Kekler - Pastalar Ağlayan pasta

AkdenizHandan

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
230
23
623
İstanbul
kızlar ben denedim harika oluyor
öyle bir tarif ki insanı asla yarı yolda bırakmıyor
kare borcam tam geliyor kolay gelsin

KEK MALZEMESİ
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ,
4 dolu dolu yemek kaşığı kakao
2 su bardağı+1 çeyrek su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
tepsiyi yağlamak için margarin
kekin üstü için:
1bardak süt
1 çorba kaşığı şeker
krema:
1 paket krem şanti
tarifine göre süt
sos:
1 paket çikolatalı sos
tarife göre süt

3 yumurta, 1,5 su bardağı şekerle köpük olana kadar çırpılır.
1 su bardağı süt,yarım su bardağı yağ,4 dolu dolu yemek kaşığı kakao eklenip,karıştırılır.
2 bardak+1çeyrek bardak un,kabartma tozu,vanilya elenerek malzemeye karıştırılır.
Margarin ile yağlanan büyük boy yuvarlak borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında en az 35 dakika pişirilir.
Çıktıktan sonra ılıkken her tarafı kürdanla (dibine kadar) delinir.
1 bardak sütün içine 1 çorba kaşığı şeker konulup,karıştırılır.
Kaşıkla kekin üstüne eşit şekilde dökülür.
1 paket krem şanti tarifine göre hazırlanıp iyice soğuyan kekin üzerine sürülür.
1 paket çikolatalı sos tarifine göre hazırlanır,soğuması beklenir.soğuyan sos krem şantinin üstüne kaşıkla dökülür.
Servise hazır olan pastamız kare kare dilimlenerek servis yapılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık çok güzel görünüyo.Bizde denedik bunu ama sosu içine çekmedi çok azını çekti geri kalan kısmı kenarlarda göllendi.Kürdanla falan delmemiştik ondan mı beceremedik acaba fisfisfis

Ellerine sağlık çok güzel görünüyo.Bizde denedik bunu ama sosu içine çekmedi çok azını çekti geri kalan kısmı kenarlarda göllendi.Kürdanla falan delmemiştik ondan mı beceremedik acaba fisfisfis

canım kürdanı her yerine batırıp fırından cıktıktan 5 dakika sonra şekerli suyu döküyorum ve kek hemen çekiyor canım tekrar yaparsın eminim bu sefer istedigin gibi olacak :1hug:

ben bu pastayi cok seviyorum ...bir kere yapayim dedim krem santi su gibi oldu kekin uzerinde ...cikolata sosuda krem santinin altina girdi rezalet bisey oldu :1shok:

bir de bu tarifi deneyem bari a.s

aslinda benim hatam kek ve soslarin tam soguk olmasini beklememekti galiba :1no2:

Bu pastadan ben de yaptııımhihoyyyt
Tadı çok güzel oldu ama görüntüsü pek güzel olmadı.. Krem şantiyle çikolata sosu birbirine girdi.. Neden öyle oldu ki??

bu tarifi bende biliyorum canım bende yapıyorum çok lezzetli ve gösterişli misafirede sunulabilecek bi tatlı emeğine sağlık kaydirigubbakcemile5hihoyyyt:lepi:a.s.

kızlar ben sadece üzerine çikolata sosu döküyorum, o şekilde de güzel oluyor, diğer sosları hiç karıştırmıyorum işin içine, eşim bayılıyor,

ayy bune dedım ılk gordumde muthıs bıseyyy cokacimcoook komşumuz nerdeyse her hafta yaptığı için benım yapmama fırsat bırakmzdı ama senınkı harıka gorunuyo hemen denedım ve dun yaptımmm harıka oldu hemde komsuma verdım benden guzel yapmışın ddedı tum komsulara ablamalra dağıttım bana 4 dılımcık kaldıı bıgunde deıl bı saate tukendıı emeğıne sağlıkk resmını koymasaydn belkıkı yapmazdım asık oldum resme yaptım :asigim:

tatlım begenmene sevindim benim kızımda eşim de çok seviyor bu pastayı öpüyorum tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…