Ah baba ah :((

Bizde bekcilik diyoruz iste ariyoruz birilerine soyledik ama cikarmi bilmiyorum insallah cikar.ustumuze alma olayida ayni sehirde olsak denerdik mutlaka ama ayni sehirde degiliz yaa

Insallahh biz yardim ederiz tabiki ama buda boyle gitmezki

Hic boyle bisey soylememisler sigortayada gitti ayni gun

O kadar kotu olmadigi icin oyle bi rapor vereceklerini sanmiyorum ya arastiricam ama

Olurmu bilmiyorumki

Biz 3 kiz kardesiz ve 3umuzde evliyiz. Bugune kadar ailemize cok destek olduk eslerimiz hic ses cikarmadi ama bu hic ses cikarmayacaklari anlamina gelirmi bilmiyorum bi yere kadar sanirim o yuzden cok dillendirmemeye calisiyorum ben esimin yaninda falan ama bazen hic dayanamiyorum dertlesiyorum. Babamin bagkur borcu 15bin kredi 7 bin diger borclarla en az 25 bin falan cekmemiz lazim bunuda hangimizin esi kabul ederki biz daha sahip oldugumuz arabalarin borclarini oduyoruz krediyle aldigmiz evlerimiz kira nasil yapalim hic bilmiyorum aslinda gonlum daha neler istiyoda iste malesef elden gelmiyo
Yaşadığınız şehirde ki sgk gidip bir sorun alınabilir belki dilekçe yazıyorsun sanırım.

bağkura emekli olunca borçlanacak zaten kredisinide işe girince öder girene kadar biz öderiz sonra bizde faturalara kiraya yardım ederiz yeterki çalışsın

Yeter ki çalışsın diyorsunuz da Adam bayağı hasta

Annenize de iş arayın

Küçük ofislerde vs çaycılık yemekçilik falan zor değil

15 kişiye çay demle bulaşığı makinaya koy masaları sil mesela öyle cam kapı vs değil günlük masa silme

Ya da dışarıdan gelen yemekler için sofra kurup kaldırma

Babanız kaç yaşında o da 55 üstüdür ve rahatsız kolay kolay iş veren olmaz ki

Ben ablanızin çektiği 7 bine ne oldu onu merak ettim. Bir yere toplu ödeme mi gerçekleşti o parayla yoksa haydan gelen huya mi gitti?
Anneniz için sağa sola temizlik işi ya da bebek bakım işi sorabilirsiniz. Bir arkadaşım da normalde durumu iyiyken eşin işten ayrılması,peşpeşe iki çocuk doğurması, çocuklarından birinin sağlık problemi gibi sebeplerle inanılmaz kötü bir döneme girip bu tarz işlerle kendisini toparlayabilmisti.
Bireysel olarak arayacağıniz gibi bir ajansa da başvurabilirsiniz.
Hatta ben de kısa bir dönem bir temizlik firmasının insan kaynaklarında çalışmıştım. Gelen insanlarla mülakat falan yapardım, neredeyse çoğu kişi kırk yaşın üstündeki eğitimsiz kadınlardı. Yaşı ellilere dayananlar ya da emekli olanlar da genelde duzenli değil de part-time olarak haftanın birkaç günü çalışırdı. İnternete bulunduğunuz şehir + temizlik şirketi yazarsanız karşınıza birsuru yer çıkar. Hepsine gidip başvurun, ne kaybedersiniz ki. Aynı şekilde babanız çaycılık ya da cam temizleyiciliği de yapabilir. Bizim ajans böyle şeyleri de kapsardi.

Siz ajanslara başvurun tabii ki ama yine de sağa sola temizliğe gitmek biraz daha mantıklı bence. Temizliğe giden elden en az 100-120 alırken bizim iş yerinde asgari ücretle çalıştıkları için günlüğü 50ye 60a falan gelirdi.
Umarım bu zor zamanlardan çıkarsınız. Ama her aile dönem dönem böyle sıkıntılı süreçlere girebiliyor. Ve bir şekilde de çıkıyorlar.
Daha lohusayken temizliğe giden arkadaşım mesela, hayırsız kocasını boşadı, çocuklarıyla anne evine döndü. Anne çocuklara bakarken o da nispeten iyi bir iş buldu, şimdi eskiye oranla coook daha iyi durumda.

Allah yardımcınız olsun. malulen emekli olamaz mi babanız?

