Ah bu nispet yapan kompleksliler..

Canım kimse senin yazdığına açtığın konuya alınmadı. Ama ardından gelen yorumlarla şekilleniyor konu sonuçta. Facebookta söz-nişan resimlerini paylaşanları kınayan mı ararsın (ki bu bir kaç senede evlenip nişanından sözünden resim paylaşmamış insan var mı merak ediyorum.), erken evlenenleri kocalarına sırtlarını dayamışlar oh ne güzel diyen mi ararsın. (ki çalışmak maddi açıdan birine bağımlı olmaktan kat kat kolay bence.) Senin açtığın konuda kime sinirlendiğin çok belli.

Konuyu ben acmadim..neyse zaten hepimiz ayni fikirdeyiz.ne erken evlenip evlenmeyenlere laf atanlar ne de evlenmeyip erken evlenenlere laf atanlar hakli.herkes hayatini yasiyor sonuçta. .
Facebook olayina gelince bende paylasimlar yaparım hep gittigim yerleri check in lerim..cokda gezerim banada diyolar amann banane herkesin ne dedigine bakarsak yasayamayiz..herkes yasantisini paylasiyor iste.istedigini...

onlar baya baya kıskançlıklarından öyle söylüyorlar. Ben 28imde evlendim ve e 21-22 sinde evlenip şimdi 2-3 çocuğu olanlar evlendiğim gün yanıma gelip ne dedi biliyor musun "ne güzel hayatını yaşadın. Koca sıkıntısı çoluk çocuk derdiyle senden daha yaşlı görünüyoruz. Koca izin verirse gidiyoruz geliyoruz şimdi yaşında büyük elinde mesleğinde var kendine laf da dedirtmezsin bizim kadar ezilmesin " aynen böyle söylediler ve bi çok kişiden duydum. Halbuki önceden evlensene niye evlenmiyorsun bıdı bıdı yaparlardı ama içten içe bana hep gıpta etmişler evlenirken itiraf ettiler. Bi de yaşı büyük erkek kadının kıymetini daha bi biliyor. KArısını ezmiyor başkalarına ezdirmiyor. O yüzden geç evlenmek her halükarda daha iyi

Gec evlenmek her halukarda iyi demek cok buyuk bi iddia. Bi kadının ezilmeside bir erkegin ezmeside kadın ve erkegin karakteriyle ilgili tamamen. 23 yasında evlendim ama asla hiçkimse beni ezmeye teşebbüs bile edemez ve Allah'a cok sukur kocamda zaten asla beni ezmek ezdirmek istemez. Henuz 6 ay oldu evleneli ve hemen hamile kaldım 5 aylık hamileyim hicte kendimi ezik hissetmiyorum. Hayatımı yasıyorum hemde enn sevdiğim insanla beraber. Kim istemezki sevgilisiyle sevdiğiyle en guzel yaslarını beraber geçirmeyi. Sevgilisi olan kızlar 40 takla atıyorlar sevgilileriyle biseler yapabilmek icin bi tatile cikmak icin can atıp gizli planlar yapiyolar ama evliler gayet rahat sevgilileriyle sevdikleri eşleriyle hayatını yasiyolar. Ayrıca hersey kısmet ben evlendiğimde henuz yuksek lisansımı yeni bitirmiştim kadro açılmıyodu ama olsun dedim isim yokken evlendim bide üstüne hamile kaldım ama bi gun bile pişman olmadım. Sonra bebisim henuz 2 aylikken kadro acildi ise girdim akademisyenim 3 aydır bebisimde Temmuz'da dogucak nasıpse. Ne isimle eğitimimle ne de kocamla Bebegimle bi üstünlük taslama gibi salakca biseye kalkismadim. Erkenden evlenip çoluk cocuğa karışanların suursuzca büyüklük taslamalari ne kadar antipatikse okudum isim var hayatımı yasadım Ohh Ohh diyenlerde o kadar antipatik.
Kimine gore gec evlenmek avantajdir birikim falan yapabilmek hayatını rayına oturtabilmek acısından ama kimine görede genc yasta daha saglikli daha rahat hamilelik yaşayabilmek en guzel yaslarını sevdiğiyle beraber geçirebilmek acısından erken evlilik yapmak güzeldir. Ki hersey kısmet nasip bizim hicbi birikimimiz yoktu ama aileler bize hicbi borç bırakmadığı gibi evimizi bile aldı (2 aile ortaklaşa) iyi bi ev parası kadarda altın takıldı dugunde onunlada araba aldık sonra hic hesapta yokken ben ise girdim yani bazı seylerin nasip olması icin illa gec yaslara kadar beklemek gerekmiyo Allah ne kadarını nasip ederse o oluyo

