ağızda aseton kokusu.

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

3 yaşında bir oğlum var. Geçen yazın başında idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Ben enfeksiyonu anlayamadım çünkü ateşide yoktu. Sadece ishal ve kusma oldu 1 kere .Gece farkettim ağızı aseton kokuyor. internette araştırdım ağızda aseton kokusu nedeni ile ilgili tek bulabildiğim diyabet ti. Hemen hastaneye götürdüm. Doktora ağzı aseton kokuyor diyince hemen şeker testi yaptı. Ben sonucu açıklarken doktor çok ağladım oda çocuğunun şekeri yok dedi. Bende hiç bişey yemedi belki ondan dolayı yoktur dedim. Oda alakası yok isterse 1 hafta yemek yemesin diyabet varsa testte yesede yemesede şeker oranı yüksek çıkar dedi.

(Bu arada bu hastalığın önceki günü eşime çok kızgınım çocuğa asini alıp kola verdi ve patlamış mısır. Ve Çocuk akşamına böyle kusmaya başladı. Oğlum o günden sonra kola içmiyor istemiyor patlamış Mısır'da. )

Doktor en son kan gazları testi yaptı içim rahat etsin diye. Kan Gazları Testi nde sorun vardı ama hastalıkta bu test sorunlu çıkarmış. Hani hasta insanın ağzında koku oluşur ya bunun nedeni bu gazlarmış. Tip 1 . 2.3.4. Olarak sınıflandırıloyor bu kokular.

Ayrıca uzun süre besin alamayan kişilerde diyet veya oruç tutan kişilerin idrarında keton bulınurmuş bu ketonun seviyesi artınca yine ağızda aseton kokusu olurmuş. Ve oğlumun da idrarında keton çıktı.

Neyse oğlum antibiyotik tedavisi oldu ve iştahı geldi ağız kokusu bitti. Tekrar testlerini yaptırdık ve tüm değerler normal çıktı. Tekrar şeker testi de yaptırdık oda normal.

Fakat oğlum şimdi grip. Ve yine ağzı aseton kokuyor. Geçen gün daha fazlaydı iştahıda yoktu ama şimdi iştahı yerine geldi aseton kokusu çok az kaldı.

1. Sorum .Çocuğun da yada kendinde bu sorunu yaşayan varmı acaba. Hastalanınca Ağızda aseton kokusu olan ama diyabeti olmayan bu konuda bilgisi olan varmı.

2.Doktora götürücem ama çocuk doktoru vs olmaz onlar yukarıda bahsettiğim testleri yapacaklar. Irak yolu enfeksiyonu sık geçiren insanların da kontrol edildiği sanırım böbrek leri inceleyen bir bölüm vardı ama adı aklıma gelmiyor. Ona gidicem artık. Ama o bölümde nasıl testler yapıyorlar bilen varmı

Teşekür ederim

Canim uzamis aclikta hele ki kusma ishal gibi durumlarda agizda aseton kokusu olur zaten. Doktor endiselenme dediyse dert etme

Canim uzamis aclikta hele ki kusma ishal gibi durumlarda agizda aseton kokusu olur zaten. Doktor endiselenme dediyse dert etme
Ya ama şu anda aç değil. Bana doktor bir bölüm vermişti oradan kayıt açtırdım böbrekleri inceliyorlar mış. Eşim ozaman çocuğu rahat Bırak bileyim yok diye vazgeçirdi beni şimdi oraya götürmek istiyorum ama randevu için bölümün adını bilmem lazım. Sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçiren kişileri gönderiyorlar hatta.

Ay valla korkuyorum 50 kere diyorum kendime şu nete girip bakmiycam diye ama tutmuyor um kendimi

Sadece bu koku için götürme bence grip olmuş midesi ekşimiştir vs koku olur ondan da şeker olsa çıkardı evham yapma

Ağız kokusunu bilmiyorum ama, böbreklerin incelendiği bölüm Nefroloji

Geçmiş olsun.

Tüm tahlilleri yaptırmışsınız, sorun çıkmamış. Hastalanan her insanın ağzı, teri kokar.

