Ağustos 2009 İstanbul anneleri güne başlıyor

guli bir konu daha var ev melekin evi ben kirilacak degilim herhalde demissin de orayı anlayamadım seninle ne ilgisi var ? oldu olacak sende kırıl kalede ben varım nasıl olsa ..

rencide dedin de topikte kimler kimleri rencide edercesine yazdı bugune kadar bana gelincemi herkes bir hassaslasıyor alınganlasıyor ben anlamadım valla.

eminim gunun gundem maddesi ve konusuda bu olur bol bol konusur kırgınlıklarınızı dile getirirsiniz artık. bende kulaklarımı çınlatmakla mesgul olurum. farketmez...

allah allah ya esra ne alaka ben nie kırılayım lafa bak bide kalede ben varım falan yazmışsın.
ayy çocuklaşmalayalım.
sen meleğe sen nie kızdın gibi bişeyler yazmışsın ya ben o yuzden dedim herhalde melek olaya dahil olur ev onun diye..
gundem maddesi falan demişsin yailahi esrako ya.. konu ne kadar saptı..

ya diğer topikdeki olaylar farklı biz burda her ay yuzyuze görüşen belli bi samimiyete ulaşmış insanlarız.
insan nazı geçtiğine kendisi için degerli olana kırlır.
yoksa sevmediği tanımadıgı insana kırılmaz çünkü hayatının hiç biyerinde yokdur o kişi. anlatabildimmi?

yaaa olay amma büyümüş yahu
adaşcım sen zaten ben meleğe gitmeyeceğim demiştin sürekli soba muhabbetine gem vurulması çok saçma yani herhangi bi açıklama beklemiyordu melek zaten senden yani yok doktora gidicem yok farklı bi işim var şeklinde bahanelere açıklama yapmana hiç gerek yoktu..
yani keşke en başta ben sana yanıt vermesem aslında bu kadar uzamazdı bu mevzu ama sen öyle abartarak yazmışsınki dayanamadım yazdım bendim yok strese gelemem falan diye
yani pimpirik olayı kişiye göre değişiyor demekki herkesin pimpirik anlayaşı farklı
ben çocuğumu daha 1,5 yaşındaki çocuğumu 2 gün başkasına emanet edip kumar masalara gidemem mesela
yada keyfi yurt dışı seyahetlerine
ilerleyen zamanda belki ama şimdi değil çünkü çok küçük benim kadar kim dikkat edebilirki yavruma
hatta sen kıbrısa gideceğin zaman bakıcın demişti ben alırım bakarım falan diye sen sevinçten havalaramı uçtum ne öyle birşey yazmıştım sonra görümcen demişti ben kalırım eceyle diye
yani pimpirikse ben asla elaleme emanet edemem yavrumu
işte bende kendimce pimpirikli bi anneyim
neyse sadece yazılanlarla yaşananlar böyle çelişkili olunca bende yazayım dedim

ya adaş birde tickerı beceremedim linki kopyalıyorum site yönetimi hata veriyor bir yerde eksikmi yapıyorum :26:

adass okudum yazını
yazıyım yazmıyım yok sunu yazayım yok yok bu da olmaz onu yazayım dusundusun çıkamadım içinden

ama anlasılan o ki herkesin annelik tarzı tedirginlikleri korkuları rahatlıgı endisesi vs si baska. abartıyor olabilirim yanık konusunu ama ben boyleyim.
dedigin mantıklı baskasına emanet edip gitmek daha buyuk bir pimpiriklik gerektiren bir durum gibi gorunuyor uzaktan bakınca ama ben boyle hissetmiyorum ki. yurtdısına giderkende gozum arkada degil eminim annem ve kayınvaldem gozunu uzeinden ayırmıyorlar hele bizler yokken. ama ben seni birakıp niye gitmiyorsun diye yargılamayı aklımdan bile geçirmedim
senkaç kez dedin ben birakamam gidemem banada dedin nasıl rahat edeceksin nasıl bırakacaksın diye kıbrısa giderken ben san ahiç kendi fikrimi ikna etmeye çabaladımmı hayır bu da benim tarzım olmayan bir durum kimseyi yargılamak bana dusmez artı kimsenin konusması ile bu tarz mevzularda kimsenin fikri degismez. bu birazda içgudusel bir konudur cunku.

bakıcı ben bakarım dediginde bir anda acayip sevindim bu benim hayalimdi ve uzak gorunen bir hayaldi gercek olacak ece yi birakaca bir yerim olacak diye anlık sevindim ve aradan birkaç saat geçince zaten birakamam diye karar almıstım baskasının evinde.

dolayısıyla kıbrıs tatilimizde de (sen her ne kadar kumar masaları gibi hani meshur rencide edici tarzda yazmıs olsanda ben bu konuda sen boyle hos olmayan bir yorum yaptın diye rencide olacak degiilim ) benim içim rahattı.

isimlerimiz aynı olabilir ama hayata bakıs acımız , yasam seklimiz , aldıgımız keyifler elbette ki çok farklı. bir dusun istersen senin hayatında benimde yorum yapabileceğim yargılayabileceğim hiç birsey olmamısmıdır ?? elbetteki olmustur ama samimi olmamız bu sekilde konusma hakkını vermez. ne senin bana ne benim sana.

ben en azından istemedende olsa melek i rencide dahi ettiysem en azından bu benide ilgilendiren bir konuda idi. dısardan bakarak kimsenin hayatına dair bu tarz yorumlar hiç bir zaman yapmadım.

