ağlayınca kusan çocuk ;(

Ağlata ağlata alıştırmak çocuğa eziyet olur daha çok küçük.Sizde alışana kadar yanında olun kendini güvende hissetsin.Sınıftan bir arkadaşı olursa kendisini yalnız hissetmez okul dışındada bir arkadaşı ile görüşmeye devam edin .Bu şekilde alıştıklarını okumuştum bir yerden.

Erken çocukluk uzmanıyim.
Çocukların 36 ay itibariyle sosyal-duygusal gelişimlerinin kreşe,yuvaya başlamak için yeterli olduğunu düşünürüz ama bu genel geçer bir yargıdir. Çocuktan çocuğa durum degişir. Sizin yavrunuz da duygusal olarak henüz kreşe hazır olmayabilir. Çocuğunuzu gözlemlemedigim ve tanımadığım için tahmin yürütüyorum.
Ayrıca annesinin çalıştığı ve aile buyukleri tarafından adeta el bebek gül bebek büyütülen çocuklar kreşe daha zor alısıyorlar.
Normal şartlarda 36 ay itibariyle de kreşe uyum sürecinin 15 günde tamamlanmasını bekleriz.
Çocuğunuzun akşam okuldan mutlu ayrılması olumlu bir gösterge.
Bununla birlikte sabahları bilinçli olarak sizi manipüle etmek için kendini kusturuyor.
En doğrusu uzman yardımıyla ilerlemek olur.
Sevgiyle kalın.
teşekkürler yorumunuz için, dün çocuk doktoruna gittik tahliller genel anlamda temiz ama ufak bir soğuk algınlığı ve kolit teşhisi koydu, takviye edici ve bağırsak ve mide florasını düzenleyici ilaçlar verdi, kontrolümüz var birkaç gün sonrasında, çocuk doktorunun kontrol randevusundan sonra eğer kendisi de uygun görürse çocuk psikiyatrisine gitmeye karar verdim.
belkide herşey üst üste geldiğinden hem hastalık, hem uyum süreci kusmalar arttı..
ama dediğiniz çok doğru evde el bebek gül bebek büyütüldüğünden kurallara ve toplu yaşamaya alışmak onu zorluyor.
çıkışlarda mutlu , evdeki düzeninde bir değişiklik yok yeme uyku genel aktivitelere katılım o anlamda olumsuz bir tavır sergilemiyor psikolojik anlamda..
bir ay süre verdim bu süre zarfında alışamazsa ikinci bir seçenek düşüneceğim.

Ağlata ağlata alıştırmak çocuğa eziyet olur daha çok küçük.Sizde alışana kadar yanında olun kendini güvende hissetsin.Sınıftan bir arkadaşı olursa kendisini yalnız hissetmez okul dışındada bir arkadaşı ile görüşmeye devam edin .Bu şekilde alıştıklarını okumuştum bir yerden.
her daim yanında olmak imkansız hem çalışıyorum, hemde okula ben girersem her çocuk kendi ebeveynini yanında isteyecek, zaten içeri kadar kendim teslim ediyorum öğretmenine.. okul dışında arkadaşı ile görüşmek kısmında şu an hiçbir veliyi tanımıyorum, okuldan alış saatleri herkesin farklı farklı iş durumlarına göre henüz genel bir veli toplantısı vs de yapılmadı .. yani okul çıkışı görüştürebileceğim biri yok şu an için...

Normal:) benim ikiside oleydi haka bazen kusarlar. Kendileri hem kasiyolar hemde agla agla bogaz kuruyo bence. Dert etme omur boyu bole gecmeyecek alisacak. Ogretmenler temizlesinlwr devam etsinler biraz daha.. cunku bunu silah olarak kullanabildigini anlarsa hep yapacak.

Ben ogluma sut icirirdim gitmeden onceleri sonra ac goturdum boylece kusamadi. Zaten meyve vs yiyolardi sonra.

kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
böyle kendinide benide yıpratıyor.
pedagog randevusu aldım bu hafta için belki bir şekilde çözüm olur ama fizyolojik bir durum olmadığından, kreşe de gitme mecburiyeti olduğundan nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum..
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gibi dönemlerde?

canım benim oğlumda ağlar ve kusar bana ceza vermek için yapıyor gibi geliyor. ayrıca kokuya karsı hassasiyeti var kötü koku duyunca kusar . elbise giydiricem elbiseyi görür görmez kusmaya çalışır . beni deli eder.
pedegog un ne dediğinden benide haberdar eder misin ?
sevgiler

Ben hala ağlayınca kusuyorum. Üzülünce mideme vuruyor. Çözüm nedir bende bilmiyorum.
sizde gastrit olabilir, stres temelli, bende aynı durumdayım sinirlenince ağlar, ağlayınca kusarım yada midem bulanır...
aynı şekilde uzun süre yemek yemezsem karnıma kramp girer hep gastritten kaynaklı ..

Normal:) benim ikiside oleydi haka bazen kusarlar. Kendileri hem kasiyolar hemde agla agla bogaz kuruyo bence. Dert etme omur boyu bole gecmeyecek alisacak. Ogretmenler temizlesinlwr devam etsinler biraz daha.. cunku bunu silah olarak kullanabildigini anlarsa hep yapacak.

