Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kim olursa olsun ayna gibi ol. Sana verilen değer kadar değer ver. Ayrıca şu karşılaştırma meselesi... Bazı insanlar iki farklı kişiyi birbiriyle karşılaştıracak kadar avam olabiliyor. Senin burda yapacağın şey buna üzülme. Hep konuşcak. Sen o dalgadan çıkıp kenarda durmaya bakMerhabalar.Arkadaşlar benim bir sorunum var sizlere danışmak istiyorum.Düşüncelerinizi merak ediyorum:)
9 yıllık evliyim.Benim sorunum şu ki kaynanam her seferinde eltimi övüp onu ön plana çıkarıyor.Hatta kaynımla evlenmeden öncesinden beridir var bu.Ben de evlensin de görelim derdim hep.Ama maalesef SİNİR OLUYORUM BU DURUMA. Kaynanama gitmekten nefret eder hale geldim.Uzun zamandır gitmiyorum zaten bu yüzden.En basitinden ONA oğlum senin gibi asil bir kızla evlendiği için çok şanslı diyor.Ama ben söz konusu olunca sen oğlum gibisini bulmuşsun çok şanslısın.Tabii bu en basiti.Her şeyi anlatamıyorum haliyle.Ben mesafeliyim ama eltim arar sorar.Annecimler sarılmalar,öpmeler vs.Ben de bunları yapmadığım için ona göre sen de ara sor oluyor. Ufak bir ayrıntı:
Ben evlenirken ne yardım etti ne sordu.Hatta düğün altınlarımı bile alıp düğünümde mutsuz olmama neden oldu.Çocuğuma bir kez olsun bakmışlığı yok.Bu kaynanaya nasıl istediği şeyleri yapayım ki şimdi.(Tabii asla ona göre davranmam o da ayrı:))Benim gibi eltisini değil de eşinin tarafının ona davranışlarından rahatsız olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.Lütfennnn(
Bunda anormal bir şey yok. Benim de eşim abileri ile birlikte şehirdışına gider, gezer. Hatta kuzenler de dahil olur bazen. Ne var ki bunda? Yani kız, nolcak gitsin, dediyse ne olmuş? Bu kocasına yalakalık değil ki, bir birey olarak kocasına saygı duyduğunu gösterir.Benim sevmediğim hoşlanmadığım her şey var kızda.Kaynım ne derse olur diyor pohpohluyor.Bu da bana yalakalık gibi geliyor açıkçası.Benim yapmam dediğim şeyi sorun etmiyor.Eşinin her dediğine uyan gelin pozisyonunda olunca da ben karşı çıkıyor gibi duruyorum.Örn; kaynım eşimle başka bir şehre biz olmadan gitmeyi düşünüyorlarmış öyle gezmeye.Ben de istemedim.O da direk gitsin nolcak dedi. Hatta başka bir arkadaş ta vardı benim gibi düşünen o sırada
Eşinin şehir dışına kardeşiyle gitmesine senin verdiğin tepkiyle eltinin tepkisi aynı olmak zorunda değil ki!? Bu konuyu konuşacak karar alacak olan sen ve eşin..ve bu konuşmayı kimsenin olmadığı yerde yapın ki başka insanların eşinizle olan konusmaniza mudehale etmesinin kapısını siz açmayın.Diger taraftan eltinizin eşiyle olan ilişkisi ,kararları kimin aldığı sadece kayninizla onu ilgilendirir.Benim sevmediğim hoşlanmadığım her şey var kızda.Kaynım ne derse olur diyor pohpohluyor.Bu da bana yalakalık gibi geliyor açıkçası.Benim yapmam dediğim şeyi sorun etmiyor.Eşinin her dediğine uyan gelin pozisyonunda olunca da ben karşı çıkıyor gibi duruyorum.Örn; kaynım eşimle başka bir şehre biz olmadan gitmeyi düşünüyorlarmış öyle gezmeye.Ben de istemedim.O da direk gitsin nolcak dedi. Hatta başka bir arkadaş ta vardı benim gibi düşünen o sırada
Ben ona nasıl davranıyorsa bana da aynı davransın demedim zaten.Sadece bu durumu kendimce abartıyor muyum diye fikir almak istedim yoksa ben de biliyorum.Bence anlatmak istediğime karşı sert bir çıkış buYeri geliyor anneler istemeden veya isteyerek kendi öz cocuklarini bile ayirabiliyorken siz kimsiniz diyesim geldi? Eşit davranmak zorunda degil.
