Agustos anneleri hadi tanışalım

Maşallah ya sana , yazdıklarını okuyunca beni heyecan bastıki sorma , oooooooo ben daha yolun başındayım sanıyorum kendimi. Hasta bezi hastanede gerekli olmuycak sanırım hani şu kare olup alta serilenlerden bahsediyorsan eğer , hastanenin böyle bir talebi olmuyor onlar karşılıyor kendi sistemlerine göre ve hatta ped ini bile düzenli olarak getiriyorlar ama bebek için yenidoğan al tabiki ama sanırım ilk 2 hafta bebek ne kadar kiloluda olsa 3-6 kg gerekli olmuyor , biz 4 kilo doğmuştuk ama yenidoğan kullandık ilk 2 hafta çünkü büyük olursa bez gereksiz kıvrımlar oluşup bebeği rahatsız edebiliyor.

sosyetık bacım benımm yelpazenı yirim senin..Şeniz hayırlı haberlerle dön insallah..:Saruboceq:
ben bugun 9da gıttım hastaneye,2de döndum..:1shok: vakıt cabuk gecıyor endıselenme tamam mı?:teselli:

Sağol canım ya ama yarın gitmiycem galiba kendimi hazır hissetmiyorum , kalbim sıkışıyor aklıma gelsikçe cuma gidiyim de daha hayırlı olur diyorum.

50 Gr.lık yükleme öncesi 107 sonrası 170 çıktı bende ama bebek için endişelenme 100 gr.lık sonucundada çıkarsa eğer diyabet servisine yönlendirilip söylenileni yapıcaz hepsi bu

SLM benim oglusum 5 gün önce ultrasonda 800 gr mıs... dr normal dedii .. canım..... seninki kac ki???

Eh işte aşağı yukarı bizde o kadarız 11 inde gitmiştik 650 gr.dan azı tehlikeli dedi dr. ama neyseki fazlayız 650 gramdan.

a.s. İyi geceler herkezeee

Merhaba,
Umarım 100 gramlık yüklemenin sonucu yüksek çıkmaz. Diyabet diyetiyle kontrol altında tutarsan şekerini bir sorun olmaz.
İdrar yolu iltihabın mı var acaba. doktor demiştir herhalde bol su iç diye. İnsan yeyip içtiklerini yazınca kendini şartlandırıyor şu kadar bardak daha su içmem lazım diye.Bol su içtiğinden emin ol bence.

Tülaycım ben hasta pedlerinden aldım.
Ama o dediğin yatağa serilenden de evde kullanmak üzere almam lazım aslında. Normalde regl iken bile bazı geceler yatağa geçerdi, bunu önlemek için.
Ben garanticiyim galiba biraz :)
Nolur nolmaz erken doğarsa- allah korusun ama- herşeyi hazır olsun ki bir de eşyaları hazırlama telaşı olsun istemiyorum.

umarım hastanelerde uzun süre kalmamıza gerek kalmadan hemen döneriz evlerimize.sağlıklı bir şekilde

ya kızlar bişey sorcam.sizinde sık tuvaletiniz geliyor mu? ya ben gece zırt bırt kalkıyorum.yani gece 1 kere 2 kere kalkıyorum.ystmadan öncede çok gidiyorum.

ya kızlar bişey sorcam.sizinde sık tuvaletiniz geliyor mu? ya ben gece zırt bırt kalkıyorum.yani gece 1 kere 2 kere kalkıyorum.ystmadan öncede çok gidiyorum.

Çoğu gece ben de 1 kez kalkıyorum 1 kez de sabah çok erken saatte.

Çoğu gece ben de 1 kez kalkıyorum 1 kez de sabah çok erken saatte.

OFFFFF annemler ilerde daha sık gideceğimi söyledi.şimdiden zırt bırt gidiyorum.karnımız iyice büyüdüğünden tuvalete oturmak bile zor geliyo.

hhakıkaten tuvalet sorun omaya basladı... tutabıldıgım kadartutuyorum kendimi.. annemde kızıyor bana gerçi..

off yoldan gecen herkesın ılk sorusu doguma da az kalmış demek oluyor.. karın kocaman oldu utanıyorum ortalarda yurumeyede..

kalcamda dayanılmaz sancı oluyor.. dr kalsıyum verdı sancımada ıyı gelecekmış..

