Ah cocuklar..

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
158
Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum. Allah kimseye dermansiz dert vermesin..

Uzun zamandir bu forumu takip ederim, hayal kirikliklarimi burada paylastim, icimi döktüm ve bir sürü tanimadigim güzel kalpli kadinlarin sözleri bana teselli oldu. O yüzden iyi ki varsiniz

Hani insan hayatinda en önemli iki secim vardir derler ya. Is ve es secimi. Gercekten dogruymus bunu anladim.

Ben 2015 den beri ögretmenlik yapiyorum. Ilk 18 ay stajerlik dönemim vardi bitti sükür. Stajerlik dönemi oldukca zorlu gecti benim icin. Yurt disinda yasadigimdan cesitli zorluklarla karsilastim. Ona ragmen hep cocuklari sevdim isimi sevdim hergün severek okula gittim. Suan 4 aydir yeni bir okuldayim. Büyük bir sevincle ve hevesle basladim yeni okuluma. Ama ne yazik ki büyük bir hayal kirikligi yasiyorum.
Ne yaptin diyorum kendime ne yaptin... ögretmenlik bu degildi gözümde..
Kabul zor bir sehirde zor bir okulda görev yapiyorum. Ama bu kadar zorlanacagimi düsünmezdim.

Her zaman sakin ve sabirli bir yapim vardir. Cocuklarla iletisimim iyidir. Ama suanki okulumda öyle ögrenciler var ki onlari tanimlayan kelime bulamiyorum. Sinifa girip normal bir sekilde ders yapmak mümkün degil. Acaba diyorum sorun bendemi benmi cok yumusak yüzlüyüm. Ama bu durumun yumusak yüzlülüklede alakasi olamaz. Saygi göstermiyorlar hic bir sekilde. Öyle sinirlarim zorlaniyorki kendimi zor tutuyorum. Nasil bir cocuk ögretmenine "or...", "seni si..." gibi küfürler edebilir.. nasil bir ögretmenin arkasindan cinsel icerikli hareketler yapilabilir.. anlam veremiyorum.. okul müdürüne gidiyorum arkani dönme o hareletleri yapmasin diyor.. o kadar sogudum ki meslegimden cocuklardan. Korkuyorum sagligimdan olmaktan. 27 yasindayim bu yastan sonra baska ne yapabilirim onuda bilmiyorum..

Ah ah biz ögretmenlerini seven sayan cocuklardik. Utanirdik korkardik. Niye simdi ki nesil böyle niye...

Ben seni çok iyi anlıyorum

Geçen özelde çalışan arkadaşlarımla görüştük

Veli devlette din kült öğretmeni

Evde benim arkadaşımın maaşını hesaplamış
Çocuğa ders saatini sorup, bizden fazla alıyor demiş
Çocuk da öğretmenine zenginsin şakası yapmış

Kız asgari ücreti 2.senede alabildi.
Fransızca öğretmeni
Ayrıca Almanca ve İngilizce çok iyi konuşuyor.

Ee ama tatil yok ona

Buz pateni yaparken falan öğrenci fotoğrafları çekip
Kurumun Facebook sayfasına yüklüyor, veliler beğensin diye.

Ha bir de, şımarık veletlerin unuttuğu ödev, proje, su matarası, ceket, meyve suyu vs yüzünden azar işitiyor

Zor anacım
Çoooook zor
:)

Gercekten biz cok saygı duyardık öğretmenlerimize.
Gecen gün görümcem ortaokulda bir hocasından bahsetti. Öğrenciler adamın ensesine şaplak falan atıyorlarmıs. İnanamadım.
Artık öğretmen olmak cok daha zor.
Sabır diliyorum size.

Ne diyelim Allah kolaylık versin saygı kalmamış malesef bu yeni nesili yetiştiren bizleriz.
Çocuklarımız degerlidir ama en ufak azarda okul basan veliler de var malesef cocuguma dokunamaz..Ya öğretmenin hakları ne oluyor.Şimdi lise önlerinde görüyorum öğretmen kapıdan çıkıyor çocukların ellerinde sigara hiç istif bile bozmuyorlar.
Eskiden saygı vardı öğretmen sevgisi vardı
Kızım okula başladıgı dönemde her şeye mızmızlarnırdı bir çok öğretmen değiştirmek zorunda kaldı okul idaresiyle alakalı bir durumdu hepsini şikayet ediyordu bana.Dur orda dedim hepsi mi kötü o senin öğretmenin kızsa da haklıdır.Durduk yere kızmaz baktı benden yüz bulamadı şimdi de çok seviyorum öğretmenlerimi diyor :)
Dayaga karşıyım tabi ki o ayrı bir konu ama iş hakarete kadar gelmiş şikayet edin yazık mesleginizi bırakmayın siz kutsal bir meslek yapıyorsunuz.

