Ah bu nispet yapan kompleksliler..

karşısındaki eğitim düzeyini nispet yapmakta kullanıyorsa o da kendisi de kurulmuş aile düzenini nispet yapmakta kullanabilir. karşınızdaki insanın gördüğü muameleye bağlı.

ayrıca ne tahsil için, ne de (tabi ki bir aşamaya kadar) aile kurup çocuk sahibi olmak için hiç bir zaman geç değildir.

böyle kıyaslamaları ben gereksiz ve faydasız buluyorum, her iki taraf için de..

:) Kendinden eminsen gül gec
Kendine cevap vermiş gibi olmuşsun. Ilk mesajına en güzel cevap bu. Bir de bu insanları nispet yapan kompleksliler şekilde açmanız zaten sizin bakış açınızı ortaya koymuş. Baştan aşağılamaya başlamıştınız zaten. Bu insanları daha farklı daha Olgun yorumlamak çok mu zor. Buradan bakınca henüz 18-19 yaşındA üniversite heyecanı ve özgüveni başına vurmuş bir havanız var. Bu insanlar belki mutsuz belkî karakterleri öyle belki imreniyorlar içten içe. Her şey olabilir bu insanlara çok daha yapıcı yaklaşıp veya mesafe koyup toplum îlişkilerinde daha mantıklı ve faydalı olabilirsinîz.

Kendine cevap vermiş gibi olmuşsun. Ilk mesajına en güzel cevap bu. Bir de bu insanları nispet yapan kompleksliler şekilde açmanız zaten sizin bakış açınızı ortaya koymuş. Baştan aşağılamaya başlamıştınız zaten. Bu insanları daha farklı daha Olgun yorumlamak çok mu zor. Buradan bakınca henüz 18-19 yaşındA üniversite heyecanı ve özgüveni başına vurmuş bir havanız var. Bu insanlar belki mutsuz belkî karakterleri öyle belki imreniyorlar içten içe. Her şey olabilir bu insanlara çok daha yapıcı yaklaşıp veya mesafe koyup toplum îlişkilerinde daha mantıklı ve faydalı olabilirsinîz.

Biricik kocalarını bulunmaz hint kuması gibi gösterip Allahın verdigi bir canı cocuklarını da kendi mahsulüymüs gibi caka satan insanlaraydı sözüm. Bunlardan muzdarip misiniz diye bi soru sorarak konu actım. Sizin de bu sekilde bi kompleksiniz var sanırım. Düsünsene mutlusun evlisin cocugun var bi sekilde tatmin olmussun ama sırf karsındaki okumus ama bekar diye ona laf cakmaya calısıyosun? Burada kompleksli olan ve nispet yapan taraf hangisi? Siz de bunun cevabını verin olgun ve insan psikolojisinden cok iyi anlayan arkadasım.

karşısındaki eğitim düzeyini nispet yapmakta kullanıyorsa o da kendisi de kurulmuş aile düzenini nispet yapmakta kullanabilir. karşınızdaki insanın gördüğü muameleye bağlı.

ayrıca ne tahsil için, ne de (tabi ki bir aşamaya kadar) aile kurup çocuk sahibi olmak için hiç bir zaman geç değildir.

Ya arkadaslar konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok niye bu hale geldi bu is anlamadım yani. Burada okumak ya da okumamak degil konu, konu kendini bi sekilde karsı tarafı kücük düsürerek dedigim gibi "nispet yapan" yani gösteris derdindeki insanlara. Yoksa banane karsımdaki okumus ya da okumamıs evlenmis ya da cocuk sahibi olmussa. Benim elde ettigim meslek de onun evliligi ya da cocugu da Allahtan gelmis kısmet olmus gerceklesmis Allah nasip etmis iste. Ama nasip de etmemisse bunlardan birini bununla da kimsenin alay etmesine gerek yok ki konu da buydu zaten. Ben kimseye simdiye kadar meslegimle gösteris yapmadım, kimsenin de bana elindekilerle gösteris yapmasına kırmasına gerek yok. Dedigim gibi insan kendinden eminse gülüp gecmeli bunu da burada gördüm zaten verilen cogu cevapta.

