- 17 Temmuz 2013
- 2.479
- 3.072
- 333
- Konu Sahibi incetertuby
Ben varim canim 2 normal dogum yaptim.suanki hamileligimde sezeryan olursam diye feci sekilde korkuyorum.Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
Sonuna kadar normal dogumdan yanayim.ki zaten yurtdisinda yasiyorum.sezeryan dogum anne ve bebek sagligi tehlikede olmadigi surece kesinlikle yasak.
Ilk dogumumda da 2. Sinde de kesiklerim oldu.ama dogumdan sonra her tuvalete gidince alt tarafi yikamak cok onemli.konu sahibi bu yonden uyarilmadigi icin enfeksiyon kapmis.aslinda suan cektigi aci dikisten cok enfeksiyon acisi.
Etrafimda sezeryan dogum yapip aylarca dikis acisi yasayan arkadaslarim var.mecburi sezeryan olup dogumdan sonra sezeryan isteyenin aklina tukureyim akli olan sezeryan olmaz diyen gorumcemin bagirmalari hala kulagimda.benden aylarca once dogum yapmasina ragmen hala dikis acilari vs yasiyo .emzirirken cok SiKInti cekti.benim etrafimda da hep kotu sezeryan ornekleri var.bilemedim simdi.
Hakkinda hayirlisi olsun.insallah sag saglim alirsin bebisini kucagina..