ah bu dikişlerrrrrrrr

incetertuby

....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
148
82
18
Hamımlar merhaba 10 gun önce normal dogum yaptım epizyo dikişlerim var 3 gün sonra baktım ki yara kapanmadan dikişler atmaya başlamış çok derin yırtılmış yani doğum değilde beni bu dikişler bitirdi şimdi kocaman bi acık yaram var ve ben bebeğimle rahat ilgilenemiyorum ruhum daraldı lohusa bunalımına girecem sütüm kesilecek korkusu ile yaşıyorum. Sorum şu ki bu açık yarayı tekrrdan dikmediler üstüne üstlük birde enfeksiyon kapmış antibiyotik kullanıyorum bu kocaman açık yara kapanır mı nasıl bi tedavi sürecindem geçtiniz daha sonra herşey normale döndü mü lütfen arkadşlar yardımcı olun ağlamaktan bitap düştüm atık acısına mı yanıyım yabruma bakamadıgıma mı bilemedim

Nasıl geçer bilmiyorum ama geçmiş olsun demek için yazayım dedim. Benim tek korkum o dikişlerdi, sezaryen oldum son anda zaten. Çok geçmiş olsun, umarım kısa sürede iyileşirsiniz.

Hamımlar merhaba 10 gun önce normal dogum yaptım epizyo dikişlerim var 3 gün sonra baktım ki yara kapanmadan dikişler atmaya başlamış çok derin yırtılmış yani doğum değilde beni bu dikişler bitirdi şimdi kocaman bi acık yaram var ve ben bebeğimle rahat ilgilenemiyorum ruhum daraldı lohusa bunalımına girecem sütüm kesilecek korkusu ile yaşıyorum. Sorum şu ki bu açık yarayı tekrrdan dikmediler üstüne üstlük birde enfeksiyon kapmış antibiyotik kullanıyorum bu kocaman açık yara kapanır mı nasıl bi tedavi sürecindem geçtiniz daha sonra herşey normale döndü mü lütfen arkadşlar yardımcı olun ağlamaktan bitap düştüm atık acısına mı yanıyım yabruma bakamadıgıma mı bilemedim
Doktor gördü mü , tekrar gösterdiniz dimi.

Belki antibiyotik bittikten sonra enfeksiyon geçince müdahale edecektir. Birde enfeksiyon varken sürülmez belki ama düzelince bepanten krem sürün cilt iyileşmesinde çok etkili oluyor

Acik yara iyilesiyor ama 3 hafta falan surmustu bende , benimki dogumla alakali degil gerci ama vucudumda yaklasik 15 cm lik ameliyatta yapilan bir kesik 3 haftada kapandi, enfeksiyon oldugu icin dikememislerdi beni de
Pansuman yapiyor musunuz? Baticon ve serum fizyolohik ile pansuman yapiliyordu bana hergun
Cok gecmis olsun , cok aci verici birsey

Benimiki normal dogumum var.
iki dogumda da bol bol soguk su tuttum doktorum oyle demisti.
Allaha sukur sorunsuz kapandilar.
Cok gecmis olsun

sezaryen nasıl geçti hemen ayaklanabildiniz mi?

Çok şükür. Eriyen ve pansuman gerekmeyen dikişler olduğu için (bünyem de sağlam olduğu için) sorun yaşamadım. Daha doğum yapalı 31 gün oldu zaten. Akşamına ayağa kaldırdılar bir de hastanede. Ben rahat atlatıyorum gibi gözüküyor yani :)

Sırf o dıkıslerden dolayı sezeryan oldum,CNm sutum kesılcek dıye düşünme hep dusun ben anneyım emzırıyorum sutum var sutum gelecek ıs beyninde bıtıyor kendını buna ınandır gecmıs olsun

normal doğumdan sırf bu dikişler yüzünden korkuyordum bunu okudum oh tuz biber oldu :işsiz:
başka bir doktora görünseniz? özelde mi yaptınız doğumu? inşallah bir an önce düzelir üzüldüm..
Korkma canım dünyanınnen güzel duygusu emin ol tatmak isteyeceksin benimki %10 luk bir bir vaka herkeste olacak diye birşey yok birde bende hipotroidi var ve şekerimde sınırda haliyle yaranın iyileşmeside bunu tetikliyor biraz geç iyileşiyor herkes aynı olacak değil sakın korkma benim gbi olupta bir günde ayagankalkanda var korkma sakın

Doktor gördü mü , tekrar gösterdiniz dimi.