Son düzenleme:
Bide çalışmayan kadinlar kocasinin gözüne bakiyo ki bi elli lira verse de bi bluz alsam a bağlamış olay. Kocası izin vermediği icin dışarı cikamiyolar eziliyolar diyenler bile var. Benim annem Türkiye'nin en iyi bankasında müdurdu ki emekli maasi bile bi Prof maaşı kadar hala ayrıca 28 yasında evlenmis ama zavallı kadın babannemin dirdirini da duymuş evine getirip büyü muska bile koymuşlar. Ayrıca hep bizler icin didinip durdu kendine bi araba almayıp kız kardesimle bana ayrı araba aldı ozel okulda okuttu ama kendini hic düşünmedi. Ayrıca babamda anneme bi suru sorumluluk verdi erkek gibi bi kadın oldugu icin herseyin üstesinden gelebildi cok sukur ama cok yoruldu zavallı annem. Halbuki annemin okumayıp cok erken yasta evlenen kuzenlerinin her birinin altında 100 er bin liralık arabaları ceplerinde kredi kartları o gezi senin bu gun benim gezip duruyolar kocaları da ağızlarına bakiyo. Çalışmadıkları halde temizlikci tutup evlerini temizletiyolar ama benim canım annem cok buyuk temizlik hariç evinin isini kendisi yapardı. Yani çalışan kadın prenses digerleri zavallı kole algısı cok yanlış. Herkesin kaderi farklı. Allah herkese iyi kader yazsın.

Gec evlenmek her halukarda iyi demek cok buyuk bi iddia. Bi kadının ezilmeside bir erkegin ezmeside kadın ve erkegin karakteriyle ilgili tamamen. 23 yasında evlendim ama asla hiçkimse beni ezmeye teşebbüs bile edemez ve Allah'a cok sukur kocamda zaten asla beni ezmek ezdirmek istemez. Henuz 6 ay oldu evleneli ve hemen hamile kaldım 5 aylık evliyim hicte kendimi ezik hissetmiyorum. Hayatımı yasıyorum hemde enn sevdiğim insanla beraber. Kim istemezki sevgilisiyle sevdiğiyle en guzel yaslarını beraber geçirmeyi. Sevgilisi olan kızlar 40 takla atıyorlar sevgilileriyle biseler yapabilmek icin bi tatile cikmak icin can atıp gizli planlar yapiyolar ama evliler gayet rahat sevgilileriyle sevdikleri eşleriyle hayatını yasiyolar. Ayrıca hersey kısmet ben evlendiğimde henuz yuksek lisansımı yeni bitirmiştim kadro açılmıyodu ama olsun dedim isim yokken evlendim bide üstüne hamile kaldım ama bi gun bile pişman olmadım. Sonra bebisim henuz 2 aylikken kadro acildi ise girdim akademisyenim 3 aydır bebisimde Temmuz'da dogucak nasıpse. Ne isimle eğitimimle ne de kocamla Bebegimle bi üstünlük taslama gibi salakca biseye kalkismadim. Erkenden evlenip çoluk cocuğa karışanların suursuzca büyüklük taslamalari ne kadar antipatikse okudum isim var hayatımı yasadım Ohh Ohh diyenlerde o kadar antipatik.
Kimine gore gec evlenmek avantajdir birikim falan yapabilmek hayatını rayına oturtabilmek acısından ama kimine görede genc yasta daha saglikli daha rahat hamilelik yaşayabilmek en guzel yaslarını sevdiğiyle beraber geçirebilmek acısından erken evlilik yapmak güzeldir. Ki hersey kısmet nasip bizim hicbi birikimimiz yoktu ama aileler bize hicbi borç bırakmadığı gibi evimizi bile aldı (2 aile ortaklaşa) iyi bi ev parası kadarda altın takıldı dugunde onunlada araba aldık sonra hic hesapta yokken ben ise girdim yani bazı seylerin nasip olması icin illa gec yaslara kadar beklemek gerekmiyo Allah ne kadarını nasip ederse o oluyo

