• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayları

Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum :KK43: ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum :KK43:

Ortalıkta yaratılan canımlı cicimli evlilik algısına kapılıyorsunuz
Oysa her insanın yapısı başkadır, evliliğin ilk ayları şöyle olur sonra ki ayları böyle olur diye bir kural yok
Eşiniz kendi işini yönetiyormuş, şu an ki ülke şartlarından tutun da iş yerindeki ıvır zıvır her olayla ilgilenirken eminim yoruluyordur, fiziken değil ruhen yoruluyor insan. Akşam eve gelip dinlenmek, kendi usulünce kafasını boşaltmak isterken karşısında x in kocası şöyle y nin evliliği böyle diyen bir eş çok sevimli değil.
İlaveten size bir abla tavsiyesi vereyim, teyze de olabilirim yaşım 45 :))) ne kadar samamimi dostlarınız olursa olsun kimsenin yanında evliliğinizi tartışmaya açmayın, eşinizin hata olarak gördüğünüz davranışlarını insanlara anlatmayın bu evliliğin köküne dinamit koymaktır, sakın yapmayın.
Romantizme gelince, bende severim, fazlasıyla duygusal bir insanım üstelik ama inanın sürekli olunca bir tadı kalmıyor. Bazı insanlar bu detayları düşünemez de, yapısında yoktur o romantizm biraz teşvikle incelebilir zamanla. Sürprizler, çiçekler vs... bunlar hep ezber şeyler, koltukta mayışmış eşimin yanına kıvrılıp, kokusunu içime çekerek biraz keyif yapmak benim için hepsinden özel. Yatağa yalnız yollamamak falan komik şeyler, ev insanın rahat edeceği alandır, bırakın nerde isterse uyusun adam, mesela şu an hava çok sıcak yatak odam boğuyor beni eşim orada yatıyor ben yan odaya kaçıyorum şimdi bu adam karım beni sevmiyor diye mi düşünsün, olmaz. Velhasıl biraz rahatlayın, evlilik uzun bir yol, daha çok güzel anılar biriktireceksiniz, özel günlere, hediyelere, insanların söylediklerine çok anlam yüklemeyin eşiniz sağlam bir hayat arkadaşı olsun o herşeyden önemli inanın

Eşinin icinden gelmesi lazım bence boşuna üzülme eşinin güzel yanlarına odaklan...benim eşim romantiktir şiir yazar bana güzel şeyler söyler benim çok hoşuma gider hediyeler sürprizler yapar ...ama ikimizde özel gün asla kutlamayiz ..içimizden gelince yaparız ..

Misal senin eşin kavga gürültü evde olmaz dedin boşuna huzursuzluk yapma belki diğer arkadaşlarının eşleri kaba davranıp ardından çiçek alıyordur gerçeği bilemezsin. ...bu tür kiyaslamalar karşı tarafida senide yorar ve evlilikten soğutur ...

Ben eşimin her anından zevk alıyorum hiç bir şey yapmadan yanımda uyusun o bile beni mutlu ediyor ..onunla birlikteyim diye sukredip mutlu oluyorum ..benim yaşam kaynağım Rabbim onu korusun .

Herkese merhaba,
Ben henüz 1,5 aylık evliyim. Eşimle 1,5 senedir tanışıyoruz. ben 25 yasındayım o 28. Onun kendi firması var bende iyi bir şirkette çalışıyorum.