Niye utanıyorsun ki? Daha da büyüsün istiyorum ben :) Benimki pek büyük değil sanki. ılk gebeliğim olduğu için mi acaba.
Bu arada sağ göğsümün altı bayağı çatlamış. Krem kullanıyordum ama pek düzenli sürmedim galiba.

Bugün 100 gr.sonucu çıkmadı umarım senin de dediğin gibi problem olmaz,idrar kültürü neden istedi tam anlayamadım,gebeliğin ilk aylarında 2 defa geçirdim enfeksiyonu,acillik oldum ve dediğin gibi bol su içtim ama bu sefer sanırım farklı bişey var,ben önesemedim gebelikte akıntı olur dedim ama bende sarı renkte hafiff hafif akıntı oluyor ve de yapışkan maddeler oluyor beyaz..Mantar desem kaşıntı olmuyor anlamadım...

çatlagın en ıyı ılacı bol su ıcmek tavsıye ederım...

ooo ben burdaki topiği geç farketmişim :) neyse bundan sonra devam edeyim bari takip etmeye
ne var ne yok hanımlar? bu aralar gündem nedir?? seker ve tetanoz dan baska gündem konusu varmı yapılması gereken bir başka test vs?

Ben birgün biraz şişlik farkettim ve vajina girişi beyazdı. doktora söyledim, bakmadan mantar ilacı verdi. Seninki gibi kaşıntı falan yoktu.1 fitil kullandım ve 3 gün krem sürdüm. boşunamıydı bilmiyorum.
Bende de sarı renk yapışkan bir akıntı oluyor biraz.Ama rahatsız edecek kadar çok değil. Akıntı hamilelikte ortak sorun sanırım.

Bende şişliği yeni farkettim,sanki damarlar belli oluyo nerdeyse..Bende de kaşıntı yok ben zaten şüphelenmedim hiç bu yüzden,sadece sende olduğu gibi sarı yapışkan akıntı arada beyaz bir şey.....,bugün idrar ve şeker sonucunu aldım ,idrarda bakteri yok,üreme saptanmadı ama şeker kötü..Dr. görmedi daha ama netten araştırdım ve değerlerim yüksek...Açlık glukoz 88..1. saat 171, 2.saat 186, 3. saat 166...Bu değerlerden en az ikisi normal değerlerin üstünde olursa gestasyonel diyabet mellitus (GDM) tanısı konurmuş
Bakalım hayırlısı...

Açlık kan şekeri değerin normal aslında.
50 gramlık yüklemede kaç çıkmıştı şekerin?
Benim 50 gramlık yüklemede 73,6 çıkmıştı, 24. haftada.
Yine de keşke daha ileriki haftalarda yaptırsaydım, ya şimdi yükseldiyse diye endişe ediyorum. bir belirtisi de yok galiba değil mi bu şekerin?

Açlık kan şekeri değerin normal aslında.
50 gramlık yüklemede kaç çıkmıştı şekerin?
Benim 50 gramlık yüklemede 73,6 çıkmıştı, 24. haftada.
Yine de keşke daha ileriki haftalarda yaptırsaydım, ya şimdi yükseldiyse diye endişe ediyorum. bir belirtisi de yok galiba değil mi bu şekerin?

sag bögrum çok batıyor. nefes almamı bıle zorluyor bazen..

kalcamda ıne dayanılmaz sancı oluyor.. daha 27deyım ben..

uzun süre oturuncada fenalasıyorum..
ama en zoruma gıden yatamamam.. sırt ustu fenalasıyorum. sagım baskı yapıyor. solumdada olmuyor.. sız yatarken nasıl yatıyorsunuz ?

İllede kafana takılıyorsa bir sabah herhangi bir eczaneden açlık şekerini ölçtür istersen , çünkü yükleme sonrasında şekerim çıktı evet ama yükleme önceside 107 ve 111 idi zaten. Düşünmekten kurtulmuş olursun :CüvCüv:

Canım ya geçmiş olsun , bende uykuda sorun çekiyorum seningibi öncelikle eşimle yataklarımızı ayırdık gece dönerken sürekli oflayıp pufladığımdan onuda uyutmuyordum çünkü.
Birde kafamın altındaki yastıktan başka 2 yastık daha oluyor yatakta bazen karnımın altına bazen bacak arama yastıklarla destek yapıp en azından yarım yada 1 saat rahat ediyorum. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…