Ağrılı mesane sendromu (interstisyel sistit)

Herkese merhaba,
Benim durumum Kasım 2022 de başladı sistit hastalığı ile ama idrar kültürümde hiç üreme olmadı.
Problemlerim idrarda sıkışıklık ve mesanede yanmaydı.(İdrar yaparken yanma değilde sonrasında mesanem yanıyordu) ve sonra da hiç bitmedi bu kabus.Lökositlerim negatif oldu falan tonlarca antibiyotik kullandım,Aktif mesane ilacı kullandım(betmiga).Antideprasan verildi kullandım tık yok.Size yemin ederim 7 aydır idrara surekli sıkışık hissediyorum yürümek,yatmak,oturmak hepsi ayrı dert.
Mesaneye de ilaç verildi 3 hafta ondan da yarar görmedim.
En sonunda Mart 2023'te sistoskopi yapıldı ve mesanemde bazı kötü tabakaların olduğu ve poliplerin olduğu ortaya çıktı ve bunları komple yaktılar.Sözde bu durum geçirecekti ama hala deli gibi sıkışığım ve canım acıyor(üretra.mesane) inanın dışarı çıkamıyorum yürümek bile işkence oluyor.Sürekli bomba gibiyim.
Biyopsi sonucum kronik sistit/interstitsyel sistit çıktı.
7 aydır 7/24 sıkışık hissediyorum.
Şuan cranberry, d-mannoz tarzı ilaçlar kullanıyorum ama maalesef durum hala aynı birde mesaneyi yaktık üstüne.
Benim gibi 7/24 sıkışık hissedip bu durumu atlatan insanlar lüften yardım edin.
Geriye Elmiron kaldı ama onu da kullanıp verim alan insan görmedim.Zaten en başta bu sistoskopiyle yakma işlemi de ilaçlardan verim almamış insanlar içindi.Aranızda elmironla bu sıkışıklık,baskı hissi geçen var mı?
Ya da herhangi bir başka yöntemden verim alan? İnanın kıvranmaktan yaşayamıyorum.
Merba bende 2022 yilindan beri Elmiron kulliyorum aslin 1 sene kullandim sadece yediklerime dikkat etttim uzun zamandir kullanmiorum.ama bu aralar gene atak yapior dr gjdicem gibi elmiron faydasi i gordum

Merba bende 2022 yilindan beri Elmiron kulliyorum aslin 1 sene kullandim sadece yediklerime dikkat etttim uzun zamandir kullanmiorum.ama bu aralar gene atak yapior dr gjdicem gibi elmiron faydasi i gordum
Sizin Sistoskopide ne görüldü acaba ? Yakma işlemi oldu mu? Ve Elmiron yan etki yaptı mı size ?

Sizin Sistoskopide ne görüldü acaba ? Yakma işlemi oldu mu? Ve Elmiron yan etki yaptı mı size ?
Hayir elmiron iyi geldi ama.simdi sol kaburgamda agri var 9 aydir halsizlik istahsizlik bulantim var onunla ugrasiyorum yakma olmadi sisteskopiyle goruntuleme yapildi patoloji aldilar sulur bisey cikmadi korkma sende uruoloji dr iste sisteskopi

Hayir elmiron iyi geldi ama.simdi sol kaburgamda agri var 9 aydir halsizlik istahsizlik bulantim var onunla ugrasiyorum yakma olmadi sisteskopiyle goruntuleme yapildi patoloji aldilar sulur bisey cikmadi korkma sende uruoloji dr iste sisteskopi
Bende lökoplaki varmıs mesaneme ilaç alıyorum iyi gelmedi. Yakma işlemi olacak büyük ihtimalle çok zor bir hastalık. Elmiron size iyi gelmiş bazılarına o da iyi gelmiyor. Belki ilaçtan öyle mide bulantısı oluyordur