Yani benim anlatmaya calıstıgım sey de bu. Hersey kısmet Allah ne kadar verdiyse yani, ona sükretmek gerek. Benim amacım ne kendimi üstün görmek ne de baska birsey. Analayamadıgım tek sey insanların evliligi ve cocuk dogurmayı okumus ama bekar olan insanlara karsı kullanması, asıl kendilerini üstün gören kisiler de onlar oluyorlar bu durumda. Kimseyi kırmak istemem yanlıs anlasılmasın. :49:

Maarifet sanki...Hay allam millet hangi çağda yaşıo ki?Başka övünecekleri bi meziyetleri yok demek ki...

Bide çalışmayan kadinlar kocasinin gözüne bakiyo ki bi elli lira verse de bi bluz alsam a bağlamış olay. Kocası izin vermediği icin dışarı cikamiyolar eziliyolar diyenler bile var. Benim annem Türkiye'nin en iyi bankasında müdurdu ki emekli maasi bile bi Prof maaşı kadar hala ayrıca 28 yasında evlenmis ama zavallı kadın babannemin dirdirini da duymuş evine getirip büyü muska bile koymuşlar. Ayrıca hep bizler icin didinip durdu kendine bi araba almayıp kız kardesimle bana ayrı araba aldı ozel okulda okuttu ama kendini hic düşünmedi. Ayrıca babamda anneme bi suru sorumluluk verdi erkek gibi bi kadın oldugu icin herseyin üstesinden gelebildi cok sukur ama cok yoruldu zavallı annem. Halbuki annemin okumayıp cok erken yasta evlenen kuzenlerinin her birinin altında 100 er bin liralık arabaları ceplerinde kredi kartları o gezi senin bu gun benim gezip duruyolar kocaları da ağızlarına bakiyo. Çalışmadıkları halde temizlikci tutup evlerini temizletiyolar ama benim canım annem cok buyuk temizlik hariç evinin isini kendisi yapardı. Yani çalışan kadın prenses digerleri zavallı kole algısı cok yanlış. Herkesin kaderi farklı. Allah herkese iyi kader yazsın.

Konuyu kisisel algılamayın tabi ki her okumus-bekar insanın ya da her evli (okumus ya da okumamıs insanın) kosulları farklı olabilir. Hayat bu, 1 dakika sonrasını bilemezsin konuyu acma amacım da insanların durumlarına sükretmeyip, kendi kendilerine kompleks yaratmaları, kırıcı konusmaları. Yoksa kim ne yasıyor kendi biliyor tabi ki.

Yani benim anlatmaya calıstıgım sey de bu. Hersey kısmet Allah ne kadar verdiyse yani, ona sükretmek gerek. Benim amacım ne kendimi üstün görmek ne de baska birsey. Analayamadıgım tek sey insanların evliligi ve cocuk dogurmayı okumus ama bekar olan insanlara karsı kullanması, asıl kendilerini üstün gören kisiler de onlar oluyorlar bu durumda. Kimseyi kırmak istemem yanlıs anlasılmasın. :49:

Hayır hayır ben onu gec evlenmek her halukarda iyidir lafı uzerine yazdım. Sizi yanlış anlamadım. Bi insan digerini bi sekilde ezmeye calisiyosa asıl kendinin bi ezikliği vardır. O yuzden takilmamak gerek. Ayrıca Allah'ın gücüne gider. Kimin haddine cocuk yapmayanı yada yapamayani veya evlilik yapamayani ezik gormek. Tam suursuzluk cunku bunlar kader kısmet isleri

