Ah Bankamatik Yaktın Beni:(

Parayi ic etmis. Benimde para yatirirken cok basima gelir. Ilk seferinde hafta sonunda yakalnmistim. Yuklude bir meblag idi. Soguk terler dokmustum. Sonra alistim. Hesaba yatiriyorlar.

Geçmiş olsun diyelim :) Olacağı olunca oluyor aksilik. Günde kaç tane insan sorunsuz kullanırken kimin aklına gelir ki kendinin sorun yaşayacağı :p
Bu değil de öğrenciyken kartı unutmuşum. Ay makineden mi almadım düşürdüm mü diye çok telaslanmistim. Git bankaya saatlerce bekle et. Çok uğraşmıştım. İnsanlık hali. Hadi bu neyse. Kartı makineden niye almıyorsun. Şimdi kartı alinca iki kez kontrol ederim.

Parayi ic etmis. Benimde para yatirirken cok basima gelir. Ilk seferinde hafta sonunda yakalnmistim. Yuklude bir meblag idi. Soguk terler dokmustum. Sonra alistim. Hesaba yatiriyorlar.
Demek ki çakallar özellikle yüksek meblağları seçiyor. Benden sonra 100 lira çektiler hemen verdi. Benimkini cebe indirdi.

Kartı unutmak da tehlikeli. Bu işlerde pek acele etmeyip sakince adım adım ilerlemek herkes için iyidir. 2 dakika erken gideyim diye uğraşınca aksine saatlerce uğraştırıyor hayat :)

Kartı unutmak da tehlikeli. Bu işlerde pek acele etmeyip sakince adım adım ilerlemek herkes için iyidir. 2 dakika erken gideyim diye uğraşınca aksine saatlerce uğraştırıyor hayat :)
Şimdi ATM'ler önce kartı sonra parayı veriyor. Belli ki unutan çok :)

Basima 2 kez geldi. Oyle durumlarda ben supheli islemlere tikliyorum. Oteli turlu bekle sira gelsin. Parayi iade etmeleride zaman aliyor benim en az 4 isgunu surmustu.

Bugün aheste aheste yolda yürüyordum. Yapmam gereken bir ödeme vardı. Oraya en yakın bankamatikten para çekeyim dedim. Meblağ biraz yüklüydü. Malum devir kötü iki sokak öteye giderken bile güvende hissetmiyoruz kendimizi.

Bankamatikten normal işlemleri yaptım kartı verdi ama o da ne. Bekle bekle para vermez. Elim açık öylece kalakaldım. :KK57: bir süre şokun etkisinin geçmesini bekledim tabi. Kartı tekrar sokayım dedim almadı. Aha ne yapsam. Maaşın yarısı gitti. :cry:

Eşimi aradım hesaba bak hele böyle boyle oldu hesaptan düşmüş mü, düşmüş ya:KK42:

Çağrı merkezini aradım bet sesli otomatik ses konuştu durdu. Görevliye bağlamadı bir türlü. Alçak bankamatik paraya kondu resmen.:KK34: bayağı bir uğraştan sonra görevliyle konuştum. Büyük ihtimalle haznesine düşmüştür dedi. Açılınca bakıp hesaba aktaracaklarmis. Allah bilir ne zaman onda bilmiyor tabi. Kendime çok kızdım. Eşimle konuşuyorum sesim titriyor yola çöküp zırıl zırıl ağlamak istiyorum. Oğlanı almam lazım yapamam. Eşim neden moralini bozuyorsun hatan yok bir şeyin yok herkesin başına gelir diyor, ben daha da cöküyorum.

Bunu neden anlattim: Bacilar yüksek meblağlar cekecekseniz mutlaka şubenin bankamatiginden çekin.

