ah bu dikişlerrrrrrrr

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı

Korkma canım dünyanınnen güzel duygusu emin ol tatmak isteyeceksin benimki %10 luk bir bir vaka herkeste olacak diye birşey yok birde bende hipotroidi var ve şekerimde sınırda haliyle yaranın iyileşmeside bunu tetikliyor biraz geç iyileşiyor herkes aynı olacak değil sakın korkma benim gbi olupta bir günde ayagankalkanda var korkma sakın
canım çok tatlısın şu durumunda bana cesaret vermeye çalışıyorsun..
inşallah bir an önce kapanır yaraların allah yardımcın olsun..

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
Capture+_2017-04-14-09-38-16.webp

:mad:

Hamımlar merhaba 10 gun önce normal dogum yaptım epizyo dikişlerim var 3 gün sonra baktım ki yara kapanmadan dikişler atmaya başlamış çok derin yırtılmış yani doğum değilde beni bu dikişler bitirdi şimdi kocaman bi acık yaram var ve ben bebeğimle rahat ilgilenemiyorum ruhum daraldı lohusa bunalımına girecem sütüm kesilecek korkusu ile yaşıyorum. Sorum şu ki bu açık yarayı tekrrdan dikmediler üstüne üstlük birde enfeksiyon kapmış antibiyotik kullanıyorum bu kocaman açık yara kapanır mı nasıl bi tedavi sürecindem geçtiniz daha sonra herşey normale döndü mü lütfen arkadşlar yardımcı olun ağlamaktan bitap düştüm atık acısına mı yanıyım yabruma bakamadıgıma mı bilemedim
Canım sen çok takıntı yapıyorsun heralde. Dr git ilaçlarını kullan zaten tam anlamıyla toparlanması 3ay sürer. İki normal yaptım dediğin sıkıntılari yaşadım ama dikkatli olursan birşey olmaz.

Yapan dr beceriksizliği
Ben her işimi kendim yaptım yanımda kimse yoktu 3 kat merdiven çıktım doğumdan sonra asansör bozuktu

Başka bir doktora mutlaka gitmeni tavsiye ediyorum.
Kendi doktorunun dikiş hatasından bu sorunu yaşıyor olabilirsin.

Not: arkadaşım aynı durumu yaşadı

Benim ablamda normal yaptı ve böyle dikisliydi.sırf o yüzden ben ikisinide sezeryan yaptım .şimdi iyiki yapmışım diyorum.bir haftada topladimbkendimi kendi isimibyaptim ev temizliği felan.tabikide o günlerde arıyordu ama dayanilmiyacak bir ağrı degildi

Gecmis olsun sanırım sizi cok bilgilendirmemisler dogum sonrasi ne yapmaniz gerektigi hakkinda... malesef apaçık bilgilenmedigi icin ülkemizde bu problemle bas başa kalan bissuru normal doğum mağduru var. Sizin sorunuzun cevabi ne yazik ki perinoplasti. 2. Cocugu düşünüyorsanız eger onu da yapin iyilestikten sonra iyi bir doktorla anlasip perinoplasti yaptirin sonuc cok cok iyi olacaktir inanin.
Okuyacak olan ve normal dogum düşünen bayanlara tavsiye birakip kaçayim ben...

Epizyotomi ilk gebeliklerin çoğunda açılıyor dogumdan sonra ki ilk hafta kesinlikle dikis atilan tarafa doğru oturmuyor ve o tarafa dogru uyumuyorsunuz, 1 litre suya 1 kapak baticon karıştırıp taharetinizi öyle alacaksiniz ve o bölge sürekli kuru kalacak. İmkanınız varsa klozet kullanin ve yine dikis olan tarafi degdirmeden oturun eger imkan yoksa alaturka tuvalete otururkende o tarafi zorlamamaniz gerekiyor. Yaranin iyilesmesi için ilk hafta sıvı ağırlıklı beslenmek gerekecek. Çünkü kabiz olmamaniz gerekiyor zorlamamak acisindan. doktorunuz muhakkan antibiyotik yazmis olacaktir onu kullanmak gerekiyor enfeksiyon riskine karsi dogum sonu 1 haftalik antibiyotik tedavinizi aksatmamalisiniz. Ismini hatirlamiyorum ancak perine bolgesindeki izleri en aza indirecek bi krem var eczaciniza sorarsaniz soyleyecektir reçete karşılamıyor 40 tl gibi bi ucreti var onu da kullanirsaniz eger hic bi sorun kalmayacaktir. Ha buna ragmen açılıyorsa dikisler ona tibben yapilacak tek sey iyilesme sureci sonrasi perinoplasti. Hepinize hayirli dogumlar diliyorum.

