Elimden geldiğince öyle yapıyorum ama hep surat yapıyor :/Annenizin dedikleriyle dolduruşa gelmeyin, annenizin tavrini eşinize, kayinvalideye yansitmayin sakın. Anneniz belli ki kiskanmis kayınvalideyi. Siz olumsuz etkilenmeyip annenizi de kırmadan bu konuları geçiştirmeye çalışın mümkünse.
Bende öyle dedim nispet yapmak istese seni de çağırır beni de çağırır göstere göstere takardı dedim ama ne farkı var diyip devam etti .Nispet yapsa gizli gizli takmazdi gostere gostere takardi bence
Kesinlikle öyle. Ben o üzülmesin diye kv yaptğı bi çok şeyi söylemedim bile.K.validenizin hatasi yok ama anneniz çok içerlemiş bence bişey yapamamak üzmüş onu hak verin
Siz annenizden olumsuz etkilenip bunu evliliğinize, kv ye eşinize yansitmayin yeterli. Şu saatten sonra annenizi değiştiremezsiniz. Kv niz neyi nispet yapsın, öyle olsa hem daha farklı davranırdı hem de utudur vs yardimci olmazdı. Kayınvalidenin size yaptığı hiçbir şeyi annenize anlatmayın o zaman. Bilmemesi onun içinde sizin içinde en doğrusu.Elimden geldiğince öyle yapıyorum ama hep surat yapıyor :/
Teşekkür ediyorumSiz annenizden olumsuz etkilenip bunu evliliğinize, kv ye eşinize yansitmayin yeterli. Şu saatten sonra annenizi değiştiremezsiniz. Kv niz neyi nispet yapsın, öyle olsa hem daha farklı davranırdı hem de utudur vs yardimci olmazdı. Kayınvalidenin size yaptığı hiçbir şeyi annenize anlatmayın o zaman. Bilmemesi onun içinde sizin içinde en doğrusu.
Bi de altın takmanin zamani var bence bebek doğunca takan takar zaten kötü niyet olmasada luzumsuzluk olmuşKesinlikle öyle. Ben o üzülmesin diye kv yaptğı bi çok şeyi söylemedim bile.
Yazmamış olsana amacım buydu gerçekten annemi nasıl teselli edeceğimi bulamadım. Art niyet olduğunu zerre kadar düşünmüyorum annem çok alındı ama :/ Kendimi arada kalmış gibi hissediyorum ki , kv ve annem bi kez bile tartışma falan yaşamamışlardır bu güne kadar. Gayet güzel anlaşırlar ne diyeceğimi nasıl davranacağımı bilmiyorum malesefKonuyu okurken sonunun "annem çok üzülüyor elimden bi şey gelmiyor diyor, onu nasil teselli edeceğim " gibi bir son ile bitmesini bekledim açıkçası.
5 sene olmuş zaten az çok kayinvalidenizi tanışmışsınızdır. Kadın gayet usulüne uygun şekilde hatta belki de anneniz orda diye karşı tarafi da üzüp kırmamak için gitmiş sessizce altınını takmış çıkmış. Eşiniz ve ailesine annenizin bu tutumlarını yansıtmamaktan başka çare yokannenize bi şey anlatabilir misiniz ikna edebilir misiniz emin değilim çok özür dilerim bu tabiri kullandığım için ama öküzün altında buzağı aramak gibi bir durum var.
