Ağustos Annelerinden Tarifler :)

Ice_daisy

Ignorance is bliss
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
2.084
4
158
İstanbul
Ek gıdaya geçişten sonra hepimiz ne yapsak, ne yedirsek derdindeyiz. Konular içinde güzel bilgiler olsada herkes tüm sayfaları takip edemiyor ve arada tarifler kaynıyor. Bu konudan püre, çorba , bebe bisküvisi, yoğurt hertürlü tarifi paylaşalım.
Önceki Ağustos anneleride bizimle tecrübelerini paylaşırsa güzel olur. :emir_bebek:

Ben güzel bir bebe bisküvisi tarifi bekliyorum yapmak için :1:

bence senaysen in tarifleri yeterde artar bizlere

Bende ençok ikiz annelerinden tarif bekliyorum.İki bebeği beslemek için onlar önce başladı ekgıdaya.
Birde yazmayı unutmuşum ekleme yapmak istiyorum. Lütfen kimse kimseyi eleştirmesin, tarif paylaştığına pişman etmesin :)
Herkes aklına yatan beğendiği tarifi alsın, yapsın, afiyetle yedirsin kuzusuna :56:

Meraba biz bugun kabak tatlisi yedik.
Malum simdi obur kabaklarin mevsimi degil.gerci ben balkabagi ni da koyuyoyrum corbaya.
Simdi iki dilim balkabagi guzelce haslanir.pismeye yakin icine bi corb kasigi irmik atilir.bebegi tatli seven pekmez koysun.biz yiyemiyoruz.
Bide irmik yerine diger tahillardan konabilir.

Ben de bugün havuç brokoli çorbası yaptım. Bir arpacık soğanı bir tatlı kaşığı zeytinyağında çevirdim bir iki defa, üzerine 2 bardak su, bir rendelenmiş havuç ve iki küçük brokoli doğradım. Çok kısık ateşte iyice pişirdim. Sonra tel süzgeçten geçirdim. Dün de aynısını yapmıştım ve süzgeçten geçirdikten sonra biraz da içine anne sütü sağmıştım. Dün çok severek yemişti. Bugün süt katmadım ve dünküne göre biraz daha pütürlüydü, o yüzden dünkü kadar sevmedi. 30 cc kadar yedi.

tebrıkler aklına elıne saglık arkadasımmmm:46::46:
gelsin tarifler ouzı,senaysen,cipskolam....hamarat hatunlarr gosterın hunerlerınızı

Kahvaltı işini yeni oturtmaya çalışıyoruz. Henüz yapmadım ama şu peynir tarifini paylaşayım belki kendi evde lor peynir yapmak isteyen olur.
1 kg sütü kaynama noktasina getirin, kaynamaya baslamadan hemen önce içine yarim çay bardagi limon suyu döküp sütü kestirin.(sirke ilede kesitirilebiliyor)
Ocagi kapatin, tencerenin üzerine temiz bir mutfak bezi örtün. 3-4 saat dinlendirip süzün.Temiz bir bezin içine koyup bir yere asarak içinde kalan suyun biraz daha süzülmesini sağlayın. Ev yapımı lorunuz hazır.
(İleriki yaşlarında yada kendiniz için biraz tuzlu olsun isterseniz bezin içine koymadan hemen önce peynir henüz ılıkken azıcık tuz atıp karistirabilirsiniz.)
*Süzdüğünüz peynir altı suyunu atmayın. Dolaba koyun. Çorbalara,yemeklere, pogaça, böreklere kullanabilirsiniz.

SeLamlar arkadslr bizde hafiften ek gidaya gectik kizim bnm yogurdu sevmedi icine pekmezde koyduk ancak bir tatli kasigi yedi dun cok az kereviz iki parmak kadar ince dogradim yarim havuc iki tatli kasigi piric ve bir caykasgi irmik koydum kisik ateste iyice pisirdim tel suzgudn gecirdin hafif puturcukler oldu suzdukten sonra bircay kadigi tereyag ilave ettim kizim severek yedi birde tarhana corbasi yapiyorum birbucuk tatli kadigndn onuda sipirsipir iciyor bugun hipp marka kayisi puresi aldim cunki kabiz olduk ek gidaya gectigmzden bu yana onu da tavsiye ederim

SeLamlar arkadslr bizde hafiften ek gidaya gectik kizim bnm yogurdu sevmedi icine pekmezde koyduk ancak bir tatli kasigi yedi dun cok az kereviz iki parmak kadar ince dogradim yarim havuc iki tatli kasigi piric ve bir caykasgi irmik koydum kisik ateste iyice pisirdim tel suzgudn gecirdin hafif puturcukler oldu suzdukten sonra bircay kadigi tereyag ilave ettim kizim severek yedi birde tarhana corbasi yapiyorum birbucuk tatli kadigndn onuda sipirsipir iciyor bugun hipp marka kayisi puresi aldim cunki kabiz olduk ek gidaya gectigmzden bu yana onu da tavsiye ederim

