Ağır Işsizim

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Kızlar merhaba,
Yine ben. Bu seferki dert mi bilmiyorum, burada konu açanların çoğuna göre değil bile. Ama ben çok bunalıyorum.

Okulun tatil dönemine girmiş bulunuyorum, 20 şubata kadar tatil sanırım. Ben daha okul kapanmadan düşünüyodum, tatilde kafayı yerim diye.

Ve dediğim gibi yiyorum da, kızlar babam çalışmama izin vermiyor bildiğiniz gibi. Bütün gün evdeyim ( zaten yaşadığım şehirde üniversitem ). Annemle yaş farkımız fazla biraz 50 yaşında. Ev işinden başka düşüncesi ve konuşması yok. Sabah "kalk evin işleri duruyo" sözüyle uyanıyorum. Hep tartışıyoruz annemle, hep.. Akşama kadar. Hiçbir sohbeti yok.

Erkek kardeşim zihinsel engelli ve epilepsi hastası, bi yandan da ona bakıyorum ilgileniyorum. Kızlar uzattım biliyorum ama günlerim çok ama çok boş geçiyor. Ölüden farkım yok. Bi tane arkadaşım var, onunla da ailem gorusmeme izin vermiyo. Herşeyime karışıyolar. Oraya gitme, dışarda ne işin var sevgilin mi var yoksa? ??

Ygs sinavina hazirlaniyim dedim, ondan da sıkıldım. Finallere çalışıyodum bi ara, ortalamam 3ü geçsin diye. O da 2.95 te kaldı. Onu bile beceremedim. Zaten istemediğim bölüm okuyorum. Hayata dair hiçbir hevesim yok. Tv izliyorum bunalıyorum,(belgesel kanallarindan da bıktım) kitap okuyorum sıkılıyorum. Aynaya bakıp isyan ediyorum. Durduk yere ağlıyorum. Engelli kardeşime bakarken gözlerim doluyor, keşke konuşabilseydi diyorum, sonra odaya geçip onun için ağlıyorum, bana abla dediğini hayal ediyorum ama hiçbi zaman demiycek, bi de bunu aklıma getirip ağlıyorum.Akşam babam işten geliyor, hergün aynı tantana. Alışveriş yapıyım diyorum para da yok. Sosyal hesaptan benim bölümden kızın birine kafayı takmış durumdayım, ikide bi takip ediyorum. Bazı resimleri telefonuma kayıtlı ne kadar sosyal diye kıskanıyorum. Telefondaki oyunlarda rekor üstüne rekor kırıyorum.Çevremde arkadaşım da yok. Var da "mereba meraba" whatsapta milletin son görülmesini takip ediyorum. Ağır işsizim resmen. Okul açılınca düzelirim belki diyorum, okul varken de farksızdim aslinda. Girişken değilim insanlarla muhabbeti sevmiyorum.Boş boş yasıyorum. Aynalardan nefret ediyorum, kilo alacagim yere zayifliyorum. Hep ölümü düşünüyorum, zaten sürekli burdayım, evet ben kafayı yiyorum....

Cevap gelmiycegini tahmin etmiştim, ne denir ki bana

Dur tatlım sakin ol ağırdan gel azcik :)
Sen de hafif benim yan profili gördüm be tatlım. Benim de sınavlar yeni bitti ve boşlukta gibi hissediyorum! Evet evet, megerse o lanet okuduğum sınavlar benim sevgilim gibiymis de ben farkında değilmişim.
Halimize şükür yine bir üniversitede okuyoruz, ortalamalarimiz fena değil.(benim gecen seneki ortalamam 2.75) bu sene 3 gibi olacak galiba hayırlısı bakalım.
Bir zihin karmaşası yasiyorsun şuan. Zihnin sadece olumsuzluklara odaklı, bos tarafı görmek istiyorsun ve bos tarafı görüyorsun. Bu arada ben de geçici bir is kovaliyorum hayırlısı bakalım.
Babani sonuna kadar ikna etmeye çalış hemen yılma, araya anneyi kat hatta
Evde olduğun zamanda, film izle kişisel gelişim filmleri. Aamir Khan filmlerini tek gecerim
Zihinsel engelli kardeşinle ilgilen, tabi ki ilgileniyorsundur da her zamankinden daha fazla onla konuş mesela kimseye anlatamadiklarini, onu ne kadar sevdiğini anlat sevgini ona hissettir ikinizin de buna ihtiyacı var
Sosyallige falan çok takılma. Mutlu olduğunda , mutsuz olduğunda yanından birilerini bulabiliyorsan bir omuza bas koyabiliyorsan bu bile kafi.
Bu arada, babam izin vermiyor diye gecip gitme. Babacim benim diye sarıl boynundan guzel guzel burdaki yazdiklarini ona da anlat
Çok gaddar olmadığını umuyorum, o da dayanamaz bence :)
Şansın bol olsun!

