ah be görümce

smile68

Ya ilahi, ya rab, sükutumu en güzel duam eyle...
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
59
35
88
Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?

Canım öncelikle allah gönlüne göre versin, inşallah hayallerin gerçek olur..

Açık konuşmak gerekirse yaptığının alınganlık olduğunu düşünüyorum. İsimler kimsenin tapulu malı değildir ve herkes kendi evladına dilediği ismi verebilir. Sen hassas olduğun için böyle düşünüyorsun.

3 sene sonra yeni baristik gorumceyle, devamli sorun uretiyordu, esimde bikac ay oldu barisali desemki baska isim bulamadinmi, olmayan bebegin ismimi konulur der cikar lafi koydugu anda bende kizarim ve senelerde yine konusmayiz dedi, bende ortami bozmak istemiyorum.. haklisin demekten baska secenek bulamadim

Şimdi sen ona çocuğum olursa bu ismi koyacam diye önceden mi dedin yoksa onun da bu ismi düşünmesi tesadüf mü bu önemli..

Basin sagolsun..

Kaybettigin bebegin adini vermismiydin onu merak ettim

tabiki isimler kimsenin tapulu mali degil, dediginiz gibi belkide cok hassasim bu konuda, sadece hayalimi bu kadar yakin olan baskasinin gerceginde yasamak uzuyor beni

İyi de isim size zimmetli değil ya? İsteyen koyar, gerekirse sülalede birden fazla aynı isim olur. Sizin durumunuzla görümcenizin durumunun hiç alakası yok. Yaşadıklarınız size bu konuda sıkıntı çıkarma hakkı vermiyor malesef. Onlar da beğenmiş ve koymaya karar vermiş. Üstünüze alınmayın.
İsim de güzel değil bence, tabii herkesin zevki farklıdır ama üzerine bu kadar sorun çıkınca 'paylaşılamayan isim bu mu' dedirtti bana.

Aile büyüklerinizde ensar ismi yaygın mı?

hayir yaygin degil, kendisi hickimsede olmayan isimleri bulup cocuklarina koyma taraftari, yani boyle dusuncede olan birinin bu sekilde kardesine yapmasi tuhaf degilmi

tabiki isimler kimsenin tapulu mali degil, dediginiz gibi belkide cok hassasim bu konuda, sadece hayalimi bu kadar yakin olan baskasinin gerceginde yasamak uzuyor beni

takılma boşver bilerek seçtiyse bile vardır bir hayır..
hem alınma ama ben olsam çocuğumun sapıklığıyla ün yapmış bir vakfın adıyla çağrılmasını istemezdim.. ismi ne kadar istesemde vazgeçerdim. bırak onlar koysun..

Bile bile o ismi istediğini, yine de sanki başka hiç işim kalmamış gibi onu secmesi sinir bozucu olan.
Ay valla dilimin ucunda çok laf var ama diyip seni ona karşı yükseltmek istemiyorum. Allah gönlüne göre versin kardeşim.. Onun da gönlüne göre versin !

Ben de hassas olduğunuz için böyle alınganlık yaptığınızı düşünüyorum.
İleride oğlunuz olmayabilir. Belki bütün çocuklarınız kız olacak.
Ayrıca biri size gelip "Ben Zeynep ismini ayırmıştım, sen koyamazsın" dese? Eltiniz mesela veya aileden başka biri?

Sizden duyduysa bile koymak istemesi sizin hassasiyetinizi düşününce banada garip geldi.
Siz teşvik edin ne güzel düşünmüşsün 2 kuzende ensar olcak deyin bırakın ailedeki insanlar yorumunu yapsın.
İçinizi ferah tutun Rabbim tez zamanda size sağlıklı evlatlar nasip etsin.

ben ailemdeki yasananlari biliyorsam yakindan takip ediyor isem eger tabiki koymam vazgecerim, yasantiya herzaman saygim vardir

ben ailemdeki yasananlari biliyorsam yakindan takip ediyor isem eger tabiki koymam vazgecerim, yasantiya herzaman saygim vardir
Görümceniz haklı demiyorum. Yüzlerce erkek ismi arasından bunu bulup koyması kötü niyettir bana göre

Ama siz de insanları tanıyın. Kardeştir, akrabadır deyip körü körüne güvenmeyin, inanmayın, iuilik beklemeyin.

Herşeyden öte kendinizi bu densiz için üzmeyin.
Sağ salim kucağınıza alırsınız bebeklerinizi inşallah.

Senin konunu okuyunca bi şeyi animsadim..

Cok yakın bi arkadaşım kendi ismiyle nişanlısının isminin ilk hecelerini birleştirip bi kız ismi oluşturmuştu, (şimdi ismi zikretmeyeyim belki burayı okuyorlardır) çok da güzel bi isim, gerçek hayatta var olan bi mefhum, her ne ise... kendinden evvel evlenen kız kardeşi bi kızım olsun o ismi koyucam diyordu. Arkadaşım da alınmış üzülmüştü. Ben de üzülmüştum. Bence bu bi kompleksin isareti..

Allah senin gönlünün dermanını verecek inş. Dua et. Yüreğini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…