Kızlar merhaba. Sizin de cevrenizde okumamıs, 20-23 yasında evlenmis ve hemen cocugu olmus olan ve bunu da size karsı kullanan kadınlar var mı? Ben 25 yasındayım, okudum meslek sahibi oldum cok sükür, ama iliski konusunda bahtsızım. Cevremde de cogu insanın yasadıgı gibi hemen bi bas göz edilme kısmet bulma telası oluyor. Ayrıca o evlenen ilkokul arkadaslarının da yıllar sonra tekrar ortaya cıktıklarında esleriyle ve cocuklarıyla nasıl "mutlu" olduklarını anlatmaları da cabası.. :15:
Hayır anlamıyorum ki devir eski devir degil. Artık ev kızları bile gec yaslarda evlenebiliyor kaldı ki okumus insanın evlenme hayata atılma yasları 24-25 yani bunlar neyin kafasını yasıyor anlamıyorum. :41:
ben üniversite biter bitmez mesleğimi elime alamadan evlendim de ne oldu :) ailem baskı yapmasa erkeden evlenmez çıktınız bi sene evlenin diye zorladırlar saolsunlar üni bitti bir ay sonra evlendirdiler bende facebook gibi yerlerde çok mutlu havası yapıyorum ama mutsuzum bence kadınlar önce ayakları üzerinde durmalılar sonra evlenmeliler..sen en iyisini yapmışsın

Biricik kocalarını bulunmaz hint kuması gibi gösterip Allahın verdigi bir canı cocuklarını da kendi mahsulüymüs gibi caka satan insanlaraydı sözüm. Bunlardan muzdarip misiniz diye bi soru sorarak konu actım. Sizin de bu sekilde bi kompleksiniz var sanırım. Düsünsene mutlusun evlisin cocugun var bi sekilde tatmin olmussun ama sırf karsındaki okumus ama bekar diye ona laf cakmaya calısıyosun? Burada kompleksli olan ve nispet yapan taraf hangisi? Siz de bunun cevabını verin olgun ve insan psikolojisinden cok iyi anlayan arkadasım.
Benim bahsettiğim nispet yapmaya çalışan kişilere verilen karşılık. Nispet yapmaya çalışmıyorlardır, meleklerdir demiyorum. Tavırlarını savunmuyorum. Ama onlara karşılık verirken onların niyetini anlayarak, onların takındığı tavrı takınmamalıyız diyorum. anlatabildim mi. Yani e canım sen de okumadın kıskanıyorsun demek onların tavırlarından farksız.
Ayrıca ilk cümlenizdeki tavrı sadece okumamış insanlar takınmıyor ki. Her neyse. Uzak durun, muhatap olmayın, en iyisi.

Benim bahsettiğim nispet yapmaya çalışan kişilere verilen karşılık. Nispet yapmaya çalışmıyorlardır, meleklerdir demiyorum. Tavırlarını savunmuyorum. Ama onlara karşılık verirken onların niyetini anlayarak, onların takındığı tavrı takınmamalıyız diyorum. anlatabildim mi. Yani e canım sen de okumadın kıskanıyorsun demek onların tavırlarından farksız.
Ayrıca ilk cümlenizdeki tavrı sadece okumamış insanlar takınmıyor ki. Her neyse. Uzak durun, muhatap olmayın, en iyisi.

Canım ben gerekli sekilde davrandım zaten kesinlikle asagılamak degildi amacım, ama gerek yok iste 3 günlük dünya ona 20 yasında nasip olur o koca ve cocuk bana 30 yasında olur yarın ne yasayacagın belli mi kadercilik belki ama gercek de bu iste her istedigin olmuyor. Nispet muhabbetinde de zaten bana o sekilde gösteris ya da laf sokma amaclı yaklasan insanlara en uygun dille cevap veriyorum verdim de, ya da cogu arkadasın dedigi gibi uzatmayıp muhattap olmuyorum. İnsanlar icini döksün diye actım konuyu ki cogu insanın yasadıgı bi olaymıs zaten görüldügü gibi.

ben üniversite biter bitmez mesleğimi elime alamadan evlendim de ne oldu :) ailem baskı yapmasa erkeden evlenmez çıktınız bi sene evlenin diye zorladırlar saolsunlar üni bitti bir ay sonra evlendirdiler bende facebook gibi yerlerde çok mutlu havası yapıyorum ama mutsuzum bence kadınlar önce ayakları üzerinde durmalılar sonra evlenmeliler..sen en iyisini yapmışsın

:) Bence de dogru olan bu ama her insanın öncelikleri bir olmuyor iste. Yeter ki bunu uygun dille anlatabilsinler, baska yöne cekip kullanmasınlar.

Bu yoruma tamamen katılıyorum iki tarafta,karşılıklı böyle şeyleri nispet unsuru olarak görmemelidir.

Herkesin kendi tercihi kendi kararı kim nasıl mutluysa öyle yapsın kimse kimseye müdahalede bulunmasın.