Gaddar maalesef. Yazdan beri yalvarıyorum işe gidiyim diye. Inanir misin stv nin ibretlik filmlerini izlemeye başladım. Kitap çok okuduğum icin ondan da sıkıldım. Aģlama krizlerine giriyorum, hobim de yok. Tip de yok. Hayatı kosusturma icinde dolu dolu olan insanlara o kadar imreniyorum ki, cocuklugumu da cok ozluyorum. Hep bosluktayim günler birbirini kovaliyo ömür tukeniyo

Son cümlenin altını çizelim. Günler birbirini kovaliyor, ömür bitiyor. Peki sen bunu neden boyle sıkıntılarla geciresin ki?
Tatlım tip mip de hikaye. Ama bakımlı ol, evdeyken bile bak kendine salma kendini. Spor falan yap iyi hissedersin hem.
Suan bir boşluk piskolojisinden ötürü, kendini boyle hissediyorsun, iyi tarafı bunun farkindasin, kotu tarafı çıkış yolunu baban sağolsun kapatıyor.
Madem öyle gaddar ya baban, de ki babana "ya baba, simdi izin vermiyorsun, ben mezun olunca nasıl çalışacağım? Çalışmanın neresi kotu, kendi alin terinle para kazanmanın? Ve de izin ver de eve katkim olsun" aynen boyle de babana.
İlla ki zayıf bir noktası vardır adamın be gülüm.

Ona göre elin herifinin (patron demek istiyor) dedigini yapmak zorunda kaliyomusum, evin reisi oymuş. Memur olana kadar çalışmak yok. Bu arada öğretmen olucam, bahsini açtım baba ben mezun olunca napcam dershanede yada kolejde olurum kpss olmazsa dedim. Hayır sadece devlet dedi. Annemi babamı sevemiyorum beni anlamıyolar. Spor yapiyodum lisede voleybolcuydum maçlara da ciktim, onu da beden hocam ikna etmisti. Telefonla oynarim bagimli der. Annemin muhabbeti yok. Kardesim konusmuyo. Çatlamak uzereyim hic bu kadar olmamistim

cnm sınavlara giriceksen smdıden baslayabılısın calısmaya. benım unıv de tatılde suan ve ben yds ve alese verdim kendıımı. öle gecırıyorum zamanımı

Seni şuan çok iyi anlıyorum tatlım, ama bak babanın gerçekten zayıf bir noktası varmış, beden öğretmenin ikna edebildiğine gore imkânsız birşey değil.
De ben babanın zihniyetini anlamadım. Sanki memur olunca bir amirin olmayacak, kendi başına çalışcan.
Benimkiler de çok serbest değiller ne yalan, ama bu kadar da tutucu değiller.
Allah yardımcın olsun canım..

Anne-babayı severim ama, vizyonları belliyse her zaman onların dediklerini yapacaksın diye bir kaide olmamalı.
Bi kere öncelikle, iş bulma / çalışma konusunda onlarla bi çatış güzelce. İşteş çatı olarak çatış. (anaa ne güzel oldu)
Ya kusura bakmayın da kaç yaşıma geldim, çalışmak istiyosam çalışırım de, resti çek, gidip çalışıyorsun diye seni evlatlıktan reddedeceklerini sanmıyorum, kavga gürültü çıkar bi miktar, hır gür olur, ama dominant kalıp "çığırırsan" savaşı kazanırsın birkaç güne. Eline geçen paranın birazını onlara verirsin sonra, kaymağını yiyince ufaktan "acaba mı ki lan" olurlar.
Önce bi burdan başla savaşmaya.
Birşeylere karşı çıkmaya başlarsan artık, mezun olunca devlet harici çalışma konusundan devam edersin kavga gürültüye.
Bi de mesela, şu an yapabilecek olsaydın, ne yapmak isterdin, şu an şu dakka evde ve forumda olmasaydın, nerde olmak isterdin, onu söyle. Öyle konuşalım.

maddi durumunuzun da kötü oldugunu sanıyorum..
yapacak bir sey yok, herkes calısıyor..
benimkiler de kendini yorma kızım diyor, ama çalışmalıyım....
biraz isyan..
kendin için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…