Ah Bu Tavirlar

sstsessizol

Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
2.514
3.369
63
Benim derdim burdaki konular ve yorumlarla ilgili.
( İstisnalar elbette kaideyi bozmaz. )

Mesela biri konu aciyor, bosansam mi? Alta da hemen yorumlar geliyor hemen bosan, durma bosan...
Yahu arkadaslar bosanmak nasil bu kadar cok basite indirgenmeye basladi? Cok ciddi problem yoksa neden hemen aklimiz bosanmaya gidiyor? Bizim toplumumuzda ne ara bu kadar normallesti bosanmalar?
( Siddet ve aldatma haricindeki olaylarla ilgili bahsediyorum)

Ya da dertli bir arkadas konu aciyor, alta hemen cok rencide edice, cok agir usluplarla yorumlar geliyor. Neden cogu zaman empati kurma yetenegimizi yeterince kullanamiyoruz ve karsimizdakini zedeleyici yorumlar yapiyoruz?

Dusuncelerimizi neden daha duzgun ve kirici olmayan uslupla ifade edemiyoruz?

Bizim degerlerimiz nerde kaldi yahu??

Hayatin kisa ve gecici oldugunu neden unutuyoruz? Neden birbirimizin kalbini kiriyoruz?

Benim gibi dusunenler var mi?? Bir kac gundur dert ettim kendime bunu :olamaz:

Bu konuyu kesinlikle tartisma ortami olsun diye acmiyorum, sadece daha dusunceli ve nazik olmaya davet ediyorum basta kendim olmak uzere hepinizi.

Son düzenleme:
Yahu arkadaslar bosanmak nasil bu kadar cok basite indirgenmeye basladi?
İyi de kadın aldatılıyor dövülüyor psikolojik baskı görüyorsa genelde boşan diyoruz. Zevkine çiftleri boşatan insanlar değiliz. Ayrıca bunu da kendinize dert etmeyin bence herkesin hayatı herkesin değer yargısı kendine.
Ayrıca bir de genel konuya diyorum. Herkesin tavrı da kendine. Ben gerçek hayatta da kibar olamadım. Genelde doğru olanı derim o da genelde sert geliyor üyelere ama dalga geçmem mesela. Neyse dert etmeyin yahu :)

Kimseye boşan deme hakkını kendimde bulmam ama şöyle birşey var kadın kocası tarafından şiddete uğruyor her türlü hakaret var çocukları ile ilgilenmiyor gelecek bu şekilde giderse onun için iyi olmayacak boşanırsa daha iyi olacağına inanıyorsam
Evliliğini kurtarması yönünde yorum yazmam daha farklı bir geleceği olabileceğini düşünmesini isterim
Öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor çoğu kadınlarımız

Cok kiricilar bazen gerçekten ,ters git taninasin mantigi bazilarida ondan...eskiden soyle savunma yaparlardi "her turlu yoruma acik ol" ya bi git.

İyi de kadın aldatılıyor dövülüyor psikolojik baskı görüyorsa genelde boşan diyoruz. Zevkine çiftleri boşatan insanlar değiliz. Ayrıca bunu da kendinize dert etmeyin bence herkesin hayatı herkesin değer yargısı kendine.
Ayrıca bir de genel konuya diyorum. Herkesin tavrı da kendine. Ben gerçek hayatta da kibar olamadım. Genelde doğru olanı derim o da genelde sert geliyor üyelere ama dalga geçmem mesela. Neyse dert etmeyin yahu :)

basta da belirttim istisnalar kaideyi bozmaz diye, ben de cok dedim bosan diye oyle olaylarda. bahsettigim hallolacak olaylarla ilgiliydi. tesekkurler yorumunuz icjn

Burada boşan yazılınca kimse boşanmıyor bence. Kadın rahatlamak için konu açıyor akşama eşi ile barışıyor 2 gün sonra o konuyu unutup başka konu açıyor, örneğin diyorum.

Şiddet, hakaret ve ihanet bunların affı bende olmaz. Saygı kaybedilen bir evlilik sürdürmek normal değildir.

Al benden de o kadar ..
Dert mi paylaşıyoruz dert mi ediniyoruz anlamadım bazı yorumlar sayesinde.
Yine de hakkını yememek lazım kimi yorumlar gerçekten sağduyulu oluyor .

ya valla sagolun bahsettigim tam da bunla ilgili.
derdimize cozum bulalim diye konu aciyoruz ama daha baska dertler edinip, sinirlerimiz bozulup cikiyoruz.

neden boyle oluyor? karsimizdakinin yerine kendimizi koyamayacaksak neden yorum yapiyoruz?

Benim derdim burdaki konular ve yorumlarla ilgili.
( İstisnalar elbette kaideyi bozmaz. )

Mesela biri konu aciyor, bosansam mi? Alta da hemen yorumlar geliyor hemen bosan, durma bosan...
Yahu arkadaslar bosanmak nasil bu kadar cok basite indirgenmeye basladi? Cok ciddi problem yoksa neden hemen aklimiz bosanmaya gidiyor? Bizim toplumumuzda ne ara bu kadar normallesti bosanmalar?
( Siddet ve aldatma haricindeki olaylarla ilgili bahsediyorum)

Ya da dertli bir arkadas konu aciyor, alta hemen cok rencide edice, cok agir usluplarla yorumlar geliyor. Neden cogu zaman empati kurma yetenegimizi yeterince kullanamiyoruz ve karsimizdakini zedeleyici yorumlar yapiyoruz?

Dusuncelerimizi neden daha duzgun ve kirici olmayan uslupla ifade edemiyoruz?

Bizim degerlerimiz nerde kaldi yahu??

Hayatin kisa ve gecici oldugunu neden unutuyoruz? Neden birbirimizin kalbini kiriyoruz?

Benim gibi dusunenler var mi?? Bir kac gundur dert ettim kendime bunu :olamaz:

Bu konuyu kesinlikle tartisma ortami olsun diye acmiyorum, sadece daha dusunceli ve nazik olmaya davet ediyorum basta kendim olmak uzere hepinizi.
kırıcı olmak insanoğlunun yapısında var

Back
X