Son düzenleme:
10 gün önce normal Doğum yaptım. 2. Normal doğumum bu doğumumda diğerine nazaran daha fazla dikişim var içli dışlı. Dr ağızdan almak için antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Alt taraf için batikon ve antibiyotikli pomad krem verdi. Ağızdan alınan ilaçları içmedim emziriyorum diye. Ama alt tarafı üşenmeden her wc sonrası kaynamış ılımış suya batikon dökerek yıkadım . Açık anlatıyım lavabo işim gittikten sonra alt tarafımı ılık suyla yıkadım sonra iyice kuruladım . 2-3 dk ılık dön makinesiyle kuruttum. Ilımış suya batikon döküp iyice dikişlerimi yıkadım . Pomad kremi dikişlerime sürdüm her wc sonrası pedi değiştirdim. Temiz baktım çok şükür ikisinde de sorun yaşamadım dikişlerimin acısı 5. Gün tamamen kaybolmuştu. İlk doğumumda 3. Gün geçmişti acı. İnilh bian önce iyileşirsin . Eğer özelde Doğum yaptıysan tekrar Dikmeler'ini işte bence açıklık kalmasın ilersi için sorun olmasın. Kullandıkları aletlerden enfeksiyon kapmış olabilirsin . Çok geçmiş olsun

O dikişler popoya kadar yirtilip sfinkterlere zarar vermesin diye. Bazisinda epizyo açılmıyor cunku perine kaslari elastik oluyor. Normal doğum tabiki en guzeli ancak hersey normal oldugu surece...

Kesinlikle dikiş acısı doğumdan zordu. Başka doktora bi görün sana krem verir belki tam hatirlayamiycam Madagaskar mydi öyle bi krem çok işe yaramisti bende. Iyikestirmeyi hızlandırıyor benimde enfeksiyon kapmak üzereydi.

A
Gecmis olsun sanırım sizi cok bilgilendirmemisler dogum sonrasi ne yapmaniz gerektigi hakkinda... malesef apaçık bilgilenmedigi icin ülkemizde bu problemle bas başa kalan bissuru normal doğum mağduru var. Sizin sorunuzun cevabi ne yazik ki perinoplasti. 2. Cocugu düşünüyorsanız eger onu da yapin iyilestikten sonra iyi bir doktorla anlasip perinoplasti yaptirin sonuc cok cok iyi olacaktir inanin.
Okuyacak olan ve normal dogum düşünen bayanlara tavsiye birakip kaçayim ben...

Epizyotomi ilk gebeliklerin çoğunda açılıyor dogumdan sonra ki ilk hafta kesinlikle dikis atilan tarafa doğru oturmuyor ve o tarafa dogru uyumuyorsunuz, 1 litre suya 1 kapak baticon karıştırıp taharetinizi öyle alacaksiniz ve o bölge sürekli kuru kalacak. İmkanınız varsa klozet kullanin ve yine dikis olan tarafi degdirmeden oturun eger imkan yoksa alaturka tuvalete otururkende o tarafi zorlamamaniz gerekiyor. Yaranin iyilesmesi için ilk hafta sıvı ağırlıklı beslenmek gerekecek. Çünkü kabiz olmamaniz gerekiyor zorlamamak acisindan. doktorunuz muhakkan antibiyotik yazmis olacaktir onu kullanmak gerekiyor enfeksiyon riskine karsi dogum sonu 1 haftalik antibiyotik tedavinizi aksatmamalisiniz. Ismini hatirlamiyorum ancak perine bolgesindeki izleri en aza indirecek bi krem var eczaciniza sorarsaniz soyleyecektir reçete karşılamıyor 40 tl gibi bi ucreti var onu da kullanirsaniz eger hic bi sorun kalmayacaktir. Ha buna ragmen açılıyorsa dikisler ona tibben yapilacak tek sey iyilesme sureci sonrasi perinoplasti. Hepinize hayirli dogumlar diliyorum.
Amacım benim gbi olupta sorulsrla aklını bulandıranlar içşn açtım bu konuyu devlet hastabesinde yaptım dogumumu antibiyotik verdi hemde iki tane ikisinide kullan dedi ve antibiyotikli krem verdi. Bir daha bebek düşünürsem kesinlikle özelde yapıcam ilgi alaka cok guzel devlette ama hiç bişey demiyolar su işlemi yaptık diye sorumluluk almamak için galiba bende kk sayesinde yapılan işlemleri az cok anladım enfeksiyon kapmış neşter vardı dr un elinde galiba et kısmını temizledi ve hiç bi işlem tçyapamayız kendiliğinden kapanacak dedi Özelde yapmadıgım için bin pişmanım ve bana sadece kuru kalsın dediler başka hiç bsey anlatmadılar

