• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah bu gelinler arası ayrımcılık:(

ffazilett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
53
15
88
35
Adana
Merhabalar.Arkadaşlar benim bir sorunum var sizlere danışmak istiyorum.Düşüncelerinizi merak ediyorum:)
9 yıllık evliyim.Benim sorunum şu ki kaynanam her seferinde eltimi övüp onu ön plana çıkarıyor.Hatta kaynımla evlenmeden öncesinden beridir var bu.Ben de evlensin de görelim derdim hep.Ama maalesef SİNİR OLUYORUM BU DURUMA. Kaynanama gitmekten nefret eder hale geldim.Uzun zamandır gitmiyorum zaten bu yüzden.En basitinden ONA oğlum senin gibi asil bir kızla evlendiği için çok şanslı diyor.Ama ben söz konusu olunca sen oğlum gibisini bulmuşsun çok şanslısın.Tabii bu en basiti.Her şeyi anlatamıyorum haliyle.Ben mesafeliyim ama eltim arar sorar.Annecimler sarılmalar,öpmeler vs.Ben de bunları yapmadığım için ona göre sen de ara sor oluyor. Ufak bir ayrıntı:
Ben evlenirken ne yardım etti ne sordu.Hatta düğün altınlarımı bile alıp düğünümde mutsuz olmama neden oldu.Çocuğuma bir kez olsun bakmışlığı yok.Bu kaynanaya nasıl istediği şeyleri yapayım ki şimdi.(Tabii asla ona göre davranmam o da ayrı:))Benim gibi eltisini değil de eşinin tarafının ona davranışlarından rahatsız olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.Lütfennnn:((

Neden umursuyorsunuz ki ? Zaten mesafeliymişsiniz,ne güzel işte yakın olup ne yapacaksınız ?
Umursadığımdan değil de merak ediyorum abartıyor muyum acaba diye.Çünkü eşim onlara gitmek istediğinde ben gitmek istemiyorum.Yakın olmamak en iyisi tabii ki.Teşekkürler:)

Merhabalar.Arkadaşlar benim bir sorunum var sizlere danışmak istiyorum.Düşüncelerinizi merak ediyorum:)
9 yıllık evliyim.Benim sorunum şu ki kaynanam her seferinde eltimi övüp onu ön plana çıkarıyor.Hatta kaynımla evlenmeden öncesinden beridir var bu.Ben de evlensin de görelim derdim hep.Ama maalesef SİNİR OLUYORUM BU DURUMA. Kaynanama gitmekten nefret eder hale geldim.Uzun zamandır gitmiyorum zaten bu yüzden.En basitinden ONA oğlum senin gibi asil bir kızla evlendiği için çok şanslı diyor.Ama ben söz konusu olunca sen oğlum gibisini bulmuşsun çok şanslısın.Tabii bu en basiti.Her şeyi anlatamıyorum haliyle.Ben mesafeliyim ama eltim arar sorar.Annecimler sarılmalar,öpmeler vs.Ben de bunları yapmadığım için ona göre sen de ara sor oluyor. Ufak bir ayrıntı:
Ben evlenirken ne yardım etti ne sordu.Hatta düğün altınlarımı bile alıp düğünümde mutsuz olmama neden oldu.Çocuğuma bir kez olsun bakmışlığı yok.Bu kaynanaya nasıl istediği şeyleri yapayım ki şimdi.(Tabii asla ona göre davranmam o da ayrı:))Benim gibi eltisini değil de eşinin tarafının ona davranışlarından rahatsız olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.Lütfennnn:KK43:(
Zaten en başından beri size karşı tavrı belliyse ben haz etmediğim insanın da bana karşı ilgili olmasından rahatsızlık duyarım bence bunu hiç sorun etmeyin kafaniza takmayın madem kendi gönlüne göre bir gelin bulmuş mutlu olsunlar . Size zararı dokunmuş bir insandan beklenti içinde olmayın bugün aranızı duzeltseniz yine bazı olumsuzluklar yaşarsınız .ben kendi adıma soyliyim benim kaynım henüz bekar ama evlensin kv de isterse en çok onu seviyorum desin umursamam bana iftira atmasın yalan dolan olmasın yeter kavga etmelerinden iyidir.

Anne olsa evlat ayrılmaz,ayrılmamalı derdim ama o kv siz de gelinlerisiniz.
Demek ki diğer gelinini daha çok seviyor.
Siz niye bu kadar dert ediyorsunuz bu durumu?
Belli ki siz de kayınvaldenizi fazla sevmiyorsunuz.

