• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağzım kokuyomuş :(

eşin densiz öküzün teki...dişin çürümüş olabilir mide rahatsızlığın olabilir..dişçiye giderek başla..bir aylık evlilikte böyle densizlik yapan bir kocaya da unutamayacağı bir ders ver bence...şimdi hayatımlı canımlı cicimli ağzın kokuyo diyen adam yarın neler der aklım almıyor...daha kibar bir dille diyebilirdi..bu arada oruçta şayet tutuyosanız kokması kadar normal bir şeyde yok istediğiniz kadar fırçalayın.:19:

Evet ilk hafta oruç tutuyordum o zaman söyledi ilk zaten. Ne ders vereyim önerin var mı :/

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar selam.

Henüz 1 aylık evliyim. Geçen hafta bi sabah eşim sen dişlerini fırçalamıyor musun hayatım? Dedi. Ki ben sabah akşam fırçalarım. Ağzımın koktuğçunu söyledi. Listerinle filan çalkaladım. Neyse bikaç gündür her fırsatta bak yine kokuyo filan diye esprili bi ağızla bana söylemeye devam ediyodu. Dün dişlerimizi temizletmeye gittik birlikte. Bu sabah kalktık hoh yap bakim kokuyomu ağzın diyo. O kadar kırıldım ki :( yani kokuyo olsa bile bunu bana fark ettirmeden ölçümlemesi gerekmez mi:(

sorma bendede vardı eskıden
gunluk dıs ıpı ıle temızleyın
ardından gargara
megersem agız kokusu degıl midemle alakalı bır sorunmus panpas bır ay kullandım gecti

sız kokuyosa hıssetmessınız ama karsınızdakı hısseder malesef :(

Evet söylemesi kadar doğal bir şey yok ancak söyleme tarzından hoş ut kalmadım ben. Bana hissettirmeden ölçümleyebilir. Şu an bildiğiniz soğuk bi durumdayım ona karşı. Ne gerek var böyle sorgulamasına?

Canım diyelim ki sana hissettirmeden kontrol etti ağzının kokup kokmadığını. Hala kokuyorsa yine söyleyecekti bu sefer de gizli gizli ağzımı koklamış diye kırılacaktın. O senin kocan artık. Böyle şeyleri asıl onun söylemesi gerekiyor. Ayrıca ben burdaki arkadaşların çoğunun aksine 'gel bakalım bi hohla' demesini şirin bile buluyorum. Bak benim nişanlım kendisi gelir (faranjiti var ve bazen azdığı zaman hastalığı koku yapıyor) bi hohlayayım bak kokuyor mu der. Kokuyorsa söylerim hemen gider bi çözüm buluruz. Siz şu dünyada birbirine en yakın iki insansınız artık. Başka bir arkadaş hatırlatmış eski bir konuyu. Bir arkadaşın iş yerindeki adamın ağız kokusu yüzünden çektiklerini okumuştuk burda hep birlikte. Düşün ki sen de eşin söylemeseydi farkında olmadan bir çok insanı rahatsız edecektin. Hele ki herhangi bir arkadaşınla konuşurken kokudan rahatsız olduğunu ve istemsiz bir şekilde burnunu kapattığını ya da yüzünü buruşturduğunu hayal et, kendini ne kadar kötü hissedecektin. Üzülme. Şu kadarcık birşey eşinle soğumana neden olmasın. Siz daha bir aylık evlisiniz. Neler neler göreceksiniz evliliğiniz boyunca. Bukadarcık birşeyden soğrusan ileride ne yapacaksın?

Bence de söylemesi yanlış değil.Kişi kendi ağzının koktuğunu farketmeyebilir.En yakınındaki eşi,kokuyu çeken olacağı için söylemek hakkıdır.
Burada bir konu açılmıştı,işyerindeki adamın ağzı kokuyormuş.Bunu söylemek iş arkadaşından önce eşine veya ailesine düşer.
Ben de böyle birine rastlasam düşünürüm acaba evdekiler rahatsız olmuyor mu, uyarmıyor mu nasıl çekiyorlar diye.

Söylemesi tabi yanlış değil ama “bir hohh yap bakayım kokuyor mu?” demesi çok itici bence.
En azından çaktırmadan bakması lazım. Öpebilir falan..illa deney mi yapması lazım?

