• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır depresyon

İlacı bıraktım. Tekrarlamaz diye bir şey yok, tekrarlayabilir tabii ki. Ne yapacağımı biliyorum artık tekrarlarsa da. "Aman tekrar ederse ne yaparım" diye bir kaygı da yersiz aslında. İnsanın başına pek çok şey, pek çok hastalık gelebilir. Aşabildiklerimizi aşacağız mecbur. :)

Vakit kaybetmeden psikiyatri bölümünden randevu alın. Ve asla kendinizi suçlamayın. Bu bir hastalık, herkesin başına gelebilir. 20 ila 40 yaş arasındaki kadınların başına daha sık geliyor, çünkü üzerilerine itelenen örtük sorumluluk ve örtük sömürü alanları çok fazla.

Depresyon nedeniyle verdiğiniz tepkileri de (kaygı, endişe, geçmişle boğuşma, suçlama) kişiliğiniz sanmayın. Bunlar kişiliğiniz değil, hastalığın semptomları. Aşılıyor....
Doğru söylüyorsunuz ama o kadar korkunç şeyler yaşadım ki şu iki aydır sadece olmek istiyordum hiç umudum yoktu iyi olacagıma dair tedavi oluyorum iki aydır ılaç kullanıyorum ama yaşama karşı ısteksızlık hala devam edıyor

Hayır tekrarlamiyor 1 yıl İlacı hastalığına göre veriyor doktor kendin kesemiyorsun önce küçük dozlarda veriyor sonra artıyor düzelme olunca dozu düşürüyor sonrada tamamen kesiyor bir an önce başla tedaviye[/QUOT
Doğru söylüyorsunuz ama o kadar korkunç şeyler yaşadım ki şu iki aydır sadece olmek istiyordum hiç umudum yoktu iyi olacagıma dair tedavi oluyorum iki aydır ılaç kullanıyorum ama yaşama karşı ısteksızlık hala devam edıyor
Ne güzel sizin tekrarlamamış ama kıme sorduysam tekrarlamış inşallah birdaha yaşamam bende aynı şeyleri

Geçmiş olsun. İlaç tedavisini mutlaka psikoterapi ile beraber götürmelisiniz. Tek başına ilaç veya tek başına psikoterapi, ağır depresyon vakalarında genelde pek işe yaramıyor.

kendinizden bukadar korkmayın...
ruhsal sorunlar gelip geçici oluyor nihayetinde ama siz tedaviye başlamışsınız artık doktorunuz ne derse o
sakın iyiyim diyip ilaçları kesmeye kalkmayın...
antidepresanlar etki göstermeye başladıgında hehh iyiyim diyip bırak çok ozaman başını bulamayacagınız sorunlarla bai başa kalırsınız.
bir de biriktirmeyin canınızı sıkan şeyle yüzleşin kaybetmek varsa bile

Evet geciyor.
Sizin belli bir olaydan sonra mı oldu?
Şu an günlük hayatınızı etkiliyor mu?

Önce kendini topla,hiçbirsey yasadıklarınıza degmez ve sizden daha kötü durumda olan insanlar tabikide var .Hayat birdaha yaşanmayacak.

Bak canım daha yeni sayılır tedavin kendi kendine mi alıyorsun ilacı yoksa doktor kontrolundemi
Doktora söyle sıkıntılarım geçmedi diye o nasıl bi dozda vereceğini yazar

Hayır buyuk bır tranva veya üzüntü yaşamadım ama birikim olabilir diyor doktor tabi ika aydır böyleyim işe girecektim giremedim bu hastalıga yakalandım
Hmm anladım. Bir hastalık olduğunda mesela vücudumuzda birşey eksikse onu ilaç yoluyla alırız bu sayede o eksikliği gidermiş oluruz hem de eksikliğinin vücudumuzda meydana getirdiği belirtiler gider.
Psikolojik hastalıklar da bundan farklı değil. Beyindeki bazı kimyasallarin azlığından kaynaklanıyor ve sen ilaç alarak onu yerine koyuyorsun.

Düzelmedi diyenler de doktorun söylediklerine uymadan ilacı kafalarına göre bırakanlar.

Hmm anladım. Bir hastalık olduğunda mesela vücudumuzda birşey eksikse onu ilaç yoluyla alırız bu sayede o eksikliği gidermiş oluruz hem de eksikliğinin vücudumuzda meydana getirdiği belirtiler gider.
Psikolojik hastalıklar da bundan farklı değil. Beyindeki bazı kimyasallarin azlığından kaynaklanıyor ve sen ilaç alarak onu yerine koyuyorsun.

Düzelmedi diyenler de doktorun söylediklerine uymadan ilacı kafalarına göre bırakanlar.
Aynen katılıyorum

Back
X