Kufurlu kisma gelene kadar aman ne yapabilirler ki o kadar diye dusunuyordum ki kufurleri okuyunca şok oldum... mudur de arkani donme mi dedi yani o ogrencilerden de beter.. Allah yardimciniz olsun.. Boyle bir mudur varken cocuklari nasil hizaya sokabilirsiniz ki... Ailelerle toplanti yapmayi denediniz mi? En azindan ana babalarina durumu anlatin bakalim neler degisecek

Özel derse yonelebilirsin. O kadar çocuğun pis küfürlerini duymaktansa. Almanya daki ceza sistemi hakkında bilgim yok ama varsa bu hakkını sonuna kadar kullan.

Çok üzüldümmm..diyecek söz bulamıyorum.nasil yaa nasıl öyle küfür edebilirler.kabul etmeyiniz kim söyledi o küfürü deyin alın disipline götürün ailesini çağırın pesetmeyin..müdür beye de bu kabuledilir birşey değil müdür bey,bu kadar pasif ve gevşek davranirsaniz bimere şikayet ederim deyin,gerekirse şikayet edin tutanak tutsunlar.bu gün öğretmenine bu küfrü eden çocuk,hududunu bilmezse sokaktaki kadınlara pervasızca kötülük etme cesaretini bulur..lutfen hocam lütfen biseyler yapın.

Her meslek zor. Ki çoğu da asgari ücret, bol mesaili.

Bence katlanın, alışacaksınızdır. Küfür edenler yine çocuk. “Amaaan çocuklar daha. Büyüyecekler” şeklinde düşünürseniz daha kolay olur sanki.

Ah ah Allah yardimcimiz olsun.. :)

Gercekten bende inanamiyorum. 4 aydir hergün yasadiklarima duyduklarima sok oluyorum...
Cok tesekkür ediyorum. Tüm ögretmenlerimize sabir dileyelim..

Tesekkür ederim. Evet bir de veli tarafi var. Bizim ögrencilerimizin velileri tam tersi. Sikayet falan etmezler hic ilgilenmezler cocuklariyla. Arasak olanlari anlatsak " ee ben ne yapabilirim" derler.. toplantilara gelmezler.. keske tüm veliler sizler gibi ilgilense cocuklariyla..

O küfürler malesef sadece bir kaci. Cogunu duymuyorum ama diger cocuklar herseyi anlatiyorlar dersden sonra. Onun disinda söyledigi ve yaptigi herseyi itiraf etti cocuk. Buna ragmen okul müdürü sadece sözlü uyarida bulundu. Bunun üstüne olaylar olaylar oldu. Baska cocuklari dövmek kavga cikarmak gibi. Sahir oldugum her seyi not ettim müdüre gittim. Ya ne yapalim uzaklastiramayiz babasi dövüyor denildi. Dövüyorsada baska bir cözüm bulunmali üstünü örtüyorsunuz ileride bu cocuk ya hirsiz ya katil ya da tecavüzcü olur dedim dinlenmedi.

Artik ders verirken tahtaya bir sey yazamiyorum. Aninda cocuklar "ögretmenim lütfen dönmeyin ... sapiklasiyor" diye bagiriyorlar... bunun üzerine yine müdüre gittim arkani dönme dedi.. tabi bu cevaba o kadar sinirlendim ki o zaman o derse girmiyorum siz girin dedim. Tartismalar sonucunda toplanti yapilacak cocukla babasiyla ve sosyal hizmetlerden birileri gelecek denildi. Sus artik sikayet etme denildi..

Isin kötü tarafi aileler müdürden de beter..

Bende cok üzgünüm. O sinifa derse girecegimde o kadar kötü hissediyorum ki.. arkasini birakmiyorum sürekli müdüre gidiyorum sinif ögretmenine gidiyorum ama benden baskasi umursamiyor.. sadece ben sikayet edince elarayin sorunu var ögrenciyle diyorlar. Halbuki küfür etmedigi ögretmen kalmamis..
Her olani biteni yazili olarak tutuyorum. Hic birsey yapilmadigi taktirde nereye nasil sikayet edebilirim onlari ögrenip gerekenleri yapacagim..
Hic ders almiyorlar. Daha gecen ay bir 8. Sinif ögrencisi okuldan atildi ögretmenine saldirdigi icin.. bu cocuk daha 6. Sinifda iki sene sonra ki halini düsünemiyorum

Hayatımda unutamayacağım bir ogretmenim var.
O asla sınıfa bağırmaz, ses yukseltmez ama 5 saniyelik bakışıyla hepimizi susturabilirdi.
Çünkü daima saygı cerçevresinde yerin dibine sokardı.
Öğrencilerine beyler hanımlar diye hitap eder, sizli bizli konuşur ve o sınırı aşmaya çalışan olursa delici bakışlara ve muhteşem ince zeka ürünü asagilanmaya maruz kalırdı.
O geldi aklıma...

Alisamadim bir türlü. Cogu ögretmen dediginiz gibi düsünüyor ama ben bir türlü o düsünemiyorum. Cok zoruma gidiyor vallahi..

Bazen iyiki anasinifi ogretmeniyim diyorum. Minicikler agizlari sut kokuyor yavrularimin. Allah sabir versin sana da ogretmenim

Ah ne güzel..
Keske bende öyle bir ögretmen olabilseydim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…