Ne yazip nerden baslayacagimi hic bilmiyorum onume gelen herkese anlatip care isteyip aglamak istiyorum su an yaptigim gibi.. burdanda derdime carem yok ama icimi dokmem gerekiyo hasta olmamak icin bunu yapmaliyim. Babami isten cikardiklari zaman buraya konu acmistim babam hala calismiyor ve biz kizlari olarak ne yapmamiz nerden tutacagmizi hic bilmiyoruz. Cunku cok zengin bi evliligimiz yok cok sukur sartlarimiz normal ama bi yerden tutsak bi yerden dokulecek bi vaziyette babam su an. Yapilandirilmis kredi borclari evin kirasi sigortasi bagkuru borclari hep.ust uste ve babam calismiyorrrr neden cunku omirilik daralmasi var bacagina vuruyor sekerek yuruyor ve isi agir bi is mobilyaci ama agir is yapmamasi gerekiyor. Rabbim sevdigi kuluna dert verirmis derler oylemi dersiniz? Bugun bagkua olan borcu yuzunden doktora cikamadi. Beynimden kaynar sular dokuldu. Sigortali bi ise girerse anca cikabilcek. Hangi birine uzulsem bilmiyorum 15 bin olan bagkir borcunami yoksa 4 ay once sskli bi ise girip calistigi icin kendim.odeyecegim deyip ablama 7 8 bin kredi cektirip su an calismadigi icin odeyemeyecegi ve ablaminda zor durumda kalacaginami uzuleyim.yoksa kiralarini veremediklerini icin ev sahibinin pis bakislarinami. Biz uzakta oturuyoruz ailemizden onlar memlekette.kiraya yardim etsem ablam krediyi kendi nasil odeyecek krediye yardim etsem kirayi kim verecek ya diger borclari? Evet simdi is bakiyor sanki cunku artik calismak zorunda oldugunun farkinda ama hem sagligi iyi degil hem ne is yapacak. Daha anlatmadigim bir suru sey napacagimizi sasirdik babama hic bisey soylenmiyo sorulmuyo hemen kizip tavir aliyor insan gibi konusulmuyor parasi olmayinca sanki bi ocuye donusuyor.annemede huzur vermiyor boyle olunca. Uzun oldu kusura bakmayin lutfen kirmadan cevap yazin. Yeterince icimde firtinalar kopuyor

Ne yazip nerden baslayacagimi hic bilmiyorum onume gelen herkese anlatip care isteyip aglamak istiyorum su an yaptigim gibi.. burdanda derdime carem yok ama icimi dokmem gerekiyo hasta olmamak icin bunu yapmaliyim. Babami isten cikardiklari zaman buraya konu acmistim babam hala calismiyor ve biz kizlari olarak ne yapmamiz nerden tutacagmizi hic bilmiyoruz. Cunku cok zengin bi evliligimiz yok cok sukur sartlarimiz normal ama bi yerden tutsak bi yerden dokulecek bi vaziyette babam su an. Yapilandirilmis kredi borclari evin kirasi sigortasi bagkuru borclari hep.ust uste ve babam calismiyorrrr neden cunku omirilik daralmasi var bacagina vuruyor sekerek yuruyor ve isi agir bi is mobilyaci ama agir is yapmamasi gerekiyor. Rabbim sevdigi kuluna dert verirmis derler oylemi dersiniz? Bugun bagkua olan borcu yuzunden doktora cikamadi. Beynimden kaynar sular dokuldu. Sigortali bi ise girerse anca cikabilcek. Hangi birine uzulsem bilmiyorum 15 bin olan bagkir borcunami yoksa 4 ay once sskli bi ise girip calistigi icin kendim.odeyecegim deyip ablama 7 8 bin kredi cektirip su an calismadigi icin odeyemeyecegi ve ablaminda zor durumda kalacaginami uzuleyim.yoksa kiralarini veremediklerini icin ev sahibinin pis bakislarinami. Biz uzakta oturuyoruz ailemizden onlar memlekette.kiraya yardim etsem ablam krediyi kendi nasil odeyecek krediye yardim etsem kirayi kim verecek ya diger borclari? Evet simdi is bakiyor sanki cunku artik calismak zorunda oldugunun farkinda ama hem sagligi iyi degil hem ne is yapacak. Daha anlatmadigim bir suru sey napacagimizi sasirdik babama hic bisey soylenmiyo sorulmuyo hemen kizip tavir aliyor insan gibi konusulmuyor parasi olmayinca sanki bi ocuye donusuyor.annemede huzur vermiyor boyle olunca. Uzun oldu kusura bakmayin lutfen kirmadan cevap yazin. Yeterince icimde firtinalar kopuyor
Geçmiş olsun nasıl düşmüş o kadar borcun içine. üzüldüm :KK43: çok stresli bir ortam olmalı allah sabırlar versin. sağlık sorunları varsa boğmayın sıkmayın adamı yazık, kötü etkilenir. yapacak da çok birşey yok. sizin bir işe girip maaşın büyük kısmını onlara verme şansınız var mı? düzlüğe çıkmalarına kadar siz destek olursunuz. 1 yıl gibi sürede toparlanırlar aslında. babanız için çalışamayacağına dair rapor alıp yardım bağlanması yolunu bir araştırın. ablanız da artık durumları iyi olduğunda inş geri alır parasını, şu an çok zor belliki, sağlık daha önemli

Back
X