Ah be kardeşim yazık ediyorsun kendine yazık

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
Okuyanlar bilir sevgilimle evlilik konusundan muzdariptim,Allah'a şükürler olsun ki forumdaki sevgili arkadaşlarım sayesinde-canlarım benim ya-durumu rahatça atlatmamı sağladılar verdikleri akıllarla.Neyse asıl konumuz şu ki bilindiği gibi üniversitede öğrenimimi devam ettiriyorum ben,özel bir yurtta kalıyorum.Oda arkadaşım var,geçen yıl öyle uyumlu,öyle içten iyi bir kızdı ki melek gibiydi,okuldan eve evden okula gider gelir arada bir de birkaç kız arkadaşı misafirliğe gelirdi kaldığımız yere.Bu sene öyle çok değişti ki,her gün ayrı arabayla bırakılıyor kapıya,sigaraya da başladı.Hiç kıyafet,ayakkabı falan da alamazdı maalesef ailesinin maddi durumu biraz kötü de.Ama bu sene inanılmaz derecede değişti.Haftada bir eve kargo geliyor Marka...i,Trend..l,Vip....n kutuları.Içlerinde çeşit çeşit kıyafetler,acayip acayip iç çamaşırları,topuklu ayakkabılar falan.Ya bir de kaldığımız yerdeki sorumlular şikayet ederken duydum evli erkeklerle gezip tozuyormuş.Inanılmaz birşey çok kötü bir şekilde değişti.Evin ne temizliğiyle ilgileniyor ne başka şeyiyle.Geçen yıl öyle iyi bir kızdı ki ama şimdi...Baktıkça midem bulanıyor,evli erkeklerle düşüp kalkıyormuş okulda herkesin dilinde.Çok üzücü cidden.

eger gittigi yolun iyi bir yol olmadıgını dusunuyorsan yardımcı olmaya calıs gerci bu sefer sen kotu olursun ama en azından bir dene yarın obur gun tesekkur eder sana

canım sen ne söylersen kıskanıyo olucaksın onun gözünde, allah akıl fikir versin arkadaşına..

Kıskanılmayacak durumu kıskanıyor olacağım yani,haklısın canım.Daha önce bir kez konuşmayı denedim "Ben ne yaptığımı iyi biliyorum,sen karışma bana."dedi."Iyi,sen ne yaptığından eminsen ve ne yaptığını biliyorsan sorun yok,ben sadece konuşmak istemiştim o kadar."dedim.O günden sonra benim içtiğim marka sigarayı içmeye,daha önce adımını atmadığı kuaförüme gitmeye falan başladı.Bir de ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama geçen gün en sevdiğim jeanimin aynı markasını aynı modelini almış.Ya yanlış anlaşılmasın ben pazardan da giysi alırım en pahalı mağazadan da yeter ki beğeneyim ama o genelde giyimine pek para harcamaz hatta genellikle eşofmanla giderdi okula.Ama şimdi bir değişti ki elbiseler etekler topuklular çeşit çeşit.Geçen gün sigaram bitmişti sevgilimin paketini alıp eve gelmiştim,ertesi gün de oda arkadaşım daha önce hiç değiştirmediği sigarasını bırakıp benim eve getirdiğim sevgilimin sigarasının markasından almış.Farklı şampuan kullanıyordu benimkinden almış falan.Aslında böyle art niyetli bir insan değilim ama gözüme çarptı bunlar.Allah böyle kötü yerden gelecek parayı da o parayla alınacak şeyleri de uzak tutsun hepimizden.Çok kötü yaa.Üzülüyorum cidden.

Cidden kiz kendine yazik ediyor etmis hatta

baslar da farkli olup da sonra dan nasil bu kadar degisiyorlar,

kimlere ozenip kimlerin akillarinin celmesine izin veriyorlar..

Tatlim eger uyarmani dikkate alabilecek biri ise

onu uyar.yanlis yaptigini soyle.yardimci ol.

ama yok,dik basli bildigini okuyan tip ise hemen uzaklas.

inan sana oyle zarari dokunur ki farkina bile varmassin

ve o eve sacma sapan misafirlerinide getirmesi kacinillmaz.

o yuzden tatlim zarar gormeden uzaklasmaya bak

Son düzenleme:
Üniversiteye giden insanlara akıl vermeyi saçma buluyorum. Hele de akıl istemiyorlarsa. Yaş çoktan 18i geçmiş.

Ayrıca dedikleri gibi ne söylersen söyle kıskanıyor beni bu diye düşünür; gerek yok.

Her koyun kendi bacağından asılır.

eminim o da yaptığı hatanın farkındadır ama bu yeni hayatı daha tatlı geldiği için vazgeçemiyordur... nede olsa okul bitince eskisi gibi olurum diye düşünüyordur...

ilk önce uyarır sonra davranışlarımla ondan ne kadar uzaklaştığımı hissettirirdim. kıskanma konusun agelince de cevabım aynen şu olurdu, 2. olmayı isteseydim zaten sokakta böyle kızları bekleyen çok evli adam var önemli olan tek olmak derdim.
ondan da uzaklaşırdım. sende onunla aynı yerde kaldıkça onu onaylıyormuş gibi olabilirsin.