10 gün önce normal Doğum yaptım. 2. Normal doğumum bu doğumumda diğerine nazaran daha fazla dikişim var içli dışlı. Dr ağızdan almak için antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Alt taraf için batikon ve antibiyotikli pomad krem verdi. Ağızdan alınan ilaçları içmedim emziriyorum diye. Ama alt tarafı üşenmeden her wc sonrası kaynamış ılımış suya batikon dökerek yıkadım . Açık anlatıyım lavabo işim gittikten sonra alt tarafımı ılık suyla yıkadım sonra iyice kuruladım . 2-3 dk ılık dön makinesiyle kuruttum. Ilımış suya batikon döküp iyice dikişlerimi yıkadım . Pomad kremi dikişlerime sürdüm her wc sonrası pedi değiştirdim. Temiz baktım çok şükür ikisinde de sorun yaşamadım dikişlerimin acısı 5. Gün tamamen kaybolmuştu. İlk doğumumda 3. Gün geçmişti acı. İnilh bian önce iyileşirsin . Eğer özelde Doğum yaptıysan tekrar Dikmeler'ini işte bence açıklık kalmasın ilersi için sorun olmasın. Kullandıkları aletlerden enfeksiyon kapmış olabilirsin . Çok geçmiş olsun
Devlet hastanesinde yaptım cok hijyenikti hersey sıfır paketten çıkarıldı batikonla taharetlendim fön makşnasınile juruladım pedimi değiştirdim her lavabodan sonra alt duş aldım dediğiniz gbi hiç Bilgilendirme olmadı halbuki beş dakıka sürmezdi boyle boyle yap diye kk sagolsun bu yaptuklarımıda burdan öğrendim

Devlet hastanesinde yaptım cok hijyenikti hersey sıfır paketten çıkarıldı batikonla taharetlendim fön makşnasınile juruladım pedimi değiştirdim her lavabodan sonra alt duş aldım dediğiniz gbi hiç Bilgilendirme olmadı halbuki beş dakıka sürmezdi boyle boyle yap diye kk sagolsun bu yaptuklarımıda burdan öğrendim
Bende devlette doğurdum CANım ebe bi saat anlattı bana iki doğumumda da bazen işini yapmayan insanlar yüzünden geliyor böyle şeyler kadınların başına

2 normal dogum yaptim.ikisinde de kesigim oldugu icin dikislerim vardi.dikisler iyilesinceye kadar her tuvaletten sonra alt tarafini yikaman gerekiyo.ben cok sukur hic bir sorun yasamadim.2. Dogumumda dikisim cok fazla oldugu icin biraz agrilarim oldu ama fitil kullandim bi sure.dr a fitil yazmasini soyle.dogum dikislerine normal agri kesiciler pek faydali olmuyo.en kisa zamanda iyilesirsin insallah

Bation sürün her wcden sonra. Ben sargı bezi alıp içine pamuk koyup Ped yaptım normal Ped dikişlerimi tahriş etmişti.

Okurken içim tuhaf oldu. Kocaman açık yara,enfeksiyon falan diyorsun doktor ne diyor bu duruma ? İsteğe bağlı sezeryan doğum yaptım,bikere bile pişman olmadım.

Sezeryandan sonra ayaklanıyorsun 1-2 güne, ama tam anlamıyla iyileşmek 10 günü buluyor . Dikişler acıyor ilk hafta, sağdan sola dönerken, yataktan kalkarken
sezaryende de ömür boyu çekiyomusun agrısını ayaklarını usuttun mu karnın sısıyormus gaz sancısı oluyormöus dıye duymustum

Back
X