• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağzım kokuyomuş :(

Eczaneden dil fırçası alın kokunun çok büyük kaynağı dildir heleki dilinizde pas varsa.Oruçta kokmayan ağız var.Benimkide kokar çünkü midemden hastayım ilacımıda içemiyorum ama ilaç içince koku kesilir.Sizde önce dil fırçasıyla deneyin yine varsa büyük ihtimal mideden kaynaklıdır.İnsanlardan duymak hoş olmuyor ama şükredin eşinizden duydunuz ya başkası deseydi bende arkadaşlarımın uyarısıyla fark ettim çok utanmıştım ama iyikide dediler şimdi rahatıım :)

Ben eşinin söyleyiş tarzında bir anormallik görmüyorum.Üfff ağzın kokuyor dememiş,git dişlerini fırçala dememiş.Kibarca uyarmış.Daha sonrasında da alınma diye işi şakaya vurmuş normalleştirmek için.Bence uyarması çok normal.Yok öküz yok görügüsüz....ben bunu hakedecek bir hareket göremiyorum.Sana başka türlü nasıl söyleyecekti.Eşin sonuçta.Bence problemin ne olduğuyla ve çözümüne bak.Ağız kokusu mideden de geliyor olabilir.

Söylemesi tabi yanlış değil ama “bir hohh yap bakayım kokuyor mu?” demesi çok itici bence.
En azından çaktırmadan bakması lazım. Öpebilir falan..illa deney mi yapması lazım?

nasıl kokmaz ya..ben orucum sahurdan sonra fırçalarım hep ama kokuyo :30::30: 17 saat fln aç kalıyoruz.Utanıyorum demeye ama kokuyo yani :17:

Kim olursa olsun sabah aç karnına ağzı kokar mesela ben bu yüzden eşimle öpüşmem sabahları :27: öyle kurallarım var :23: sadece sabah için diyorsa eşin saçmalıyor zaten :34:

aynen bende sabahları eşim işe giderken öpüyor ben ağzımı sıkıca kitliyorum resmen. eşim soruyor sabhları öpüşmem :19:ben diyorum

Canım zaten orada yazdım eğer ağız diş sorununuz yoksa, midede sorun yoksa.. sağlıkla alakalı bir sorundan bahsediyorum.. bunları yazdım yoksa ben yazdım da çıkmadı mı??
Bunlar normalse diş fırçalama ya da macunla alakalı bir durum vardır. Yoksa kişilerin bin bir çeşit ağızla ilgili sorunu olabilir.

Sevgili BenIpek, açlıkta ağız kokar, midedeki salgılardan vs kaynaklanıyor, yani normal bir durumdur. Kokmaması garip. Tıpkı terinizin kokmaması gibi. Ter de kokan bir şeydir çünkü derimiz bakteri barındırır ve bu bakteriler kokuya sebep olur. Normal bir insan bünyesinde "kokmayan ter" gibi bir kavram yoktur. Muhtemelen siz kokusunu falan almıyorsunuz, ya da bir rahatsızlığınız var bilemiyorum. Kısacası açken ağız kokması ağız diş sorunuyla alakalı değildir normaldir, ve terin kokusuz olması gibii bir durum söz konusu değildir. Belki sizin bakteriler yeterince çalışmıyor:27:

Son düzenleme:
Sabah uyandiginda herkesin nefesi kokar esas o kokuyor. Evlilige alisinca kokuya osuruga herseye alisirsiniz daha birbirinizi yeni taniyorsunuz :)

İnanmazsınız belki ama benim kokmuyor.
Diş ya da diş eti sorunun var mı?
Ben 5 yaşından beri dişlerimi fırçalarım. Dişlerimde sorun yok benim. Aslında benim ağzım ve terim hiç kokmaz işin ilginç yanı.
Bazı geceler çok yorgun olup fırçalamadan yatarsam sabah beni rahatsız eden bir tat oluyor bu da kokar. Ancak dişini fırçaladıktan sonra dilini fırçalarsan emin ol kokmaz. Dene bu gece.

Kesinlikle benimde ne terim ne agzim kokar.
Ben haftada bir dişlerimi karbonat+Limonla fircalarim ekstra olarak.
Tavsiye ederim:31:

dert etme canım.benim eşimde bana demişti.balayında hemde..sonradan dişlerimi fırçaladığımı filan görünce normal bi olay olduğunu çözdü.takma kafaya:36:

ağız kokusuna benim de tahammülüm yok
ama insanların ne olursa olsun sabah ağzı kokar yani bu bir gerçek
hiç ter kokmaz mı bu adam bigün göğsüne doğru sarıl
ıyyyyy leş gibi kokuyorsun acaba sende bir hastalık mı var tarzı konuş
noluyo bakalım

Ahah çok güldümö :) süper fikir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence eşin şakayla söylerek seni kırmamaya çalışmış bu kadar alınacak bişey yok.