Üzmeyin kendinizi neyse ne deyip geçin, altının keyfini çıkarın
üzülmüş kadın param olsa ben de alırdım takardım alınganlıı olmus. uzgun ınsan bazı seylerı daha da abartmaya meyııllı gecıcek. durumun ıyılesınce takarsın anne de sen de. kayınvalıden paraya ıhtıyacınız olur dıye de erkenden takmıs olabılır. nıspet ıcın de . kımsenın ıcını bılıp kefıl olunmaz bu hayatta ama . kardesım dogum yapcakken bı stres annemde gormen lazım ona kosayım bunu yapalım sunu alalımmerhaba dostlar. 8 aylık gebeyim , iki tarafında ilk torunu bizim bebek. Eşim zaten tek çocuk. Gebeliğimin başından beri kimseden en ufak bişey beklemedim. Her defasında da dile getirdim tüm hazırlıkları eşimle birlikte yaptık. Ama kv durumu oldukça iyi sağolsun gebeliği öğrendiğinde , doğum günümde , hep altın verdi bana. Ama ben beklenti içerisinde olmadım hiç. Annemlerin durumu malesef bu aralar aşırı sıkışık annem mahcubiyetini dile getiriyor sürekli her defasında her şeyi tamam bebeğin eksik bi şey yok desem de annem sürekli üzülüyor. Geçenlerde kv bebeğin hazırlığı için yardıma geldi sağolsun ütü yapıyordum ben yaparım dedi yaptı kv geldiğini öğrenince annem , bende gideyim yardımcı olayım demiş o da sağolsun. Kv bi ara bebeğin beşiğinin nevresimlerini sarmaya gitmişti gidince yastığa altın takmış. Peşinden annem de gitmiş ben o sıra mutfaktaydım. İçeri girince bi baktım annemin surat on karış. Yemek falan yedik annem yemedi. Eşim annesini evine götürdü sonra. Annem başladı gördün mü kv yaptığını bana nispet yaptı ayıp bu yaptığı , bilseydim gelmezdim bilmem ne bir sürü laf söyledi. Neye uğradığımı şaşırdım ki 5 yıllık evli sayılırım kv öyle nispet yapacak biri değildir. Ne diyim anne dedim sağolsun kadın sürpriz yapmış dedim sanki ben kv tutuyormuşum gibi bana da tavır aldı. Şu an nasıl davranacağımı ne diyeceğimi bilmiyorum. Ne desem hoşnut edemedim annemi.
Ama kv sürekli altın hediye eder bana evlendiğimden beri , ilk kez değil yani. Şu an takmasının sebebi de muhtemelen bebeğin hazırlığı için eksik için falan takmıştır.Bi de altın takmanin zamani var bence bebek doğunca takan takar zaten kötü niyet olmasada luzumsuzluk olmu
İşin ilginç tarafı kv hamile olduğumu öğrenince yine altın hediye etmişti anneme söylemiştim o zaman. Halamlara falan hep söylemiş kızımın kvdesi altın takmış falan diye niye söyledin anne dediğimde desinlere getirdi lafı. Şimdi neden böyle davranıyor bilmiyorumüzülmüş kadın param olsa ben de alırdım takardım alınganlıı olmus. uzgun ınsan bazı seylerı daha da abartmaya meyııllı gecıcek. durumun ıyılesınce takarsın anne de sen de. kayınvalıden paraya ıhtıyacınız olur dıye de erkenden takmıs olabılır. nıspet ıcın de . kımsenın ıcını bılıp kefıl olunmaz bu hayatta ama . kardesım dogum yapcakken bı stres annemde gormen lazım ona kosayım bunu yapalım sunu alalımsımdı de bana basladı daha 14. haftadayız. kafada cozduler cocuk odasını .. sankı onlara bırakcam ama heves ıste bak. neler neler yapası gelıyo ınsanın alamasa uzulmez mı.. zamanla gecıcektır. ya da babanla anlas al bı altın versın annene o taksın :))
Ama kv sürekli altın hediye eder bana evlendiğimden beri , ilk kez değil yani. Şu an takmasının sebebi de muhtemelen bebeğin hazırlığı için eksik için falan takmıştır.
Yok annem aslında çok destek olur bana eşyaların yıkanmasını falan hep annem yapmıştı zaten. Riskli gebeydim sağolsun kaç kez evimi temizlemiştir. Annemi hakkınıda ödeyemem.Yanlış anlamayın ama ben annenizin art niyetli olduğunu düşündüm. Ütülerinize kayınvalideniz yardım edene kadar yardım etmemiş mesela. Elinden maddi birşey gelmese de böyle ufak tefek şeylere yardım eder, maliyeti düşük manevi değeri büyük şeyler hazırlar. Bu kadar naif olmamanızı tavsiye edeceğim. Kayınvalide ilk altını takan olmak istemiş ve yastık boş durmasın diye düşünmüş bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?