Kaldiginiz yeri neden degistiriyorsunuz ki... Sonucta koskoca insansiniz size nasil zarar verecek? Kolunuzdan tutup evli adamlarla bulusmaya goturecek hali yok herhalde. Yasinizi basinizi da almissiniz baskasindan etkilenecek yasta degilsiniz muhtemelen. Yurt disinda yasadigi hayat sizi ilgilendirmesin, resit olmus ozgur bir kiz dogru veya yanlis ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez. Bu yuzden de yurdunuzu degistirmenize gerek yok.Insanlari yasadigi hayat ile yargilamayin. Siz yasadiginiz surecte yurtta nasil davraniyor, daginik mi , size saygili mi, iyi bir oda arkadasi mi? bu gibi seylerle yargilayin. Yurt disinda ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.Kendi hayatinizla mesgul olun bence kimse kimseyi memnun etmek icin belli bir hayati yasamak zorunda degil. Belki duyduklariniz dedikodU, belki bu yil cok arkadas edindi birakilan arabalarda arkadasinin, belki ailesinin durumu duzeldi alim gucu yukseldi. Ayrica ne guzel sizi takdir ediyor demeki zevkinizi begeniyor aldiginiz seyleri almaya baslamis. Ben olsam sevinirdim. Benimde arkadaslarimda gorup begendigim aldigim esyalar olmustur hic alindiklarini gormedim , bende gorduklerini alirlarsada sevinir memnun olurum tarzimi zevkimi begendiklerini dusunurum.Bence siz kendinize odaklanin koskoca kiz bence ne yaptiginin farkindadir. Yargilamaci tavir takinip yurdu degistirmeye kadar gitmeyin boylelikle kendisini haksiz yere yargilamis oluyorsunuz.Kimsenin baskasini yargilama hakki oldugunu dusunmuyorum. Ozekl hayata saygi olmali biraz ama bu ozel hayat kotu olur ama iyi olur kimseyi ilgilendirmez.