Kızlar selam.

Henüz 1 aylık evliyim. Geçen hafta bi sabah eşim sen dişlerini fırçalamıyor musun hayatım? Dedi. Ki ben sabah akşam fırçalarım. Ağzımın koktuğçunu söyledi. Listerinle filan çalkaladım. Neyse bikaç gündür her fırsatta bak yine kokuyo filan diye esprili bi ağızla bana söylemeye devam ediyodu. Dün dişlerimizi temizletmeye gittik birlikte. Bu sabah kalktık hoh yap bakim kokuyomu ağzın diyo. O kadar kırıldım ki :( yani kokuyo olsa bile bunu bana fark ettirmeden ölçümlemesi gerekmez mi:(

Aynen yani kibar erkek yoktur az okuz erkek wardir :D cok ayip etmis hadi 1 kere soyledin 50 kere soylemeninde manasi yok

Kızlar ayrıca ben söylemesin demiyorum tabiki söylesin ama bunu ben kırılmadan da söyleyebilir. Ben mesela çorapları ı koktuğunu fark etttim bi gün ve dedim ki -hayatım bundan sonra eve girer girmes çoraplarımızı kirli sepetine atalım temiz olsada olmasada. Bi sonraki gün yenisini giyelim. - yani ben bu kadar nazik kibar yaklaşıyokwn onun böylw hönl diye ve üstüne basa basa söylemesi garibime gitti. Yoksa tabiki söyleyebilir.

Sahi mi ?
Benim de ne agzim ne terim kokar.
Çok dikkat ederim belki ondan ama anormal olduğunu düşünmemiştim hic.
Hergun mutlaka dus alirim ve karbonatla ovarim mutlaka vucudumu 2-3 gunde bir.
Ovmasam da kokmaz ama :1:
Boyle calismayan bakterilere can kurban vallahi :1:

QUOTE=cowgirll;36157083]Sevgili BenIpek, açlıkta ağız kokar, midedeki salgılardan vs kaynaklanıyor, yani normal bir durumdur. Kokmaması garip. Tıpkı terinizin kokmaması gibi. Ter de kokan bir şeydir çünkü derimiz bakteri barındırır ve bu bakteriler kokuya sebep olur. Normal bir insan bünyesinde "kokmayan ter" gibi bir kavram yoktur. Muhtemelen siz kokusunu falan almıyorsunuz, ya da bir rahatsızlığınız var bilemiyorum. Kısacası açken ağız kokması ağız diş sorunuyla alakalı değildir normaldir, ve terin kokusuz olması gibii bir durum söz konusu değildir. Belki sizin bakteriler yeterince çalışmıyor:27:[/QUOTE]

H

bizim buralarda kızlar nişanlandınmı düğünü olmadan muhakkak diş doktoruna giderr.adet gibi birşey.hatta ağız kokusu boşanma haklı sebebi diye biliyorum.eşinizin söyleme tarzı çok itici ama...ben anneme surekli sorarım sanki ağzım kokuyor varsa söyle diye.açken herkesin nefesi kokar der.normalde yok der.ama o tavrını sevmiyorum.keşke git baktır dese.benim bi arkadaşımın aferdersiniz (kınamıyorum!!!!) ağzı tuvalet gibi kokuyor.zulüm resmen.hatta estetik amaçlı dişçiye gittiğinde dr.tedeavi edilmesi gereken dişlerin var demişti ama kız ağrı yapmıyor diye kabul etmemişti.ağız kokusu önemli bi konu bence.

Ne kadar güzel bir adet...Benim de konuyu okurken aklımdan geçti.
Evlenmden önce epilasyona,saç boyatmaya,solaryuma,hatta botoksa gidenler duydum.Keşke dişçiye gitmek de düşünülse.

benimde malesef ağzım kokuyo. reflum var gaviscon kullanıyom. dişlerimi yeni yaptırdım ama kokulo.

