Ağzımdan Çıkanı Kulağım Duymuyor

Ulan varya şu kadini o hale getiren onlar kadinin butun enerjisini emen onlar sonraa bu kadin tahammülsüz amaaan sivri dilli! Dönüp kendisine baksinlar bi sen nasil gelininin mahremine dokunursun benim basimdada var sinir oluyorum bana senin psikoljn bozuk diyo sonraa hahaha! Acabaaa kimlerin yuzunden biz niye destek alcaz ya onlar gidip insanlik nasibini alsinlar üzülmeee bacım tek degilsin.

yooo şaka yapmıyorum.ben eşyalara özel anlam yükleyen biri değilim.benim evime gelen yardımcım,dolabımı da açar,çamaşırlarımı da ütüler,yerine koyar.ben gelinimin evine gittiğim de buzdolabını bile izinsiz açmam.ama o benim dolabımdan bir kıyafet alacaksa,git şu çekmecede al derim.
yani yapı meselesi.
kayınvalide sene de bir ya da iki gez geliyormuş.kibarca yapmamasını söylerse,anlar diye düşüünüyorum.ama konu sahibi koca ailesine o kadar kinli ki,kendi evladına seni sevmiyorum diyebiliyor.
bu size normal geliyor da,kayınvalidenin dolabı karıştırması anormal geliyorsa,birşey diyemem.değeryargılarımız farklı demek ki,saygı duyarım.
Aklıma şu ayrıntı geldi. Evlenmeden önce eşimin ailesiyle tanışamadım. Ailelerde oncesinde tanismadi. Telefonda konustuk, bir de esim boydan fotografimi gonderdi. Iki ailede aracılara güvenip tamam dedi. Esimin anlattigina gore bana kadar gorustugu kızları kilolu veya ogretmen degil diye istememiş. Kriterlerine uyunca yuz yuze gorusme geregi duymadı sanirim! Nikahtan iki hafta once gorumcem geldi, onunla tanistik, nikah icin beraber elbise beğendik. Esimin anne babasi ile nikahtan bir gun once tanistik. Aileler de o zaman tanışmış oldu. Tayinden dolayı aile arasinda nikahi once yaptik. Ertesi gun etrafa duyurmak icin nisan yaptık. 6 ay sonra da dügün. Oncesinde ailesiyle vakit gecirseydik belki evlenemezdik. Aşkın gözü kör olduğu için yine evlenirdim, diyorum ben. Aileler aralarındaki problemleri bize yansıttıklarında bile biz birbirimizden vazgeçmedik. Aileler doğum, düğün dısında görüşmezler. Çocuğuma söylediklerim konusunda çok haklisınız. Yapmamam gerekeni yaptım. Çok pişmanım. Ben kin duymuyorum aslında. Eşimin tüm davranışlarının konuşmalarının altında " sen soyletiyorsun bunu" yu arıyor. Ben esime hicbir zaman annesiyle aramızdakileri anlatmadım. Üslubum yanlış bile olsa sorun kimleyse onunla çözmeye çalıştım. Fakat çözemiyoruz. Beni bu kadar öfkelendiren o her şeyi yapıp söylerken benim SUSMAK ZORUNDA olmam.

Düşüp bir yerinizi yaralasanız, ben hızlı gitmeyi seviyorum bu sebepten düştüm deseniz ve o da geber o zaman dese hoşunuza gider mi mesela? Herkes sinirli olabilir ama aşırısı kalp kırar, sizin huyunuzu biliyordur belki size yansıtmaz ama içinden kırılabilir. Ya da eşiniz kadar yakın olmayan biri daha çok kırılabilir.

Özellikle çocuklara böyle şeyler söylenmemeli. Öfke kontrolü için destek almanız şart. Sıradan bir sinirlilik, deşarj olma durumu değil bu.

Sıradanlaştıran da olmuş, çok garip...

Back
X