Evlenmediyse kime ne veya üniversiteyi bitirmeden evlenip çoluk çocuğu olduysa kime ne herkesin hayat şartları ve idealleri farklı.

offf evet liseden arkadaşım vardı sürekli bana net üzerinden sevgilin var mı vs diye sorardı. en son 2 yıl önce falan 14 şubatta sevgilin var mı demişti hayır dedim, vah vah üzülme olur vs diyince ben de patlamıştm:47::47: şimdi hatırlamıyorum da ağzıma geleni saydım :19: o günden beri de konuşmuyoruz aman uzak olsun, küçük yaşta evliliği bir şey sanıyorlar... şimdi evliliğe giden bi ilişkim var yaşım da 24. Geç mi kaldım?? Bence hayır. :42:

Herkes kendi yaşadığı hayatı başkalarına dayatmaya çalışıyor kendisi evlenmiş hemen de çocuğu olmuş ya illa başkaları da evlenecek hemen çocuk yapacak ona göre doğru olan bu yoksa evde kaldın, koca bulamadın, yaşın geçiyor çocuğun olmayacak ne alakaysa ayrıca insan evlendikten sonra okul okuyabilir çalışabilir. O kendi hayatı bu senin hayatın bu yaşıma kadar kimseye neden evlenmedin neden el bulamadın demiş insan değilim bende 24 yaşında evlendim. Ve evli olanlara da neden çocuğun yok, olmuyor mu diye sormadım banane yani. Ben evlendim severek sonra 4 sene açıköğretim okudum bitirdim gül gibi işim de var eşimde var. Henüz çocuğum yok tedavi görüyorum ve artık sormalarından sıkılıyorum ben kimseye sormadım bana da sorulmasın buna akrabada dahil. Ben hiç merak etmem olursa söylerler zaten. Ha çevremde kaçıp evlenip hemen daha birkaç ayda çocuk sahibi olanlarda var. 2 sene dolmadan ayrılan da var hangisi daha hayırlı o zaman. Geç olsun temiz olsun koca herzaman bulunur bir şekilde anlaşacağın insanı bulursun bende koca kalmamış gibi iki günde tanıdığı kişiye kaçıp birde daha birbirini tanımadan çocuk yapıp sonra şikayet eden insanları anlamıyorum ne olacak. Ama kendi tercihi kendi hayatı. Karışmasalar olmaz zaten.

Ben sahsen sosyal medyada ozelimi paylasmaktan hoslanmiyorum. Sadece bana yakin olanlar bilebilmeli beni ve hayatimi.

Erkekn evlenip kariyer yapmamis mutlu kadinda cok kariyer yapip sonradan evlenmis kadin da cok. Bence takilmayin kimseye herkesin bsefa surdugu vok mutlu oldugu zamanlar farkli devrelerde olabilir.

Ben sahsen sosyal medyada ozelimi paylasmaktan hoslanmiyorum. Sadece bana yakin olanlar bilebilmeli beni ve hayatimi.

Erkekn evlenip kariyer yapmamis mutlu kadinda cok kariyer yapip sonradan evlenmis kadin da cok. Bence takilmayin kimseye herkesin bsefa surdugu vok mutlu oldugu zamanlar farkli devrelerde olabilir.

Cok dogruu katılıyorum yazdıklarına :46:

Kızlar merhaba. Sizin de cevrenizde okumamıs, 20-23 yasında evlenmis ve hemen cocugu olmus olan ve bunu da size karsı kullanan kadınlar var mı? Ben 25 yasındayım, okudum meslek sahibi oldum cok sükür, ama iliski konusunda bahtsızım. Cevremde de cogu insanın yasadıgı gibi hemen bi bas göz edilme kısmet bulma telası oluyor. Ayrıca o evlenen ilkokul arkadaslarının da yıllar sonra tekrar ortaya cıktıklarında esleriyle ve cocuklarıyla nasıl "mutlu" olduklarını anlatmaları da cabası.. :15:
Hayır anlamıyorum ki devir eski devir degil. Artık ev kızları bile gec yaslarda evlenebiliyor kaldı ki okumus insanın evlenme hayata atılma yasları 24-25 yani bunlar neyin kafasını yasıyor anlamıyorum. :41:
gormemisler.. :D nefret ediyorum boylelerınden bende onlarla ayni yastayım ama hic boyle hava atma nispet yapma derdinde olmadım.. olsam bile bunun bana bi faydası yok ki.. tamamen gereksiz.. sacma :52:

Back
X