Kızlar merhaba. Sizin de cevrenizde okumamıs, 20-23 yasında evlenmis ve hemen cocugu olmus olan ve bunu da size karsı kullanan kadınlar var mı? Ben 25 yasındayım, okudum meslek sahibi oldum cok sükür, ama iliski konusunda bahtsızım. Cevremde de cogu insanın yasadıgı gibi hemen bi bas göz edilme kısmet bulma telası oluyor. Ayrıca o evlenen ilkokul arkadaslarının da yıllar sonra tekrar ortaya cıktıklarında esleriyle ve cocuklarıyla nasıl "mutlu" olduklarını anlatmaları da cabası.. :15:
Hayır anlamıyorum ki devir eski devir degil. Artık ev kızları bile gec yaslarda evlenebiliyor kaldı ki okumus insanın evlenme hayata atılma yasları 24-25 yani bunlar neyin kafasını yasıyor anlamıyorum. :41:

evliliğin nispeti mi olurmuşi beee :52: evlenen ve erkenden anne olan kadınların sosyal hayatları iyi ihtimalle sekteye ugrar, kötü ihtimalle biter. bu nedenle bekar arkadaşların sosyallikleri veya flörtleri bu kadınları az çok gıdıklar (kendimden biliyorum :47: . sözün özüüü asıl onlar seni kıskanıyor olabilirler. canını sıkmaa, gaza gelme ve kader kısmetle beraber 28 30 yaş en ideali bence :46:

Ben anlatmaya çalıştığın şeyi anladım hatta örnek veryim
ben uzun yıllar okudum ve çalışmaya başladığım sene evlenim
benden 3 yaş küçük kuzenim liseyi bile bitirmeden evlendi ve çocuk yaptı
ben çalıştım didindim,çocukta yaptım,ev arabada
ama kuzenim hazıra kondu...evi arabası vardı evlendiği adamın bide iş kurdu kocası buna ohhhh
ben aylıkçı çalışıyorum mesela onun kazandğnn yarısını kazanmyrm
geçenlerde bunun muhbbtni bile yaptı yagmur deydimi yıllarca oku,iş sahibi ol
didin didin dur,ay hiç bana göre diil falan dedi...:47::47::47:
Soruyorum hagisi doğruuuuu

Valla bi konu actım acmaz olaydım diyorum simdi. :44: Arkadaslar ne kendimi büyük görüyorum ne de ego tatmini yapııyorum. İnsan okur ya da okumaz, evlenir ya da evlenmez, cocuk dogurur ya da dogurmaz. Bunlar hem tercih hem de kısmet meselesidir. Ama anlayamadıgım tek sey evliligin cocuk dogurmanın, evlenmemis ya da evlenmeye fırsat bulmamıs okumus insanlara karsı kullanılması.
Kardesim sen kocanla Allahın verdigi cocugunla övünüyorsan bana laf sokuyorsan ben de okumusum kendi cabamla tabi ki Allahın da yardımıyla, bırak da ben de bununla mutlu olayım. Her yasta evlenip coluk cocuk sahibi es sahibi olabilirsin. Ama istedigin zaman istedigin yasta okuma imkanın olmayabilir, hayat sartlarından kaynaklanıyor bu da. Lütfen yanlıs anlamayın ne kibiri ne egosu. Ego ya da kibir yapsaydım konuyu cok farklı anlatırdım, lütfen farlı yönlere cekmeyin. :49:

Gec evlenmek her halukarda iyi demek cok buyuk bi iddia. Bi kadının ezilmeside bir erkegin ezmeside kadın ve erkegin karakteriyle ilgili tamamen. 23 yasında evlendim ama asla hiçkimse beni ezmeye teşebbüs bile edemez ve Allah'a cok sukur kocamda zaten asla beni ezmek ezdirmek istemez. Henuz 6 ay oldu evleneli ve hemen hamile kaldım 5 aylık hamileyim hicte kendimi ezik hissetmiyorum. Hayatımı yasıyorum hemde enn sevdiğim insanla beraber. Kim istemezki sevgilisiyle sevdiğiyle en guzel yaslarını beraber geçirmeyi. Sevgilisi olan kızlar 40 takla atıyorlar sevgilileriyle biseler yapabilmek icin bi tatile cikmak icin can atıp gizli planlar yapiyolar ama evliler gayet rahat sevgilileriyle sevdikleri eşleriyle hayatını yasiyolar. Ayrıca hersey kısmet ben evlendiğimde henuz yuksek lisansımı yeni bitirmiştim kadro açılmıyodu ama olsun dedim isim yokken evlendim bide üstüne hamile kaldım ama bi gun bile pişman olmadım. Sonra bebisim henuz 2 aylikken kadro acildi ise girdim akademisyenim 3 aydır bebisimde Temmuz'da dogucak nasıpse. Ne isimle eğitimimle ne de kocamla Bebegimle bi üstünlük taslama gibi salakca biseye kalkismadim. Erkenden evlenip çoluk cocuğa karışanların suursuzca büyüklük taslamalari ne kadar antipatikse okudum isim var hayatımı yasadım Ohh Ohh diyenlerde o kadar antipatik.

onların yaptığı terbiyesizlik de sizde de bir kibirlilik, büyüklenme çabası sezdim..

Burda istatistiksel verilerden bahsederek konuşuyoruz. Sizin mutlu, pozitif ve her şeyin yolunda giden evliliğiniz sanırım istisnai bi durum. Allah mesut etsin tabi, herkes bu kadar şanslı olamıyor. benim küçükten kastım insanın karakteri oturmadan bi sürü sorumluluk alıp bi de onu ezmeye çalışan insanların karşısında kendini savunamayacak kadar dirençsiz oluşudur. 20 yaşında evlenen biriyle 25 yaşında evlenen biri arasında dağlar kadar fark vardır. Polemiğe sokulacak bi durum değil bu. Ayrıca bi arkadaşın dediği kibirlilik kısmına da katıldığımı belirteyim. Kocanızın uyumlu olduğunu, evliliğinizin sorunsuz gittiğini anlatırken aileler ev aldı, ev parası kadar altın takıldı ona da araba aldık örnekleri konunun neresine binaen detaylandırılmış olabilir ?....

Burda istatistiksel verilerden bahsederek konuşuyoruz. Sizin mutlu, pozitif ve her şeyin yolunda giden evliliğiniz sanırım istisnai bi durum. Allah mesut etsin tabi, herkes bu kadar şanslı olamıyor. benim küçükten kastım insanın karakteri oturmadan bi sürü sorumluluk alıp bi de onu ezmeye çalışan insanların karşısında kendini savunamayacak kadar dirençsiz oluşudur. 20 yaşında evlenen biriyle 25 yaşında evlenen biri arasında dağlar kadar fark vardır. Polemiğe sokulacak bi durum değil bu. Ayrıca bi arkadaşın dediği kibirlilik kısmına da katıldığımı belirteyim. Kocanızın uyumlu olduğunu, evliliğinizin sorunsuz gittiğini anlatırken aileler ev aldı, ev parası kadar altın takıldı ona da araba aldık örnekleri konunun neresine binaen detaylandırılmış olabilir ?....

TUİK ten mı baktınız bu istatistiklere anlayamadım. Benim gözlemlediğim kadarıyla yas farketmiyo karakter kader kısmet isleri bunlar. Burda ve boyle konuların cogunda erken yasta evlenip borç harç icinde mutsuz olunuyo kadın kocasının eline bakiyo bi 50 lira verse de bi bluz alsam yazanlar var. Yada erken yasta meslek edinmeden evlenip hayatlarini yaşayamiyolar maddi imkansızlıklar yüzünden diye genel bi algı var ama herkesin hayatı aynı degil herkes aynı sorunları yasamiyo isi olmadan erken yasta evlenenler (ben mesela) illa mutsuz olucak kocasının ağzına bakicak maddi sorunlar yasiycak diye bise yok. YADa illa bazı seylere kavusabilmek icin -ki evimi arabamı aldım ben onlar gibi degilim yazanlar olmus- gec yaslara kadar beklemeye gerek yok bunu anlatabilmek acısından yazdım. Sizin gec evlenmek her halukarda iyidir yazdığınız yeri alintilamak istemiştim sadece. Diger yazdıklarımda konunun geneline yaptıgım yorumdu.