arkadaşlar ben 6 aydır falan diyet uyguluyorum. belirtilerimin azaldığını gözlemledim. diyet bu hastalıkta bence çok önemli. mesanenize çok dokunan şeyleri yemeyin. deneyimlerim ve bu int sistit hakkında öğrendiklerim şöyle:
- acı, ekşi, baharatlı, asitli,çok tuzlu şeyler, mayalı şeyler bana dokunuyor. ama diyet kişiden kişiye değişebilir yine de. kızartmalar da yanma yapabiliyor. gıda yağda asitleniyor çünkü. bu foruma atttığım diyet listesi oldukça geniş bir liste o baya yardımcı olur size. yüksek oksalatlı gıdaların da yanma yaptığına dair araştırmalar varmış. bunlara da dikkat edebilirsiniz. bir de bu gıdaların miktarı da önemli. yani tahin mesela fazla yiyince dokunabilir ama belki 1 tatlı kaşığını tolere edebilir mesaneniz. sabah akşam 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz gibi gibi.
-tatlı( elma, armut gibi) ve olgun meyveleri mesaneniz tolore edebilir. biraz ham olunca asit seviyesi de yüksek oluyormuş sanırım
-ekmek için su, tuz ve unla lavaş açıyorum ben evde. bunu yapamazsanız dışarda çoğu yerde yufka satılıyor. onlarda da genelde maya olmaz. ekmek olarak bunu deneyebilirsiniz. bazen de yarma/buğday haşlayıp onu ekmek yerine tüketiyorum.
-dokunma ihtimali olan şeyleri azar azar deneyin. aç karna tok karna da fark edebilir bazı gıdalar.
-bazı baklagiller gaz yaptığı için bu int sistit belirtilerinizi artırabilir. o yüzden bunları bir 15 dk suda kısık ateşte haşlayıp o suyu dökün yeniden sıcak su koyun ve kısık ateşte haşlayın. bu şekilde yeşil mercimeği yapmıştım, daha az rahatsız ettiğini fark ettim.
-idrarı alkali yapmak için alkali diyet uygulayıp fayda görenler var. yine alkali su içmeyi öneren hekimler var bu ams için.
-idrarın asidini azaltmak yani yine alkali yapmak için günde 1 kez aç karna yemeklerden 1-2 saat önce( günde 2 kez sabah akşam kullanan da var kendinize göre ayarlayabilirsiniz bunu.) ingiliz karbonatlı su içenler var. 1 litre suya 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı şeklinde. su biraz sıcak olsun ama karbonat daha kolay erir. yüksek tansiyon rahatsızlığınız, anemi, kemik erimesi vs gibi bir rahatsızlığınız varsa bu ing karbonatlı su tavsiye edilmiyor. bu rahatsızlıklarınız olmasa bile yine de kullanmadan önce doktorunuza bir danışın mutlaka. herkese geçmiş olsun.
Diyete başlayalı 1,5 yıl oldu. Tuvalete max günde 8 kez gidiyorum. Uyumadan 2 saat önce su içmezsem gece tuvalete kalkmıyorum. Kalkarsam de gece sadece 1 kez kalkıyorum. 2-3 saatte bi tuvalete gitmeye çalışıyorum. Tuvaletimi uzun saatler tutmamaya çalışıyorum. Bi kere 6-7 saat tuttum mesanem baya kötü oldu ama sonra geçti tabii. Ankara üniversitesindeki bi kadın üroloğuna muayene için gittiğimde mesane günlüğümün iyi olduğunu, diyete devam etmemi söyledi.Kesin yasaklı gıdaları yemiyorum. Çikolata falan başlarda fazla yeyince rahatsız ederdi şimdi bi sürü yememe rağmen dokunmuyor. Çikolata olarak da tadelle, kahve dünyası gibi iyi ve katkı maddesi az olan çikolataları yiyorum
Genel olarak paketli gıda tüketmemeye devam ediyorum. Enteresan şeyler var.Mesela keçiboynuzu unlu kek yapıyorum. Kek tazeyken ilk 2-3 gün yersem dokunuyor. Ama 3. Günden sonra yersem hiç dokunmuyor. Bazı gıdaları bu şekilde tekrar deneyip yemeye çalışıyorum. Mesane zamanla kendini iyileştirebiliyormuş inşallah iyileşir diyorum. Yani tamamen iyileşme olmasa da tolerasyon artabiliyormuş. Mesane için herhangi bi ilaç almıyorum bu arada. Diyeti tavsiye ediyorum arkadaşlar. En başta bunu deneyin derim.
Ha zaman zaman hafif alevlenme dönemleri oluyor ama ona da sabrediyorum, sıcak kompres falan kullanıyorum sonra geçiyor. Halime şükrediyorum. İnşallah herkes iyileşir. Herkese şifalar diliyorum.

Diyete başlayalı 1,5 yıl oldu. Tuvalete max günde 8 kez gidiyorum. Uyumadan 2 saat önce su içmezsem gece tuvalete kalkmıyorum. Kalkarsam de gece sadece 1 kez kalkıyorum. 2-3 saatte bi tuvalete gitmeye çalışıyorum. Tuvaletimi uzun saatler tutmamaya çalışıyorum. Bi kere 6-7 saat tuttum mesanem baya kötü oldu ama sonra geçti tabii. Ankara üniversitesindeki bi kadın üroloğuna muayene için gittiğimde mesane günlüğümün iyi olduğunu, diyete devam etmemi söyledi.Kesin yasaklı gıdaları yemiyorum. Çikolata falan başlarda fazla yeyince rahatsız ederdi şimdi bi sürü yememe rağmen dokunmuyor. Çikolata olarak da tadelle, kahve dünyası gibi iyi ve katkı maddesi az olan çikolataları yiyorum
Genel olarak paketli gıda tüketmemeye devam ediyorum. Enteresan şeyler var.Mesela keçiboynuzu unlu kek yapıyorum. Kek tazeyken ilk 2-3 gün yersem dokunuyor. Ama 3. Günden sonra yersem hiç dokunmuyor. Bazı gıdaları bu şekilde tekrar deneyip yemeye çalışıyorum. Mesane zamanla kendini iyileştirebiliyormuş inşallah iyileşir diyorum. Yani tamamen iyileşme olmasa da tolerasyon artabiliyormuş. Mesane için herhangi bi ilaç almıyorum bu arada. Diyeti tavsiye ediyorum arkadaşlar. En başta bunu deneyin derim.
Ha zaman zaman hafif alevlenme dönemleri oluyor ama ona da sabrediyorum, sıcak kompres falan kullanıyorum sonra geçiyor. Halime şükrediyorum. İnşallah herkes iyileşir. Herkese şifalar diliyorum.
Merhaba sizde mesanede ne görülmüştü acaba? Bende lökoplaki alanları varmış yakacağını söyledi. Mesaneme 7 doz ilaç verildi rahatladım ama sap kasık ağrım geçmiyor hiç. Ve sık idrar özellikle geceleri devam ediyor. Siz mesanenize ilaç aldınız mı? Veya bir şey kullandınız mı acaba. Amin inşallah iyi oluruz. Ben diyete çok dikkat edemiyorum ama salçalı sehler yememeye çalışıyorum. Birkaç kişiyle konuştum mesane fulgurasyonu sonrası iyi olmuşlar. Benim ilk Sistoskopide iyi olamadım malesef doktorumun yüzünden umarım tamamen kurtulurum

Back
X