Bıçak sırtı...

cok uzuldm gercekten allah yardmcn olsun... kımlern ewınde neler yasanıyorda hepmz bıtek dert kendmzde sanıyoruz. ımthamlarla sınanıyoruz halbuki.allah hayrlı yollar cıkarsın karsına ınsallah. en önemlısıde o cucuklar ıcın. benmde annem babam ayrıldı ve babanelerde buyuduk kardesmle... kmolrsa olsn bı anne babann sevgısını aıl sıcaklıgını yasatamaz ve o cockta her trlumaddı manevı hasarlar kalır ve butun hayatını etkıler... allah hakknda en hayrlısı neyse onu gostersn yasatsın ınsaallah..en cokta cocuklarınn hatrına rabbm yardmcn olsun
Amin Allah razi olsun.Cok tesekkur ederim güzel dualariniz icin...

Canım sen hatırladığım kadarıyla lisans mezunuydun,
Çalışan anne çalışmayan anne temalı konulardan hatırlıyorum seni yanlış hatırlıyorSam kusuruma bakma lütfen.

Bizler kadınların çalışması, ekonomik özgürlüklerinin olmasi gerektiğini hep bu sebeple öne süren taraf olduk.

Yoksa kimsenin evde ne yaptığı yada yapmadığı bizleri ilgilendirmiyor.

Sadece ya rüzgar tersine dönerse kısmı es gecilmemeli.
Farkındalık yaratmak istediğimiz tek nokta buydu.

Eğitimi ben yatırım olarak gorenlerdenim.
Sen bu yatırımı zamanında yaptın ama korelttin.
Eşin dün vardı ama bugun yok.

Yine de geç kalmış sayılmazsin.
Yeniden başlamak için her zaman şans yaratılabilir. Yeter ki cesaretin olsun.

Çünkü ben inanıyorum ki seni bağlayan tek şey kaygıların.
Şu an ekonomik özgürlüğün olsa bir dakika durmassin orada.

Kimse için artık zaman kaybetme.
Ailen arkamda dediğin için seni şanslı buluyorum.
Gitsen de gelirsin diyebilecek kadar seni kucumseyen eşine ve ailesine
Gereken cevabı ver.
Git ve yeniden başla. . Hayata.

bnm ıcın en zoruda ne bılıyomusun. bır kendmden cok kardesm ıcın uzulmsmdr hep. ıkncısıde o aıle sevgısınden uak buyudugun ıcın ılerde karsıma cıkan erkege fzla deger verdm babanemlerı karsıma aldm onn ıcın 8 yıl nnda ewlendm ve su an o benı aılesı ıcın bırkp gıdıyo hergn anasnn babasınn yannda benm sucum neydı pekı annesz babasz olmak sevgye muhtac olp butun sevgıyı esmde aramak... fazla baglanmak herseyım yerıne koymak..... umarım aranz duzelr huzurluu bı aılenz olrda bunlarn hcbırıne gerek kalmaz...

Çok zor bir durum inşallah hatasından döner diyelim. Kumar batağına girmiş çok zor çıkması inan. Şimdi zararını tam görmüyor ama kumar onu maddi manevi tüketerek. Zaten bir müddet sonra borçlu herşeyini kaybetmiş bir adam olacak. Kaç kurtul böyle adamdan hiç olmazsa boğaz için mücadele edersin. Eğer onunla yaşamaya devam edersen hem boğaz hem borçları hemde sana destek olmayan adamın kahri ve hizmeti eklenir. Böyle baba çocuklarına da iyi örnek olmaz. Bir şeyleri yapacağım derken herşeyi yikacaksin. Değer mi hiç

Canım sen hatırladığım kadarıyla lisans mezunuydun,
Çalışan anne çalışmayan anne temalı konulardan hatırlıyorum seni yanlış hatırlıyorSam kusuruma bakma lütfen.

Bizler kadınların çalışması, ekonomik özgürlüklerinin olmasi gerektiğini hep bu sebeple öne süren taraf olduk.

Yoksa kimsenin evde ne yaptığı yada yapmadığı bizleri ilgilendirmiyor.

Sadece ya rüzgar tersine dönerse kısmı es gecilmemeli.
Farkındalık yaratmak istediğimiz tek nokta buydu.

Eğitimi ben yatırım olarak gorenlerdenim.
Sen bu yatırımı zamanında yaptın ama korelttin.
Eşin dün vardı ama bugun yok.

Yine de geç kalmış sayılmazsin.
Yeniden başlamak için her zaman şans yaratılabilir. Yeter ki cesaretin olsun.

