Gecmis olsun sanırım sizi cok bilgilendirmemisler dogum sonrasi ne yapmaniz gerektigi hakkinda... malesef apaçık bilgilenmedigi icin ülkemizde bu problemle bas başa kalan bissuru normal doğum mağduru var. Sizin sorunuzun cevabi ne yazik ki perinoplasti. 2. Cocugu düşünüyorsanız eger onu da yapin iyilestikten sonra iyi bir doktorla anlasip perinoplasti yaptirin sonuc cok cok iyi olacaktir inanin.
Okuyacak olan ve normal dogum düşünen bayanlara tavsiye birakip kaçayim ben...
Epizyotomi ilk gebeliklerin çoğunda açılıyor dogumdan sonra ki ilk hafta kesinlikle dikis atilan tarafa doğru oturmuyor ve o tarafa dogru uyumuyorsunuz, 1 litre suya 1 kapak baticon karıştırıp taharetinizi öyle alacaksiniz ve o bölge sürekli kuru kalacak. İmkanınız varsa klozet kullanin ve yine dikis olan tarafi degdirmeden oturun eger imkan yoksa alaturka tuvalete otururkende o tarafi zorlamamaniz gerekiyor. Yaranin iyilesmesi için ilk hafta sıvı ağırlıklı beslenmek gerekecek. Çünkü kabiz olmamaniz gerekiyor zorlamamak acisindan. doktorunuz muhakkan antibiyotik yazmis olacaktir onu kullanmak gerekiyor enfeksiyon riskine karsi dogum sonu 1 haftalik antibiyotik tedavinizi aksatmamalisiniz. Ismini hatirlamiyorum ancak perine bolgesindeki izleri en aza indirecek bi krem var eczaciniza sorarsaniz soyleyecektir reçete karşılamıyor 40 tl gibi bi ucreti var onu da kullanirsaniz eger hic bi sorun kalmayacaktir. Ha buna ragmen açılıyorsa dikisler ona tibben yapilacak tek sey iyilesme sureci sonrasi perinoplasti. Hepinize hayirli dogumlar diliyorum.