Evet ilk hafta oruç tutuyordum o zaman söyledi ilk zaten. Ne ders vereyim önerin var mı :/

Bak oruç tutarken kokuyorsa ağzın, sahurda yemeğini yedikten sonra dişlerini kesinlikle fırçala. Fırçalama bittikten sonra ağzını yıkamadan dilini fırçala. Mentolü baskın bir diş macunu da kullanırsan dişlerinde sorun yoksa kesinlikle kokmaz ağzın. Ama dilini 30-40 saniye kadar fırçala.

bir önerim maalesef yok ama oruçta ağız kokar kokmayan kesinlikle yoktur ve bu koku aslında cenneti müjdeleyen bir kokudur kısasa kısas derim eşinizi bir konuda devamlı eleştirin üstüne gidin ben senin karınım ben demeyeceğimde kim diyecek diyin aklıma bi bu geliyor:42:

Canım diyelim ki sana hissettirmeden kontrol etti ağzının kokup kokmadığını. Hala kokuyorsa yine söyleyecekti bu sefer de gizli gizli ağzımı koklamış diye kırılacaktın. O senin kocan artık. Böyle şeyleri asıl onun söylemesi gerekiyor. Ayrıca ben burdaki arkadaşların çoğunun aksine 'gel bakalım bi hohla' demesini şirin bile buluyorum. Bak benim nişanlım kendisi gelir (faranjiti var ve bazen azdığı zaman hastalığı koku yapıyor) bi hohlayayım bak kokuyor mu der. Kokuyorsa söylerim hemen gider bi çözüm buluruz. Siz şu dünyada birbirine en yakın iki insansınız artık. Başka bir arkadaş hatırlatmış eski bir konuyu. Bir arkadaşın iş yerindeki adamın ağız kokusu yüzünden çektiklerini okumuştuk burda hep birlikte. Düşün ki sen de eşin söylemeseydi farkında olmadan bir çok insanı rahatsız edecektin. Hele ki herhangi bir arkadaşınla konuşurken kokudan rahatsız olduğunu ve istemsiz bir şekilde burnunu kapattığını ya da yüzünü buruşturduğunu hayal et, kendini ne kadar kötü hissedecektin. Üzülme. Şu kadarcık birşey eşinle soğumana neden olmasın. Siz daha bir aylık evlisiniz. Neler neler göreceksiniz evliliğiniz boyunca. Bukadarcık birşeyden soğrusan ileride ne yapacaksın?

Bilemiyorum cnm eşim zaten çok açık sözlüdüe öyle dolaylamaz bir konuyu. Haklı olabilirsin ama ne bileyim insan kırılıyor. Kötü yönlerini sevdiği adamdan duymak garip geliyor

bir önerim maalesef yok ama oruçta ağız kokar kokmayan kesinlikle yoktur ve bu koku aslında cenneti müjdeleyen bir kokudur kısasa kısas derim eşinizi bir konuda devamlı eleştirin üstüne gidin ben senin karınım ben demeyeceğimde kim diyecek diyin aklıma bi bu geliyor:42:

Kokmaz oruçta ağız. Kokan ağız yemekten sonra dişini fırçalamayan ağızdır. Dilini fırçalamayı dene. Kokmadığını göreceksin.

Bunu baskasindan duysan daha mi iyiydi? Ne guzel iste esin uyarmis. Esine ders vermeyi dusunmekten ziyade doktora gorunmelisin. Yikici degil yapici olmakta fayda var.

Bak oruç tutarken kokuyorsa ağzın, sahurda yemeğini yedikten sonra dişlerini kesinlikle fırçala. Fırçalama bittikten sonra ağzını yıkamadan dilini fırçala. Mentolü baskın bir diş macunu da kullanırsan dişlerinde sorun yoksa kesinlikle kokmaz ağzın. Ama dilini 30-40 saniye kadar fırçala.

nasıl kokmaz ya..ben orucum sahurdan sonra fırçalarım hep ama kokuyo :30::30: 17 saat fln aç kalıyoruz.Utanıyorum demeye ama kokuyo yani :17:

Gerçekten kaba davranmış. Yani bazı erkekler düşüncesiz olur da böyle kaba olunca çok sinir bozucu oluyor.
Ancak ağız kokusu da dayanılır bir şey değil.
Ağzın da kokabilir bu da bir sağlık sorunudur, dünyanın sonu değil.
Ağzında gizli çürük olabilir. Bir dişçiye gidip önce dişlerini kontrol ettir, sorun yoksa midene baktırmanı tavsiye ederim.

Yani evet bende mesela ter kokuyosun git yıkan dediğim olmuştur ama diyorum ya ilk kez böyle bir şey söyledi bana birde yeni evli olunca dokundu işte.

seni bu konuda uyarması çok normal..
ama her fırsatta söylemesi, hoh yap bakiim demeler fln hoş değil...

nasıl kokmaz ya..ben orucum sahurdan sonra fırçalarım hep ama kokuyo :30::30: 17 saat fln aç kalıyoruz.Utanıyorum demeye ama kokuyo yani :17:

İnanmazsınız belki ama benim kokmuyor.
Diş ya da diş eti sorunun var mı?
Ben 5 yaşından beri dişlerimi fırçalarım. Dişlerimde sorun yok benim. Aslında benim ağzım ve terim hiç kokmaz işin ilginç yanı.
Bazı geceler çok yorgun olup fırçalamadan yatarsam sabah beni rahatsız eden bir tat oluyor bu da kokar. Ancak dişini fırçaladıktan sonra dilini fırçalarsan emin ol kokmaz. Dene bu gece.