Çünkü ben inanıyorum ki seni bağlayan tek şey kaygıların.
Şu an ekonomik özgürlüğün olsa bir dakika durmassin orada.

Kimse için artık zaman kaybetme.
Ailen arkamda dediğin için seni şanslı buluyorum.
Gitsen de gelirsin diyebilecek kadar seni kucumseyen eşine ve ailesine
Gereken cevabı ver.
Git ve yeniden başla. . Hayata.
Evet dogru meslegim var ve ayrilirsam da maddi olarak su gunumden kotu yasamam.Beni tutan maddiyat degil tamamen manevi taraflar cunku bugune kadar maddi olarak esimle sorun yasamadim.Kazancini eve getitir ben idare ederdim.Aslinda karsilikli guven vardi.O da sormazdi ne yaptin diye.Son zamanlarda gelisen durumlar bunlar.He dusuncelerimde hala degisiklik yok yine olsa yine cocuklarimla vakit gecirmeyi tercih ederim.Benim icin onemli olan cocuklarimin maddi, manevi haklarini koruyabilmek.Tek pisman oldugum sey takilarimi vermeseydim elimde birikimim olurdu.O konuda hataliyim ama maddiyat bir sekilde halledilir he cok olmaz az olur ama olur yani.Tesekkurler yorumunuz icin...

Allah yarsimciniz olsun.
Yaza kadar bekleyin bu arada anneniz parayi bankadan versin size ispati olsun,market harcamalarinizin hepsini fatura fis biriktirin odediginiz faturalarin makbuzlarini saklayin ve belgelediginiz harcamalar annennizin yolladigi kadar olsunki eve para vermedigi anlasilsin.Gene cocuklara aldigi hediyeleri fotograflayin goz boyama amacli oldugunun parasi oldugunun ispati olsun.
Bunlari soylemememin sebebi belliki bosanicaksiniz mahkemede magdur edildiginize dair belgeler olursa tazminat davasi acarsiniz diye dusundum.Bir avukatada danisin o zamana kadar nelerden delil toplayabilirim diye.
Bravo çok mantıklı bir yorum yapmışsınız. .konu sahibi arkadaşımızın böyle akilli ve mantıklı cevaplara ihtiyacı var..xx

Arkadaşım öncelikle sana Allah'tan sabır diliyorum. .inşallah herşey senin istediğin şekilde sonuçlanır.
Eşiniz bu pisliğe bulasaci çok olmamış. .belki bir ihtimal vazgeçer ve haksız olduğunu anlar.
Ailesi çok sorumsuz ve hadsiz.nasıl olur da oğullarının batağa girdiğini farketmez ler?
Siz bir arkadaşın dediği gibi elinize geçen her faturayı harcamayı vs delil olacak şekilde dukumleyin..mantıklı adımlar atın.
İlerde düzelmezse bu durum mağdur edildiğinizi mahkemeye kanıtlayin.
Allah güç versin..

Ağız dolusu küfredebilen, pervasız, fütursuz kadınlar topluluğunun arasında yetişmiş ezik büzük, kişilik gelişimini tamamlayamamış bir adam canlandı gözümde.

Olaylar da patlak vermiş. Ben yerinde olsam durmam o adamın yanında. Bunu kolay kolay söylemem boşanma aşamasındaki çiftlere, hatta çocuklarınızın babasıdır, kötü koca dahi olsa Hakkı baba olarak çoktur, çocuklarla babaları koparmayın derim ama sana bunları demeyeceğim.

Kötü ailenin kötü yetişmiş çocuğu kocan ve iki tane erkek çocuğuna rol model olacak kapasite ve yeterlilikte değil. Mahkemenin izin verdiği şekilde görse yeter bence.

Yerinde olsam yaza kadar sabreder, gerekli planlamaları( çocukların düzeni, okulu ..vs) yaparım.

Ve herşeyden önce işe girerim. Annen de bebeğine bakar umarım. Anladığım kadarıyla eşinin iş durumu gereği ne yaparsan yap parlak bir nafaka, tazminat alamayacaksın.

