Agır uyku

Sık sık bayiliyormusunuz yada kac defa bayildiniz
Ben hic dusmedim tabi dikkatli olmak lazim
Hatta mutfagin ust dolaplarini bile cikip siliyodum perde asiyodum 8 aylikken falan
Boyle bir korkunuzmu var yoksa basiniza gelen bir durummu

Bunun tam tersi çıt sesine uyanan, ayak sesine sıçrayan modeli bende var. Bu da sıkıntı. Benim uykum da çok hafif, eşim benden beter. Hamileliğin son zamanları malum gece hacet giderme durumunda artış oluyor. Her tuvalete kalktığımda o cin gözlerini bereltip "ne oldu ne olduuu" diye böğürüyordu. Her seferinde "işiycem açma o gözlerini yat uyu" derdim. Tuvalete gitmek fobi olmuştu bende. Dehşetle uyanıyordu her seferinde. Aşırı sinirim bozulmuştu. Hatta senin şu beleren gözlerin yüzünden doğuma senden habersiz gidicem derdim.

Top atsan uyanamayanlar kadar, nefes alsan uyananlar da sıkıntı kardeş. Milli felaket yaşamış gibi aniden sıçrayıp sinir bozuyorlar. Çözüm ne dersen çözüm yok. Olduğu gibi kabul edip, kendince başka çözümler bulmalısın.

benim esimde böyle ya , sanki hic uyumuyor gibi geliyor bazen , uykusunda nefes alip verisimi kontrol ederdi ben hamileyken cok sinir bozucu bir durum . su icmek istemek , tuvalete gitmek yada en basitinden kalkip cocuklari kontrol etmek bile iskence oluyor ama okudum konuyu da sahsenuykusunun agir olmasindansa böyle olmasi daha iyi geldi.

konu sahibi bu durum düzelir mi bilmiyorum ama insallah esinizin uyku saatleri disinda dogurursnuz , hayirli doglumlar dilerim size , saglikla alin bebeginizi kucaginiza

Esiniz tahlil falan yaptirsin
Bi de acaba uyku apnesi falan mi var da uykusunu bir turlu alamiyor. Gündüz de uyuklar mı

Uyku apnesi dediginiz sey uykuda ara ara nefes kesilmeleri mi acaba ?
Bazen nefes alamiyor tikaniyor gbi oluyor ama kendisi farkinda degil ben durtuyorum oyle nefes aliyor

Sık sık bayiliyormusunuz yada kac defa bayildiniz
Ben hic dusmedim tabi dikkatli olmak lazim
Hatta mutfagin ust dolaplarini bile cikip siliyodum perde asiyodum 8 aylikken falan
Boyle bir korkunuzmu var yoksa basiniza gelen bir durummu

Daha once dengemi kaybedip merdivenlerden dustüm kaburgam catladi... iki kez dengemi kaybedip banyoda mermere düştüm kafami carptim. Bir kez mutfak dolabini silerken düştüm.

Doktor denge kaybi oldugunu soyledi. Bide panik atak geciriyor gibi oluyorum tansiyonum düşunce olecekmis gbi hissediyorum. Kalbim cok hizli atiyo ve nefes alamiyorum oldugum yerde kaliyorum.

O yuzden korkularim var. Yani daha onceden bu kadar degildi hamileyken cogaldi. Sonucta kendimden cok onu dusunuyorum. Yoksa ben bayilmisim sonra ayilmisim ne olacak ki onemli olan bebegime bisey olmasin.

Malesef bende bu durumu kabullendim. En iyisi onu acil bir durumda yoksaymak...

Uyku apnesi dediginiz sey uykuda ara ara nefes kesilmeleri mi acaba ?
Bazen nefes alamiyor tikaniyor gbi oluyor ama kendisi farkinda degil ben durtuyorum oyle nefes aliyor
Aynen öyle oluyor. Nörolojiye gidin birlikte ve anlatin bunlari. Gece nefesi duruyo ben uyandiriyorum falan diye. Uyku testi yapilarak tanisi netlestirilir.Hayatiniz düzene girer
Ve tabiki uyku apnesi cikarsa kilosu varsa mutlaka versin.

benimki de öyleydi, büyük istanbul depreminde bile uyanmadan sabaha kadar uyumuş. bebek olunca da ilk bir yıl uyanmadı,hem de kızım sabaha kadar kendini yırtarak ağlardı ben pışpışlardım, eşim de sabah kalkınca bebeğimiz ne güzel gece hiç ağlamadan uyuyor derdi ama dürtmekten hiç yılmadım bir sene sonra alıştı artık uyanıyor

Aynen öyle oluyor. Nörolojiye gidin birlikte ve anlatin bunlari. Gece nefesi duruyo ben uyandiriyorum falan diye. Uyku testi yapilarak tanisi netlestirilir.Hayatiniz düzene girer
Ve tabiki uyku apnesi cikarsa kilosu varsa mutlaka versin.

