ah bu dikişlerrrrrrrr

Okurken içim tuhaf oldu. Kocaman açık yara,enfeksiyon falan diyorsun doktor ne diyor bu duruma ? İsteğe bağlı sezeryan doğum yaptım,bikere bile pişman olmadım.
doktor hiç bişey yapamayız dedi şükür bugün biraz daha iyi gördüm ama ne zaman iyileşecek bilmiyorum iyileşince iz kalacak mı hep bunlar aklımda en güzel günlerimi bunlarla meşgul ediyorum halbu ki benim cocugumla ilgilenmem gerekirken epizyon dikişide yasak edecekler aslında çoooookkk çooookkk zor durumda kalmadıkca yapmayacaklar

sezaryende de ömür boyu çekiyomusun agrısını ayaklarını usuttun mu karnın sısıyormus gaz sancısı oluyormus dıye duymustum
Bazı kişilerde olmus bende duydum, ama bende olmadı. Dikiş izi var işte, birde malesef göbek. Normal Doğum gibi düz olmuyor karın. Normal Doğumdan sonra göbek daha düzgün toparlar heralde diye düşünüyorum

Bazı kişilerde olmus bende duydum, ama bende olmadı. Dikiş izi var işte, birde malesef göbek. Normal Doğum gibi düz olmuyor karın. Normal Doğumdan sonra göbek daha düzgün toparlar heralde diye düşünüyorum
bende ilk hamile kaldıgım ki göbeğim kaldı ve birazda büzüştü hiç çatlagım yoktu dogumdan sonra biraz görünümü değişti ama değer o mis kokuyu çekmek herşeye bedel

Bation sürün her wcden sonra. Ben sargı bezi alıp içine pamuk koyup Ped yaptım normal Ped dikişlerimi tahriş etmişti.
ben hem ped koydum hemde havlu kagıt çok akıllıyım ya belkide dikişlerime havlu kagıt zarar verdi en son gittiğimde dr sizin dediğiniz gbi anlattı a be doktor daha önce anlatta bizi bu işkenceden kurtarsana :(

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
hamileymişin bence sen buralarda fazla takılıpta canını sıkma herşey olacagına varır normal dogum cok istiyodum o agrıyı yasayıp kucagıma almayı yani o duyguyu cok tatmak ıstedım tattımda şükürler olsun demek ki bişeyi kafaya takmıycakmısın oluruna bırakacak mısın benimde başıma bu geldi işte

Ben sezeryan oldum çok memnunum normal doğum diye bişey yok bence bizde,yabancı kanallarda programlar var konu anne bebek olunca ille izlerim,geçen 15 yaşında bir kız çocuk doğurdu ilk çocuğu ve ne epizyo be bisey saatlerce gezdi tozdu pilates topumda zıpladı saatler sürdü süreç,hemşire geldi 8 cm olmuşsun dedi istediği poziyonda çokta güzel doğurdu

E tabi bizde saatlerce seni bekleyecek tıbbi ekip yok,o kadar bekleyecek velvele yapmadan duracak hasta yakini da Yok,o sebeple az uzadı mı kesiver gitsin

Millet gereksiz epizyoya dava açıyo gelişmiş ülkelerde

çok geçmiş olsun,
ben de normal doğumdan korkup sezaryen oldum.
sizin yaşadıklarınızın benzerlerini yaşayan çok arkadaşımız oldu anne grubunda.
bazıları sorunsuz iyileşti, bazıları sonradan küçük bir operasyon geçirmek zorunda kaldılar (kesikler kötü iyileştiği için)
ama sonunda geçiyor merak etmeyin.

