zaten kullanıyor. bildiğiniz başka iyi bir tedavi şekli var mı. yoksa böyle devam mı edecek. çok mutsuzum

Canım teyzem kimbilir ne kadar üzdüler onu zamanında. İnşallah ilaçla birlikte terapi aldırırsanız iyileşecektir. Burdan tüm kadınlara sesleniyorum şu kaynana görümce koca üçlüsü size ruhunuza iyi gelmiyorsa şiddet aldatma yok diye diye ÇEKMEYİN BOŞANIN MUTSUZSANIZ BOŞANIN SİZİ DEPRESYONA SOKUYORLARSA BOŞANIN ÖNCE EN DEĞERLİ SİZSİNİZ🌹

Duzelmiyorlar, sizin uyarilariniz bir kulagindan bile girmiyordur eminim. Benim annem de boyle. Artik yapma etme demiyoruz. Bir araya gelince hep eskiler hep eskiler. Surekli insanlarin kotu yanlarina odaklaniyor, asla mutlu olmuyor. Bosverin o kendisi istiyor bunu

Duzelmiyorlar, sizin uyarilariniz bir kulagindan bile girmiyordur eminim. Benim annem de boyle. Artik yapma etme demiyoruz. Bir araya gelince hep eskiler hep eskiler. Surekli insanlarin kotu yanlarina odaklaniyor, asla mutlu olmuyor. Bosverin o kendisi istiyor bunu

aynen öyle, mutlu olsun istiyoruz yok. güya inançlı ama beddualar, bu benim kaderim , kahpe felekler havada uçuşuyor.

Ya bana kizmayin ama anneniz biraz fesat.. insan bile bile oglunun yuvasinin huzuru ile oynayip, gelinlerin ailesi ile cirkin iletisime gecip ben yasliyim beni idare etsinler diyorsa bu kötü kalptir
Hepimizin yas ortalaması hemen hemen ayni. Dolayısıyla annelerimizin hayat oykuleri de uc asagi bes yukari ayni. Simdi gecmiste her eziyete ugrayan anneniz gibi yuva bozmaya huzur kacirmaya kalksa sonumuz ne olur ?
Kimse kimseyi idare etmek zorunda degil, gidiyorsa gitsin huzur evine.. nolur bana kızmayın anneminde benzer davranis kalıpları vardi ama biz uc kiz kardes torpuledik. Cevreye zarar verme hakkı yok hayat zaten cok zor
Bu arada psikoterapi sart ama annenizin reddecegine eminim

Benim kayinvaldem öyle sosyal medyadan bana laf sokmak icin yasiyor.Eşimde yaşlı dinlemiyor bizi idare et kafasında.Kimi yaşlı başka işi gücü yok kafa böyle seylere calisiyor.Sosyal medya çok tehlikeli bunların elinde.Benimkide geçmişte cok cekmis.Gecmiste cekenlerin intikam icin cektirdiklerini dusunuyorum artik.

İnsan geçmişi unutup, bazı şeyleri affettiği zaman ruhunu özgür bırakır. Sokaktaki on kadına sorsak; en az 3ü çok zor zamanlar geçirmiştir.

O an kavgasını etmiş, küslüğünü yaşamıştır bir süre. Ama zaman geçtikçe öfkesi kat kat artıyorsa, kini alevleniyorsa bu insanı içten içe hasta eder. Zaten asla iyileşmemesinin sebebi de bu.

lütfen annenize olanları -biliyorum asla kolay değil- unutmasını söyleyin. Evet zor, ama bunu denesin. Ruhunu ve kalbini hafifletmesinin, depresyonunu yenmesinin tek sebebi inanın ki bu. Başardığı zaman farkı görücek.

zamanla kötü olayları hem kafasında, hem dilinde tekrarlarsa her seferinde tekrar yaşar, bu da insanı yaşarken öldürür. Hem kendisine, hem çevresine zarar.

