aglamalarıma engel olamıyorum....

elchiin

OLANA KDAR OLMAYANA KADER
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
152
2
46
40
İstanbul
kızlar aslında nasıl acıklasam ben bılmıyorum sunu soyleyebilirimki ben her seye aglar oldum.... sınırlerım hemen bozuluyor ve kendımı aglamadan ifade edmıyorum.. bu hafta cok zordu benım ıcın aile problemlerı ıs yerındekı bazı sorunlar hersey ustuste geldı bu uzun suredı devam edıyo aslıunda yanı benım aglamalarım ve ben artık buna engel olamaz oldum..eşim cok kızıyo bern aglarken tesllı etmez zaten hıcbı zaman bosver uzulme gecer takma kafana demez sadece susar benımde susmamı bekler...cok buyuk bı dert değil bu belkı ama ben kendımden rahatsız olamya basladım havada yasıorum sankı ayaj,klarım yerden yuksekte geziyorum hanı böyle flu olur ya hersey ben oyleyım ıste hersey bulanık gelıyo gozume anlamıyorum kendımı ve ne yapacagımöıda bılmıyorum acıkcası.....

Vah vah ALLAH sana sabr versin.Bir zamanlar bende böyle bir dönemdeydim.Herseye ust uste gelirdi herseyr aglardim sinirlenirdim.Ailemde cok abartiyorsun takma ya fln derdiler oysa ben onlardan birazda olsa anlayis bekliyordum.Ama inan bana sorunun ne oldugunu bilmiyorum ama senin biraz zamana,dinlenmene,yasananlari dusunmene,kendini anlamana ihtiyacin var.Keske bir sureligine yurtdisina sehirdisina fln ciksan esinle iyi olur senin icin.Kendini toparlarsin.

aman ya o bende de var.ota b..a ağlıyorum.biri canımı sıkacak bişey desin başlarım ağlamaya.kocamla ağlamadan kavga edemem.herşeye gözyaşı.hep böyleydim 32 yaşına geldim hala böyleyim.bazen öyle salak duruma düşüyorum ki ağlayarak ama ne yapayım engel olamıyorum musluklara.

aman ya o bende de var.ota b..a ağlıyorum.biri canımı sıkacak bişey desin başlarım ağlamaya.kocamla ağlamadan kavga edemem.herşeye gözyaşı.hep böyleydim 32 yaşına geldim hala böyleyim.bazen öyle salak duruma düşüyorum ki ağlayarak ama ne yapayım engel olamıyorum musluklara.

:) guldurdun benı valla.....bende oyleyım ıste ota bota her nevaleye goz yası konusamıyorum bıle artık sanırım esımde benı cıddıye almıyor yada ben oyle dusunuyorum bılmıyorumıste ama bunu kesılmesı lazım doktora gıtmeyı dusunuyorum ama oda ıı,ılac vercek napacam ben zırzır hıc cekılmıyorumda ben....

depresyon

Depresyon Belirtileri Testi

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz mevsimlerin değişmesi ile birlikte ortaya çıkan duygusal değişiklikler hakkında açıklama yaptı;İşte Depresyon sebepleri ve depresyondan kurtulmak için yapılabilecekler..

Sonbahar gelince neden depresif oluyoruz?
İlkbahar doğanın canlanmasını, kendimizi daha neşeli ve coşkulu hissetmemizi sağlar. Sonbahar ise güneşli güzel günlerin geride kaldığı ve kapalı, soğuk kış günlerinin gelmekte olduğunu hatırlatır. Havaların kötüleşmesi, günlerin kısalması, açık alanlardan tekrar güneşsiz kapalı alanlara girilecek olması bize keyifsizlik ve mutsuzluk verebilir.
Sonbahar biraz da hüzün mevsimi olarak anılır. Sonbaharda azalan güneş ışınları mutluluk hormonu seroton’in salgılamasının azalmasına, beyin kimyasının değişmesine ve depresyona sebep oluyor. Aynı mevsimsel depresyon kışın da görülür. Ancak yaz mevsiminin hemen sonrasında olduğu için sonbahar depresyonuna kış depresyonundan daha sık rastlanır.

Nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz depresyon belirtilerine dikkat edilmesi konusunda uyardı; “Hastalık başladığı zaman kişide enerji ve ilgi azalır veya kaybolur, suçluluk duyguları, konsantrasyon güçlüğü, iştah kaybı, mutsuzluk görülür. Duygusal olarak çökerler, her şeye üzülürler, hatta yaşama istekleri kaybolabilir. Ağlama sıklaşır, sıkıntı ve huzursuzluk vardır, hiç bir şeyden zevk alamaz olurlar, aktiviteleri azalır, işleri aksar, uykuları bozulur, cinsel istek azalır, kendilerini yorgun hissederler.”

Kendinizi test edin;