Bende kereviz aldım ama hiç tanışık olmadığım birşey olduğundan hiç tarif yoktu elimde teşekkürler :)
Tarhana deniycemde sadece onun için yaparken ne kadardan yapayım diye bilemiyordum.
1.5tatlı kaşığı tarhana için ne kadar su koyuluyor acaba? Göz kararı demeyin ama annem gibi :9:

bizim haftasonu yedigimiz corbamiz (tarif iki bebe icindir sekerler)
- yarim enginar
- 2 dal pazi
- bir tutam dere otu
- 2 dal brokoli (ya da cicek mi denir artik iste ondan - 2 yuvarlak kisacasi :1:)
- yarim patates
- yarim sogan
- yarim havuc
- 2 dis sarimsak
- 2 tatli kasigi kendimin hazirladigi yaz domatesi
- 1 tatli kasigi kirmizi mercimek
- 1 tatli kasigi pirinc
- 2 tatli kasigi irmik
- 2 yemek kasigi cekilmis kiyma

1 bardak buyuk kaynar su (arada gerekirse azar azar su ilave edilir) ile 20 dk haslanir tel suzgecten gecirilir sapada supada yenir (2 tane tam kase corba cikiyor bundan)
ilk baslarken bu kadar karistirmazdik
ilkin sadece havuc , patates , soganla basladik
sonra icine et ve pirinc ilave ettik sonra boyle oldu :1::1:

adim catlak ek gidaciya cikmadan once hemen ekleyeyim bizi anca doyuruyor artik bu tarif :35::35:
bizim haftasonu yedigimiz corbamiz (tarif iki bebe icindir sekerler)
- yarim enginar
- 2 dal pazi
- bir tutam dere otu
-....................
ilkin sadece havuc , patates , soganla basladik
sonra icine et ve pirinc ilave ettik sonra boyle oldu :1::1:

adim catlak ek gidaciya cikmadan once hemen ekleyeyim bizi anca doyuruyor artik bu tarif :35::35:

Senin bıdıklar bizimkilerden daha büyük ve ek gıda denemeleriniz daha uzun süreli hepimiz biliyoruz canım:42:
Sen aklında oldukça yaz ki bizde bu tariflere geçince elimizde bilgi olsun:122:
Malum senin bebeler sende kafa bırakmıyor 2hafta sonra bile hatırlamayabilirsin :80:

Masallaah ya bizden onbes yirmi gun buyuksunuz ama benimkiler bunun yarisini zor yer
Dana kiymayi keteviz yapragi yesil soganla kaynatip buzluga atip corbalara koyacakmisiz bir hafts sonra 7 ayligiz et yicez

Bende kereviz aldım ama hiç tanışık olmadığım birşey olduğundan hiç tarif yoktu elimde teşekkürler :)
Tarhana deniycemde sadece onun için yaparken ne kadardan yapayım diye bilemiyordum.
1.5tatlı kaşığı tarhana için ne kadar su koyuluyor acaba? Göz kararı demeyin ama annem gibi :9:

Bugunde ayni sekilde kereviz uc parca pirasa patates ve iki tatli kadigi piric koydum bir tatli kasigida zeytinyagi ilk yuzunu eksitti sonra yedi ben orta boy bir cezvede pisirdim tarhanayi agzina kdr su koydum ve azonce halley yiyordum kizim aglamaya basladi babasi brr dedi kizim halleye yapisti ve alinca cok agladi :9: afiyet olsun tarhana corbaniz

canim bize kiyma ve yumurtayi dr dedi
su meshur demir ilacini kullanamadigimiz icin mecburen bunlari bize 4. aydan itibaren baslayin dedi
biz de kusa tukure tadina alistik artik :52:
haa bir de biz hep kuzu kullaniyoruz hic dana kullanmiyoruz
Masallaah ya bizden onbes yirmi gun buyuksunuz ama benimkiler bunun yarisini zor yer
Dana kiymayi keteviz yapragi yesil soganla kaynatip buzluga atip corbalara koyacakmisiz bir hafts sonra 7 ayligiz et yicez

o zaman bir corba tarifi daha gelsin
yalniz bunun ebadi buyukler icin hep bize yaptigimdan ayirip veriyorum bebelere aman diim
bir parca tereyagi (kibrit kutusu kadar) ile bir yemek kasigi un kavrulur
1 su bardagi yogurt eklenir
ev yapimi et suyu eklenir
bir yumurta eklenir
kivam koyulastikca sicak su eklenir
kaynamaya basladiktan sonra onceden haslanmis bugday (yarma deriz biz) eklenir icine
tuz karabiber pul biber katilmadan once de bebelerin yemesi icin ayri bir kaba alinir
blender ya da tel suzgec yardimiyla bugdaylar ezilerek afiyet olunur :56:

Tarhanayı 1 2 saatsuda bekletırım. Sen 2 bardak koyda koyu kalırsa suyla tekrar acarsın. İlerdee kıymalı tarhanada yap.

Tarhanayı 1 2 saatsuda bekletırım. Sen 2 bardak koyda koyu kalırsa suyla tekrar acarsın. İlerdee kıymalı tarhanada yap.

bu aykı kontrolumuzde bızede doktorumuz artık her yemegınde mutlaka et olucak dedı kuzu kıyma al her yemegıne kat dedı ama benım paşam kıymayı sevmedı bende kuzu pırzola attım her yemegıne koyuyorum pıstıkden sonra catalla ezınce lıflıf oluyor ve kuzum bayılıyor :16: kıyma yemeyenlere tavsıye ederım

Back
X