reflum var n9e yapayım. kokuyo,

Eşiniz sizden önce girip diş taşını kendi temizletmiş korkmayın diye, önayak olmaya çalışmış. erkekler zaten gelende bir sorun olduğunda çözüm bulup halletmek istiyor, bunu da bizler gibi çok incelikli yapamayabiliyor. Ama muhtemelen size ilk söylediği tarihten önce fark etmiş, bunu yeni evli olduğunuzdan usturuplu söylemenin yolunu mutlaka düşünmüştür, konu açığa çıktıktan sonra da şakaya vurarak işi ciddileştirmemeye çalışmış sanıyorum.. Yani kendince çaba göstermiş. Başkasından duymanızdan iyidir.. Kırılmak konusunda ben de kırılırdım ama alınganımdır zaten ben, alıngan olduğumu bildiğimden bir şeye alınınca söyler, ama uzatmadan sonra kendimce içimde çözmeye çalışırım :9: siz de alınmamaya çalışın. en azından niyetinin iyi olduğunu düşünüp kırılmamaya çalışın.. İnsanlık hali, herkeste ağız kokusu oluşabilir, söylemese daha kötü olurdu. Şaka yapmasına alınmış olsanız da sizi incitmek niyetinde yapmamıştır neticede. Zamanla birbirinizin uslubuna alışırsınız diye düşünüyorum, hakaret olmadıkça bu tarz şeyler sineye çekilebilir.
Siz yine de midenize mutlaka baktırın... nefes testi yaptırın. zaten eşiniz sizi sırayla her doktora götürecek sanırım :34: ama bu genelde midedeki bakteriden kaynaklanıyor. şimdiden test yaptırırsanız ileride mide sorunu yaşamanın da önüne geçersiniz çünkü bu bakteri üslere de neden oluyor.
sorunun kaynağını bulana kadar spreylerle idare edin, günün büyük çoğunluğunu kurtaracaktır.
Umarım bir an önce çözüm bulursunuz :34:

eşin seni rencide etmek için mi söyledi acaba:26: eşim sigara kullanır ve diş bakımına çok özen gösterir ağzının koktuğuna nadiren şahit oldum o da hasta olacağı zaman kokar bende aşkım nefesin kokuyor hasta mı olacaksın acaba derim yani onu düşündüğüm için. bence eşler arasında bu tarz şeyler rencide etmek için değilde uyarma amaçlı olmalı:31: bu arada ben kokmam etmem diyen kişilere gülüyorum temiz olursa kimse kokmaz sorun sadece dikkat etmede herkesin ayağı teri ağzı kokar:9::9:

sen dikkat ediyorsan ve hala böyle bir sorunun varsa karanfil kullanmanı bol bol yoğurt tüketmeni tavsiye ederim cnm:34::34:

sabah ilk kalkıldığında herkesin ağzı kokar çok normal hele de oruç tutuyosan..
ama bu kadar kırılma söyleyen eşin değil de başka biri de olabilirdi eşin senin en yakının sonuçta
belki bu sayede çözüm de üretebilirsin hem.. doktora gidersin çürüğün vardır ya da başka bi problem vardır dişlerinle alakalı

Tzulu suyla sabah akşam gargara ,diş fırçalamadan sonra...faydasını görürsün..Bir de oderal solisyon var,eczaneden alabilirsin..

Kızlar selam.

Henüz 1 aylık evliyim. Geçen hafta bi sabah eşim sen dişlerini fırçalamıyor musun hayatım? Dedi. Ki ben sabah akşam fırçalarım. Ağzımın koktuğçunu söyledi. Listerinle filan çalkaladım. Neyse bikaç gündür her fırsatta bak yine kokuyo filan diye esprili bi ağızla bana söylemeye devam ediyodu. Dün dişlerimizi temizletmeye gittik birlikte. Bu sabah kalktık hoh yap bakim kokuyomu ağzın diyo. O kadar kırıldım ki :( yani kokuyo olsa bile bunu bana fark ettirmeden ölçümlemesi gerekmez mi:(

Eger dudaginizi isiriyorsaniz feci sekilde agiz kokusu yapiyor , ben dislerimi fircaliyayim 5 dk snra dudagimi isirsam sanki 1 gundur yemek yememisim gbi kokar o yuzden dudak isirmada koku yapar cok fena

iphone dan kadinlar kulubu araciligiyla gonderilmistir

ipekciğim ağzımıda dilimide fırçalarım hatta takıntı derecesinde senelerdir Allah kabul etsin orucumuda tutarım normal zamanlarda ağız kokum yoktur çünkü kulak ve diş konusunda takıntılıyımdır fakat ne hikmetse her oruçta kokar sence iyi mi fırçalayamıyorum ha bu durumda sülalem komple diş fırçalamaktan müzdarip..hayır yani sende kokmuyor olabilir ama kesin bir yargıyla konuşman değişik oluyor..bende böyle böyle bir deneyin demek var bu kesin böyle demek var hayır efenim öyle değil..bazı insanların kokabiliyor hatta aç kalan bünyelerin çoğunda kokuyor sen hariç:19:

Katılıyorum. Benim de dislerimde hicbir sorun yok.29 yasindayim, bir tane yirmilik disimi cektirdim onun disinda tek bir isleme dahi ihtiyac olmadi dislerimde cok şükür.
Disimi de dilimi de fircalarim, ve muhakkak gargara yaparim agiz bakim sularıyla.
Ama aksama dogru hissediyorum kokuyor.
hatta sabah bile.
Benim.midemde sorun var gerci yedigim yemekler dokunuyor bazen oyle zamanlarda daha net hissediyorum.
dis fircalayanin kokmaz cok basit ve yanlış bir genelleme.

Back
X