Bilemiyorum cnm eşim zaten çok açık sözlüdüe öyle dolaylamaz bir konuyu. Haklı olabilirsin ama ne bileyim insan kırılıyor. Kötü yönlerini sevdiği adamdan duymak garip geliyor

:) rahat ol. Bak adam seni sevmese zaten hohla demez. Kim sevmediği bir insanın ağzını koklamak ister ki. Dişçiler bile kırk maske takıyorlar kendi meslekleri olmasına rağmen o kokuyu duymamak için:) Sakın ben de ona gününü göstereyim diye misilleme yapmaya da kalkma. Bu kadarcık bir sorunu devlet meselesi haline getirme. Evlilikte herşey olur canım. İnşallah da çok güzel yıllarınız geçer birlikte:)

Kokmaz oruçta ağız. Kokan ağız yemekten sonra dişini fırçalamayan ağızdır. Dilini fırçalamayı dene. Kokmadığını göreceksin.

ipekciğim ağzımıda dilimide fırçalarım hatta takıntı derecesinde senelerdir Allah kabul etsin orucumuda tutarım normal zamanlarda ağız kokum yoktur çünkü kulak ve diş konusunda takıntılıyımdır fakat ne hikmetse her oruçta kokar sence iyi mi fırçalayamıyorum ha bu durumda sülalem komple diş fırçalamaktan müzdarip..hayır yani sende kokmuyor olabilir ama kesin bir yargıyla konuşman değişik oluyor..bende böyle böyle bir deneyin demek var bu kesin böyle demek var hayır efenim öyle değil..bazı insanların kokabiliyor hatta aç kalan bünyelerin çoğunda kokuyor sen hariç:19:

:) rahat ol. Bak adam seni sevmese zaten hohla demez. Kim sevmediği bir insanın ağzını koklamak ister ki. Dişçiler bile kırk maske takıyorlar kendi meslekleri olmasına rağmen o kokuyu duymamak için:) Sakın ben de ona gününü göstereyim diye misilleme yapmaya da kalkma. Bu kadarcık bir sorunu devlet meselesi haline getirme. Evlilikte herşey olur canım. İnşallah da çok güzel yıllarınız geçer birlikte:)
Sevmediğini düşünmüyorum Zaten Cnm ben sevdiğim adamın bana bunu bu kadar basklılayarak söylemesine kızyorum :(

seni bu konuda uyarması çok normal..
ama her fırsatta söylemesi, hoh yap bakiim demeler fln hoş değil...

İşte bende öyle düşünüyorum tabi ki o uyarıcak ama uyarma şekli kırıcı

ipekciğim ağzımıda dilimide fırçalarım hatta takıntı derecesinde senelerdir Allah kabul etsin orucumuda tutarım normal zamanlarda ağız kokum yoktur çünkü kulak ve diş konusunda takıntılıyımdır fakat ne hikmetse her oruçta kokar sence iyi mi fırçalayamıyorum ha bu durumda sülalem komple diş fırçalamaktan müzdarip..hayır yani sende kokmuyor olabilir ama kesin bir yargıyla konuşman değişik oluyor..bende böyle böyle bir deneyin demek var bu kesin böyle demek var hayır efenim öyle değil..bazı insanların kokabiliyor hatta aç kalan bünyelerin çoğunda kokuyor sen hariç:19:

Canım zaten orada yazdım eğer ağız diş sorununuz yoksa, midede sorun yoksa.. sağlıkla alakalı bir sorundan bahsediyorum.. bunları yazdım yoksa ben yazdım da çıkmadı mı??
Bunlar normalse diş fırçalama ya da macunla alakalı bir durum vardır. Yoksa kişilerin bin bir çeşit ağızla ilgili sorunu olabilir.

Söylemesi tabi yanlış değil ama “bir hohh yap bakayım kokuyor mu?” demesi çok itici bence.
En azından çaktırmadan bakması lazım. Öpebilir falan..illa deney mi yapması lazım?

:53::53::53::53:
Siz ağzı kokan birini öperek mi test edersiniz??

:53::53::53::53:
Siz ağzı kokan birini öperek mi test edersiniz??

Bu insanlar sabah kalkmışlar, adam “bir hohhh yap bakayım ağzın kokuyor mu?” demiş. Bu daha makbul sanırım karısını öperek ağzının kokup kokmadığını anlaması için.
İş arkadaşından bahsetmiyoruz ki sabah uyanan karı kocadan bahsediyoruz.
Hohh yapsınlar tabi bu daha makbul.

Back
X