Ağır depresyondayım, acilen hamile kalmam lazım ama hem vajinusmusum hem hamileliğe hazır değilim

Herşeyin bir çaresi var. En yakın arkadaşım da vajinismustu ve tedavi olup bu sorunu aştı ve hamile kaldı. Bu sebepten, öncelikle bu derdin bir dermanının olduğunu kabullenin. Başkaları için ve böyle bir psikoloji ile yangından mal kaçırır gibi çocuk doğurmak, hem sizin hem bebeğiniz için günah olur. Onu ne kadar sağlıklı yetiştirebilirsiniz... Hem ruhsal hem bedenen hazır olduğunuzda, inşallah Allah size de bir evlat nasip etsin.

Mecburum bebek yapmaya ne demek Allah aşkına ya biri bana anlatsın ne olur 3 yıl olmuş tedavi oldunuz mu ilerleme varmı bunu aşmadan ne bebeği rica ediyorum lütfen millet halt yemiş sen önce kendinle ilgilen mutlu ol ki sağlıklı anne sağlıklı mutlu bebek demek bu çok onemli millet aaa bebeği olmuyor diye bebek mi yapılır aklım almiyor

Sorunları halletmeden çocuk yapmak çok sakıncalı . İnsanların söylediklerine göre hayatını şekillendirme ne zaman hazırsan o zaman yap çocuğu da etkilersin .
Zaten onceligim hep kendm oldgm icn anormal goruldm cevremde hala goruluyorm ama bukez sanki yolun sonuna geldm kendimi anormal biri olarak goryorm artk herkes normal btek ben anormalm buyuzden de kendimk cocuk fikrine alstrmak istyorm

Sen depresyondayken doğurduğun çocuğa , baskı yapan çevre mi bakacak ? Hem halinden anlamaz ,hem de bir çocuğa bile bakamadı laflarıyla iyice dibe çekerler seni ..madem çevre Bu kadar önemli !!! Bide evlilik düzelsin diye ,depresyon geçsin diye ,bilmem ne diye çocuk yapılmaz ..evlilik kötüyse genelde daha kötü olur çünkü lohusalık + yenidogan bakımı oldukça zordur .. kocaya ayrılacak ekstra vakit yoktur ..depresyonda da aynı şekilde , şuanda ağır ruhsal çöküntü içindeyim .bebeğim olsa intihar ederdim herhalde .. o sorumluluğu kaldıracak gücüm yok ..önce tedavi ve sağlıklı ortam sonra çocuk ..kimse için de çocuk doğurulmaz

Canim bende 9 aylik evliyim ilk 4 5 ay bizde iliskiye giremedik sadece 2. Ayimizda zarim gitmisti ama ben hungur hungur aglamistim. Esime naparsam yapim nolur durma demistim. Cunku bende bunalmistim artik. Onun icinde benim icinde zor olmustu. Ben hungur hungur aglamistim ama halbuki okadar buyuk birsey degildi. Tamamiyle psikolojik. Sonra 2 bucuk 3 ay soylemesi ayip sadece ucunu alabildim. Simdide tamamen yine olmuyormus esim oyle diyor ama bence hepsini hissediyorum. Biraz acik yazdim kusura bakmayin lutfen ama kisacik zamanda bile benim psikolojim bozulmustu sizin baya olmus yardimim olsun istedim. Bir cok kisiye de yakin arkadaşlarima sordugumda ustteyken daha rahat olduklarini soyluyorlar ama benim tam tersi ustteyken kendime kiyamiyorum. Ben alttayken daha rahat oluyorum psikolojik olarak. Yardimci olmaya calistim insallah az da olsa icinizi rahatlatmisimdir.
Özelden mesaj atarmisnz bana:// ben esime onu diyemyorm okdar cesaretim yok yapamyorm olmyo:////

Bittim ben bittim vajinismusum 2bucuk yildir evliyim esim cok anlaysli iliskide daha rahatm ama hala tam olarak iliskiye giremiyoruz kasiyorum kendimi elimde degil ve smdi de cevredeb hamilelik baskilari geliyo napcam ben bilmiyorum pskolojk olarak da hc hazir degilm bi bebek hayatimi tamamen degstrcek dye dusunuyorum cok buyuk korkularim var yenemiyorum sadece agliyorum

Gidin yardım alın.
Çevre baskısı yüzünden ‘acil’ hamile kalınır mı allah aşkına?

Ben de aynisini dusunuyorm ama 3yil olcak daha fazla ne kadar erteleyebilirim bunu bilmiyorum o kadar caresiz durumdaym ki suanda kelimelerle anlatamyorm

Ne alaka yahu? Şu kadar dar pencereden bakmayı nasıl beceriyorsunuz anlamıyorum ben. Millete ne? Siz mi bakacaksınız diyemiyor musunuz? Ne demeye özelinize karıştırıyorsunuz? Daha çocuk için gerekli şartları sağlamamışsınız ki yok hamile kalmam lazım yok bilmem ne diyorsunuz. Siz her şeyde böyle milletn lafıyla mo garelet ediyorsunuz acaba?