Hastaneler çocukları daha hasta ediyor. Oradan alabilecekleri enfeksiyon herşeyden zararlı. Yapacağınızı yapmışsınız artık. evhamlanmayın derim ben.

Bu arada internet kirli bilgi topluluğundan oluşuyor. Seçmek çok zor.

Teşekür ederim artık bir iki gün daha bekliycem. Çok sağolun Yardımcı oldunuz.

Ağız kokusunu bilmiyorum ama, böbreklerin incelendiği bölüm Nefroloji

Geçmiş olsun.
Evet Nefroloji şimdi 1 2 gün bekleyip geçmezse oraya gidicem. Valla hastane ye gitmeden önce biraz iyi zaman geçirsin kuzucuğum dedim. Sinemaya getirdim şimdi onu.

Çok teşekürler

idrarinda keton olmasi cocugun yetersiz beslendigini gosteriyor.

Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Benim oğlumda genelde midesini üşüttüğünde ya da üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda ağzında aseton kokusu oluşur. Kızım 11 yaşında küçüklüğünden beri 4-5 kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. En son nefrolojiye yönlendirdiler bizi sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği için ama çok şükür hiçbir şey çıkmadı. Sadece enfeksiyon birkaç kez daha tekrarlarsa bir test adı söyledi en son o testi yapacağız ama şimdilik gerek yok dedi.

Geçmiş olsun... Diyabet çıkmadıysa keton cisimcikleriyle alakalı.. Yemek yemesi nasıl? Az mı yemek yiyor ya da yediği yemeğe nazaran çok mu hareketli?

Canım geçmiş olsun. Ancak gitmen gereken bölüm çocuk beslenme bölümü. Çapada var ben kızımı götürüyordum idrarında keton çıktığı için. Evet illa tehlikeli birşey olacak diye birşey yok, ama idrarda keton çıkması önemli. Bir de mesela yüksekliği de.önemli ketonun ki, ona özel bir tahlilleri bakıyorlar, 15 günde çıkıyor sonucu. Bizim birşey çıkmadı ama 2 sene takip ettiler. En Son aşı yaptırdığını günün ertesi günü aynı testi yaptılar ki, hani enfeksiyon veya aşıdan yükseliyor mu keton diye. Nihayet taburcu ettiler şükür. Evet hastalık dönemlerinde keton yükselebilirmiş, ama senin çocuğunda ağızda aseton kokusu varsa bayağı yükseliyor demek. Allah korusun keton koması diye bir tehlike var, aynı şeker koması gibi. İhmal etme çapaya götür bence.

Çok teşekür ederim bizim ufaklıkta şimdi grip. Ben daha öncede grip olup ağzı aseton kokan 1 çocuk duymuştum. Demekki bundanda olabiliyor.

Sizede geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz

bi kere erkek çocuklari iye yani idrar yolu enfeksiyonu olmaz arkadasim,sonuçlar elindeyse idrar testine bi bak, nitrit + olursa iye var demekdir - ise yok demekdir ..

agzi neden kokuyor bilmiyorum ama o ant bosuna kullandin buyuk ihtiamllee

lutfen kendine tets sonuçlarini degerlendirmesini bilen,tecrubeli bilgili bi pediatre bul ve çocugunu hep ona takip ettirmeye çalis ...

Geçmiş olsun... Diyabet çıkmadıysa keton cisimcikleriyle alakalı.. Yemek yemesi nasıl? Az mı yemek yiyor ya da yediği yemeğe nazaran çok mu hareketli?
Evet işte bu. Çocukla aynı gribi ben geçirdim kafamı koyacak yer arıyordum. Bizimki sabahın köründe koştur koştur evin içinde. Saat başı yiyecek bişeyler ister hazırlarım. Daha dün akşam eşimle konuştuk bunu. Akşam yemeğini yedik evin içinde koşmaya başladı dedim bu yemeye şişman bir çocuk olmuyorsa hep bu hareketinden. Insan yemek masasında oturmazmı ya. Sandalye tepesinde en sevmediğim de şey.

Midesine de baktır reflü filan olanlar ağız kokuları mideden gelir genelde .geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…