Anne olsa evlat ayrılmaz,ayrılmamalı derdim ama o kv siz de gelinlerisiniz.
Demek ki diğer gelinini daha çok seviyor.
Siz niye bu kadar dert ediyorsunuz bu durumu?
Belli ki siz de kayınvaldenizi fazla sevmiyorsunuz.
Dert etmiyorum inanın.En başından beri tavırlıydım zaten ama sonradan iyice sevmemeye başladım işte...Peki mecbur aynı ortama girdik ve yine aynı şeyler yaşandı ben rahatsızlık duydum o durumda ne önerirsiniz?

İçinden gelmeyen hiçbir seyi yapmak zorunda değilsin, kendini zorlayıp sevdirmeye çalışsan bile samimi olmazsın anlaşılır yapaylık. Seninle alakalı bir durum değil zaten, maalesef bazı ilişkiler böyle.canını sıkmaya da değmez. Hatta senden uzak olsunlar çok daha iyi

Peki eşiniz size sen de işini bil öyle ol deyip onu savunursa.Burası gıcık maalesef.

Ben bu konuyu hiç takmazdım sanırım.Hem de hiç.Siz kendi isteğinizle mesafe koymuşsunuz,şimdi o onu daha çok sevmiş sizi daha az sevmiş,neden umursuyorsunuz ki ? Eşime de hiç böyle bir konu açmazdım o yüzden.Haksız da değil ayrıca,sürekli arayıp konuşuyorlarsa evet bir tık daha yakın olurlar,bu bir gerçek.

Benim sevmediğim hoşlanmadığım her şey var kızda.Kaynım ne derse olur diyor pohpohluyor.Bu da bana yalakalık gibi geliyor açıkçası.Benim yapmam dediğim şeyi sorun etmiyor.Eşinin her dediğine uyan gelin pozisyonunda olunca da ben karşı çıkıyor gibi duruyorum.Örn; kaynım eşimle başka bir şehre biz olmadan gitmeyi düşünüyorlarmış öyle gezmeye.Ben de istemedim.O da direk gitsin nolcak dedi. Hatta başka bir arkadaş ta vardı benim gibi düşünen o sırada

Bizde 6 eltiyiz Allah artırsın :D
Rütbe olarak en küçükleri ben görünüyorum ama yaş olarak benimle yaşıt olan 1 tane daha var.
Velhasıl kelam bende kayinvalidemi severim o da beni çok sever. Herşey karşılıklı diye düşünüyorum.
Mesela eltilerimden birisi de kendi öz teyzem :) Kayinvalidem onu da çok çok sever hatta benden belki 3 5 tık üsttedir.
Diğer 4 gelinini bizim gibi tutmaz ama yüzlerine de böyle incitici şeyler söylemez.
Teyzem mesela emektardir onlar için 20 yıllık gelinleri dile kolay.
Diyeceğim o ki:
Sevgi,saygı herşey karşılıklıdır. Bu zamana kadar annemi ve kendi geleceğimi düşünerek 1 kez bile off demedim.
Bu durum bana çok şey kazandırdı. Şuan yeni gelin gibi görünmeme rağmen(2 yıl olacak).
Tüm ailede bir itibarım var. Şükürler olsun..

zaten iyi gelin kötü gelin iyi kaynana kötü kaynana iyi elti kötü elti degil mesele.

karakteri karakterine uygunsa hersey cok güzel, demekki aile yapilarina eltiniz daha uygun. kafalari da uyusuyo. geciniyolar.

ben ilk gelinim esimin bi kardesi var bekar. ben kaynanamın kafasında tasarladığı gelin değilim etmediğini de birakmadi. hatta istediği kız bile vardi kıza umutta vermis sanırım. esimin benle sevgili oldugunu bile bile. neyse...

benim kv herseye karisiyim hep geliyim gidiyim onlar gelsin gitsin hep ic ice dip dibe olalım isteyen biri. anlasamiyoruz o yüzden. arkadaşım var onun kv si de mesafeli mecbur olmadikca cagirmaz gitmez kalmali misafirlikle arasi yoktur. micmic olmak istemiyo. arkadaşım tam tersi bi iliski hayal ediyodu anlasamiyolar.

benle onu kv si, onla benim kv olsa ideal iliskiler yasardik. eltim oldugunda kv hep eltimi sevsin ona ölsün bitsin birbirleriyle ask yasasinlar istiyorum. bana laf soksalar duymazdan gelir ya da sakayla karışık laf sokardim heralde.

Back
X