Ben ablanızin çektiği 7 bine ne oldu onu merak ettim. Bir yere toplu ödeme mi gerçekleşti o parayla yoksa haydan gelen huya mi gitti?
Anneniz için sağa sola temizlik işi ya da bebek bakım işi sorabilirsiniz. Bir arkadaşım da normalde durumu iyiyken eşin işten ayrılması,peşpeşe iki çocuk doğurması, çocuklarından birinin sağlık problemi gibi sebeplerle inanılmaz kötü bir döneme girip bu tarz işlerle kendisini toparlayabilmisti.
Bireysel olarak arayacağıniz gibi bir ajansa da başvurabilirsiniz.
Hatta ben de kısa bir dönem bir temizlik firmasının insan kaynaklarında çalışmıştım. Gelen insanlarla mülakat falan yapardım, neredeyse çoğu kişi kırk yaşın üstündeki eğitimsiz kadınlardı. Yaşı ellilere dayananlar ya da emekli olanlar da genelde duzenli değil de part-time olarak haftanın birkaç günü çalışırdı. İnternete bulunduğunuz şehir + temizlik şirketi yazarsanız karşınıza birsuru yer çıkar. Hepsine gidip başvurun, ne kaybedersiniz ki. Aynı şekilde babanız çaycılık ya da cam temizleyiciliği de yapabilir. Bizim ajans böyle şeyleri de kapsardi.
Siz ajanslara başvurun tabii ki ama yine de sağa sola temizliğe gitmek biraz daha mantıklı bence. Temizliğe giden elden en az 100-120 alırken bizim iş yerinde asgari ücretle çalıştıkları için günlüğü 50ye 60a falan gelirdi.
Umarım bu zor zamanlardan çıkarsınız. Ama her aile dönem dönem böyle sıkıntılı süreçlere girebiliyor. Ve bir şekilde de çıkıyorlar.
Daha lohusayken temizliğe giden arkadaşım mesela, hayırsız kocasını boşadı, çocuklarıyla anne evine döndü. Anne çocuklara bakarken o da nispeten iyi bir iş buldu, şimdi eskiye oranla coook daha iyi durumda.