Ağustosta atanıyorum ama hiç hazır değilim KORKUYORUM

sarscov2

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
353
256
18
29
Ağustosta pratisyen hekim olarak atanacagim kesinleşti
Çok gerginim hem yeni bir şehirde yeni bir hayata başlamak hem üzerime alacagim hekim sıfatı beni çok geriyor
Altından kalkabilir miyim bilmiyorum
24 yıldır ailemin yanında yaşıyorum tek başıma nasıl yaşarım bilmiyorum, daha önce hiç fatura ödemedim, daha önce hiç evde tek başıma kalmadım. O kadar korkuyorum ki kızlar. Bu iş resmileşene kadar hiç oturup adam akıllı düşünmemiştim ne yapacağımı. Çok korkmaya başladım.
Hayata sıfırdan başlayacağım hiç tanımadığım bir yerde hiç tanımadığım insanların içinde yeni bir hayat Sizce yapabilir miyim
 
Simdiden basarilar bende hepailemin yanindaydim ilkdefa ataninca baska sehre gittim sizin yaslardaydim
Hersey artik netten hallediliyor faturalar vs
Hic dert etme
Alisirsin zamanla .
teşekkür ederim çok korkuyorum
 
Ben başka şehre okumaya gidememiştim yıllarca da memurluk için şehrim dışında bir yer tercih etmedim şimdi amele olarak çalışıyorum

Şaka bir yana hayırlısı olsun inşallah hakkınızda
 

Yapabilir misin bilmem, ama yapacaksın, mecbursun.

Hep derim özellikle kız çocuklar aileden ayrı okumalı üniversiteyi. Yurt hayatını da görmeli, ev hayatını da. 24 yaşında bir genç kadının yalnız yaşamaktan ya da fatura ödemekten korkmaması gerekiyor bence. Aileden ayrılmak yaş kaç olursa olsun zordur, o konuda bir şey diyemem ama insan alışıyor her şeye alıştığı gibi.

Önünüzdeki süreci korkutucu bir durum gibi değil yeni bir deneyim olarak görürseniz sorun kalmaz. Hayatınız değişiyor, kız çocuğu olmaktan çıkıp ayakları üzerinde duran bir kadın oluyorsunuz.
 
ayaklarınızın üzerinde durmaya başlamak için fırsat işte sürekli küçük çocuk gibi ailenin kanatları altında olmak rahatsızlık verici değil mi?

Biraz güçlü durun ya hu korkmayın
 
Hekimlik maaşınızla, faturalar otomatik talimatla ödenir basit bir şekilde. Ailenizden sonsuza kadar ayrılmıyorsunuz tabi, ama ayrı yaşamanın tadını alın iyi gelecektir.
 
Yalnız yaşamak çok güzel bir deneyim merak etme korktuğun şeylere en fazla 1 ayda alışacaksın fatura ödemek gözünü korkutmasın mobil bankacılığı girip şıp diye ödüyorsun şimdi üzüleceksin ama bi süre sonra ailenin yanına kalmaya gittiğinde bu sefer kendi evini özlediğini farkedeceksin tecrübe ile sabit
 
Peki senin yerine benim heyecanlanmam Bence üstesinden gelebilirsin ben üniv başka şehirde okumuştum bence güzel bir şey farkı şehir farklı insanlar ama seninkinin farkı ailenden para almak yerine kendi paranı kazanacaksın ne kadar güzel :)
 
Bu kadar korkman mantıksız. Her şey hollolur. Ben yıllarca tek kaldım. Apartta kalıyordum fatura vs odemiyordum. Odesen ne olacak kı?
İlk gidersin ailenden biri gelir bıkac hafta kalır seninle olmadı. Benim babm benimle geldi.ikinci gun donemk zorunda kaldi. Dusun bilmedigin bi yerdesin..üniv den aliskin oldugum icin zorlanmadim.
Kendi eşyani alır düzenini kurarsın.
Çalışma arkadaşların olur. Kendi parani kazanmak güzeldir. İstediğin şeyi alırsın.
İşten gelirdim. Yemeğimi yapardım sonra tv veya bilgisayar karşısında keyif yapardım.
Herkes farklı yerden geldiği için arkadaşlıklar daha güzel. Birlikte haftasonu geziye kahvaltıya giderdik.
Bu kadsr cesaretsiz olma olumsuz tarafları düşünme.
 
tek başıma hiç bilmediğim bir şehirde yaşamaya başladığımda 17 yaşındaydım.:) inanın her şey çok kolay oluyor. aile evinde sıkılıyorsunuz sonradan. evi süpürüp silip bir kahve yapıp tek başına içmenin hazzını size anlatamam.
 
Ayrıca yeni yemekler denedim. Surekki yemek yaptigim icin elim hizlidir.Alışveriş temizlik tecrübem oldu. Evlenince zorlanmadim.
 
Merhaba,
Yeni göreviniz için tebrik ederim öncelikle. Hayırlı uğulu olsun.
Artık hemen her hizmet için otomatik ödeme talimatı vermek mümkün. Bir kere talimat verirsiniz sonra takip etmenize bile gerek kalmaz. Abonelik işleri, ev kiralama vs daha meşakatlidir ama bunlar da sonsuza dek süren şeyler değil. Bir kere hallettiğinizde aradan çıkarlar. Takıldığınızda ailenizden, arkadaşlarınızdan hep yardım alabilirsiniz. Yeni şehir demek her bağlantınızı arkada bırakmalısınız demek değil sonuçta. İnternette de her şeyin çözümü var. En kötü ihtimalle bize sorarsınız bizler bile yardımcı oluruz.
Herkesin günlük hayatında aradan çıkardığı, hatta sıkılarak yaptığı angaryalar bunlar. Daha çok yeni şehrinize, yeni evinize yalnız yaşamaya adapte olmaya çalışın derim.
Dilerim her şey güzel olur,
 
ilk ev geçindirmeye başlayınca gelir gideri anlayabilmek için excell tablosu yapmıştım:) 3 5 ay sürdü sonrasın da otomatiklestim:) öneririm bana iyi gelmişti
 
Cok teşekkür ederim desteğiniz beni mutlu etti :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…