Valla bende anneniz gibiyim ben 28 yaşındayım ve 2 bucuk senelik evliyim. Şuanda da hamileyim. Hamilelik öncesi de agresif ve kindardım sanki daha da arttı
Surekli aklima kaynanam olcak .... (boşluklarda küfür ediyoru) bana söyledikleri geliyor.
Evime almıyorum görüşmüyorum gitmiyorum . Kocam tek basina görüşüyorr
Bayram olcak oooh canıma değsin gorüsmicem memleketlerine gitmicem ( kendisiyle ayni memlekette yaşıyoruz ama bayramda esimin dedesi teyzesi didisi yani kaynana memleketine gidiyoruz günü birlik )
Kuzeni evlencek esimin esime benim o zaman karnim burnumda olcak her an doğurabilirim gitmiceksin dimi dedm göndermicem düğüne bunu düşünüp bile oooh canıma değsin diyorum

Hergun ama hergun küfür ediyorum içinden dışımdan hele esim evde yokken dışımdan ne küfürler hızımı alamayıp kardeşimi arıyorum onunla da dedikodu.

Geçen gun de insallah ölür dedim:KK43:
Ben cocuk sahibi olmakta biraz zorlandım tup bebek yöntemiyle hamile.kaldim ve en cok nefret etme sebebim o zamanlarda bana cocuk yap demeleri sen zayıfsın cocugun olmaz demesi yok efendim.ben sigara içiyormuşum bilmemne bunlardan aşırı beslendim

Cocugum dogunca da babaannesiyle samimi yapmicam ve tabiki de bunlari ona anlatcam.

Zaman geçtikçe benim.sinirim hiddetim daha da artıyor yani esim olmasa onu evire çevire bile döverim ki bu bile beni soğutmaz!

Bu isin tedavisi ne bilmiyorum.bende baska problemler de vardi uyku sorunu falan ben psikiyatr a da gittim ilac Ta kullandım benim genel problemim insan sevmemem ve insanlarla surekli kavga halinde olmam

Mesela bir organizasyon olacak ben hemen kafamdan plan yaparım orada sevmedigim biri varsa ya bana söyle derse bende ona bu cevabi yapıştırcam vs daha bisey olmadan sonda söyleyeceğimi basta soylerim ve söylediklerim de çıkar

Iste senin annenin o bahsettiği felegi cok iyi bildiğim için ınsanların gözüne bakıp içinin pisliğini görebiliyorum ve bu yuzden de mutsuzum keşke yalancı olayları gormezden gelen saf salak bir yapım olsaydı. Yani bu bi süre sonra hayât tarzı oluyor annen değişmez zamanında cok kırmışlar onu üzmüşler
Bende biriyle problemim varsa başkasına söylerim çoğu zaman mesela kardeşime cok takmıştım bir ara aslinda genel olarak beni cok kızdırıyor dilim asla durmuyor ve sonunda kavga da ediyorum. Hakediyor ama.

Ha sunu da soyleyim abinle problemi ne bilmiyorum ama bazen bu hayatta cocugun da dost degil
Ve tabi ki kocan da dost degil.
O da bu gerçeği bilerek yaşıyor
Ne kadar zor oldugunu tahmin bile edemezsin.

Valla bende anneniz gibiyim ben 28 yaşındayım ve 2 bucuk senelik evliyim. Şuanda da hamileyim. Hamilelik öncesi de agresif ve kindardım sanki daha da arttı
Surekli aklima kaynanam olcak .... (boşluklarda küfür ediyoru) bana söyledikleri geliyor.
Bayram olcak oooh canıma değsin gorüsmicem memleketlerine gitmicem ( kendisiyle ayni memlekette yaşıyoruz ama bayramda esimin dedesi teyzesi didisi yani kaynana memleketine gidiyoruz günü birlik )
Kuzeni evlencek esimin esime benim o zaman karnim burnumda olcak her an doğurabilirim gitmiceksin dimi dedm göndermicem düğüne bunu düşünüp bile oooh canıma değsin diyorum

Hergun ama hergun küfür ediyorum içinden dışımdan hele esim evde yokken dışımdan ne küfürler hızımı alamayıp kardeşimi arıyorum onunla da dedikodu.