Kilosu yok aksine zayif tesekkur ederim bilginiz için cunku aynen o durumlari yasiyor geceleri.

Ya çok komik bir durum ama hamilelikten oturu horlamaya baslamisim gece 4-5 kez uyandirip horluyosun diyen insani , acil birsey oldugunda uyandiramiyorum saka gbi...

eşimde böyle. bi de uyur ben zorla kaldırırsam da zaman kavramı karmaşasına girer. bura nere? nerdeyim ben? yarın iş var mı? kriz geçirtiyor bana.

bura nere diyince hep uzay istasyonu diyorum :)

Bence eşinize kızmayın bazı insanlarda bu hastalık gibi bişey kendi elinde değil yani..keyfi bişey olduğunu düşünmüyorum bi doktora gidiverin altında farklı bişey olablir..

Benim de uykum çok ağır. Eşim veya herhangi birisi uykum ağır diye benle küsse ben ondan daha çok küserim. Elimde değil çünkü herkes ona göre davransın. Ki davranıyorlar da zaten. Mesela kardeşim bekarken kıyafetimi giyeceği zaman asla normal zamanda sormaz, benden önce çıkacaksa beni dürter şunu giyeyim mi derdi. Uykumda her şeye hııı, hıhı dediğim için Sonra da kızınca banane ben sana sordum sonuçta oluyordu. Eşim de işe giderken uyandırmazsa mutlaka tamam beni öp diye dalga geçer yattığım yerde boşluğu öptüğüm için Ve asla hatırlamıyorum bunların hiçbirini.

Birisi bana ulaşamadığında endişelenmez. Çünkü uyuyorsam asla duymam. Ne kapıyı ne telefonu. Alarm kurmam. Saatlerce telefon elimde, başımın yanında alarm çalarken uyumuşluğum var.

Demem o ki acil bir durumda eşiniz hiç yokmuş gibi önleminizi alın. Mutlaka bir alternatifiniz olsun. Evet Dünyanın en Harika durumu değil ama kabullenmeden bir yere varamazsınız.

Benimde uykum agirdir davul calsam uyanmam. Ama esim fisilda aninda uyanir. Bizim bu tur bir durumla karsilasmamak icin bir cozum bulmustuk. Wireless ziller var. Onlardan alin yatak odasina koyun dugmesinide son gunler yaklastikca bulundugun yerde elinizin altinda olsun. Basin o bir otmeye basliyor yataktan firlatiyor emin ol. Ama onuda bos yere sakin calmayinki gercekten ihtiyaciniz oldugunda aman yine gereksiz birseydir diye devam etmesin uykusuna. Bir nevi acil durum butonu olarak dusunun.

Bence eşinize kızmayın bazı insanlarda bu hastalık gibi bişey kendi elinde değil yani..keyfi bişey olduğunu düşünmüyorum bi doktora gidiverin altında farklı bişey olablir..

O an çok kızıyorum ama sabaha bisey kalmiyor cunku elinde olan birsey degil biliyorum. Bugun konuştum annemi cagiracagimi ya da annemlerde kalcagimi soyledim. Ikisinide kabul etmedi.

Uyanacam bundan sonra ilk seslenmende dedi. Bende sana kizmiyorum ya da cezalandirma degil bu dedim sadece cocugumuzu dusunuyorum allah korusun bisey gelebilir basimiza ve seni uyandirana kadar canim cikiyor dedim. Merak etme bundan sonra olmayacak dedi

Kabullenmekten başka carem yok evet bende baska alternatif ariyorum. Cunku ise yaramadi hicbirsey...

Ama adaminda umrunda degil nasil olsa pink uyanir deprem olsa yangin ciksa hirsiz girse diye oyle bir uyuyor ki ‍♀

Çok mantikli aslinda başka turlu uyanacagi yok. Tesekkur ederim

Bana bazen anne git basimdan flan diyor
Gercekten neden boyleler anlamiyorum.
rahatlık bence. gamsız olduklarından. çocuğum dönse uyanıyorum sesine. niye? çünkü aklımda hep var. veya kapı sesi falan duysam uyanırım. yine aynı sekilde korkarım eve biri girecek falan vs. ama bzim kocalar davul çalsan uyanmazlar. düşünmüyorlarki uyansınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…