Anlatmak istediğim bir örnek sadece eşinin her şeyine evet demekle ilgili bir örnek bu.Yoksa banane onların özel hayatından.Eşinin şehir dışına kardeşiyle gitmesine senin verdiğin tepkiyle eltinin tepkisi aynı olmak zorunda değil ki!? Bu konuyu konuşacak karar alacak olan sen ve eşin..ve bu konuşmayı kimsenin olmadığı yerde yapın ki başka insanların eşinizle olan konusmaniza mudehale etmesinin kapısını siz açmayın.Diger taraftan eltinizin eşiyle olan ilişkisi ,kararları kimin aldığı sadece kayninizla onu ilgilendirir.
çok teşekkür ederim.İnsanı olduğu gibi kabul etmek lazım.Kim olursa olsun ayna gibi ol. Sana verilen değer kadar değer ver. Ayrıca şu karşılaştırma meselesi... Bazı insanlar iki farklı kişiyi birbiriyle karşılaştıracak kadar avam olabiliyor. Senin burda yapacağın şey buna üzülme. Hep konuşcak. Sen o dalgadan çıkıp kenarda durmaya bak
Aynen öyle. Her söylenen şeyi dinlersen ohoo işin içinden çıkamazsınçok teşekkür ederim.İnsanı olduğu gibi kabul etmek lazım.
Ben ona nasıl davranıyorsa bana da aynı davransın demedim zaten.Sadece bu durumu kendimce abartıyor muyum diye fikir almak istedim yoksa ben de biliyorum.Bence anlatmak istediğime karşı sert bir çıkış bu
Elbette.İnsanın eşiyle olan huzuru daha önemli.Katılıyorum düşünceneBence abartiyorsun hem de baya. Benim de eltim var. Ben yeni evliyken kayinvalidem eltimle çok yakindi o zamanlar, asla umurumda olmadi. Esimin annesi de olsa elin kadini sonuçta benimle iyi olsa ne olmasa ne? O oğlu için, ben eşim icin birbirimizle muhattap oluyoruz arada o kadar. Beklentiye gerek yok.
Yok zaten asla saygısızlık yapmam.Teşekkürler:)bende her zaman mesafeli olmusumdur. Eltim hep daha sıcak arar sorar gelince gülücükler sacar konusur bense ice dönuk bir insanım telefonda konusmak bile zor gelir. Bizde ayrım yok ama senin durumunda olsam saygısız davranmaz olması gereken nasilsa öyle davranırım saygımı bozmam. Allah’a havale et. Kafana takmana gerek yok. Sen eşinle iyiysen bundan önemlisi yok.![]()
Ama güzelim eltinle kaynin arasında ki dinamikler sadece onları ilgilendirir. Bir de bazen kadınlar etraflarında onların geciminden rahatsızlık duydugunu ,kötü olmalarını istedigini düşündükleri kişilerin yanında eslerine karşı ekstra anlayışlı,yumuşak huylu davranırlar...söz meclisten dışarı "düşman catlatirlar"Anlatmak istediğim bir örnek sadece eşinin her şeyine evet demekle ilgili bir örnek bu.Yoksa banane onların özel hayatından.
Artı 100 puan bendenBunda anormal bir şey yok. Benim de eşim abileri ile birlikte şehirdışına gider, gezer. Hatta kuzenler de dahil olur bazen. Ne var ki bunda? Yani kız, nolcak gitsin, dediyse ne olmuş? Bu kocasına yalakalık değil ki, bir birey olarak kocasına saygı duyduğunu gösterir.
İnsan ne anlamak istiyorsa onu anlıyor işte.Saygı duyarım.eltim yok ama sizin gibi eltim olsun istemezdim.
siz zaten kayınvalidenizi sevmiyorsunuz, o da belli ki size bayılmıyor.
diğer gelin seviyor, o da onu seviyor.
tam olarak sorun ne?
eltiniz ve kocası ile ilişkisi ise sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
onun dediği olsun değil belki de kocasının kararlarına saygı duymayı bilen biridir?
zira eşim kardeşi veya arkadaşı ile şehir dışına çıksa bence de sorun yok çıkabilir. aksini düşünüyorum, ben de çıkabilirim, o da sorun yapmaz.
kayınvalide yüzünüze bu kadar net söylemese daha iyi tabi. onun dışında bence dert bile yok..
ilginç bi düşünce ama biz onların neden kötü olmalarını isteyelim kiAma güzelim eltinle kaynin arasında ki dinamikler sadece onları ilgilendirir. Bir de bazen kadınlar etraflarında onların geciminden rahatsızlık duydugunu ,kötü olmalarını istedigini düşündükleri kişilerin yanında eslerine karşı ekstra anlayışlı,yumuşak huylu davranırlar...söz meclisten dışarı "düşman catlatirlar"