Son düzenleme:
29 yaşında evlendim konuda bahsedilen şeylerin bir kısmını ben de duydum. Güldüm geçtim. Ve hatta acıdım. Ama burda evlenip çocuk yapanlara söylenen şeyleri (yani benim durumum tam tersine yapılan yorumları) görünce gülüp geçemiyorum. Hadi bana yorum yapanlar cahildi burda eğitim aldığını iddia eden arkadaşlar resmen kin kusuyorsunuz. 22 yaşında üniversiteyi bitirip, şansı yaver gidip hemen de iş bulduysa bir kadının evlenmesinde ne gibi bir sakınca olabilir. Ben şimdi de feministim, o zaman da feminisstim. Ve hatta o zaman gençlikle daha da bir ateşli feministtim. Yani ezemezdi kimse öyle kolay kolay. Okumayı ve ekonomik özgürlüğü kesinlikle tavsiye ederim. Ama şu anda forumda okuyamamış ve çalışamayan bir sürü kadın da var. Söylediklerimizde biraz ölçülü olsak. Çalışmak ve okumak önemlidir, kendinize güveniniz olur, daha sosyal olursunuz demekle erken evlenenler eziktir, mutsuzdur, iğrenç sefil hayatları vardır demek arasında fark var.

Konu sahibi arkadaşım lafım sana deil tabiki. Sen çok güzel ifade etmişsin. Her söylenen sana söylenmiyor. Ama konunun altında sana gaz verme hırsıyla yazılanları bir oku istersen.

Son düzenleme:
TUİK ten mı baktınız bu istatistiklere anlayamadım. Benim gözlemlediğim kadarıyla yas farketmiyo karakter kader kısmet isleri bunlar. Burda ve boyle konuların cogunda erken yasta evlenip borç harç icinde mutsuz olunuyo kadın kocasının eline bakiyo bi 50 lira verse de bi bluz alsam yazanlar var. Yada erken yasta meslek edinmeden evlenip hayatlarini yaşayamiyolar maddi imkansızlıklar yüzünden diye genel bi algı var ama herkesin hayatı aynı degil herkes aynı sorunları yasamiyo isi olmadan erken yasta evlenenler (ben mesela) illa mutsuz olucak kocasının ağzına bakicak maddi sorunlar yasiycak diye bise yok. YADa illa bazı seylere kavusabilmek icin -ki evimi arabamı aldım ben onlar gibi degilim yazanlar olmus- gec yaslara kadar beklemeye gerek yok bunu anlatabilmek acısından yazdım. Sizin gec evlenmek her halukarda iyidir yazdığınız yeri alintilamak istemiştim sadece. Diger yazdıklarımda konunun geneline yaptıgım yorumdu.

Geç yaşta evlenmenin erkene göre rahat olması durumu benim savım. Konu sahibi yorum almak istemiş ben de kend-i gözlemlerimin sentezini sundum. Bak kendin diyosun okudum ettim ama daha iş bulmamıştım diye. Konu sahibi okumayıp da evde olduğu için erkenden evlenen ( 18-20 yaş civarı) kızlardan bahsetmiş. Evlilik elbette kader ama evliliğe kadarki hayatımızı karakterimizi şekillendirmek geleceğimizin basamaklarını oluşturmak bizim elimizde.