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
ben diyeyim o zaman . Normal dogurdum cok iyi oldu. Ilk gün ayaktaydim. merdiven bile indim çıktım. hiçbir yerim de agirmiyor ve taş gibiyim :halay:

Benim de kızım tersti kafası göğüs kafesime sıkışıktı 38 dolar dolmaz aldılar. Ama teyzelere anlat bakalım. Diyorlar ki çeke çeke doğurturlardı :KK70:
Konu sahibi geçmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan iltihap önemli. Ama çok sıkıntı çekiyorsan birdahaki git doktora mutlaka

Sanki çeke çeke doğurtmak marifet ve iyi bir şey, hayret yani. Bizimkinin de kordon dolandı, 7-8 cm açıklığım varken. O kadar suni sancı da çektim ama nafile, bir anda kalp atımlarında düşüklük olunca sezaryene aldılar. 9.15te doğumhaneden ameliyathaneye götürdüler (aynı katta) 9.25te doğurmuşum. :)

Size moral olsun diye soyluyorum.sezaryenle dogum yaptim.kv ve gorumcem saolsun 2 kalip gittiler.(ben gorumcem dogun yaptiginda kendi evimde hamile halimle agirladim onu.ustelik calisiyo olmama ragmen).ilk gunler cok korkuyodum nasi basederim diye.sonra hep tek basima herseyin ustesinden geldin.temizligimi de yemegini de yaptim.bebegime de baktum.kizim 1 yasinda iyiki kimseye muhtac olmadim diyorum.sizde moralinizi yuksek tuttun.bebeginizle ilgilenin size iyi gelecej

O dikişler popoya kadar yirtilip sfinkterlere zarar vermesin diye. Bazisinda epizyo açılmıyor cunku perine kaslari elastik oluyor. Normal doğum tabiki en guzeli ancak hersey normal oldugu surece...
Malesef benimki makata kadardı allahtan makatıma tam denk gelmemiş ypksa bide onun acısını çek

Size moral olsun diye soyluyorum.sezaryenle dogum yaptim.kv ve gorumcem saolsun 2 kalip gittiler.(ben gorumcem dogun yaptiginda kendi evimde hamile halimle agirladim onu.ustelik calisiyo olmama ragmen).ilk gunler cok korkuyodum nasi basederim diye.sonra hep tek basima herseyin ustesinden geldin.temizligimi de yemegini de yaptim.bebegime de baktum.kizim 1 yasinda iyiki kimseye muhtac olmadim diyorum.sizde moralinizi yuksek tuttun.bebeginizle ilgilenin size iyi gelecej
Burda konustuktan sonra biraz daha iyiyim psikolojik mi ne popomun üstğnede pturmaya başladım moral cok önemli inşallah kimsenin başına böyle bişey gelmez.

Ben mesela huyumu biliyorum o kadar dikiş olsa tövbe daha seks yapamazdım heralde,lise 2 deyken kolumu köpek ısırdı 4 dikiş var hala aklıma gelince tüm gün kolum ağrır tamamen psikolojik ama durum bu

A

Amacım benim gbi olupta sorulsrla aklını bulandıranlar içşn açtım bu konuyu devlet hastabesinde yaptım dogumumu antibiyotik verdi hemde iki tane ikisinide kullan dedi ve antibiyotikli krem verdi. Bir daha bebek düşünürsem kesinlikle özelde yapıcam ilgi alaka cok guzel devlette ama hiç bişey demiyolar su işlemi yaptık diye sorumluluk almamak için galiba bende kk sayesinde yapılan işlemleri az cok anladım enfeksiyon kapmış neşter vardı dr un elinde galiba et kısmını temizledi ve hiç bi işlem tçyapamayız kendiliğinden kapanacak dedi Özelde yapmadıgım için bin pişmanım ve bana sadece kuru kalsın dediler başka hiç bsey anlatmadılar
Ulkemizde henuz doğum öncesi ve dogum sonrasi bilinclendirme programlari yok ne yazik ki egzersizlerle epizyosuz dogum yapani cok gördüm... ben 5 yil devlet hastanesinde doğum hanede çalıştım bunun devletle alakasi yok insanlikla alakasi var. Doguma alacagim bayana süreci anlatiyordum ve cok rahat geciyordu dogumlar genelde. Doğumdan sonra da anlatiyordum çünkü hem kadina hem benim emegime yazık... biraz ozenerek dikis atıyordum o dikiş açılırsa eger bilgisizlikten emegime acirdim ki cok şükür hic açılıp gelen olmadı.

Malesef benimki makata kadardı allahtan makatıma tam denk gelmemiş ypksa bide onun acısını çek
Cok zor bi süreç yasamissiniz keske daha bilincli insanlarin elinde dogum yapsaymissiniz... çok gecmis olsun...
Perinoplastiyi araştırın bence.

Back
X