Çocuk Hastalıkları Ağızdaki ve boğazdaki aftlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
merhabalar
Oğlumun 2 gündür ateşi var el ayak ağız hastalığı olmuş boğazı yara içinde su bile içemiyor uyuamıyor acıdan ağlıyor çare bulamıyorum fikri olan var mı acaba

Kaç yaşında, zararlı mıdır, tüketebileceği bir şey midir bilmiyorum ama şu hayatta en çok çektiğim şeylerin başında aft gelir, bugüne kadar bulabildiğim en iyi çözüm dut pekmezi oldu. On gün geçmeyen aftı bir günde geçirir.

Doktor.
Sprey ve krem verir yasina uygun, gecer. Oglunun bagisikligi dusmus demek ki. Ona gore saglam yedirmeye çalis ki kendini toplasin

6,5 yaşında
Karadut şurubu diye okudum ama doktora sormadan kullanmak istemedim. Ne şekilde kullandınız gargara mı? İçerek mi kurtuldunuz aftlardan?

Kaç yaşında, zararlı mıdır, tüketebileceği bir şey midir bilmiyorum ama şu hayatta en çok çektiğim şeylerin başında aft gelir, bugüne kadar bulabildiğim en iyi çözüm dut pekmezi oldu. On gün geçmeyen aftı bir günde geçirir.

6,5 yaşında
Karadut şurubu diye okudum ama doktora sormadan kullanmak istemedim. Ne şekilde kullandınız gargara mı? İçerek mi kurtuldunuz aftlardan?

Karadut pekmezi diye almıştım aktardan, aynıdır sanırım. Bir kaşık içtim sabah, akşam. Aftın olduğu yerlerde biraz daha bekletmeye çalıştım. Yakıyor ve küçültmeye başlıyor, en fazla iki günde geçiriyor benim aftlarımı. Çok sık çıktığı için sürekli elimin altında. Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir umarım kuzucuk, onun acısı sabaha kadar ağlatır bazen.

6,5 yaşında
Sulandirip meyvesuyu yapin, pipetle oynaya oynaya içirin. Duzenli yaparsaniz iyi gelencektir.

Bir de kronik bir durumsa immun sistemi zayif olabilir, takip etmek lazim.

Gecmis olsun.

Karadut pekmezi diye almıştım aktardan, aynıdır sanırım. Bir kaşık içtim sabah, akşam. Aftın olduğu yerlerde biraz daha bekletmeye çalıştım. Yakıyor ve küçültmeye başlıyor, en fazla iki günde geçiriyor benim aftlarımı. Çok sık çıktığı için sürekli elimin altında. Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir umarım kuzucuk, onun acısı sabaha kadar ağlatır bazen.
Çok teşekkürler sonuçta karadut tükettiğimiz bir meyve ilaç olmadığı için doktora sormaya gerek yok dedim eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim bile

6,5 yaşında
Hiç korkmadan verin. aftan hâlâ muzdaribim çaresi yok benimki stresten. Karbonat yarayı genişletiyor sakın yapmayın 10 güne geçiyor hiçbir ilaç da ağrısını azaltmıyor. Her gün kara dut (tadı ekşi olan) varsa kendisini yoksa şurubu ya da reçelini yedirin. Geçmiş olsun

Yok sürekli olmaz genelde ateşten sonra oluşuyordu. Şimdi el ayak ağız hastalığıymış sebep vücutta döküntü, ağızda boğazda aft normal dedi doktorumuz

Sulandirip meyvesuyu yapin, pipetle oynaya oynaya içirin. Duzenli yaparsaniz iyi gelencektir.

Bir de kronik bir durumsa immun sistemi zayif olabilir, takip etmek lazim.

Gecmis olsun.

Yok karbonat yapamam, çok canı acır. Normalde canı tatlı bir çocuk değildir ama uyurken ağlıyor boğazının acısından kıyamıyorum mahvoldum

Hiç korkmadan verin. aftan hâlâ muzdaribim çaresi yok benimki stresten. Karbonat yarayı genişletiyor sakın yapmayın 10 güne geçiyor hiçbir ilaç da ağrısını azaltmıyor. Her gün kara dut (tadı ekşi olan) varsa kendisini yoksa şurubu ya da reçelini yedirin. Geçmiş olsun

Kızım geçen ay yani 11 aylıkken geçirdi bu hastalığı. Doktor aftlar için soda içirmemizi önerdi ama yine de birkaç gün yemek yemesini beklemeyin dedi.

Sonuç olarak 4 gün süren iştahsızlık ve normale döndü her şey. Merak etmeyin birkaç güne geçecek. Soğuk ve sıvı gıdalara yönelin. Geçmiş olsun.

Bir de normal pekmez kıvamında akışkan zaten, günde üç kere birer tatlı kaşığı verseniz yeter hem tadı da güzel

Bir de normal pekmez kıvamında akışkan zaten, günde üç kere birer tatlı kaşığı verseniz yeter hem tadı da güzel
Ufak bir şişede "karadut şurubu" aynı şeyden bahsediyoruz dimi? Aldık ağzını çalkalattık gatgata yaptırdık kalanı yutturduk ama pek fayda etmedi gibi kıvranıyor uyuyamıyor acıdan

Benim oğlumda da oldu vücudunda ve dilinde ateşi çıktıktan sonra doktor antibiyotik yazdı size ilaç vermedi mi boğazında enfeksiyon var dedi gerçi Off hiçbir şey yiyemiyor çocuğum bizde de karadut şurubu var demin zorla verdim oğlum küçük 3 yaşında bu arada sizin oğlunuzun vücudunda ki döküntüler ve ağzındaki aftlar geçti mi geçtiyse kaç günde geçti

Canım kesinlikle propolis kullanın. Boğaz enfeksiyonlarında daha etkili bir şey görmedim ben. Bağışıklık sistemini de düzenlediğinden hastalıklara karşı da koruyor. Konu komşu bütün tanıdıklara tavsiye ettim, çok memnunlar.

Back
X