ve birseyi daha anladımkı insanlar arasındaki din gorusu arkadaslıkta her ne kadar onemli degil desekte hele ki bzim iliskimizde ortak konumuz çocuklar kim hangi siyasi goruse inanır hangi dinde ne kadar dinine baglıdır vs diye dusunsekte is oyle degilmis. farklı hayatları olan farklı insanların karma bir araya gelisi ile is bir yerde tıkanırmıs. bir taraf olaya hiç deginmese diger taraf baskın oldugu yonunu ortaya çıkarıyor. senin dileklerde bana kumara gitigim için yaptıgın ALLAH ISLAH ETSİN yorumun ustune simdiki KUMAR MASALARINDA yorumun bana bunu net birsekilde anlatı.
ama ben sana bir gun karsı fikre bastırmaya çalısmadım neden namaz kılıyorsun ama sunu yapmıyorsun vs vs diye bir yorumda bulunmadım. çunku banane. herkes obur dunyada kendi yaptıkları yada yapmadıklarınla yargılanacak. ben eminimki allah katında baska insanlar için bu denli hukum vermek ve rencide etmeye çalısmak diger eksik yapılan dini gorevlerin gunahından daha buyuktur.
bir kalp kırmak bir insanın gozunden yas gelmesine neden olmak bana gore daha gunahtır. iste bana bazen derdin ya oyle dusundunde niye yazmadın nedeni bu. kalp kırmaktan kaçınmaya çalısmam.
bu da benim dini inancım

bu yazdıklarımı saldırı yada kustum gidiyorum mesajı olarak alma. sen madem içinden geldigi gibi beni elestirebiliorsun bende ilk ve son kez bu denli yazayım o halde dedim.
tum bu yazısmalarımız benim sana olan sevgimi degistirmiyor. eminimki yuz yuze geldigimizde hadi ordan diyeceğiz birbirimize ama benimde goruslerim bunlar. ama ne oluyor bu yorumlar bu elestiriler devam ettigi surece insanlar birbirinden uzaklasıyor. seninde azıcık bana sevgin varsa yada sende hatrım varsa lutfen bundan boyle bu tarz yorumlara girmeyelim.
çocuklarımızı konusalım. paylasımda bulunalım onların buyudugunu kocamanolduklarını birlikte gorelim. yan yana gelip sigara içelim :) ama nolur bir daha bu tarz ciddi meselelere girmeyelim. kırıcı oluyor sinir bozuyor baskada bir yere varmıyor. yazdımda noldu silsemmi hiç yazmasammı diyorum hala kararsızım.

madem yazdım bu kadar yolluyorum,

oo evrim hanımlarda gun topigimize gelmisler :) gel gel iki kelimede sen yaz action var .))))

adaşcım
senin anneliğini vs yargılamak bana asla düşmez herkes kendine göre mükemmel bir annedir
öncelikle dileklerdeki mevzu konusunda o konuyu açmayı yada yorum yapmayı asla düşünmüyordum bile tıpkı senin dedğin gibi banane senin inancından..
ancak konuyu kendin açtın hatırlarsan ben ilk etapta sustum ama sen yine konu ile ilgili birşeyler söyledin bana ithafen bende sadece Allah ıslah etsin ve hidayet versin dedim ıslah etsin demek yargılamak vs değildir bu benim dileğimdir bu cümlelerin ne anlama geldiğini araştırmanı isterim
benimde sana olan sevgim elbetteki değişmez bir araya geliriz sigaramızı içeriz gecenin bir yarısı telefonla konuşuruz msnden yazışırız
ben bu samimiyete dayanarak yazmadım zaten bunca şeyi haklı haksız gördüğüm şeyleri yazarım
meleği yada bir başkasını savunmak adınada yazmadım
benim görüşüm meleği rencide ettin evet bu farklı bir kişi olsa yine yazardım yine yazardım
sonuçta sen burada melekle özel görüşmüyorsun ortaya yazılan bir yazı var ve bizlerde bunlara yorum yapıyoruz böyle bir durumda söz hakkı doğuyor herkese..
keşke bir bahane uydurup nazikçe gelemeyeceğini belirtseydin kimse sana niye gelmiyorsun vsde demezdi zaten
aslında sende farkındasın zaten durumun ama neyse!!
son yazımıdı yazmayacaktım ancak artık günde konuşulacak konunuz var demişsin o kadar saçma bir yaklaşım olmuşki ona istinaden bu şekilde eleştirel yazdım..
eğer topikte madem özle hayatlarımızdan yaşadıklarımızdan bahsedebiliyorsak eleştiriyede açık olmak zorundayız..
mesela hamileyken sigara içerdik ama yazmazdık burada hatırlarsan sırf milletin tepkisini almayalım diye ama yazdığımız noktalarda oluyorsa karşı görüşlere hazır olmalıyız...
misal benim namaz kılıyor olup örneğin başımın açık olması eleştirlebilirdi bu sadece bir örnek evet eleştiren eleştirir benimde bir cevabım vardır elbet verecek..
sadece kalp kırmamakla müslümanlığı yaşıyor olabilmen tamamen senin düşüncen saygı duyarım
kimisi farzlarını mutlaka yerine getirir
kimisi hem farzlarını yerine getirir hem islama uygun giyinir yaşar vs
kimiside sadece kalp kırmaz
herkesin kendi müslümanlığı yapacak birşey yok
zaten bu yaştan sonra ne ben sana nede sen bana empoze edebilirsin birşeyleri..

yavrum esrako,ıkıbucuk senedır az bucuk tanımıssındır benı.action sevmem ben.daima huzur ve sükundan yanayımdır :) esracanı gecenın bı vaktı onlıne gorunce nerede oldugunu ümmükledim arkasından :)) benı ılgılendırmeyen seylere boyun uzatmamayı ogrenelı baya oldu :)))) ama atısmalarınızı keyıfle okudum.olgun ınsanların ortak paydada bulusabılıyor olması sahane bır sey.ne mutlu sıze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…