ah bu dikişlerrrrrrrr

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
Ben varim canim 2 normal dogum yaptim.suanki hamileligimde sezeryan olursam diye feci sekilde korkuyorum.
Sonuna kadar normal dogumdan yanayim.ki zaten yurtdisinda yasiyorum.sezeryan dogum anne ve bebek sagligi tehlikede olmadigi surece kesinlikle yasak.
Ilk dogumumda da 2. Sinde de kesiklerim oldu.ama dogumdan sonra her tuvalete gidince alt tarafi yikamak cok onemli.konu sahibi bu yonden uyarilmadigi icin enfeksiyon kapmis.aslinda suan cektigi aci dikisten cok enfeksiyon acisi.
Etrafimda sezeryan dogum yapip aylarca dikis acisi yasayan arkadaslarim var.mecburi sezeryan olup dogumdan sonra sezeryan isteyenin aklina tukureyim akli olan sezeryan olmaz diyen gorumcemin bagirmalari hala kulagimda.benden aylarca once dogum yapmasina ragmen hala dikis acilari vs yasiyo .emzirirken cok SiKInti cekti.benim etrafimda da hep kotu sezeryan ornekleri var.bilemedim simdi.
Hakkinda hayirlisi olsun.insallah sag saglim alirsin bebisini kucagina..

Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
İster normal doğum ister sezaryen olsun toparlanma süreci tamamiyle vücut yapısıyla alakalı.

Her vücudun doğuma verdiği tepki farklıdır.

Komplikasyon yaşama ihtimali biraz da doktorun deneyimiyle alakalı.

Kimseden doğum hikayesi dinleme aklı olan hamile veya hiç doğum yapmamış birine anlatmaz zaten.

Doktoruna güven. Senin ve bebeğin için hangisi uygunsa doktorun onu uygular.

Sağlıklı doğumlar dilerim:KK200:

Ben sezeryan oldum ama komsum sizin gibi sıkıntılıydı dikişlerden normal doğumdu 1 ay sürdü onunki şimdi sıkıntısı yok ama.

Ulkemizde henuz doğum öncesi ve dogum sonrasi bilinclendirme programlari yok ne yazik ki egzersizlerle epizyosuz dogum yapani cok gördüm... ben 5 yil devlet hastanesinde doğum hanede çalıştım bunun devletle alakasi yok insanlikla alakasi var. Doguma alacagim bayana süreci anlatiyordum ve cok rahat geciyordu dogumlar genelde. Doğumdan sonra da anlatiyordum çünkü hem kadina hem benim emegime yazık... biraz ozenerek dikis atıyordum o dikiş açılırsa eger bilgisizlikten emegime acirdim ki cok şükür hic açılıp gelen olmadı.
Benim elimin aştonda internet vardı baltın araştırdım aizlerle paylaşıyorum ama ya benşm gbi imkanınolmayan insanlar nenyapacak emeğinize sağlık sizinde allah razı olsun ne güzel düşüncedesiniz herkes siz gbi olsa. Madem anlatmıycaksınız bari fotokopi çıktısı verin yazın ne yapılacağını insanlar bilgilensin

Ben yaptım perine masajı. Doktorlar kafanın çıkma esnasında atıyor o kesiği mutlaka. Tıp fakültesinde öyle tembihlemişler herhalde süreci beklemeden cırt cırt kesiyorlar. Ben de 36 dan sonra badem yağı ile yapmıştım masajı. 39 da doğdu.
Sonuc ne kesi atıldı mı. Ben o masajı geç okudum tam yapayım derken 39 da bebiş geldi

Normal doğum yapan arkadaşlara naçizane tavsiyelerim:
1.Asla kabız olunmayacak,bir bardak suya bir kaşık veya yarım kaşık karıştırılıp içilen beyaz toz şeklinde bir ilaç var her gün ondan içilecek.Tabiki incir,kayısı kompostosu,bitki çayları ve su bol bol içilecek.
2.Her tuvalette ılık suyla tahretlenip kurulanıp baticon ve pamukla dikişlere pansuman yapılacak.
3.Akıntı için pedi koyduktan sonra eczanelerde gazlı bezler satılıyor ondan bir parça kesip içine pamuk koyup bez haline koyup dikiş bölgenize koyacaksınız ki emzirirken otururken dikişler şişmesin zarar görmesin
4.Ve son olarak doktorunuzun verdiği antibiyotiği bitireceksiniz ki enfeksiyon kapmasın dikişler,unutmayın sadece dışta değil içte de dkişiniz var enfeksiyon oluşmasın

Ben doğumlarımda bu şekilde yaptım asla sıkıntı yaşamadım

Back
X