Ben cocuk sahibi olmakta biraz zorlandım tup bebek yöntemiyle hamile.kaldim ve en cok nefret etme sebebim o zamanlarda bana cocuk yap demeleri sen zayıfsın cocugun olmaz demesi yok efendim.ben sigara içiyormuşum bilmemne bunlardan aşırı beslendim

Cocugum dogunca da babaannesiyle samimi yapmicam ve tabiki de bunlari ona anlatcam.

Zaman geçtikçe benim.sinirim hiddetim daha da artıyor yani esim olmasa onu evire çevire bile döverim ki bu bile beni soğutmaz!

Bu isin tedavisi ne bilmiyorum.bende baska problemler de vardi uyku sorunu falan ben psikiyatr a da gittim ilac Ta kullandım benim genel problemim insan sevmemem ve insanlarla surekli kavga halinde olmam

Mesela bir organizasyon olacak ben hemen kafamdan plan yaparım orada sevmedigim biri varsa ya bana söyle derse bende ona bu cevabi yapıştırcam vs daha bisey olmadan sonda söyleyeceğimi basta soylerim ve söylediklerim de çıkar

Iste senin annenin o bahsettiği felegi cok iyi bildiğim için ınsanların gözüne bakıp içinin pisliğini görebiliyorum ve bu yuzden de mutsuzum keşke yalancı olayları gormezden gelen saf salak bir yapım olsaydı. Yani bu bi süre sonra hayât tarzı oluyor annen değişmez zamanında cok kırmışlar onu üzmüşler
Bende biriyle problemim varsa başkasına söylerim çoğu zaman mesela kardeşime cok takmıştım bir ara aslinda genel olarak beni cok kızdırıyor dilim asla durmuyor ve sonunda kavga da ediyorum. Hakediyor ama.

Ha sunu da soyleyim abinle problemi ne bilmiyorum ama bazen bu hayatta cocugun da dost degil
Yanlış anlamayın ama bence sizin de terapiye ihtiyacınız var..İnsanları okumak başka bir şey, tepkilerine hakim olamayıp sürekli kavga içinde yaşamak başka bir şey..Hepimiz belli bi yaştan sonra olgunlaşıp gerçekleri daha iyi görüyoruz ama her sorunda kavga etmiyoruz ,tepkileri sosyal yaşam içinde yönlendirmeyi de bilmeli insan.
Çocuğunuz daha doğmamış şimdiden ona geçmişte yaşadıklarımı anlatcam kafasındasınız.Annelerimizden ,eski nesillerden farkınız yok yani.Çocuğu zehirlemek niye..
Mutlu ve sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiosanız lütfen yardım alın. Hayat bu kadar öfkeyle yaşamak için çok kısa.İnsan kıymetini bilmeli.

Ya bana kizmayin ama anneniz biraz fesat.. insan bile bile oglunun yuvasinin huzuru ile oynayip, gelinlerin ailesi ile cirkin iletisime gecip ben yasliyim beni idare etsinler diyorsa bu kötü kalptir
Hepimizin yas ortalaması hemen hemen ayni. Dolayısıyla annelerimizin hayat oykuleri de uc asagi bes yukari ayni. Simdi gecmiste her eziyete ugrayan anneniz gibi yuva bozmaya huzur kacirmaya kalksa sonumuz ne olur ?
Kimse kimseyi idare etmek zorunda degil, gidiyorsa gitsin huzur evine.. nolur bana kızmayın anneminde benzer davranis kalıpları vardi ama biz uc kiz kardes torpuledik. Cevreye zarar verme hakkı yok hayat zaten cok zor
Bu arada psikoterapi sart ama annenizin reddecegine eminim
bilemiyorum. sadece mutlu olsun istiyoruz. yapma diyoruz yapıyor

lütfen çocuğunuza yansıtmayın. ben yaşadım biliyorum. onun babaannesi istesen de istemesen de. çocuk ikilem de kalır, içinden sevse de sizin tepkileriniz yüzünden suçluluk duyar. çok kötü bir şey. insanları bu kadar ciddiye almayın ne olur.

Back
X