Nerdeyde 3yildir bunu diyorum zaten herkesi susturdum ama eltim hamileyms kiyaslamalara basladilar artk kmse beni duymuyo sanki kmseyi takmayan ben hep aglyorm artk bunu mecburen yapmak zornda gbi hssedyorm ama ustune bde vajinismus....
İyide canm sen zaten çocuk istemeyen birisin takma umursama benimde benden sonra evlenip hamile olan benimde akrabalarım içinde var bana da toplu ortamda soruyorlar ne acelesi var yaşim genç geziyorum tozuyorum aptal mıyım daha gençliğimi yaşayacağım çocuk her zaman olur diyorum ben bozulacagıma onlar bozuluyor, teyzemin kızı evlendi ikinci ay aradı hamile olduğunu söyledi sende yok mu yapın artık dedi niye yapayım ne acelem var hayatımı yaşıyorum çocuk bakip ev kadını olmaya evlenmedim aşkımla doya doya vakit geçirmeye evlendim hiç uğraşamam sende çok erken davranmışsin yazık ya üzüldüm zor olacak hayat senin için dedim güldüm geçtim daha da aramadı çocuk olmaması kötü ezilecek bir şey değil sen ez milleti kaldı ki gerçekten çocuk seven biri değilim bence bütün hayatım kısıtlanır biter anne olmak büyük sabır işi ya maddi manevi olana saygım var ama ben evimin kadını çocuklarımın anası bir tip değilim

Özelden mesaj atarmisnz bana:// ben esime onu diyemyorm okdar cesaretim yok yapamyorm olmyo:////

Atarim ama lutfen suan icin cocugu dusunmeyin. Cocuk demek sizin hamurunuz demek. Bakin benim esim alkol dışında gercekten dunya tatlisidir. Bana gozde demez ismimle asla hitap etmez karicim karicim herseyime yardımcidir. Ama alkolu suan birakti insallah bundan emin olmadan cocuk düşünmuyorum. Eminim cok iyi bir baba olacağına. Çocuklarla cok iyi anlasir. Ama yok bunu cocuguma yapamam. Saglikli bir ailede mutlu bir cocuk olarak buyumesi onun hakki. Bana da cok soyluyorlar basta annem. Bebek coraplari aliyor bana resmini atiyor anne bu ne diyorum hosuma gitti aldim torunuma diyor anne ne torunu diyorum. Soran kim olursa olsun Allah isteyenlere versin diyorum. Suan onceliklerim baska diyorum. Calisiyorsaniz kariyerinizi one sunun. Ben doktora yapiyorum suan ayni zamanda ozel bir şirkette calisiyorum ve yedegim yok 1500 kisilik bir fabrikada calismama rağmen. Afedersiniz canim cikiyor. Yanima 2 ayri kisi aldilar 2 si de tempoma ve bana yani titizligime dayanamadi gitti. Cocuk cok ayri bir sorumluluk bir suphem oldu hamilelikle ilgili dün. Yok boyle stres. Cocuk degil suan onceliginiz psikolojiniz evliliginiz ve vajinusmusunuz.

Kesinlikle sağlıklı düşünemiyorsunuz. Bebek diye baskı yapan çevre mi bakacak sanki bebeğe? Saçmalamayın lütfen. Psikolojik tedaviye ihtiyacınız var.

Sorununuzla tek başınıza başa çıkamayabilmemeniz normal, ama baskı yüzünden bebek sahibi olmaya calışmanız aşırı saçma.
Kolay mı bir bebeğe bakmak? Normal psikolojideki kadın bocalıyor.
Çiftler arasındaki yaşanabileceklere değinmiyorum bile.

Elalem icin mi acil hamilelik?
Saglikli evliliklerde bile hamilelik,dogum sonrasi surecinde iliskiye ara veriliyor.
Tedavi olman gerekiyor ve bu psikolijle cocuk yapma lutfen.

Depresyon teşhisini Dr mu koydu?

Bebek bakarken sadece uykusu kalmak bile insana yetiyor en sağlam insan bile sarsılıyor.

Her şey bir anda olmaz, adım adım ilerleyin.õnce ruh sağlığınizi düzeltin.

Önce psikolejini duzelt sonra oluruna bırak.bide panik atak eklenmesin.

Gerçekten istemeden elalem için doğurmayın lütfen.. o bir can insan yavrusu.. hayatınızı düzene koymadan sakın...

İsterse 5 yıl isterse 10 yıl olsun, şu kadar yıl oldu çocuk yapmam lazım diye bir çocuk bahanesi olamaz.

Çocuk dediğin şey mermer gb sağlam psikolojileri bile paramparça ederken zaten rahatsız olan psikolojiyi ne hale getirir sizce?

Aşk dolu yuvalar bile çocuk olduktan sonra şöyle bir 5.1 şiddetinde sallanıyor. Kaldıki bunun gebeliği var doğumu var loğusalığı var, var oğlu var.

Allah rızası için psikolojinizi düzeltmeden çocuk yapmayın! Ben sadece bebelere acıyorum. Yazık günah herkes sağlıklı anne baba ile sağlıklı bir yuvayı hakeder.
Ne diyebilirim ki ancak bu guzel ifade edilebilirdi cocuk işi:super::KK9:

Back
X