Diğer sözüm size bankalar niye insanı o kadar meşgul ediyorsunuz?
Kaç dakika telefon başında çaresiz bekledim.:KK43:
Talihsizlik olmuş ama bu kadar üzülecek birşey yok bunda bende eski bankaciyim paranız bir iki güne hesabınıza yatar merak etmeyin

Hayatım relax :) Paran iade edilir merak etme, bu kadar kendini gerecek bir şey yok. Benim karta para yatırırken ATM kartımı ham diye yutuverdi. Ben de başında kalakaldım nolur nolmaz kartı kopyalamak için düzenek koymuşlardır falan dedim. Başında bekledim senin gibi 1000 saat müşteri hizmetlerine bağlanmak için, kayıp/çalıntıdan bağlanmama rağmen. Neyse kart iptal edildi, yenisini gönderdiler adrese. Bankada olan bir durumda seni mağdur etmezler hatta ertesi gün sana ulaşacaklarını düşünüyorum, hiç gerilme beybisi. Öpüldün. :)

Hayatım relax :) Paran iade edilir merak etme, bu kadar kendini gerecek bir şey yok. Benim karta para yatırırken ATM kartımı ham diye yutuverdi. Ben de başında kalakaldım nolur nolmaz kartı kopyalamak için düzenek koymuşlardır falan dedim. Başında bekledim senin gibi 1000 saat müşteri hizmetlerine bağlanmak için, kayıp/çalıntıdan bağlanmama rağmen. Neyse kart iptal edildi, yenisini gönderdiler adrese. Bankada olan bir durumda seni mağdur etmezler hatta ertesi gün sana ulaşacaklarını düşünüyorum, hiç gerilme beybisi. Öpüldün. :)
Teşekkürler :) üzülme değil de sinir olma diyelim. Bir de bu operatörlerin sistemi çok değişmiş yıllardır aramıyorum. Şifre isteyince ne oluyoruz ya şifre istenmez ki normalde dedim. Meğer müşteri temsilcisine bağlamamak için neredeyse her şeyi otomatik yapmışlar. Şimdi bir şeyim yok şükür. Canım sağolsun hehe :))

Talihsizlik olmuş ama bu kadar üzülecek birşey yok bunda bende eski bankaciyim paranız bir iki güne hesabınıza yatar merak etmeyin
Sağolun. Üzülme değil de ben tez canlıyımdir. Biraz ondan oldu. Bir de operatöre bir türlü bağlanamamak sinir etti. Üzüntü değil de sinirden daha çok :)

Basima 2 kez geldi. Oyle durumlarda ben supheli islemlere tikliyorum. Oteli turlu bekle sira gelsin. Parayi iade etmeleride zaman aliyor benim en az 4 isgunu surmustu.
Ben de şüpheli işlemleri tusladim ama kredi kartıyla ilgili işlem yapacaktı. Yine bağlanmadı oradan.

Surekli başıma gelir benim. Büyütecek bir sey degil ama ilk kez basina geldiyse tatsız bir sey elbet canini sikmasi normal. Mesai saatleri icinde ertesi gun yatar.

Nisan ayınca başıma geldi. Bin liraya yakın bi miktar başka bi banka atmsinde kaldı. Sorun hangi bankadan kaynaklandı bilmiyorum ama 1 ayı buldu iade etmeleri. Çok sinir bozucu olabiliyor.

Yüklü miktar ise mutlaka kendi bankan ve şube atmsi tercih edilmeli gerçekten de.

benimde böle başima gelmişti 50 tl çekcektim.. bi baktim düşmüş... ama alamadim sinirlendim az kalsin atm yi kıracaktim..:D ama geri yatırdı çok şükür. :)
bankamatikta bi sorun varsa direk bankaya gidin anlatin derdini.. hiç zaman kaybetmeden.

iyi ama atm ler bir iki gün içinde açılıyor para koymak için o zaman tüm çöpe düşenler sıkışan kartlar alınıyor
hesap dökümü yapıldığı zaman kuruşu kuruşuna çıkıyor canınızı sıkmayın
benim eşimde kaç yıl önce ilçe atm sinden 500 TL çekmiş bankamatik parayı vermiş sıkıntı yok
ama gel gelelim parayı almadan çıkmış gelmiş allahtan ıssız yerdi de para alınmayınca otomatik geri çekip çöpe atmış parayı bir hafta olmadan yatırmışlardı hatta başka ile bağlıydı atm :kahve:

En geç 1 hafta içinde açılır sıkmayın canınızı boşa..

Şubenin atm'sinden de çeksen sorun çıkıp paran kalsa açmazlar makineyi hemen orada.

