Merhaba ablalarim ve kardeslerim,
Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
insallah oylede olur, rabbim sanada huzurlu bir yuva tatli tatli cocuklar nasip etsinCanım ben henüz evli değilim ama malum cocuklarımız olursa ileride hangi isimleri koyacağımızı filan kararlaştırdık her bekar çift gibi. Gecen sene görümcem hamile kaldı ,oğlu olacaktı ve beğendi isimler arasında efe ismi de vardı.. benim sözlüm direk şey demiş, abla valla benimkiyle aranızda halledin o o ismi oğlumuza düşünüyordu sonra sorun çıkmasın demiş.. görümcem sağolsun vazgeçmiş o ismi koymaktan ki koysaydı bile ben darılmazdım cünkü iki isim koymayı düşünüyoruz ileride oğlumuz olursa inş. Hem şöyle düşün belki Allah sanada nasip ettiğinde sen o ismi oğluna koymaktan coktan vazgeçmiş olursun daha güzel icine sinen bi isim beğenirsin ..
Ona hayalinizi söylediğiniz halde böyle yapması, hem de daha yeni barışmışken yapması bana hiç iyi niyetli gelmedi. Bence aranıza maksimum mesafe koyun, pek görüşmeyin, özelinizi paylaşmayın.
Bence oğlunuz olursa o ismi koymayın. Kucağınıza aldığınızda yüzüne baktığınızda karar verirsiniz ne isim koyacağınıza.
Bende olsam üzülürdüm belki de kizardom. Ben yıllardır evlat hasretiyle yanayım herkes de bunu bilsin koyacağım isme kadar söyleyeyim onunla ilgili hayaller kurayim bunu bile bile gitsin gorumce o ismi koysun .. aynı ismi eskiden beri sevmiş koymak istemis olabilir baştan soyleseymis bende ensar koymak istiyorum çoktandır diye en azından nisbet yapar gibi olmazdı... kimse kusura bakmasın ama hiç hoş bir durum değil. Bende aynı ismi bi çok kişi koyabilir hatta koymak istediğim isim çevremde çokça var ama başkalarında olup olmaması mühim değil ama su saatten sonra elti yada gorumce yada ablam kardeşim bunu bilerek o ismi koymak istiyorsa bu düpedüz essekliktir benim canım yana yana koyması çok saçma . İnsanda biraz düşünce olur . Bu konuda da alıngan olman çok normal . Başına gelmeyen anlamaz .
Ay ne kadar kötü bir insanmis yazik o görümceye. Bak canim sakin canini sikma. O sana öyle yapip senin hayalini kurdugun hayati yasamaya calisiyorsa. Sende ona senin hayallerini onun yasayamicagini göster. Abla sen bilirsin tabiki koyabilirsin ben kocamla bir isim bulduk cok güzel de. Ama söylemicem süpriz de yapistir lafi.
Bide bundan sonra düsüncelerini, hayallerini planlarini hic kimseye anlatma. Sorursalar bile gecistir. Kimseye hicbir özelini anlatma. O görümceylede arana mesafe koy, koyki mesafeyi koydugun yerde kala kalsin. Ayy cok sinirlendim
Siz doğrudan söyleyemiyorsanız daha naif söyleyin. Bu ismi koyman beni üzer, ben şahsen bu isimle seslenemem, başkası seslendikçe de içim sızlar deyin.
Bence ayıp etmiş , nispet yapar gibi. Ben olsam ay ben de Ensar ismini çok beğeniyordum bir gün oğlum olursa koymayı düşünüyordum ama şu son olaylardan sonra güzelim isimden soğudum, her duyduğumda o rezil taciz olayını hatırlatıyor der bütün hevesini kaçırırdımhatta bir tane hiç olmayacak bir isim bulup oğlum olursa artık bu ismi istiyorum derdim o isme dönmezse ben de neyim
Canim Rabbim sana gonlune gore saglikli bebisler versin gorumceniz denen sahisa gelince belliki kompleksli ve sizi kiskanan birisi caninizi sıkmayin daha farkli guzel isim bulursunuz insallah yada sizde ayni ismi koyun catlasin iyiceMerhaba ablalarim ve kardeslerim,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Benim acımazdıMerhaba ablalarim ve kardeslerim,
sorum:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?