Bence şuan en büyük sorunun maddi..

hiç düşünme derim,adamın elle tutulur bir yanı yok ki
Arkanda annende var ne güzel en azından hepten çaresiz değilsin,
seni yıldırmak için maddi gücünü kullanan hayatı sana zindan edip mutsuz eden bi adama çocukların için bile olsa katlanmak akıl karı iş değil,
sen mutsuz olduğunda o çocuklar mutlumu olacaklar sanıyorsun, kendini toparlayıp en doğru kararı vereceksin inşAALLAH Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor

Cocuklarim diye diye kendi hayatini yiyip bitireceksin farkindamisin ? zor durum gercekten ama adam simdide faturalari bile odemiyo cocuklarina ne gibi maddi destek olsun aldigini kumara yatiriyosa yarin birgun bu adam batacak sana geri donup eskisi gibi olacak ama eline para gectimi aynen devam... Ailen yanindaymis bi is bulursun iyi kotu gecinirsin inan bana daha huzurlu bi hayatin olur... cocuklarinda alisir merak etme hic birimiz el bebek gul bebek buyumedik.. Baska birseye daha degincem esinin ailesini hic bir muhabbete katma yok say belliki seviyesiz insanlar olaylari daha cok kotuye goturuyolar... dedigin gibi kafanda herseyi tasarla planini yap cek ve git ama kalma.. iddaa kumar bunlar pis isler oynayanlarin icindeyim.. ne yuvalar bozuldu ne kadinlarin saclari beyazladi ne evler arabalar satildi.. duzeleninide gormedim.. diyecegim o ki birgun duzelecek diye bekleme... umarim mutlu oldugun yerde olursun cocuklarinla huzurun yerinde olsun..

O kadar sinirlemiyorum ki böyle adamları okuyunca, üstüne birde destek çıkan analar görümceler. İnsanın inşallah o görümceninde başına gelir ve çaresiz kalırlar diye söyleyesi geliyor.
Bence hiç ağlamayın. Kumar oynadığınız ve eve geç gelmelerini vs belgeleyebiliyorsan belgele. Aç davanı. Donuna kadar al. Çocuklar ve kendin için nafaka bağlat.
Çocuklar kumarbaz babaların parasıyla şımaracağına ,ahlak ve terbiye ile büyüsün bence.

Hiç tecrübeli olduğum bir konu değil ama yazmadan edemedim.
Bence eşinizin sakin olduğu bir anda en düşük tonla son bir kez konuşun. Sizi üzen her şeyi özet geçin. Çocuklar için endişelendiğinizi belirtin. Her şeyi yoluna koymak istediğinizi, eski aile huzurunuzu özlediğinizi anlatın. Tepkisine göre de son kararınızı verin. Böylece elimden geleni yaptım diyebilirsiniz her durumda.
Babasız büyümüş olmanız sizi daha hassas yapıyor olabilir ama unutmayın ki sizin çocukluğunuz geçti ve önünüzde çocuklarınızın geleceği var. Bambaşka hayatlar olacak onlarınki. Belki onların daha az baba problemi yaşaması elinizdedir.

Kumar batağındaki adamın parası falan kalmaz arkadaşım. Çocuklarını parayla etkiler diye düşünme. Eninde sonunda abisi de sırtını döner. O abinin nişanlısına da duyur bu olayı. O da nişanlısına dır dır etmeye başlar yakında. O ortaklık bitsin de o Zaman gör sen onu.

Cnm çok üzüldüm.. aynı durukda dört çockla aldatmalarla çocuğunu büyüten bi tanıdığm var çockları büyük okudular ama kadına sorsan keske gitseydim der. Yani o seni cezalandırıyorsa sende onu cezalandır al cockları git şahit bul velayeti al. Gelmediğini görsün anası bacısı bakacakmı görsün .. ayaklarının üstünde dur.

Ben kendi acimdan söyleyeyim.küçükken annem ve babam ayrilsa çok uzulurum istemem her ne sebepten olursa olsun ama tabi burada sizin kendi hayatinizi bu şekilde sürdürebilecek misiniz o önemli.sagliginiz psikolojinin bozulduktan sonra ayrilmaniz çocuklar içinde en iyisi.ama siz diyosaniz ben bu zor günleri atlatirim allaha yalvarir dualarimi ederim bu sinavi gecerim o zaman biraz daha sans verin. Bebeginizde anne baba ayriligi çekmesine.bir tanidigimin çocuğu verdi çocuk eridi ağlamaktan yillarca atamadi üstünden annne baba ayriligini.baba evlendi başkasından çocuk yapti kizi iyice dislanmis hissetti hep siginti gibi oldu babasinin evine her gittiğinde üvey anne istemiyordu ama rol yapiyodu. Karar sizin tabi. Ben ce biraz daha sabredin sonuçta dayak yok aldatma yok küfür yok. Bebeğimiz icin.

Back
X