Şimdi sen ona çocuğum olursa bu ismi koyacam diye önceden mi dedin yoksa onun da bu ismi düşünmesi tesadüf mü bu önemli..Merhaba ablalarim ve kardeslerim,
Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Canım öncelikle allah gönlüne göre versin, inşallah hayallerin gerçek olur..
Açık konuşmak gerekirse yaptığının alınganlık olduğunu düşünüyorum. İsimler kimsenin tapulu malı değildir ve herkes kendi evladına dilediği ismi verebilir. Sen hassas olduğun için böyle düşünüyorsun.
Aile büyüklerinizde ensar ismi yaygın mı?
Şimdi sen ona çocuğum olursa bu ismi koyacam diye önceden mi dedin yoksa onun da bu ismi düşünmesi tesadüf mü bu önemli..
tabiki isimler kimsenin tapulu mali degil, dediginiz gibi belkide cok hassasim bu konuda, sadece hayalimi bu kadar yakin olan baskasinin gerceginde yasamak uzuyor beni
Ben de hassas olduğunuz için böyle alınganlık yaptığınızı düşünüyorum.
İleride oğlunuz olmayabilir. Belki bütün çocuklarınız kız olacak.
Ayrıca biri size gelip "Ben Zeynep ismini ayırmıştım, sen koyamazsın" dese? Eltiniz mesela veya aileden başka biri?
Görümceniz haklı demiyorum. Yüzlerce erkek ismi arasından bunu bulup koyması kötü niyettir bana göreben ailemdeki yasananlari biliyorsam yakindan takip ediyor isem eger tabiki koymam vazgecerim, yasantiya herzaman saygim vardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?