Ah bu hayat

Gizlice evlenir miydiniz?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

lilythelady

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
17
0
1
35
Merhaba kızlar,

Dert demeyelim ama sizlere danışmak istediğim kafamı çok kurcalayan bir durum var. Lafı uzatmadan konuya geçeceğim.

Benim 4 yıldır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Ailelerimiz bizi biliyor, resmi olarak tanışma olmasa da taraflar birbirini hoş görüyor. Bu kış nişan seneye de düğün düşünüyoruz. Şimdi iyi güzel buraya kadar maşallah da önümüze bir karışıklık çıktı.

Bizim yurtdışında yaşama durumumuz var. İşimiz falan hazır, biz de şu an türkiye mi yoksa orası mı diye karar aşamasındayız. Fakat gidip görmeden karar vermek istemiyoruz. Ben şu an zaten çalışıyorum fakat erkek arkadaşım ekimde işe başlayacaktı. Karışıklık şu noktada oluyor, vize. Benim vize alma şansım çok yüksek zaten daha önce de almıştım iki kez ama erkek arkadaşım için bu durum bir ilk ve şu an çalışmadığı için de şansı yok gibi. Evlenip balayı için gidiyoruz dersek vize işi sorun olmaktan çıkar fakat bu sefer de o nikah 8-9 ay gizli kalmak zorunda. Ya vukuatlı nüfus örneği falan gerekirse ne yapacağız, yok yere ilişkiler bozulacak. Evlenmeden de gitme şansımız yok gibi çok araştırdım çünkü.

Var mı bana akıl verebilecek kimse? Süre çok uzun değil, saklayabilir miyiz sizce? Yoksa ağar topar aile tanıştır hoş bir ay içinde hemen nikah işine mi girelim? İki durum da bol gözükmüyor göze. Siz olsanız ne yapardınız? Bi akıl verin lütfen.

Ailelere durumu anlatsanız nikahı öne alsanız olur mu?Sonuçta bir düzen kurma vakti gelince onlar burada bir ev tutalım filan deyince biz yurtdışını da bir görüp değerlendireceğiz demek zorunda kalacaksınız.

sorunu tam olarak anlamadim ki. Evlenmeden simdiden mi yurtdisina gitmeyi düsünüyorsunuz?

Yani daha vize alacak mı almayacak mı denememişsiniz bile.

Evlenince balayına gidiyoruz diye vize vermezler ki.
Bugünkü gazetede okudum, kadın tek başına gitmiş balayına, eşine vize vermemişler. Parası yanmasın diye gitmiş.

İşimiz hazır demişsiniz, o işyerinden bir davet mektubu yollasınlar madem sevgilinize.

Yani başka çözüm mü bulamadınız diyeceğim.
En saçması ise habersiz evlenmek.

Bu vize için baska yol bulun nikah kıymak bana sacma geldi. Turist olarak gidemeyeceğini denemeden bu işe kalkışmayın

Gidip görüp geleceksiniz değil mi? Yerleşmeyeceksiniz şimdiden.
Turist vizesi için çalışmaya gerek yok, banka hesabına 8-10 bin para koyarsanız yeter.

Simdi nikah kiysaniz ve konsolosluga balayi icin bile deseniz sizden banka hesabinda 6 7 bin para isteyecekler arti verecekleri vize 3 aylik turist vizesi olacak.

Bilmiyorum turist vizesiyle gidip orada ise girerse calisma izni alabilecek mi ki?

Galiba ben yanlis anladim once bir gidip gorup yasayip yasayamayacaginiza karar vermek istiyorsunuz gider gitmez ise baslamayacaksiniz.

Turizm sirketlerine danisin turla gidin gitmek istediginiz yere onlar vize islemlerini biliyorlar. Bir nikahsiz basvurun bakalim olmazsa baska yollari dusunursunuz.

Gidip görüp geleceğiz evet. Eğer yapabileceğimizi düşünürsek o zaman açıklayalım diye konuşmuştuk. Sadece işi ve mekanı görmek için gideceğiz kaçak çalışmayacağız yani.

Gideceğimiz ülke de bu işleri çok sıkı tuttuğundan en garanti yol bu gibi gözüküyor. Yani hesapta para olunca öyle hoooop vize vermiyorlar maalesef.

Teşekkürler önerileriniz için.

Nereye gideceksiniz acaba sevgilinizin iyi bir mesleği varsa burda bence turist vizesi verebilirler denemekten ne zarar gelir ?

Nereye gideceksiniz acaba sevgilinizin iyi bir mesleği varsa burda bence turist vizesi verebilirler denemekten ne zarar gelir ?

Henüz çalışmıyor sevgilim. Ekimde işe başlayacak. Burada hiçbir bağı olmayan bir erkeğe de gidip kaçak yaşar vb. düşüncelerle vize verilmiyor. Evliyken bile çok riskli işe başlamadığı için. Ama gidip görmeden de olacak iş değil ki.

Isler sıkı tutuluyorsa nikahla bile vize vermeyebilirler. Cunku erkek arkadasinizin burada bir isi yok. Vize basvurusunda sigorta kaydi son 3 aylik bodro gorev yeri belgesi felan istiyorlar. Oraya sadece turist olarak gitsin geri donecegi garanti olsun diye.

Yani gizlice nikah kiyip yine de vize alamama ihtimaliniz cok yuksek.

Nikah kiyip sansimizi deneyecegiz diyorsaniz bence ailenizden gizli olmasin. 4 yillik iliski aileler biliyor. Tanistirin aileleri bu yaz. Sonra da anlatin durumu yurrdisinda is imkani var gidip is yerine bakmamiz lazim bu yuzden nikah kiymak istiyoruz diyin ama gizli olmasin ailenizin nikahinizi bilmek hakki.

Bence işini kursun önce burda ki o ülkeye inandırsın kaçak göçek biri olmadığını yoksa evlenseniz de siz de orada çok kıdemli olmadığınız için vize alamayabilirsiniz.

hadi evlendi-n gittin balayında tartıştın ne olacak nasıl boşanacaksın bir de gerek var mıanan baban kardeşin olsun nikahta

Ya konunuzda bi yanlıslik var ya da ben cahilim bilmediğim bi şeyler var. Müstakbel esinizin ekimde yurtdışında işe başlaması için çalışma izninin olması gerekmiyor mu? Ekime 2bucuk ay kaldı işlemler başlamadı mi? Daha karar veremedik nerede yasayalim diye diyorsunuz ama bi yandan da eşim ekimde ise başlayacak diyorsunuz anlamadim. Şimdi siz yurtdisinda iş basvurusu yapıp kabul edildiyseniz, çalışma izni gibi işlemler varsa turizm amaçlı degil de iş ve yaşam amaçlı vize almak daha kolay degil mi? Ya da sonuçta başka bi hanimefendinin isimiz hazır demissiniz orada sizden haber bekleyen şirketler var onlar sizi davet edemez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…