Ne yaparsan yap o yolunu seçmiş çeviremezsin sende arkadaşlığını kes bu insan ile başın belaya girmesin en basiti onun kankası diye tanımadan yaftalanabilirsin.

Kısa yoldan sınıf atlamak isteyen kızların saptığı yanlış yol...

Sahip olmak istediklerine bu yolla kavuşuyor.Şimdi tatlı geliyordur ona.
Gördüğü herşeyi taklit ediyor diyorsun.Amaç o zaten,çevresine yetişmek,alamadıklarını almak.

Son bir kez konuşsan,o anlamasa bile sen görevini yapmış olursun.
Davranışlarını beğenmiyorum,sana yakıştıramıyorum,yaşıtız,önümüzde güzel bir hayat bizi bekliyor,yanlış adımlarla geleceğini gölgeleme,böyle devam edersen yanında olamayacağım gibi...

Sağol canım fikir verdiğin için,son kez konuştuk olmadı,anlamak istemedi yaşadığı hayat tarzı ne kadar acı da olsa ona tatlı geliyor belli ki.Ben de kaldığım yere onunla daha fazla kalmak istemediğimi belirttim ve kısacası şükür ki yollarımız ayrıldı.Kendisi bilir bundan sonrasını,ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.

bence bırak o yolluyu sen bırak ne bok yerse yesin afedersin bana karşmada demiş zaten bover be güzel sen kendini biliyorsun.. o yeter

ailesini birsekilde uyarma imkaniniz var mi? dolayli yoldan ve durumun ciddiyetini anlayabilecekleri kadar? yazik olacak kiza

Hasta tedaviyi reddediyor cevap vermiyor tedaviye.Bundan sonra kendi hayatını istediği gibi yaşar.Anlatmaya çalıştım ben kötü oldum ailesiyle konuşursam pisliğini bana da bulaştırır gibime geliyor.Benden uzak olsun,vicdanım rahat elimden geleni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum canım.

canım aman aman sakın ailesini falan karıştırma kendi yediği haltları sana yamar o yapıyor beni de çekmeye çalışıyordu kabul etmedim diye böyle yapıyor der bir de...

boşver. özel yurttaymışsın, kaldığın dairenin değiştirilmesini istediğini ilet müdürüne. ne düzenini bozucan ordakiler sonuçta neyin ne olduğunu biliyordur, herkes gözlem yapıyor sonuçta..

Teşekkür ederim ben de böyle düşünüyorum zaten.Ve durumdan ailemi de haberdar ettim,kaldığım yeri değiştireceğiz Allah'ın izniyle.Bir ay daha sabretmem gerekiyor.

Kaldiginiz yeri neden degistiriyorsunuz ki... Sonucta koskoca insansiniz size nasil zarar verecek? Kolunuzdan tutup evli adamlarla bulusmaya goturecek hali yok herhalde. Yasinizi basinizi da almissiniz baskasindan etkilenecek yasta degilsiniz muhtemelen. Yurt disinda yasadigi hayat sizi ilgilendirmesin, resit olmus ozgur bir kiz dogru veya yanlis ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez. Bu yuzden de yurdunuzu degistirmenize gerek yok.Insanlari yasadigi hayat ile yargilamayin. Siz yasadiginiz surecte yurtta nasil davraniyor, daginik mi , size saygili mi, iyi bir oda arkadasi mi? bu gibi seylerle yargilayin. Yurt disinda ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.Kendi hayatinizla mesgul olun bence kimse kimseyi memnun etmek icin belli bir hayati yasamak zorunda degil. Belki duyduklariniz dedikodU, belki bu yil cok arkadas edindi birakilan arabalarda arkadasinin, belki ailesinin durumu duzeldi alim gucu yukseldi. Ayrica ne guzel sizi takdir ediyor demeki zevkinizi begeniyor aldiginiz seyleri almaya baslamis. Ben olsam sevinirdim. Benimde arkadaslarimda gorup begendigim aldigim esyalar olmustur hic alindiklarini gormedim , bende gorduklerini alirlarsada sevinir memnun olurum tarzimi zevkimi begendiklerini dusunurum.Bence siz kendinize odaklanin koskoca kiz bence ne yaptiginin farkindadir. Yargilamaci tavir takinip yurdu degistirmeye kadar gitmeyin boylelikle kendisini haksiz yere yargilamis oluyorsunuz.Kimsenin baskasini yargilama hakki oldugunu dusunmuyorum. Ozekl hayata saygi olmali biraz ama bu ozel hayat kotu olur ama iyi olur kimseyi ilgilendirmez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…