@totunka
Mayflower75
D
DEFNE28
hizuran
Alys
ve etiketleyemediğim diğer arkadaşlar ilginiz için teşekkür etmekle başlayım dedim

kreşe gitmek istemiyor nedeni evde kalmak istemesi (bu yaşına kadar anneanne dede ile birlikte ev ortamında bakıldı, dışarda toplu bir yerde başkalarının yanında bizden yahutta anneanne ve dededen ayrı başkalarıyla uzun vadeli zaman geçirmedi) konuştuğu için kendini ifade edebiliyor, bende sürekli biz işe sende okula gitmelisin (orada arkadaşların olacak,resim yapacaksın,yemek yiyip uyuyacaksın,oyunlar oynayacaksın gibi gibi telkinler eşliğinde) belirli etkinlikleri yaptıktan sonra seni alacağım hatta çıkışta istediğin birşeyi alırız ya da istediğin yere park olabilir mesela gideriz diye konuşuyorum.
normaldede birşeyi yemek istemesin tadını beğenmesin falan kendini öğürtüp kusan bir çocuk , hatta geçen hafta evde kahvaltı yapıp götürdüğümden belki orada yemesi için ısrar ettilerse fazla gelip kusmuştur diye düşündüm ve kahvaltı yaptırdım ısrar etmeyin yemesi için falan dedim öğretmenlerine her gün uyardım (kreşteki yardımcı abla bana ağladığı için kusuyor demişti aslında) ama bugün anladımki durum tamamen psikolojik.
kreşe de kademeli alıştırdık geçen hafta izinliydim her gün saati arttırarak hafta sonunda tam güne geçtik ama araya haftasonu girdi işler başa sardı ki öğretmeni beni uyarmıştı gelmek istemeyecek yine ağlayacak diye bugün için...
şunu da belirteyim çıkışlarda mutlu ayrılıyor, yarın yine gelelim mi diye sorunca gelelim diyor ve öğretmenleri falan ilgililer baya hatta bazen yönetici kendi odasında sadece kızımla ilgileniyor sınıfta durmak istemezse falan..
belki yollama diyenlerde olacak ama şu an bakacak kimse yok, annemler memlekete döndü (aynı evde kalıyorduk yanımıza yerleşmişlerdi onunda ayrı sıkıntıları oluyor yaşayan anlar halimden) , benimde iznim bitti, hasalık vs oldugunda kullanabileceğim sınırlı iznim var kötü günlere saklıyorum yani kalan bir iki günü de...
pedagog ne der bende merak ediyorum , umarım kısa bir süre sonra düzelir bu durum..