Ben ogluma sut icirirdim gitmeden onceleri sonra ac goturdum boylece kusamadi. Zaten meyve vs yiyolardi sonra.
benimkide gece ve sabah kalkınca süt içiyor, bugün ne süt ne başka şey sadece çocuk doktorunun verdiği ilaçları ve vitamin şurubunu içirdim yolladım okula ...
mide dolu olunca kusuyor zaten bugün mide boş, ilaçlarımıza başladık bakalım sonucu akşama görürüz..
zaten öğretmenleri sürekli değiştiriyor bazen çişte yapıyor altına yeni öğrendi tuvaletini kaçırabiliyor yada onlar sormazsa söylemiyor falan o konuda sıkıntı yok her akşam makine çalışıyor bol bol çamaşır yıkıyorum :D

canım benim oğlumda ağlar ve kusar bana ceza vermek için yapıyor gibi geliyor. ayrıca kokuya karsı hassasiyeti var kötü koku duyunca kusar . elbise giydiricem elbiseyi görür görmez kusmaya çalışır . beni deli eder.
pedegog un ne dediğinden benide haberdar eder misin ?
sevgiler
kızım bazen arabadada kusardı terleme eşliğinde ani bulantıları olurdu onlar kesildi, bazen yemek fazla yerse kusardı ama bunlar hep ara ara olan şeylerdi..
bu son bir haftadır her gün sabah kusuyor..
hafif hastalık ve kolitte var belkide psikolojik etkenler harici kusmalarının artmasında bunlarda etken ilaçlardan sonra kesilirse asıl etken bu diyebilirim ama daha bir gündür kullanıyoruz henüz net birşey söylemek için erken...
çocuk doktoru ile kontrol randevusundan sonra pedagoga götüreceğim belki o beni yönlendirir ya da o bana bir yol gösterir..
sonucu haber ederim.

benimkide gece ve sabah kalkınca süt içiyor, bugün ne süt ne başka şey sadece çocuk doktorunun verdiği ilaçları ve vitamin şurubunu içirdim yolladım okula ...
mide dolu olunca kusuyor zaten bugün mide boş, ilaçlarımıza başladık bakalım sonucu akşama görürüz..
zaten öğretmenleri sürekli değiştiriyor bazen çişte yapıyor altına yeni öğrendi tuvaletini kaçırabiliyor yada onlar sormazsa söylemiyor falan o konuda sıkıntı yok her akşam makine çalışıyor bol bol çamaşır yıkıyorum :KK70:
Anca ogurur bu sekilde.. iyi yapmissin:) sonucu yaz buraya mutlaka

Benim kizim da aglayinca kusar. Onun caresi yok. Ama krese birakirken aglamamasi icin biseylercyapmalisiniz.

Benim kizim da aglayinca kusar. Onun caresi yok. Ama krese birakirken aglamamasi icin biseylercyapmalisiniz.
valla bırakırken ağlamaması için şu an yapabileceğimiz birşey yok alışana kadar ağlayacak gibi duruyor. bebekkende mesela anneanne dede baktığından dedenin olmadığı ortamda durmazdı çığlık çığlığa ağlardı bir tek ben varsam o ortamda susardı sonradan geçti gitti kendi halası teyzesi eve kim gelse yüzüne bakmaz gitmez ağlardı alışınca onlara ağlamalar kesildi.
kreşe de tam anlamıyla alıştığında bu ağlamalar kesilecek ama süreye ihtiyaç var.
o evdeki ektsra ilgiyi orada bulamadığından evde kalmak istiyor o nedenle bırakırken ağlıyor yoksa biz telkinde bulunuyoruz sürekli , ağlatmak hoşumuza da gitmiyor ebeveynler olarak ama elden pek birşey gelmiyor.
dediğim gibi kusma olayına bir çözüm bulursak en azından nedenini kesin olarak belirlersek gerekirse pedagogtan da destek alıp süreci en az hasarla atlatacağımıza eminim.

bugün çocuk psikiyatrına gittik..
kusmalar kesildi ilaç desteği ile ufak enfeksiyon ve kolit tanısı koydu çocuk doktorumuz. ama nadirde olsa çok ağladığında kendini kasarsa kusuyor..
kreşteki durumunu anlattım, doğumdan itibaren her elişim aşamasını kaydetti kilo boy, ne zaman yürüdü, ne zaman konuştu vs vs ..
ayrılık kaygısı yaşıyordur ama zamanla alışır. ufak hediyelerle kres sonrası sevdıgı etkınlıklerı yaparak durumu hafıfletın dedı.
ayrıca hemen kaynasan bır cocuk değil yaşıtları ile o nedenle kreş doğru tercih olmuş, muhakkak gitsin dedi.

kızım kreşe başladı geçen hafta sabahları bırakırken ağlıyor ve kendini kastığı için kusuyor, bu sabahta ben orada iken kustu...
pedagog randevusu aldım bu hafta için belki bir şekilde çözüm olur ama fizyolojik bir durum olmadığından, kreşe de gitme mecburiyeti olduğundan nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum..
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gi
yaşı su an 2,5 kızımın sizlerde çocuklarınızda bu tarz tepkilerle karşılaştınız mı acaba bu gibi dönemlerde?
merhaba, cok meerak ettim kiziniz nasil alisti krese? Oglum su anda 3 yasinda, 1 haftadir 2 saatligine krese gidiyor ve aynisi yapiyor. Aglamaktan kusuyor. Bu durum benim endiselendiriyor. Ustelik biz kanada’da yasiyoruz. Dil konusunda da biraz tedirgin oluyor cunku evde turkce konustugumuz icin inglizce yeni yeni ogreniyor.

merhaba, cok meerak ettim kiziniz nasil alisti krese? Oglum su anda 3 yasinda, 1 haftadir 2 saatligine krese gidiyor ve aynisi yapiyor. Aglamaktan kusuyor. Bu durum benim endiselendiriyor. Ustelik biz kanada’da yasiyoruz. Dil konusunda da biraz tedirgin oluyor cunku evde turkce konustugumuz icin inglizce yeni yeni ogreniyor.
zamanla geçiyor ortama alışınca merak etmeyin, bizim enfeksiyonel durumlarımız da oldu ara ara kusmasına neden olan ama artık kalmadı..

Back
X