Bugün aheste aheste yolda yürüyordum. Yapmam gereken bir ödeme vardı. Oraya en yakın bankamatikten para çekeyim dedim. Meblağ biraz yüklüydü. Malum devir kötü iki sokak öteye giderken bile güvende hissetmiyoruz kendimizi.

Bankamatikten normal işlemleri yaptım kartı verdi ama o da ne. Bekle bekle para vermez. Elim açık öylece kalakaldım. :KK57: bir süre şokun etkisinin geçmesini bekledim tabi. Kartı tekrar sokayım dedim almadı. Aha ne yapsam. Maaşın yarısı gitti. :cry:

Eşimi aradım hesaba bak hele böyle boyle oldu hesaptan düşmüş mü, düşmüş ya:KK42:

Çağrı merkezini aradım bet sesli otomatik ses konuştu durdu. Görevliye bağlamadı bir türlü. Alçak bankamatik paraya kondu resmen.:KK34: bayağı bir uğraştan sonra görevliyle konuştum. Büyük ihtimalle haznesine düşmüştür dedi. Açılınca bakıp hesaba aktaracaklarmis. Allah bilir ne zaman onda bilmiyor tabi. Kendime çok kızdım. Eşimle konuşuyorum sesim titriyor yola çöküp zırıl zırıl ağlamak istiyorum. Oğlanı almam lazım yapamam. Eşim neden moralini bozuyorsun hatan yok bir şeyin yok herkesin başına gelir diyor, ben daha da cöküyorum.

Bunu neden anlattim: Bacilar yüksek meblağlar cekecekseniz mutlaka şubenin bankamatiginden çekin.

Diğer sözüm size bankalar niye insanı o kadar meşgul ediyorsunuz?
Kaç dakika telefon başında çaresiz bekledim.:KK43:

Geçmiş olsun, bankamatik yani ATM cihazı gün sonunda ya da ertesi gün işlem yapılır alacak verecek bakiye eşitlenir yani bildirim yapın 1-2 gün içinde hesabınıza geçer para bu 1. Şube atmsinden de yapsanız aynı olacak, atm sistemi her yerde aynı bu 2.

Çağrı merkezi için de hangi banka bilmiyorum ama bana her gün bir sürü insan geliyor bağlanamıyorum diye, doğru tuşlama yaptıktan sonra çok rahat bağlanıyor, siz niye bağlanamadınız diyorum ohooo kim uğraşacak tuşla diyor, zaten amaç sizi ilgili kişiye aktarmak için bilgileri almak, bekletmek değil. Çok yoğun zamanlarda tabiki bekletiliyor ama çağrı merkezinde binlerce insan çalışıyor, çok çok yoğun çünkü. İnsanlara yüzyüze bile dert anlatamazken telefonda zaten kendilerine sabır diliyorum.

Geçen bir doktor müşterim x bankasına bağlanamadı benim yanımda yarım saat falan, telefonu ben aldım işlemi söyledim düzgün bir sesle anında bağlandı :) Adam mıy mıy ne söylediği bile anlaşılmıyor ki sistem algılayıp bağlasın.

Sağolun. Beni panikleten şey müşteri hizmetlerine hemen ulaşamamak oldu. Şifre istedi falan. Dedim dolandırıcılık mi nedir. Sistem değişmiş sanırım.

Zaten dolandırıcılar yüzünden bankalar habire ek önlem almak zorunda kalıyor, 3 bilgi yerine 5 bilgi soruyor ki siz olduğundan emin olun diye. Ya beni şubeyi bile adam arıyor kendini x diye tanıtıyor sesinden anlıyorum oğlu damadı vs kaç kere dedim yapmayın allasen sesiniz 70 yaşında adam sesi mi diye göya beni kandıracak. Anasının babasının bilgileri ile işlem yaptırmak isteyen mi para aktarmak isteyen mi neler neler var bankalar napsın yani. Habire güvenlik önlemi artırılmak zorunda kalınıyor.

Merak etmeyin benim başıma para yatırırken geldi bir hafta sonra hesaptaydı hallediyorlar sıkıntı olmuyor canınızı sıkmayın gerçi benim moralim bayağ bozulmuştu 600tl ydi ama problem olmuyor emin olun

Back
X