Ben cok duygusal duygularını çok yoğun yaşayan bir insanım. Romantik sürprizleri ansızın özel bir gün değilken gelen çiçekleri, görünce aklıma sen geldin hediyelerine yani ansızın gelen sürpizlere bayılırım. Özel günlerede cok anlam yüklerim. Sevgilimin doğum gününe 1 ay önceden hazırlanırım öyle söyleyeyim her şey alacağıma kadar nerede nasıl yapacağıma kadar ayarlarım. Neyse. Evlendik. Çevremde geçen sene bu sene falan cok evlenen arkadaşım oldu ve ilk aylarında eşlerinden gelen sürprizleri vs anlatıyorlardı herkes birbirine yakın sürprizlerden bahsediyordu aslında eve gelirken ilk zamanlar sık sık çiçek almalar yemekler kahvaltılar hazırlamalar kapıya sürpriz kücük kücük çiçekler notlar bırakmalar hediyeler vs vs bende sevinirdim ooo evliliğin ilk zamanları çiçeğe romantikliğe doyacağım o zaman diye fakat hiççç böyle olmadı . Hatta balayından döndüğümüzde ilk haftalarda baktım hiçbir şey yok ne çiçek ne sürpriz vs. telefonda bir imada bulundum herkes böyle böyle yapıyormus sende hiçbir şey yok diye akşamına buket çiçekle gelmiş... bende de böyle olunca anlamı kalmıyor. Sürekli televizyonun karşısında sürekli uyuya kalıyor uykusu var görüyorum hadi gel yatalım diyorum sen git bende hemen geliyorum diyor bir bakıyorum uyuya kalmıs tv karsısında. Zar zor uyandırıp yatağa götürüyorum bir gece hiç dokunmadım bilerek sabah 5te yanıma geldi. Böyle böyle değişik hiç ruhuma dokunulmayan 1 ay geçiriyorum... Defalarca rahatsız oldugumu anlattım ama anlamıyor. Çok sevecen biridir eşim kavga gürültü olmaz pek. Bu konuyu arkadaşlarımızın yanında da açtık. Çiftler olarak ilişkilerimizde ki problemleri tartışıyorduk bende bunlardan bahsettim arkadaşım eşime şöyle bir soru sordu: yeterince sürpriz yaptığını yeterince romantik olduğunu duygusal olarak yeterince tatmin ettiğini düşünüyor musun tarzında bir soru sordu. Oda net olarak düşünmüyorum ama benim aklıma cok fazla şey gelmiyor gibi gibi cümleler kullandı.

Kendimi yeni değilde 10 senelik evli gibi hissediyorum. Ben mi çok hassasım anlamadım. İlk zamanlar erkekler eşlerinin dibinden ayrılmazmış asla yatağa yanlız yollamazlarmış falan ben bunlara bile çok takılıyorum. Bazen benden 1 bucuk sene önce 4 senelik ilişkisi bitmiş onda her şeyi yaşayıp bitirdiğini bana hiçbir şey kalmadığını düşünüyorum :KK43: ben mi abartıyorum çok duygusal bir gün geçiriyorum :KK43:
İnsana Zoraki sürpriz yaptırılamaz kii.. eşiniz uzerinde baskı kurmayın ve onu başkalariyla kıyaslamayın.. hep bı beklenti içinde olmayın..akışına bırakın.

Herkes romantikliğe yatkin değildir. Arkadaşlarin anlattiklarina bakma, anlatmadiklarina bak. Hiçkimse 4 4lük değildir. Yani o sürpriz yapanlarda, başka konularda 'eksik' kaliyorlardir. Kavga, tartişma anlarini kimse anlatmaz.

Banada biri 'sürpriz yap' dese, bende ne yapacağimi bilmezdim. Kendim içinde çiçek sevmem. Bunlar bana yapmacik şeyler gibi geliyor. Sevgiyi ya his edersin ya his etmezsin ve çoğu zaman küçük şeylerde saklidir. Yani ne bilim, markette sana sevdiğin çikolatayi almasi, aksam keyifli bir sohbet olmasi, bir sarilma öpüşme...

Çok genç yaşta, olgun olmadan ve karşindakini tanimadan evlendin bence. 1 yilda evlendin, tanimak için çok az bir süre. Beklentilerin bu şekilde, herkesin beklentisi farkli ve değiştirmek kolay değil. Bence erken,birbirine yanliş iki insan evlendi benim nezdimde.