En az iki hafta boyunca aşağıdaki yakınmalardan beşini yaşıyorsanız depresyonda olabilirsiniz;
1. Kendini üzgün ve boş hissetme,
2. İlginin azalması ve zevk alamama,
3. Nedensiz kilo alma veya kaybetme,
4. Uykusuzluk veya aşırı uyuma,
5. Yersiz aşırı hareketlilik veya uyuşukluk,
6. Sürekli, nedensiz yorgunluk, enerji kaybı,
7. Değersizlik ve suçluluk duygusu,
8. Düşünme, konsantre olma yetisinin azalması,
9. Ölüm ve intihar düşünceleri.
Sonbahar depresyonu en çok kimlerde görünüyor?
Depresif duygu durumu, kaygı ve endişe genellikle kadınlarda daha sık görülür. Bu nedenle sonbahar depresyonunun da kadınlarda daha sık görüldüğünü söyleyebiliriz. Diğer taraftan daha önce depresyon tanısı almış kişilerde de bu dönemlerde depresyonun tekrarlama ihtimali artar. Özellikle karamsar, endişeli, özgüveni düşük kişiler bu dönemlerde daha fazla risk taşırlar.
Önlem almak mümkün mü?
Dr. Mehmet Yavuz, mevsim değişikliği ile birlikte ortaya çıkan depresyona karşı önlem alınabileceğini belirtti; ‘Bazı mevsimlerde kişinin performansı belirgin olarak düşüyor ve depresyon belirtileri ortaya çıkıyorsa mutlaka bir psikiyatri uzmanına başvurmalı ve normal yaşamlarını düzenli tutmaya çalışmalıdırlar.”
• Ayrıca;
Gün ışığından mümkün olduğunca faydalanın. Giderek kısalmaya başlayan günlerde mümkün olduğunca gün ışığına çıkın. Bulutlu günlerde bile sabah veya öğlen arasında 20-30 dakika dışarıda geçirmek çok faydalı olur.
• Spor yapın. Günde 30 dakikalık aktif, tempolu bir yürüyüş yeterli olabilir.
• Sağlıklı beslenin. İştahınız artsa da, karbonhidrat ve basit şekerlere fazla yüklenmemeye çalışın. Bol bol su için.
• Çok uyumayın. Zorla da olsa kendinizi sabah yataktan erken kalkmaya teşvik edin.
• Yeni hedefler belirleyin, yeni planlar her zaman bir itiş gücü sağlar.
• İşyerindeki isteksizliğini azaltmak için de sık ve kısa keyifli molalar verilmesi, kişinin sosyal yaşamını keyif alabileceği aktivitelere göre yeniden planlaması, depresif belirtilerin azalmasına yardımcı olacaktır.
Depresyonun tedavisi nasıldır?
Son derece açık belirtileri nedeniyle depresyon çok kolay teşhis edilir. Depresyonun tedavisinde ilaç ve psikoterapi yöntemleri kullanılabilir.

Ayrıca TMS (Transkranial Manyetik Stimulasyon), depresyon tedavisinde önemli bir tedavi unsuru olarak yerini almıştır. Manyetik Stimülasyon tedavisi ile beyine şok manyetik uyarılar göndererek, beyinin hastalanmadan önceki sağlam durumuna dönmesini amaçlıyoruz. TMS İlaçlara cevap vermeyen ya da tam düzelmeyen hastalar için de çare olmuştur. Literatürde ilaçlara dirençli birçok hastanın manyetik stimülasyonla düzeldiğine dair sayısız örnek var.

TM, özellikle hamile ya da emzirme döneminde olan veya karaciğer, böbrek yetmezliği yaşayan, ilaç kullanması sakıncalı olan hastalarda de tercih ettiğimiz bir yöntem.

Hastalığın şiddetine, kişinin yaşına, cinsiyetine, kilosuna göre var olan ilaçlar, ve diğer tedavi seçenekleriyle doğru bir kombinasyon oluşturarak çok başarılı sonuçlar elde ediliyor.

kızlar aslında nasıl acıklasam ben bılmıyorum sunu soyleyebilirimki ben her seye aglar oldum.... sınırlerım hemen bozuluyor ve kendımı aglamadan ifade edmıyorum.. bu hafta cok zordu benım ıcın aile problemlerı ıs yerındekı bazı sorunlar hersey ustuste geldı bu uzun suredı devam edıyo aslıunda yanı benım aglamalarım ve ben artık buna engel olamaz oldum..eşim cok kızıyo bern aglarken tesllı etmez zaten hıcbı zaman bosver uzulme gecer takma kafana demez sadece susar benımde susmamı bekler...cok buyuk bı dert değil bu belkı ama ben kendımden rahatsız olamya basladım havada yasıorum sankı ayaj,klarım yerden yuksekte geziyorum hanı böyle flu olur ya hersey ben oyleyım ıste hersey bulanık gelıyo gozume anlamıyorum kendımı ve ne yapacagımöıda bılmıyorum acıkcası.....

Canım sinirlerin çok bozulmuş:(
Her şeyi kafana takma evet bazı şeylere üzülmen normal olabilir; fakat ölüm dışında gerçekten her şeyin çaresi var.
Kendini de aileni de yıpratma.Aslında bakarsan ölüm bile unutuluyor...

Erkekler kendileriyle ilgilenen güler yüz gösteren eş isterler.
Yani bu durumun dediğin gibi uzun süredir devam ediyorsa eşinde bu durumdan rahatsızlık duyuyordur.

Mutlu ortamlarda bulunmayı dene, bir süreliğine işinden izin alıp dinlenebilirsin.
Hayatındaki güzel şeylerin farkına var.Her şeyin ne kadar güzel olduğunu farket!

Ailesine ekmek götüremeyen babalar, çocuğuna süt veremeyen anneler, her gün açlıktan ölen insanlar var ya da iş bulmak için ordan oraya koşan insanlar.
Üzüldüğün şeyler yukarıdakiler kadar ciddiyse üzülmen normal; ama anladığım kadarıyla değil.
Yani moutlu ol :)

Yine de gerçekten çok rahatsız hissediyorsan bir psikologa gidebilirsin.

bazen zaman zaman herkez kendini en ufak sorunlarda böyle hiseder canim,
esin ise, sana nasil yaklaşacagini bilmiyor olabilir, cogu erkekler sessiz kalir böyle durumlarda, ama sen ona sana sarilmazsini isteye bilirsin..

Back
X