Eşini bosver kendine ayri hayat kur diyen mi olmuş kac tane? Eşinle konusmaktan ümidini kes diyen ben pek görmedim ve bunu da tavsiye etmedim kendi adıma.
Konu sahibine spor, hobi vs tavsiyesi verilmesinin sebebi "calişmiyorum ve butun gun sıkılıyorum" demesi. Butun gun evde oturmak insanı bunaltir, stresse sokar. Belki bunlari yaparsa eşiyle daha sakin ve saglikli iletisime gecebilir.
Eş işteyken kendi hobi ve sporunu yapmak ayri bir hayat kurmak mı oluyor? Ha sporumu yapmişim, ha aksama kadar evde pineklemişim ne fark ediyor? Benim hobimi sporumu yaptigim saatlerde adam işte zaten ne paylaşimi yapacağiz mesai saatlerinde, nasil birlikte aktivite yapacagiz acaba? Kış günü işten çıkıp akşamın 8inde eve gelip birde yürüyüşe asla gitmezdim bende olsam, nerede yasiyordunuz bilmem ama burasi cok soguk.
Eşim sanayiye bile benimle giden bir insan. Birlikte birseyler yapmaktan keyif aliyoruz ve firsat oldugunda fazlasiyla degerlendiriyoruz bunu ama bazen haftasonlari egitimi oluyor ve evde olmuyor, bazen işi uzuyor ve daha geç geliyor eve napayim bu süre içinde battaniyenin altindan kafami cikartmayayim mi?
Konu sahibinin butun gun evde oturmak yerine sosyallesmesi kendi psikolojisine de iyi gelir ve esiyle iletisimine de yansir bence. Bir tek siz eşinizle paylasim yapiyormuşsunuz koca sitede biz bilmiyoruz... Ne ilginç.