Aglamaktan yoruldum.

Yok artik dedim okurken.Ayni.seyleri yasiyoruz benim de 6 yasinda bir oglum var kanser hastasiyim aylardir kemoterapi aliyorum ve kimseden dogru duzgun bir yardim gormedim.Siz benim konuma yorum yazmissiniz.Bir bakayim dedim konulariniza ve hayatimizin ne derece benzedigini farkettim.Annem bana geldi en agir en kotu gunumde.3 gun kaldi bir corba kaynatmadan gitti.Kayinvalidem cocuguma bakiyor sozde biraz ayakta gordugunde beni tamam artik sen giydirir yedirir okula gonderirsin diyor.Halbuki bilirsin kanser hastasi insanin bir ani bir anini tutmuyor.kendimizi iyi hissederken bir anda yataga dusuveriyoruz.Allah yardimcimiz olsun.Lutfen bana ozelden yazin.Sizinle konusmak istiyorm

Yakin mi oturuyoruz acaba? Keske yakin olsak.Birbirimize destek olabiliriz.Ben 3 haftada 1 kemoterapi aliyorum.iki hafta cok hasta ediyor ama 1 hafta daha iyi hissediyorum kendimi.Ne yapip edip cocuguma bakmaya calisiyorum.Hicbir eksigi olmadan.O da kendini sucladi bu hastalik konusunda ve ben ona bir vidyo izlettirdim harika ve cocuklarin anlayacagi tarzda bir animasyon. Ondan sonra kendini.daha iyi hissetti ve suclamadi.Bulabilirsem size linkini atarim.

Arkadaslar kanser hastasiyim. Kemoterapi ve radyoterapi goruyorum. Cok zor gunler gecirdim. Sonuna geldim. Ama gucum ve sabrim kalmadi artik. Ilk ogrendigimizde annem hep yanimdaydi. Ameliyat falan derken tam 1 ay bakti bana. Ameliyatta kayinvali de geldi. 1 ayda o bakti. Kayinvalide uzakta oturuyor. Annemle aramiz 5 dakika. Kayinvalude gittikten sonra anneme bi haller oldu. Bakmamaya basladi. Gelip 5 dk durup kapidan yemek verip gidiyordu. Ama benim hergun isin tedavisine gitmem lazimdi. Hergun soruyor bugin gidicen mi geliyim mi. Diye. Oglum var annemin gelmesi lazim ki ona birakayim. Ve ben hergun israrla evet anne gidicem mecburum demekten yoruldum. Annem cunku kardesimin ogluna bakiyor. Oglumun yemegini yedirmez. Sadece yainda durmasi gerkiyor tedaviye gidince. Ve inanin hic ayaga kalkicak halim yok. Hafta da bir kemo ve hergun isin goruyorum. Cok cokk zor. Yarin kemoterapi var. Radyoterapi hocasi butun tahlillerine aksam bakalim degerler cok dusuk dedi. Hastane de kan falan aldirdik. Gerekli olursa serum baglanackti. Anneme arayip soyledim . Tamam dedi. Ama uflayarak. Sonra eve geldik . Evde kimse yok. Annem oglumu aksam saat 8.30 da evimin altinda erkek kardesimin kahvesi var. Ona emanet etmis ve gitmis. Ben cok kotu oldum. Serum baglanabilip eve de gelemeyebilrdim. Oglum 5 yasinda. Be kadin hastayim ve sana emanet ettim. Hasta olan insana bu yapilirmi. Manevi olarak zaten cokmusum. Yarin kemoterapim var. Ve annemi aradum. Yarin sakin gelme bana dedim. Bir iki laf ettim kapattim. Karisik yazmis olabilirim. Suan cok kotu durumdayim.
Allah şifa versin sizin.için dua edicem Allâh yavrunuza bagislasin sizi.. inanamiyorum anneniz neden bukadar vurdumduymaz cok.ciddi birsey var ortada ama.lütfen morelinizi bozmayin güçlü olmaya çalışın iyi şeyler düşünün.eminim üstesinden geleceksiniz

Annem ogluma sen anneni de hasta ettin demis bagirarakk.
Ya inanamiyorum nasıl böyle cahilce hareket edebiliyor yemin ederim gözlerim doldu sizi tanımıyorum ama benmde evladım var insan anne.olunca daha hassas oluyor daha farklı bakıyor hayata dualarimda olacaksiniz

Cok yaptigini dusman yapmaz ya. Sizin 2 gunluk komsunuz olsam bile seve seve bakardim ben o evladiniza. Ana ya, boylede olmazki.

Cok cok gecmis olsun Allahim sifanizi verir insallah. Ama ben sizin yerinizde olsam annemin gelip gelmeme derdine dusucegime bakici ayarlardim yada guvenebilicegim birini ayarlardim. Sizin icin moral cok onemli. O tatli degerli caninizi bide annenizden umit bekleyrek sıkmayin. Nolur. Cok cabuk bi sekilde iyilesmek icin zihniniz rahat olmasi gerek.

evveliyatla acil sifalar dilerim altop altop

annenize gucenmeyin. bir insanin caninin yanmasindan daha agir can verdiginin canin yanmasi. sizin acilariniz, agrilariniz onun icin misliyle yuk. elbette ki bu tavirlarindaki agresifligi tolere etmez ancak en azindan anneyi anlamamizi saglar.
ben kucukken dusup de bir yerimi kanattigimda, aglarsam eger, annem "niye dustun" diye kizardi, "canin yandi mi yavrum" diye sarilmazdi mesela... bu, onun beni koruyamamasindan dolayi kendini cezalandirma sekliymis, cok yillar gecince ogrendim. belki annenizdeki de bu hesaptir.

kosullarin rast gelmesini, hayirla bu sureci atlatmanizi niyaz ederim.

sihhat ve selamet dilekleerimle...

Rabbim sifa versin ins. Bu surec gecip gider bir ani olarak kalir hayatinizda ins.
anneniz belki kotu niyetli degil ama dusuncesiz davranislari cahilce geldi.
Gucenmeyin onada cocugunuz icin guclu durun rabbim ins. En kisa zamanda bu iletten kurtulmanizi saglar.

Allah annene vicdan, merhamet versin cnm sana da çok geçmiş olsun.

Canim annen sana uzuldugu için öyle davraniyordur. Kendine en çok dikkat etmen gereken bu zamanlar. Oğluna odaklan. O sana iyi gelecek. Bir de eşinden yardım istesen mesela. Yada yok mu komsun, arkadasin? Hem sana hem annene destek olsun. Moral çok önemli bu hastalikta. Sakin sakin kendine dert etme. Bak tedavini oluyorsun. Kendini fazla hirpalama olur mu?

Az önce konularına baktim. Rahim ağzı kanseriymissin sanirim. Benim çok yakın bir tanıdığım bu hastaliktan muzdaripti. Atlatti ama çok şükür. Şimdi isinde çalışıyor yine. Çocuğuyla ve eşiyle. Zordur tahmin ediyorum ama geçiyor. Cidden geçiyor. Zor oluyor, psikolojik olarak ozellikle yipratiyor ama sonunda bitiyor. Bir de doktorun söylemiştir ama yesilcay ve sarimsak çok iyi geliyormuş dene istersen. Kan degerlerin dusukse de bol bol üzüm ve sakatat öneririm.

Back
X