Ben anlatmaya çalıştığın şeyi anladım hatta örnek veryim
ben uzun yıllar okudum ve çalışmaya başladığım sene evlenim
benden 3 yaş küçük kuzenim liseyi bile bitirmeden evlendi ve çocuk yaptı
ben çalıştım didindim,çocukta yaptım,ev arabada
ama kuzenim hazıra kondu...evi arabası vardı evlendiği adamın bide iş kurdu kocası buna ohhhh
ben aylıkçı çalışıyorum mesela onun kazandğnn yarısını kazanmyrm
geçenlerde bunun muhbbtni bile yaptı yagmur deydimi yıllarca oku,iş sahibi ol
didin didin dur,ay hiç bana göre diil falan dedi...:47::47::47:
Soruyorum hagisi doğruuuuu

:) Kendinden eminsen gül gec

29 yaşında evlendim konuda bahsedilen şeylerin bir kısmını ben de duydum. Güldüm geçtim. Ve hatta acıdım. Ama burda evlenip çocuk yapanlara söylenen şeyleri (yani benim durumum tam tersine yapılan yorumları) görünce gülüp geçemiyorum. Hadi bana yorum yapanlar cahildi burda eğitim aldığını iddia eden arkadaşlar resmen kin kusuyorsunuz. 22 yaşında üniversiteyi bitirip, şansı yaver gidip hemen de iş bulduysa bir kadının evlenmesinde ne gibi bir sakınca olabilir. Ben şimdi de feministim, o zaman da feminisstim. Ve hatta o zaman gençlikle daha da bir ateşli feministtim. Yani ezemezdi kimse öyle kolay kolay. Okumayı ve ekonomik özgürlüğü kesinlikle tavsiye ederim. Ama şu anda forumda okuyamamış ve çalışamayan bir sürü kadın da var. Söylediklerimizde biraz ölçülü olsak. Çalışmak ve okumak önemlidir, kendinize güveniniz olur, daha sosyal olursunuz demekle erken evlenenler eziktir, mutsuzdur, iğrenç sefil hayatları vardır demek arasında fark var.

Konu sahibi arkadaşım lafım sana deil tabiki. Sen çok güzel ifade etmişsin. Her söylenen sana söylenmiyor. Ama konunun altında sana gaz verme hırsıyla yazılanları bir oku istersen.

Her söyleneni bana söylenmis gibi algılamıyorum zaten. Konuyu tamamen farklı yönlere getirenlere sözüm.

Geç yaşta evlenmenin erkene göre rahat olması durumu benim savım. Konu sahibi yorum almak istemiş ben de kend-i gözlemlerimin sentezini sundum. Bak kendin diyosun okudum ettim ama daha iş bulmamıştım diye. Konu sahibi okumayıp da evde olduğu için erkenden evlenen ( 18-20 yaş civarı) kızlardan bahsetmiş. Evlilik elbette kader ama evliliğe kadarki hayatımızı karakterimizi şekillendirmek geleceğimizin basamaklarını oluşturmak bizim elimizde.

Ben konu sahibinin yazdıkları uzerine bise söylemedim zaten. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara gelmis olay ve bende aynı durumdaydım ki erken yasta hamile kaldım. Konuda da cok sayıda erken yasta cocuk sahibi olanlar ekonomik özgürlüğü olmayan kadinlar hayatlarını yaşayamiyolar tarzda yorum var ben o yorumlar uzerine yazdım. Konu sahibinin ilk mesajı uzerine yazdığım yorum farklıydı zaten

Kızlar kusura bakmayın da bak ben iş sahibi oldum kendi paramı kazanıyorum karşıma kimler çıkacak vs demekle ben evlendim senden bir sıfır öndeyim demek arasında pek fark yok. Ikisi de aynı mantalitede. :27: Ikisi de aynı kafa yapısı. başkası evlenip çocuk yapmak istemiştir diğeri okuyup çalışmak. Kimseye diğerini küçümsemek düşmez.
Soruya gelince, benim bahsedilen türde küçümseyici konuşan tipler yok çevremde. Bu tiplerden mümkün olduğunca uzak dururum. Ne cevap vereceğim yok ben de onu küçümseyeyim diye hesaplar yapmak yerine.

Back
X