4 yillik evliyiz asla o bunu yapmis bu bunu yapmis diye örnek verip yapmasini beklemem cok itici gelir
ozel gunler favorimdir
Baskasinin hayatinda olan cicili seyleri abartili bulurum kendi hayatimda
Yapi meselesi sanirim
Ilk gunku gibi yataga bensiz gitmez
Tartissak bile kucagina alir goturur yine de yatakta tek yatmaz
Onerim kocanizi sıkmamaniz belki de bunlari beklediginiz icin uzak
Belki de oyle alismis tv karsisinda uyumak gibi

Bende suprizleri hiç sevmem valla çiçek filan gereksiz iki güne kuruyacak ne gerek var o kadar para vermeye bide pahalı. Onun yerine eşim bana para versin kendi istediğim hediyeyi alayım daha çok seviyorum onun da işine geliyor tabi

Biz ölmüsüz gömenimiz yok dedim okurken:)
Ay okurken yoruldum
Süpriz yap diye hic darlamadım,yapmadıgı icin de oturup dertlenmedim.
Calısan kadınım ,gider ciceğimi böceğimi kendim alırım.
Yol üstünden bi buket papatya alıyorm 1 hafta mutlu ediyor beni.

Herkese merhaba,

Şehir efsanelerine inanmayın. İnsanlar hayatlarını mükemmel göstermeye bayılırlar. Görünenin ardında görünmeyen ne sorunlar vardır emin olun. Ne kendi evliliğimde ne de arkadaşlarımın evliliklerinde sürekli sürpriz yapan romantik adam görmedim hiç. İlişkinizi 3. kişilerle paylaşmanız aranızdaki sorunları daha da büyütür. Yanlış yönlendirilirsiniz. İlişkinizin dinamiğini en iyi siz bilirsiniz 3. kişiler ne kadar doğru yorumlayabilir? Herkesin evliliği ilişkisi aynı olmak zorunda değil. Kendinizi onun geçmişiyle kıyaslamayın çünkü erkekler gerçekten geçmişi geçmişte bırakıyor. Evliliğinizi de başkalarınınkiyle kıyaslamayın. Bu düşünce yapısıyla hep mutsuz olursunuz. Siz yaratın romantik ortamları? Belki ona bir şeyler öğretmiş yol göstermiş olursunuz. Hayat başlı başına zor ve enerji tüketiyor. İnsanlar birbirinden sürekli bişeyler beklemek yerine birbirini olduğu gibi kabul etmeli. Eşinizin size verdiği değeri yaptığı sürprizler belirlemiyor. Bir de sürekli beklenti içinde olmanız onu çok yoruyor olabilir. Biri bana sürekli ne yapmam nasıl sevmem gerektiği konusunda baskı yapsa beni birileriyle kıyaslasa tam tersi hiç bir şey yapmak istemezdim. Eşinizin de size başkalarının eşlerini örnek gösterdiğini düşünün?

beraber yatağa gitmemesine ben olsam ben de kızardım ama sürekli bi çiçek bi hediye beklemek niye. İçinden geldiğinde yapsın her zaman yapınca manası da azalıyor bana göre.

beraber yatağa gitmemesine ben olsam ben de kızardım ama sürekli bi çiçek bi hediye beklemek niye. İçinden geldiğinde yapsın her zaman yapınca manası da azalıyor bana göre.
her zaman elbette bekleyemem, beklemem de her zaman oldugunda tabiki de hiçbir anlamı kalmaz. benim demek istediğim hiç olmamasıydı oysaki.

Herkese merhaba,

Bende çok takardım kafayı yeni evli arkadaşlarım hep başbaşa gezerlerdi sürekli durumlar atarlardı ben evliliğimin ilk ayları görümcem ve eşiyleydim sürekli takılırlardı çok kavga ettik eşimle. Bu arada istemişsiniz yapmış çocukluk yapmayın. Eşimde sürekli yapıldığında bi önemi kalmaz der bi kere çok yorulduğum bi iş günü içinden gelerek bana çiçek almış düşünmesi yeter. Şimdi de görümcesiz plan yapıyoruz 1 senedir evliyiz. Sabredn durun daha yenisiniz.

Back
X