Belki antibiyotik bittikten sonra enfeksiyon geçince müdahale edecektir. Birde enfeksiyon varken sürülmez belki ama düzelince bepanten krem sürün cilt iyileşmesinde çok etkili oluyor
Dr gördü enfeksiyonlı bölgeyi kazıdı galiba ben tam göremedim de antibiyotik takvşyesi ve antibiyoyikli lrem verdi kullanmaya başladım biraz rahatlattı ama aklım hala yarada ne zaman kapanır diyr düşünüyorum kocaman bi yara işte :(

Acik yara iyilesiyor ama 3 hafta falan surmustu bende , benimki dogumla alakali degil gerci ama vucudumda yaklasik 15 cm lik ameliyatta yapilan bir kesik 3 haftada kapandi, enfeksiyon oldugu icin dikememislerdi beni de
Pansuman yapiyor musunuz? Baticon ve serum fizyolohik ile pansuman yapiliyordu bana hergun
Cok gecmis olsun , cok aci verici birsey
Baticon ile pansuman yapıyorum o bölge haliyle sıcaklardan dolayı nemli kalıyor sürekli kurutuyorum

Dr gördü enfeksiyonlı bölgeyi kazıdı galiba ben tam göremedim de antibiyotik takvşyesi ve antibiyoyikli lrem verdi kullanmaya başladım biraz rahatlattı ama aklım hala yarada ne zaman kapanır diyr düşünüyorum kocaman bi yara işte :KK43:
Enfeksiyon düzeldikçe zamanla kapanır canım merak etme. Kuru tutmaya çalış. Gecmiş olsun

Sırf o dıkıslerden dolayı sezeryan oldum,CNm sutum kesılcek dıye düşünme hep dusun ben anneyım emzırıyorum sutum var sutum gelecek ıs beyninde bıtıyor kendını buna ınandır gecmıs olsun
Galiba haklısın birazda bende var ben çok pimpirikliyim o yüzden başıma gelmeyem kalmıyor

Çok şükür. Eriyen ve pansuman gerekmeyen dikişler olduğu için (bünyem de sağlam olduğu için) sorun yaşamadım. Daha doğum yapalı 31 gün oldu zaten. Akşamına ayağa kaldırdılar bir de hastanede. Ben rahat atlatıyorum gibi gözüküyor yani :)
Bende ili sezeryan oldum ikisini de çok iyi atlattım. 5. Gün pazar alışverişine çıkmıştım eşimle. Görümcem normal Doğum yaptı üstüne rahim ödem topladı bi ameliyat daha oldu baştan sona diktiler kadıncağızı. O yüzden ah tih sezeryan demedim hiç

Baticon ile pansuman yapıyorum o bölge haliyle sıcaklardan dolayı nemli kalıyor sürekli kurutuyorum
Dedigim gibi benimki hastane ortaminda 3 haftada kapandi , hatta icine ilac sikmak icin enjeksiyonu zorla sokup tekrar acmislardi inanilmaz aci vericiydi , sizinki bide hassas bolge cok daha zor ve aci vericidir , merak etmeyin kapanacak ama ne kadar aci cektiginizi tahmin edebiliyorum
Cok cok gecmis olsun , iyileseginizi dusunerek moralinizi yuksek tutmaya calisin neticede bebek var ortada

Bende ili sezeryan oldum ikisini de çok iyi atlattım. 5. Gün pazar alışverişine çıkmıştım eşimle. Görümcem normal Doğum yaptı üstüne rahim ödem topladı bi ameliyat daha oldu baştan sona diktiler kadıncağızı. O yüzden ah tih sezeryan demedim hiç

Ben normal istiyordum, yaklaşık 14 saat sancı çektikten sonra son anda sezaryene döndü. Çok şükür bir sıkıntım olmadı ama. Ben de aynı şekilde hemen ayaklandım zaten. Doğum kişinin bünyesi ile alakalı zaten. Ha ama isterdim ki doğal olan olsun, normal olsun.

Ben normal istiyordum, yaklaşık 14 saat sancı çektikten sonra son anda sezaryene döndü. Çok şükür bir sıkıntım olmadı ama. Ben de aynı şekilde hemen ayaklandım zaten. Doğum kişinin bünyesi ile alakalı zaten. Ha ama isterdim ki doğal olan olsun, normal olsun.
Benim de kızım tersti kafası göğüs kafesime sıkışıktı 38 dolar dolmaz aldılar. Ama teyzelere anlat bakalım. Diyorlar ki çeke çeke doğurturlardı :KK70:
Konu sahibi geçmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan iltihap önemli. Ama çok sıkıntı çekiyorsan birdahaki git doktora mutlaka

Back
X